Şimdi Ara

Prof.larin Tvde Siyaset konusmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazi acik oturum programlarinda cesitli uni.lerden ogretim uyelerinin siyaset konustugunu, degisik partilerin sozculeri gibi davrandiklarini goruyorum.
    Cok cok yanlis bir uygulama. Uni. hocalari siyaseti sadece sandikta yapmali.
    Siyasi konulari konusmak icin siyasetciler ve yazarlar davet edilmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• profesörler kağıttan ders anlatıp yatmaya alışıyor bu ülkede nasılsa prof oldum bakarım dalgama boş bakkal gibiler
  • Çok doğru. Akademisyenler siyasethakkında konuşamaz. Öğrencilerde tabiki konuşamaz. Hele ki sanatçılar ve sporculara hiç girmiyorum. Siyaset hakkında konuşanlar arasında en gıcık olduklarım ise gaxeteciler. Yahu sizin işiniz mi bu?

Siyaseti halka bırakmak lazım. Halk iyi bilir "o" işleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayısal bilimler hariç (tabiki bu alanda da kötuler var ancak sayıları nispeten azdır.) diğer bilimlerin prof, doç, yard doç, dr, arş gör ve saymadığım sürülerin çoğu boş beleş, kıraathanedeki heriflerin seviyesinde çalışma ve konuşma yapıyor. İçlerinde çok azı üretken birşeyleri kendine dert edinmiş bu medeniyete katkım ne olur sorusuna sürekli cevap arıyor. Diğerleri çöp üstü çöp.

• İstedikleri gibi konuşabilirler hatta bazıları siyasi partilere bile üye olabilir böyle bir kısıtlama yok. Üniversite hocaları sıradan memurlar gibi değil.
    Hem herkesin bir siyaset görüşü var istediği gibi savunur.
  • Siyaset konuşsalar ne olur, konuşmasalar ne olur?Siyasilerden takan varmı ki?

HT, CNN TÜRK adamların meskeni olmuş(belki de orada yatıyorlar)

Hep de aynı adamlar.Bunlar 7-8 kişi kadarlar... Dönüşümlü olarak bir gün bir kanalda çıkan, diğer gün bir başkasında çıkıyor.

Tahminim devamlılığı olanlar kanaldan para da alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 8 Kasım 2017; 1:44:11 >
  • Çesitli ünilerden gelip koskoca adamlar yaliyorlar yalakalik yapiyorlar..

Kimisi kula secde etme derdinde kimisi de aman bişey demiyim kariyerim yikilmasin atm den yatan kesilmesin diye.

Sonra da tv ler de ölürüm türkiyem masallari

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MS4343

Siyaset konuşsalar ne olur, konuşmasalar ne olur?Siyasilerden takan varmı ki?

HT, CNN TÜRK adamların meskeni olmuş(belki de orada yatıyorlar)

Hep de aynı adamlar.Bunlar 7-8 kişi kadarlar... Dönüşümlü olarak bir gün bir kanalda çıkan, diğer gün bir başkasında çıkıyor.

Tahminim devamlılığı olanlar kanaldan para da alıyor.

Ergün Yıldırım falan geliyor benim aklıma direk.

• Çevir kazı yanmasın aman mllet uyanmasın tipinde aynı adamlar, aynı zihniyette moderatorler, her akşam aynı şeyleri konuşuyor. Can sıkıntısından bakıyoruz ama masal gibi geliyor artık. Bir iki sesi çıkan geliyordu onları da hemen kaybediyorlar belli ki bi daha çağırmıyorlar...

• Türkiye de zaten sayılı prof var

Celal Şengör hoca bi ara yök başkanini yardimcim olarak ya alirim ya almam demişti yök başkanı bişeler demiş sonra celal hoca kararimi verdim kesin almam demişti

Ülkeye bak sirk gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Çevir kazı yanmasın aman mllet uyanmasın tipinde aynı adamlar, aynı zihniyette moderatorler, her akşam aynı şeyleri konuşuyor. Can sıkıntısından bakıyoruz ama masal gibi geliyor artık. Bir iki sesi çıkan geliyordu onları da hemen kaybediyorlar belli ki bi daha çağırmıyorlar...

İki tane kadrolu akpli, iki tane kadrolu chpliyi çıkarıyorlar bunlar kavga edip duruyor ortada konuşulan çözülen birşey yok.
    Ara sıra konuşmaktan aciz odun tipler geliyor onlarla tartışma bile olmuyor.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 31 Mayıs 2021; 18:23:40 >
  • Neden yanlış olduğunu da yazsaydın keşke. Neden yanlışmış?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lotusx

Öğreti(Doktrin) diye bir şey var. Sosyal Bilimci Akademisyenler (ve kimi düşünürler, yazarlar) yazılarıyla, tartışmalarıyla oluşturur ya da mevcut doktrinlerin pratikte olmasa da veri anlamında devamlılığını sağlarlar. Bilgi dağarcıklarıyla gündemi analiz etme konusunda daha avantajlı konumdadırlar. Açıkça siyasi görüşleri doğrultusunda konuşma yapmadıkları, topyekün siyasi görüşlerinin her konuda, konu içeriğinin niteliğine bakmaksızın savunuculuğuna ve propagandasına soyunmadıkları sürece (her ne kadar kendi siyasi görüşlerine sahip olmamaları ve bunu zaman zaman göstermeleri mümkün olmasa da eğitimci olarak perspektiflerini geniş tutmaları analizlerinde ele alacakları değişkenler bakımından önemli) zararı yok. Tam tersi yararlı bir durum. Toplumun bilgi ihtiyacı gideriliyor.

Diğer yandan büyük ulusal kanallara çıkmayıp siyasetle doğrudan ilgili öğretim görevlileri de var. Üniversitelerin rektörlerini kontrol etmeni öneririm. Aralarından kaç tane Milli Görüş kökenli ve Reisçi olmayan bulabileceksin bir bak...

Ülkenin öğretim görevlileri yalnızca kendi tercihleri, TV çağrıları ile siyasete (ki zaten bir Siyaset Bilimci'nin siyasetin dışında olması beklenemez) dahil olmuyorlar, bizatihi devlet eliyle bu doğrultuda yönlendiriliyor, bu doğrultuda atamaları/görevlendirmeleri gerçekleşiyor.

Zaten yazdiginiz gibi siyasi sartlari umarsizca savunma/elestirme olmasa tamam. Ama durum oyle degil.

Bazilari genel ilkeler uzerinden degerlendiriyor ama bazilarinin yaptigi acikca partizanlik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Neden yanlış olduğunu da yazsaydın keşke. Neden yanlışmış?

Partizanlik boyutunda savunma yada elestirme, uni.ye siyaseti sokar.

Halbuki sanat,spor,egitim,ordu gibi devamliligi olan herkesin ve herkesimin yer aldigi alanlarin siyasetten uzak tutulmasi gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.