Şimdi Ara

### | PROBLEMLER HAKKINDA HER ŞEY!! | ### - DH PROBLEMLER REHBERİNİZ -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
86
Favori
10.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Biliyorsunuz ki problem soruları ÖSYM nin çok önem verdiği ve bu uzun süreçte sizi başarıya götürecek en önemli konulardan biri. Özellikle YGS de başarılı olmanın en kolay yolu fulle yakın problem yapmak. Bu konu altında problem sevdalısı ve az çok kendini bu alanda başarılı gören bir kardeşiniz olarak tecrübelerimi, tavsiyelerimi paylaşacağım. Umarım konuyu yukarda tutarsınız ve tüm DH ailesi olarak konudan faydalanırsınız.

Problemlerin önemi;

Öncelikle biliyorsunuz ki YGS de her yıl 10 üzeri soru geliyor. Ve emin olun ki çeşitli sebeplerle çok az kişi bu sorularda başarılı oluyor. Gözlemlerime göre MF-Y de ilk 20k da bile problem sorularında zorluk yaşayan kişi sayısı fazla. YGS de problem sorularına doğru cevaplar vermeniz gerçekten rakipleriniz karşısında büyük bir avantaj yakalamanızı sağlayacaktır. Asla yapamıyorum, beceremiyorum, olmuyor vs sebeplerle bu konuyu bırakmayın.

Problemler nedir?

Lise matematik müfredatında önemli yer tutan yaklaşık 6-7 alt başlıktan oluşan geniş bir konudur. Öğrencilerin sorun çözümleme becerilerini, hayalgücünü, analiz yapabilmesini, hızlı düşünebilmesini vs geliştirmeyi amaçlar.

Nasıl başarılı olunur?
    Problemlerin diğer konulardan biraz farklı olduğunu biliyoruz. Ama yine de benzer çalışmalar yapacağız. Aslında problemlerde başarılı olmanın püf noktaları psikolojik yaklaşım ve heyecan kontrolü.
    Şimdi gelelim nasıl çalışacağız kısmına. Mesela sayı problemleriyle başlıyoruz. Öncelikle konuyu -kurs, dershane, youtube farketmez- iyi bir hocadan dinliyoruz. Temel düşünce şeklini ve problem kalıplarını gördükten sonra temel bir kaynaktan çözmelisiniz. Bu hem problem türünü daha iyi tanımanızı, hem daha zor sorular için bir temel oluşturmayı, hem de daha hızlı çözmenize olanak sağlayacaktır. Bu kısmı hallettikten sonra kullandığınız ygs matematik soru bankanızdan testleri sindirerek çözün. Yapamadıklarınızı sorarak iyice anlayın. Bu kısma kadar tüm problem türlerinde benzer yolu izleyerek zaten önemli bir aşama kaydetmiş olacaksınız. Şimdi gelelim fasikül kısmına.

Problemlerde pro olmak için;

Doğrusu piyasadaki problem kitaplarını pek incelemedim. Ancak Apotemi Problemler çok fazla övülüyor. Kullanabilirsiniz. Üstteki çalışmayı düzenli bir şekilde yaptıktan sonra bir fasikülden devam etmenizi öneririm. Bu sizin iyice profesyonel olmanızı ve eleyici soruları bile yapmanızı sağlayacaktır. Ben problemler için Karekök Rutin Olmayan Problemler kullandım. Gerçekten muazzam bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim. Beş kısımdan oluşuyor geometri, cebir, pkob konularında da gelişmenizi sağlayabilir. Gelelim problem kısmına. Karekök ROP içindeki "Gerçekçi Hayat Problemleri" bölümünün tamamını sindirerek, çözümlerini anlayarak güzelce bitirirseniz problemler konusunda yenilmez olabilirsiniz.

Nasıl hızlanırım?

Problemleri olabildiğince hızlı çözmek de tabiki önemli. Bunun için klişe tavsiye soru çözerken süre tutma ve bol soru çözmedir. Ama hız olmazsa olmaz değildir. Diğer dersleri hızlıca bitirip problemlere güzel bir zaman ayırabilirseniz dikkatli ve sindirerek çözebilirsiniz.

Genel tavsiyeler
    Benim gördüğüm kadarıyla piyasadaki denemelerin çoğu ösym tarzı problemler üretemiyor. Bu yüzden seçtiğiniz fasikülden sınava kadar günlük soru çözmenizi öneririm. Deneme çözme döneminde bile ayrıyeten problem çözmeyi bırakmayın. Gelelim püf noktalara.

Problemlere karşı asla önyargılı olmamalısınız. Yapamam, edemem, çalışıyorum da olmuyor vs bunları bırakın. Problemlerde temel bir lise konusu. Size uçuk kaçık şeyler sorulmayacak. Problemler çözmeniz için soruluyor çözememeniz için değil bunu aklınızdan çıkarmayın. Problemler aslında bakıldığında en rahat konudur. Sizden istediği tek şey dört işlem bilgisi. Size her şey veriliyor ve dört işlemle ortaya bi sonuç konmanız isteniyor. Olay bu kadar basit.

Heyecan genel olarak YGS için baş belası bir durum. En çok ortaya çıktığı kısımda problemler oluyor. Bende sınav boyunca soğukkanlı kalmaya çalışmama rağmen problemlerde elim ayağıma dolaşmıştı. Net bir çözümü var mı ben bilmiyorum. Fakat üstesinden gelmenin en iyi yolları olumlu düşünmek, süreyi güzel kullanabilmek ve tecrübe. Bu konuda mezunlar daha şanslı. 12 ler olarak siz de üst dönemlerin tecrübelerini hatalarını vs dinlerseniz heyecan kontrolü için faydalı olur diye düşünüyorum.

Ayrıca yukarıda yazdıklarım benim neler yaptığım değil neler yapılması gerektiğidir.
    Siz de problemlerde kendinizi hangi aşamada görüyorsanız ona göre bir çalışma stili geliştirebilirsiniz. Bu konuda fena değilim diyorsanız gidip de kolay bir kaynaktan basit sorular çözmeniz gereksiz olur.

Şimdilik bu kadar. Aslında görüldüğü gibi klasik bir yol izliyoruz. Problemlerde olay önyargılı olmamakta bitiyor. Bunun dışında sorularını sorabilirsiniz cevaplamaya çalışırım. Hatta daha güzel olur. Çünkü direk konuya yazmak zor oluyor. Aklıma gelmeyen şeyler olabilir.
    Problemler dışında sorularınız olursa da -genel YGS tavsiyesi gibi- PM atabilirsiniz.

EDIT= Önemli bir şeyi unuttum. ALES Problemleri. Kesinlikle bir göz atın. ALES de kaliteli ve zor problemler var. O sorulara da zaman buldukça göz atıp çözmeye çalışırsanız çok faydalı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 7 Ağustos 2017; 14:17:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam apotemiyi çözdüremiyorum sizce rop mu alayım çözümü var sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydali konu,up

• baband kullanıcısına yanıt
    Apoteminin cozumleri internet sitesinde var.

• quote:

Orijinalden alıntı: baband

Hocam apotemiyi çözdüremiyorum sizce rop mu alayım çözümü var sonuçta

Tabiki öyle bir durum varsa kesinlikle ROP tercih et. Çözümleri oldukça kaliteliydi

• Başarılı konu up .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygulamalar hakkında bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Helal olsun hocam
  • Bu fasikuller ne zaman cozulmeli problemlerde sikintim yok hocam ama fasikulde ekstradan cozucem simdi mi baslanmali yoksa daha sonra mi?

• S.O.R.J.P kullanıcısına yanıt
    Şu anki seviyeni nasıl görüyorsun önemli olan o. Zaman olarak sıkıntı yok piyasada bir sürü kaynak var zaten. Eğer problemlerde iyiyim fakat kendimi daha çok geliştirmeliyim diyorsan tabiki başlamalısın. Bir fasikül alıp günlük belli miktarda çözebilirsin. Uzun zamanlar ayırmana gerek yok

• Forumla ilgili problemler sandım, konuyu terk ediyorum.
  • Rez

• adamsın +1
  • hocam siz bu sene problemlerden kaç yaptınız
  • Şimdi bende karekök 0 var. Dersleri youtubedan hallettikten sonra karkök 0, ardından apotemi prblemler yapsam dediğin gibi olur mu? Temel atmak için karekök 0 yeterli midir?

• Up güzel konu faydalansın forum ahalisi
  • hocam problemden az çok temelim var temel kaynaktan çözmem illa gerekir mi?

gerekiyorsa 345 in kolay testleri yeterli olur mu
  • Karekök 0 biraz kolay kaçabilir, kullandığın ygs mat sb varsa ordan da çözmeni tavsiye ederim. Yine de bi deneyebilirsin apotemi çözmeyi. Çok ağır gelirse bırak oluyor dersen devam et

• WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Hayır dediğim gibi hangi seviyedeyseniz ona göre çalışma stili belirleyebilirsiniz. Üçdörtbeş güzel bi yayın fasikül öncesi için faydalı olur. Zor testleri dahi çözmelisin orda da kaliteli sorular vardı

• Problem konusunda başarıliyim diye düşünüyorum,bunu nasıl sınarım? 2017ygsnin problem sorulari 2si dışında cözebildim. Ağir çalişmadan da yapılabilir mi sınavda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.