Şimdi Ara

Prezentasyon ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç prezentasyon verdiniz mi veya böyle bir sunuma katıldınız mı ? Neler olur neler biter ne anlatırlar ? Öğrenciler ne gibi sorular sorarlar ? Eski okulumdan davet aldım çok mutluyum, gururluyum, heyecanlıyım ama sorun çok heyecanlıyım.

• mekatroniker kullanıcısına yanıt
    up up up illaki vardır hadi da
  • Genelde sunum yapılır. Sunum bitince de soru sorulur. Sonra herkes beleş kahvelere ve ikramlara saldırır. Sunumun iyi olması elbette seyircilerden ziyade sana bağlıdır. Öncelikle TED konuşmalarını izlemeni tavsiye ederim. Gerçekten harika örnekler var.

Tavsiyelerim:

- Belli bir ana konu belirle. Ne anlatacağım ve neye vurgu yaptığın belli olsun.
    - Kişiselleştir. Sıkıcı istatistik ve teorik bilgilerden ziyade yaşadığın canlı örnekleri ver.
    - Etkileşim kur. Dakikalarca bıdı bıdı konuşacağına ara sıra soru sor ya da onlardan bir şeyler yapmasını iste. Mesela ben bir bölge ile alakalı sunum yaparken bölgedeki insanların mesajlarını seyircilere okutmuştum. Daha dikkat çekici oluyor.
    - Görselleri iyi kullan ve kısa ve özet cümleleri sunumuna ekle.
    - Soru sormak için Twitter'dan mention atabileceklerini söyle. Bu etkili bir yöntem çünkü hem anonim kalabilir hem de sosyal cesaret gerektirmez.

Böyle şeylerle güzel bir sunum yapabilirsin. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Genelde sunum yapılır. Sunum bitince de soru sorulur. Sonra herkes beleş kahvelere ve ikramlara saldırır. Sunumun iyi olması elbette seyircilerden ziyade sana bağlıdır. Öncelikle TED konuşmalarını izlemeni tavsiye ederim. Gerçekten harika örnekler var.

Tavsiyelerim:

- Belli bir ana konu belirle. Ne anlatacağım ve neye vurgu yaptığın belli olsun.
    - Kişiselleştir. Sıkıcı istatistik ve teorik bilgilerden ziyade yaşadığın canlı örnekleri ver.
    - Etkileşim kur. Dakikalarca bıdı bıdı konuşacağına ara sıra soru sor ya da onlardan bir şeyler yapmasını iste. Mesela ben bir bölge ile alakalı sunum yaparken bölgedeki insanların mesajlarını seyircilere okutmuştum. Daha dikkat çekici oluyor.
    - Görselleri iyi kullan ve kısa ve özet cümleleri sunumuna ekle.
    - Soru sormak için Twitter'dan mention atabileceklerini söyle. Bu etkili bir yöntem çünkü hem anonim kalabilir hem de sosyal cesaret gerektirmez.

Böyle şeylerle güzel bir sunum yapabilirsin. Kolay gelsin.

Meslek lisesi çıkışlıyım, görüştüğüm hocam öğrencilerimiz umutsuz, geleceğe karamsar bakanlar çok fazla, biraz canlılık lazım, yaptığın , ilgilendiğin şeyler konumun vs. öğrencilerimize ilgi çekici gelecektir seni örnek alacaklarlardır sonuçta sende bende onların arasındaydık bir dönem gibisinden konuştuk biraz. Tavsiyelerinden kafamda ilham perileri uçuşmaya başladı bile. twitter olayının da renk katacağı kesin. Saolasın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yapıdenetimci proje
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.