Şimdi Ara

PRIZE TAKILI AMA DOLMUYOR ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar herkese günlerdir yaşadığım bir sorunu dile getirmek istiyorum. Bilgisayarımda pilim dolmuyor başta (%95 prize takılı ama dolmuyor) yazdı sonra bu 80 lere düştü sonra 60 şimdi 37 ve ilerde tahmin ettiğim 0 olucak sarj dolmayacak kablo temassizlikla çıkınca pc kapanacak böyle gözüküyor. Hiçbir yerde çözümünü bulamadım lütfen yardım edin bilgisayarım Lenovo y5070 modeli. Dolmuyor şarjım oynamadigim süre bile dolmuyor gece felan gittikçe azalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bataryanız sıkıntılı olabilir.Batterycare programıyla kayıp oranına bir bakın biraz eskimiş bir model,yazılımsalda olabiliyor bazen bazı makimelerde yeni olmasına rağmen %0 prize takılı dolmuyor uyarısıolabiliyor formatla düzeliyordu ama öncelikle siz dediğimi yapın.
  • Yukarıda anlatılana ek olarak, laptop'un adaptörünün veya adaptör girişinin sağlam olduğundan emin misin? Eger laptopun adaptör girişinde bir sorun olmadığını düşünüyorsan, bulabilirsen bir başka adaptör ile de dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 19 Aralık 2017; 17:9:27 >
  • bataryanız kaç yıllık, kapasitesi azalmış olabilir, kayıp değerlerinizi, gereklü uygulama ile ölçün, buraya ekran görüntüsü atın bakalım.
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Eminim. Ya bir kaç ayar yapmıştım bu modelde batarya ice4de olduğu için prize takılı oynuyorum sürekli sanırım güvenli modda şuan bataryayı kullanmadan direk prizden felan alıyor heralde. Ama eski ayarlarına donduremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByBaterist

bataryanız kaç yıllık, kapasitesi azalmış olabilir, kayıp değerlerinizi, gereklü uygulama ile ölçün, buraya ekran görüntüsü atın bakalım.

Bilgisayarım 2 yıllık bataryada 2 yıllıktır sanırım internette dolaştım bu sorunu yaşayan birçok kişi var fakat çözümünü bir bulamadim. Lenovonun kendi energy management diye bir programı var kendi forumunlarinda ordan maksimum pil ömrünü seçin düzelir diyor fakat ben yapınca değişmedi. Bataryamin kayip degerini hangi program ile ölçebilirim yardımcı olabilir mısınız ?

• Deakaii kullanıcısına yanıt
    Hiç sarj etmiyor ise pil tamamen bitmiş de olabilir, ben de de 1,5 yıllık bir Lenovo IP 300 var pil ile kullanım süresi yarım saate düştü. Sanırım Lenovo'nun pilleri garanti süresi dolmadan bitiyor, sanırım onun için pile 6 ay veya bir yıl gibi garanti süresi veriyorlar. Battery Bar programı ile pili kontrol edebilirsin, ayrıca konu ile ilgili şu linke bak. https://www.chip.com.tr/ipucu/dizustunuzun-pil-durumunu-analiz-edin_54297.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 20 Aralık 2017; 21:21:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Hiç sarj etmiyor ise pil tamamen bitmiş de olabilir, ben de de 1,5 yıllık bir Lenovo IP 300 var pil ile kullanım süresi yarım saate düştü. Sanırım Lenovo'nun pilleri garanti süresi dolmadan bitiyor, sanırım onun için pile 6 ay veya bir yıl gibi garanti süresi veriyorlar. Battery Bar programı ile pili kontrol edebilirsin, ayrıca konu ile ilgili şu linke bak. https://www.chip.com.tr/ipucu/dizustunuzun-pil-durumunu-analiz-edin_54297.html

PRIZE TAKILI AMA DOLMUYOR ??

böyle hocam durum pek bir anormal bir şey göremedim daha pil sağlığı neredeyse %90

O zaman sorun ya laptopun adaptör girişinde ya da adaptörde veya laptopun içinde pile giden devrelerde bir sorun olabilir, garantisi bitmedi ise servise ver. Yine de daha önce dediğim gibi başka bir adaptör ile şarj etmeyi dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 20 Aralık 2017; 23:12:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

O zaman sorun ya laptopun adaptör girişinde ya da adaptörde veya laptopun içinde pile giden devrelerde bir sorun olabilir, garantisi bitmedi ise servise ver. Yine de daha önce dediğim gibi başka bir adaptör ile şarj etmeyi dene

adaptör girişindeymiş hocam sorun şaka gibi ya:D
    Neyse geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.