problem
-
-
100 evli kişi katılmış. 100/2'den 50 erkek ve 50 kadın çıkar. 65 erkeğin 50'si giderse 15 kalır. 75 kadının da 50'si giderse 25 kalır. 25+15 de bekarı sağladığı için böylece soruyu bitirmiş oluruz. Sanki böyle bir soru BS TG'de ya da MSÜ'de vardı. Tam hatırlamıyorum.
Buradaki önemli nokta, grafiğin sadece şirketteki çalışanlardan ibaret olmadığı. Kadın çalışanların da olduğu hesaba katılmalı. Bir de cevaba göre cözdüm. Yanlıssa mention atın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazy nina -- 10 Nisan 2022; 14:17:52 > -
hocam benim anlamadığım şu
soruda diyor ki
bu şirkette eşi ile birlikte çalışan kişi bulunmuyor
o zaman ben bu evli kişi sayısını nasıl direkt ikiye bölebiliyorum¿
bunlar birbirleriyle evli olmadıklarına göre örnek veriyorum belki 60 erkek ve 40 kadın evli
yanlış düşündüğüm bi yer mi var bulamıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu grafikte şirketteki insan sayısı verilmemiş. etkinliğe gelen insan sayısı verilmiş. mesela 50 çalışan varsa ama etkinliğe gelen kişi sayısı 90 ise 40*2 evli kişi vardır 10 da bekar vardır. bu mantıkla tekrar gözden geçirin.
bir de 75'ten 50 çıkartınca 15 kadın kalınca direkt onları şirket çalışanı olarak aldık çünkü şirkette birbiriyle evli olan kadın-erkek yok. evli kadınların sayısı 50. kalan 15 kadın bekar olarak şirkette çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazy nina -- 11 Nisan 2022; 18:44:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X