Şimdi Ara

Praktica TP7.3 VS Piranha Business Tab 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta belirtmiş olduğum gibi elimde bu iki tablet mevcut. Fakat bazı sorunlarım var. Praktica tabletim çift çekirdekli olmasına rağmen bazı oyunlarda piranhaya göre kasıyor. Kasma şu şekilde 10-15 saniye akıcı oynuyor 5 saniye kasarak oynuyor. Menüde ve video çekimde de kasma var. Piranha da böyle birşey olmuyor. Praktica nın daha performanslı olduğunu beklerken böyle olması şaşırttı beni. Ayrıca Praktica 50 TL daha pahalı.

Praktica özellikleri; SAML 8726 MX DUAL CORE ARM 1.5 GHZ Cortex A9 işlemci Aldığım sitede MLogic 2X 1ghz Çift çekirdek yazıyor, Mali 400 MP 395MHZ Grafik işlemcisi, 1 GB DDR3 Ram. 4.0.4 İCS

Piranha özellikleri; 1.4 GHZ A10 Cortex A8 İşlemci, Dört çekirdekli ARM Mali 400@ 350MHZ Grafik işlemcisi, 1 GB DDR3 Ram. 4.1.1 İCS

Şimdi 4 çekirdekli grafik işlemcisi ne kadar doğrudur bilemem. Bu Cortex A9 - A8 bunlar hakkındada bir bilgim yok. Fakat ilk bakışta Praktica tabletin daha performanslı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu performans farkının nedeni sürüm olabilir mi? Farklı sürümler mevcut ikisindede.Yada donanımsal olarak hangisi üstün? İşlemciler konusunda bir fikrim olmadığı için birşey söyleyemiyorum. Yaptığım Benchmark testindede Praktica 28.8 FPS alırken Piranha 28.7 FPS aldı ve Prakticada ani fps düşüş ve çıkışları mevcut. İnternetteki araştırmalarımda da oyunların rahat oynandığı yazıyordu Praktica için. Benim cihazda bir sorun olabilir mi? Bu tabletleri kullanan tecrübeli arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strato026 -- 20 Şubat 2013; 16:41:34 >

• Hocam bunun nedeni mali 400. kağıt üzerinde zayıf görünmesine rağmen oyun performansı gayet iyi..
  • Fakat hocam ikisindede mali 400 var.
  • Yardım lütfen...
  • sorunun nedeni donanımsal değil yazılımsal kaynaklı, cihaz için sürüm güncellemesi olup olmadığını kontrol etmelisin. Yada custom firmware var ise onu kurmayı deneyebilirsin.
  • Piranha NT mağazasında 199 TL ve 1GB RAM içeriyor. 3G modemler ile kullanmak istediğimi söylediğimde sorun olduğunu tavsiye etmediklerini söylediler. Satma niyetli olmadıkları için vazgectim. Onun yerine benzer fiyatlı 3G modem test edilmiş 512 MB RAM içeren bir modele yöneldim. Salı günü elime ulaşacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prakticanin tum urunleri boyle tp8.1 var bende aldigim gune pismanim 400 lira saydim bu tablete. 40 mb uzeri oyunlarin %90ini calistirmiyor sarji cok cabuk gidiyor. tp7 vardi o bundan daha beter cikti zaten. ama praktcalarda soyle bir durum var parcalarin kalitesi cok iyi saglam tablet yani. merdivenlerden bir kac asagi yuvarlandi sadece ekrani catladi ve hala calisiyor dokunmatikte de sorun yok. dedigim gibi tablet donanimsal olarak zayif ama kalite bakimindan cok iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbiat

sorunun nedeni donanımsal değil yazılımsal kaynaklı, cihaz için sürüm güncellemesi olup olmadığını kontrol etmelisin. Yada custom firmware var ise onu kurmayı deneyebilirsin.

Bende ilk sebep olarak bunu düşündüm tablet şuan bende değil gelince ilk işim sürüm kontrolu olacak.

quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

Piranha NT mağazasında 199 TL ve 1GB RAM içeriyor. 3G modemler ile kullanmak istediğimi söylediğimde sorun olduğunu tavsiye etmediklerini söylediler. Satma niyetli olmadıkları için vazgectim. Onun yerine benzer fiyatlı 3G modem test edilmiş 512 MB RAM içeren bir modele yöneldim. Salı günü elime ulaşacak.

Piranha nın ekran kalitesi prakticaya göre baya iyi. Çok oyunkolik değilseniz küçük işlerde işinizi görür ben şahsen Piranhadan memnun kaldım bu fiyata ancak bu kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: redsterling

prakticanin tum urunleri boyle tp8.1 var bende aldigim gune pismanim 400 lira saydim bu tablete. 40 mb uzeri oyunlarin %90ini calistirmiyor sarji cok cabuk gidiyor. tp7 vardi o bundan daha beter cikti zaten. ama praktcalarda soyle bir durum var parcalarin kalitesi cok iyi saglam tablet yani. merdivenlerden bir kac asagi yuvarlandi sadece ekrani catladi ve hala calisiyor dokunmatikte de sorun yok. dedigim gibi tablet donanimsal olarak zayif ama kalite bakimindan cok iyi.

Şöyle bir durum var bir yakınımda 8.1 çift çekirdek Praktica var. Kendim test ettim 3D oyunlarda hiçbir kasma yok gayet akıcı oynuyor fakat benimkinde hep ani fps düşüşleri var. symbiat arkadaşımızında dediği gibi yazılımda çok önemli kontrol edip güncelledikten sonra yine aynı problemler olursa hakikaten aldığımıza pişman edecek tablet. Dediğiniz gibi parçalar çok sağlam ve ağır bir tablet. Bu konuda avantajlı ama ekran kalitesi, performansı, dokunmatiği olarak ben beğenmedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.