arkadaşlar cnet cnp410s lpt li print server aldım ama bir türlü kuramadım biryerlerde bir hata mı yapıyorum, ışığı falan yanıyo ama bilgisayar ağ olarak görmüyo , kullanan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler..
bende kuramadım lazer yazıcıya taktım oradan ruotera bağladım ruoterda da ışıkları yandı ama bilgisayarda göremiyorum
cihazın konfigurasyonunu yaptıktan sonra, (gerekli ip yapılandırması vs.) printerı kullanacak bilgisayar üzerinde, öncelikle yazıcının driverını yükleyin. Ardından windows üzerinde yazıcı ekleme sihirbazında tcp ip yazıcı kurulumu yaparak, cihaza vermiş olduğunuz ip yi windows'a verin. Bu şekilde sorunsuz çalışması gerekli.
işin komik yanı cihazın gerekli yazılımı wındos 7 64 bitte çalışmıyor. leptobumda vistaya gerekli yazılımını kurdum. dediklerini yaptım. 192.168.0.100 gibi bir ıp atadım , hatta bu ıp adresini Internet Explorer girince bu parcanın setup menüsüne ulaşıyorum. ama lazer yazıcıdan hala çıktı alamıyorum. şimdi bu parcaya atadığım ıp numarasını (192.168.0.100) wındowsa mı vereyim anlayamadım
bu parçayı xp yüklü bir bilgisayara tanıttım ve lazer yazıcıydan çıktı altım , belki vista 32 bit işiletim sisteminde de parçayı çalıştırabilirim ama wındows 7 64 bitte olmuyor. parçanın proğramı wın 7 64 bitte düzgün kurulum yapamadım uyarısı veriyor. Network Print Monitor programını bilgisayara yüklüyoruz, programı çalıştırıp tarama yapmasını bekliyoruz, yazıcının network olarak görülmesini saglıyor, yazıcıya istediğiniz ıp numarasını atıyorsunuz hatta yazıcıya bir isim de verebiliyorsunuz ve buna benzer çeşitli ayarlar var. ardında bilgisayarımızada yazıcı ekleyi çalıştırıyoruz , ya da bağlantı şeklinden kurulumu tamamlıyoruz , ama dediğim gibi bunları ben xp de yaptım wın 7 64bitte yapamadım