Teğmen
18 Eylül 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 74 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi son 1 haftadır beni çıldırıtıyor bu durum 9mbit e kadar testlerde gidiyor görselde görüldüğü gibi fakat cs go da ping 100-150 arası gidip geliyor bazen 80 e düşüyor ama lag ve takılmalar atlamalar devam ediyor. 1 hafta öncesine kadar böyle bi sorunum yada benzer bir sorunum yoktu. Evde 5-6 cihaz bağlanıyoruz fakat yiğenim youtube da video izlerken oyunumu etkilemezdi hiç bi zaman onlarıda kapattım modemin kablosusuzunuda kapattım denedim olmadı. 3 kere ttneti aradım arıza kaydı verdim baktılar yine düzelmedi sizden kaynaklı bir sorun var diyorlar daha önce benzer birşey başıma gelmemişti. Bilgisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

NORMAL İNTERNET HIZI VE KULLANIMINA RAĞMEN YÜKSEK PİNG
 NORMAL İNTERNET HIZI VE KULLANIMINA RAĞMEN YÜKSEK PİNG
Fx 6100 fazla voltaj vermeden 1,424v 4,6Ghz stabilteyi yakaladım. Yabancı forumlarda ve overclock sonuclarına baktıgımda 4.5Ghz için 1,545v verdiklerini gördüm. Ben o kadar voltaj versem 5Ghze doğru yol alırım gibime geliyor.
Test sonucları aşşagıda ekliyorum

FX 6100 4,6 STABİL. 5 GHZ YE YOLCULUK

Sıcaklıklar ve prime95

Cinebech 11.5 puanı

Windowsn derecesinde 7,5 alıyor
İyi forumlar öncelikle herkze. Aida64 programında anakart 30-32 derece arası gözüküyor elle bir bakmak istedim elimin tersini koydum. 2sn'de aman tanrım didim. Resmen elim kızardı suya tuttum. Yani 30c değil gibime geliyor benm hadi 40c olsun elimi yakmaması lazım o kadar daha öncede böyle şeyleri elle kontrol etmiştim ama hiç başıma böyle birşey gelmemişti. Sizce algılayıcılardamı sorun var yoksa o sadece soğutucunun dış sıcaklığımı içi o kadar sıcak değilmi?
Herkeze iyi forumlar öncelikle. Elimde hd5830 ekran kartı bulunmakta fakat vidalarını bir türlü sökemediğimden tam bir temizlik yapmadım.

http://www.hisdigital.com/UserFiles/product/H583FN1GDG-4-1600.jpg

Şimdi elimde 2 tane yağsız sprey var resimleri aşşağıda

http://www.betakimya.com/images/urun/4396362.jpg
http://www.bkmkimya.com/urunler/masspas-400ml.jpg

Spreyler elimdekilerle bire bir ürünler. Şimdi fandaki sesi kesmek için fanı cıkarmadan bunları sıkabilirmiyim?
Ürünü geçen hafta vatanbilgisayardan aldım. Öncelikle tamamen f\p ürünü olduğunu şiddetle belirtmek istiyorum. Gerçekten malzeme kalitesi ve soğutma seviyesi üst düzey bir sistem. Boşta 30 dereceyi geçmiyor(26/30 arası) ve %100 yük altında =3.7Ghz fx 6100 voltajsız) 40 dereceyi geçmiyor 39/40 arası gidip geliyor. Sessizlik dersek o konudada bir şüpheniz olmasın sadece yük altında biraz pompa sesi(zannedersem) bir miktar geliyor ki kulağınızı yanaştırmanız gerek duymanız için. Gercekten sessiz bir ürün. Eksilerine gelirsek. Genel olarak piyasada ürün resimlerinde ve vatanbilgisayarın sitesinde ürün 2 fanlı olarak gözüküyor. Vatan Bilgisayar Linki Ama orjinal kutusunun üzerinde tek fan resmi var zaten. Bu vatanbilgisayarın hatası heralde. 2inci olarak içinden 2inci fan takmak için vida bulunmamakta kutu içeriğinde. 3üncü ve son olarakta pwm kablosu kutu içeriğinde bulunmuyor. Bunlar gerçekten rahatsız edici eksikler aslında. Birde 20 dakikalık prime95 testi ve ısı değerlerinin ssini atıcam. Eğer bu ürünü kullanan arkadaşlar varsa lütfen konunun altında yorumlarını esirgemesinler. Lütfen yorum soru ve görüşlerinizi esirgemeyiniz.

Ürün İnceleme İçin Tıklayınız

Thermaltake Water 3.0 Performer Kullanıcı İncelemesi

Birde arkadaşlar ben kasamın üst bölümüne taktım radyatörü. Fanıda dışardan içeriye üfleyecek şekilde ayarladım. Neden derseniz kasanın içindeki sıcak havayı radyötöre üflemesinden daha mantıklı geldi. Push pull yapmadım fan içir yeterli girişim olmadığı için fan işini çözünce push pull yapıp sıcaklıklarda ne kadar değişiklik olucağını belirteceğim. Birde kasadan bir görüntü paylasayım

Herkese iyi forumlar dilerim öncelikle. Kullandığım hd 5830da fanların inanılmaz bir ses var. %98 kullanımda fanlar %55 e kadar cıkıyor ve cok rahatsız edici bir ses geliyor. manuel olarak %100e aldığımda zaannedersin elektrik süpürgesi mübarek. Sadece kartı acıp genel temizliğini yapsam seste bir azalma olmıyacak gibi. Çünkü fanın etrafında gözle görülür bir ses. İçindeki alümiyumda vardır onu temizledikten sonra yine ses gelmesinden korkuyorum. Fanın sesini kesmek için ne yapmam lazım. Spreyler falan oluyormuş içlerine sıkılan. Hangisinden kullanmam lazım. Parçalara zarar vermeden temizlemem gerekmekte. Birde yük altında 72 dereceye kadar cıkıyor sizce normalmi? Temizledikten ve termal macunu yeniledikten sonra ısıda düşme olurmu?
Öncelikle herkese iyi forumlar arkadaşlar. Şimdi benim kafam şurda takıldı. Googleye bir ününü yazınca örn: Hızlıal.com ürün fiyatı 200 tl şeklinde reklam cıkıyor. Bu ürünün piyasa fiyatı 450 tl civarında. O reklamı görüp içeri dalıyoruz bi bakıyoruz ürün 450 lira. Bu yanıltıcı reklamlardan nedir çektiğimiz. Bu konuya dikkat çekmemin sebebi. Böyle birşey başımıza geldiği zaman ss alıp burdan telif hakkında bulunarak ürünün fiyatı bu şekilde belirtilmiştir diyerek o fiyata alabilirmiyiz? Bilgili kişilerden açıklama bekliyorum? Bu arada çok çok uzun şeyler yazacaktım taslak kafamda hazırdı ama yazıya bu kadarını dökebildim umarım anlatabilmişimdir.
Kartımı ilk başta x8 slotundan bağlamştım güney köprüsünün üstüne cok kapatmaması için. Daha sonra x16nın önemini araştırdım ve ekran kartını x16 slotuna taşıdım. Lol de 250-100 arası fps alırken şimdi 80-145 fps arası alıyorum bunun nedeni nedir? Ekran kartı radeon hd 5830
Kasamdaki fazla fan için çevirici arıyorum fakat bir türlü bulamadım internette cok komik rakamlar yazıyor. Bugün İzmir Çankaya'da bakkallar çarşısını bayağı bir gezdim aradım 10 dükkandan 7 si ne anlattığımı anlamadı. Biri yok dedi salladı biri elindeki eski cpu fanlarının uçlarını falan gösterdi durdu. Abi diyorum sen bunu niye gösteriyorsun bende fan var bağlıcak yok diyorum. Adam alıp başka fan gösteriyor. Abi niye gösteriyorsun diyorum bidaha kurcalayıp başka fan gösteriyor :) Sinirden gülümsedim cıktım dükkandan. Birde ram için termal bant aradım bunuda bulamadım aynı sorunla karşılaştım. Ya bilmiyorlar ya da anlamayıp direk yok diyip geçiştiriyorlar. Şimdi forumdaki arkadaşlardan ricam. Bana bu kablo ve ram yapıştırmam için termal bant bulabilecek varmı? Parası neyse verecem özellikle İzmir içi bir arkadaş olursa daha iyi olur görüşür konuşur birbirimize destek olur arkadaş oluruz. Şimdiden teşşekkür ederim.
3x4 gb şeklinde ramlerin 2si ventance 1i hi level 4 gb 1600 mhz ramler yalnız ventance olan ramler 1.3v hi level olan 1.5v bunun bir etkisi olabilirmi. Açılışta bios yazılarının geçtiği yerde 1333 Mhz Gözüküyor oc vb. şekilde biosa hiç ellemedim.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
LG G2
Operatör
Türk Telekom
Oyun Platformu
PC
Fotoğraf Ekipmanları
Nikon D90+D7100 18.105 vr
İşlemci
AMD
Anakart
Gigabyte
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 371
İkinci El Bölümü Mesajları: 167
Konularının görüntülenme sayısı: 20.955 (Bu ay: 347)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 57 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bilgisayar ve Donanımları
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.