Şimdi Ara

PRAKTICA DPix 820Z 8.0MP inceleme ve paylaşım merkezi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
1
Favori
12.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En iyisi birkaç resim ekleyim. Bilgisayarda varmış. Yeni buldum. İnternet oldukça yavaş. Birazdan gönderirim.
  • çok şeker :)))))
  • http://img17.imageshack.us/img17/5189/dsci0007jf.jpg
    Bu da gece flashlı makro.

PRAKTICA DPix 820Z 8.0MP inceleme ve paylaşım merkezi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 19 Kasım 2009; 21:23:48 >
  • Gece flashsız çekim.
    http://img109.imageshack.us/img109/613/dsci0013n.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 19 Kasım 2009; 21:28:18 >
  • Kısaca açıklayayım biraz.

A modu var. Diyafram ayarı. İki alternatif değer veriyor. Her değer yok. 2.8 diyafram açıklığını vermesi gece çekimlerinde yeterli zaten. diyaframın en açık değeri 2.8 Diyaframın en kısık değeri 5.6 ve bu da yeterli. compactlarda diyaframı çok kısıp alan derinliği ayarlamak zor. istenen ışık bulunmaz zaten.

S modu 2000 ile 8 sn arasında enstantane değerlerine ayar yapabiliyoruz, diyaframı değerini otomatik ayarlıyor. hızlı şeyleri çekmekte bu mod kullanılır.

P modu var. P modunda ışık ayarları oto, gün,bulutlu vs. seçebiliyorsunuz. İso oto,50-1600 arası. poz -2.0EV +2.0EV arası. 2, 10, sn zaman ayarlı. çift çekim yapıyor.

m modu var. bunda enstantane, diyafram, iso, ev, ayarlarını manuel girebiliyorsunuz. diyafram gene iki değere izin veriyor. zoomla beraber daha kısık diyafram değeri verilebiliyor

Q modu var birde. herşeyi makina ayarlıyor. yaşlılar ve ayarla uğraşmak istemeyenler için yazıyor

AEB açık veya kapalı belirtme var
    S&B SEPYA Negatif kırmızı vb ayarlar var.dengeleyici açık veya kapalıa yarlanıyor
    yüz izleme var
    foto kareleri var. kalp içinde, sahnenin içinde gibi çıkıyorsunuz.
    merkez, çoklu spot metraj ayarı

gülüş yakalama film çekme, ses çekmea, rkaplan ışığı, gün batımı, doğa, ggece manzarası, havai fişek, kar, metin, hatta gıda ve bina için hazır çekim programları var. Umarım açıklayıcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 2 Ocak 2010; 0:49:03 >

• Son olarak şunu söyleyim. Benim Samsung S850 kadar ayarları gelişmiş değil ama gece otomatk çekimlerde benim makinadaki fluluk bunda yok. Videosunu yazmıştım saniyede 30 kare hemde 720x400 çzünürlükte. Kafanıza takılan şeyler varsa yardımcı olmaya çalışyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Gece flashsız çekim.

160 liralık makinadan bundan fazlası beklenmez bence..
  • --Eksisi A modunda ve M Modunda 5.6 ile 2.8 değerlerinden birini tercih hakkı veriyor. Enstantane otomatik A modunda. M modunda 1/2000 ve 8 s enstantane değeri seçebiliyorsunuz.
    S Modunda 1/2000 ve 8 sn güzel değerler. Her makina 8sn çekim yapamaz.
    Yukarıdaki gece resmini duvara makinayı dayadım ve 8 sn de çektim. Tripodsuz.Makroda ayar makro mesafe biraz uzak oldu. Makro mesafesi geldi aklıma. Buna da sonra bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 19 Kasım 2009; 1:27:03 >
  • A = Diyafram öncelikli mod, siz diyafram değeri verirsiniz makine bu değere göre enstantaneyi ayarlar.
    S = Enstantane öncelikli moddur, siz enstantaneyi girersiniz makine enstantaneyi verecek diyaframı ayarlar.
    M = Enstantane ve diyaframı koşula göre siz girersiniz.

Diyafram seçebildiğimiz modlarda sadece 2.8 ve 5.6 değerlerini mi seçebiliyoruz?
  • Aynen önce. Sebebini anlayamadım. Bir yerde yanlış mı yapıyorum da diğer değerlei vermiyor anlamadım.
  • Pillerin şajı yine bitti. S modunda da aynı diyafram değerleri mi var bakamadım. Muhtemelen aynıdır. rhnzkn makinan gelince bakarsan bu durum makinadan mı benim ayarlardan mı kaynaklanıyor anlarız.
  • Resimler acele ve özensiz çekildi. HB durmadan indirim yapıyor makina çok satılanlar sirasına giremedi. Bir su damlası birde sinek çekeyim bakalım sıralamaya girecek mi
  • quote:

Dijital titreşim engelleyici (ISO)

HB süpermiş
  • Hocam dur dslr mi bu?
  • Ne alaka canım, hertürlü fotoğraf için asa/iso mevcut
  • İs yok diye eleştirdin sandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Gece flashsız çekim.

bu paraya göre bu resim gayet güzel
    fiyat:performans harika

• Yok ben ISO'yu titreşim önleyici diye yazmalarına güldüm sadece
  • Yaw ben linkte makinanın özellikleri var diye herkes bakmıştır diye düşündüm. Detay dendikçe makinayı elime aldım uğraşıyorum. Bilgi vermek için. Bilgiler zaten açıklamalar kısmında var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.