Şimdi Ara

profesyonel Fotorafçılara soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçe çekimlerimde denizde oluşan değişikliğin sebebi nedir acaba ben mi yanlış çekiyorum ayarımı yanlıs yapıyorum
    makınam canon eos 1000d uzerındekıde kıt lens dir

profesyonel Fotorafçılara soru

• Merhaba,
    Gece çekimi yaptığınız için mecburen biraz uzun pozlamada bulunmuşsunuz.Uzun pozlama yaptığınızdan dolayı,sürekli hareket halindeki denizin bu şekilde çıkması çok normal.
    Yani garipsenecek bir durum yok.
    İyi geceler hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 31 Ağustos 2010; 5:28:21 >
  • Uzun pozlamanin sebep oldugu bu etkiden hoslanmiyorsaniz, makinenizin izin verdigi olcude ve tabi fotograf kalitesi de kabul edilebilir seviyede olacak sekilde, en yuksek ISO'da cekim yapin. Bu sayede pozlama suresi kisalacagindan o etkiden de bir miktar kurtulmus olursunuz..
  • Boyle bir kadraj icin yapmanız gerekenler;

Gece oldugu icin uzun pozlama soz konusu elde degil tripod da self timer ile cekilmeli.
    Manzara cekimi oldugu icin diyafram kısılmalı. En az f:8 f:16 ya kadar yolu var.
    Temiz fotograf olması acısından iso en dusuk seviyede tutulmalı.

Bu sekilde hareketli nesneler uzun pozlamadan dolayı flu cıkacaklar. Deniz, sallanan kayıklar vs. Onları dondurmak icin enstanteneyi yukseltmeniz lazım.
    Onun icinde iso yukseltmek ve diyaframı acmak lazım. Bu sekildede temiz duzgun foto almanız zor.
  • bence ;

koşullara uygun bir diyafram değeri ayarlayın
    isoyu min. düzeyde tutun
    pozlamayı pek uzun tutmayın böyle bir yerde 5-6 sn yetebilir diye düşünüyorum...ve tripod kullanmanızı öneririm
  • hm teşekkür ederim
    bu resmi : estantine 0'5 diyafram : 4.5 iso : 800 de çektim
    ve tripod kullandım dediklerinizi uyguluyagım evap veren herkese çok teşekküer ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: taygun123456

hm teşekkür ederim
    bu resmi : estantine 0'5 diyafram : 4.5 iso : 800 de çektim
    ve tripod kullandım dediklerinizi uyguluyagım evap veren herkese çok teşekküer ederim

Merhaba,
    Belirtmiş olduğunuz exif bilgileriyle,eklemiş olduğunuz fotoğrafın exif bilgileri aynı görünmüyor.Sanırım yanlış hatırlıyorsunuz.
    İyi akşamlar hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 31 Ağustos 2010; 23:11:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kameradan dısp e basıp resmın ozelıklerını yazdım yaklasık 300 adet resım çektım ve aynı yerı bırden fazla kez çekmiş olabilirim ve yanlış resme bakıp söylemiş de olabilirim dediğim gibi fotoraf makinasından bakıp söylediğim için oldu herhalde
  • Exif bilgilerine bakınca

Enstantene 1.6 sn, diyafram f:7, iso 400 gorunmekte. Odak uzaklıgı ise 34mm.

1.6 sn hareketi dondurmak icin cok uzun bir sure. O yuzden perde den daha hızlı hareket fotografa hareket hissi seklinde yansır. Burdaki dalgayı ve tekne hareketlerini sanırım 1/125 yada 1/250 kurtarır. Fakat donmus bir dalgadansa hafif tul etkisi olan dalga ock daha makbuldur. Fotografı tamamen dondurmamak hareket hissi vermek kompozisyonu guclendirir.
    Ayrıca bu karede cok fazla obje kadraja girmis. İlgi cok dagılmıs. Ondeki belli belirsiz iskele, kayıkların yarım kesilmesi, ön plandaki kayık benzeri nesne ,arkadaki sıralı binalar vs hersey cok karısık. Goz nereye bakacagını sasırıyor ve ilgi noktasının neresi oldugu cok belli degil. Bu tarz fotograflarda yansımada cok onemlidir ona da dikkat etmek lazım. Renkli ısıkların denizdeki yansıması ayrı bir kompozisyondur. Birde bu tur gece fotograflarında mavi saate uyarsanız cok daha etkili olur. Ayrıca pozlamada yarım yada bir stop kadar fazlalık var gibi. Bu tur seylerede dikkat etmek lazım. Kısaca calısılacak konuya gore uygun ekipman kullanılmalı, uygun ısık beklenmeli, pozlama ile kadraja dikkat edilmeli iyi bir kompozisyon olusturulmalı.
    Biraz emek ve sabırlı calısma ile kaliteli, degerli kareler yakalarsınız. Bakılıncada bu emeginiz cok net gorulur.

• aslında denizdeki görüntü istenen birşey. hatta ISO'yu daha da kısıp enstantaneyi arttırırsanız daha "ipeksi" bir deniz çıkar ve gökyüzündeki gürültü azalır, ön plandaki botlar ise daha "bulanık" görünür.
  • evet olabilir ama resimdeki gibi bir parça normal bir parça dedğim göruntu olunça aynı goruntude farklılıklar olunça hoş gözükmüyor
  • arkadaşların dediği gibi enstantene ve diğer ayarların uygun yapılması gerekiyor burda sanırım enstantene değeri hatalı, ışıklarda patlama var.saygılar

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disstortion-EP -- 1 Eylül 2010; 0:38:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taygun123456

evet olabilir ama resimdeki gibi bir parça normal bir parça dedğim göruntu olunça aynı goruntude farklılıklar olunça hoş gözükmüyor

Tam anlamadım. Işıkların denizdeki yansımaları mı rahatsız eden şey yoksa denizin ortasındaki paralel dalgasız yüzey mi? Bunlara yapacak çok şey yok, açıyı değiştirmek gerek sanki.
  • denizin ortasındaki paralel dalgasız yüzey benı rahatsız eden farklı gozukuyor sankı resımde oynama var gıbı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.