< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 2 Temmuz 2006; 20:04:30 > |
Print Screen Nereye Kaydediliyor?
Print screen tuşuna bastığınızda ekran görüntüsü alınır, ancak bu ekran görüntüsü varsayılan olarak belirli bir konuma kaydedilmez. Farklı işletim sistemlerinde ekran görüntüleri farklı şekillerde kaydedilir:
Windows:
- Windows 10 ve 11: Ekran görüntüleri, "Resimler" klasöründeki "Ekran Görüntüleri" alt klasörüne kaydedilir.
- Windows 8 ve 8.1: Ekran görüntüleri, "Görseller" klasöründeki "Ekran Görüntüleri" alt klasörüne kaydedilir.
- Windows 7 ve önceki sürümler: Ekran görüntüleri, "Resimler" klasörünün köküne kaydedilir.
MacOS:
- macOS Monterey ve sonraki sürümler: Ekran görüntüleri, "Masaüstü" klasörüne kaydedilir.
- macOS Catalina ve önceki sürümler: Ekran görüntüleri, "Masaüstü" klasörüne "Ekran Görüntüleri" adlı bir alt klasöre kaydedilir.
Linux:
- Ubuntu ve diğer birçok dağıtım: Ekran görüntüleri, "Resimler" klasörüne kaydedilir.
- Konuma göre değişiklik gösterebilir: Bazı Linux dağıtımlarında ekran görüntüleri farklı bir konuma kaydedilebilir, bu nedenle konumu doğrulamak için sistem ayarlarını kontrol etmek gerekir.
Ekran görüntülerinin kaydedildiği varsayılan konumu değiştirmek için işletim sisteminizin ayarlarını kontrol edebilirsiniz.