Şimdi Ara

Praktica DCZ 10.3 hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Praktica DCZ 10.3 fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum..ancak kafama takılan bir sorun var:

ben fujifilm finepix A170 kullanıcısıyım..akrabamın tavsiyesi ve panorama modu olması nedeniyle aldım..ancak panorama modunun sandığım gibi olmaması beni makineden soğuttu..jelatinine ve poşetine zarar verdiğim içinde geri iade edemedim..

Bu nedenle bir daha mağdur olmamak için, Praktica DCZ 10.3 fotoğraf makinesinin panorama modu ile ilgili bazı sorularım olacaktı..Bu makineyi bilen veya kullanan varsa ve yardım ederse çok sevinirim:

1-)Panorama modunda kaç resim kullanarak panorama yapılıyor..
    2-)Panorama modunda resimler kaç megapixel çekiliyor(resim başına)
    3-)Panorama çekimi yaparken flash kullanıyormu.yani görüntüleri flashlı mı yoksa flashsız mı çekiyor.?
    4-)Görüntü çekimi yaparken titreşim engelleme özelliği kullanıyormu?

3. ve 4. madde benim için en önemli sorunlar..özellikle bu iki madde ve diğer maddeler hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..

birde bu makineden genel anlamda memnunmusunuz?

TEŞEKKÜRLER..

FujiFilm FinePix A170'in panorama özelliği ile yapılmış ev içinde bir panorama örneği(Panorama modunda Flash kullanma özelliği olmadığı için bu kadar oluyor):
    http://img684.imageshack.us/img684/355/dscf0001i.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: hokucu

Arkadaşlar Praktica DCZ 10.3 fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum..ancak kafama takılan bir sorun var:

ben fujifilm finepix A170 kullanıcısıyım..akrabamın tavsiyesi ve panorama modu olması nedeniyle aldım..ancak panorama modunun sandığım gibi olmaması beni makineden soğuttu..jelatinine ve poşetine zarar verdiğim içinde geri iade edemedim..

Bu nedenle bir daha mağdur olmamak için, Praktica DCZ 10.3 fotoğraf makinesinin panorama modu ile ilgili bazı sorularım olacaktı..Bu makineyi bilen veya kullanan varsa ve yardım ederse çok sevinirim:

1-)Panorama modunda kaç resim kullanarak panorama yapılıyor..
    2-)Panorama modunda resimler kaç megapixel çekiliyor(resim başına)
    3-)Panorama çekimi yaparken flash kullanıyormu.yani görüntüleri flashlı mı yoksa flashsız mı çekiyor.?
    4-)Görüntü çekimi yaparken titreşim engelleme özelliği kullanıyormu?

3. ve 4. madde benim için en önemli sorunlar..özellikle bu iki madde ve diğer maddeler hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..

birde bu makineden genel anlamda memnunmusunuz?

TEŞEKKÜRLER..

FujiFilm FinePix A170'in panorama özelliği ile yapılmış ev içinde bir panorama örneği(Panorama modunda Flash kullanma özelliği olmadığı için bu kadar oluyor):
    http://img684.imageshack.us/img684/355/dscf0001i.jpg

hokucu karanlık odada pencereye doğru ışıga göre makina kendi ayarlarını 12sec yapmış 800 ıso çekmiş
    12sec eli hiç oynamaması lazım yada tripot kullanmanız gerekir.birde flaş yanmamış panorama çekiminde flaş
    gece çekimlerinde açılamaması ayarı olmaması ilginç eminmisiniz?
    a170 bölümünde diğer kullanıcı arkadaşlara sormak lazım.
     Praktica DCZ 10.3 hakkında yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 4 Ocak 2010; 16:03:09 >

• quote:

hokucu karanlık odada pencereye doğru ışıga göre makina kendi ayarlarını 12sec yapmış 800 ıso çekmiş
    12sec eli hiç oynamaması lazım yada tripot kullanmanız gerekir.birde flaş yanmamış panorama çekiminde flaş
    gece çekimlerinde açılamaması ayarı olmaması ilginç eminmisiniz?
    a170 bölümünde diğer kullanıcı arkadaşlara sormak lazım.

sayın netün
    Fujifilm FinePix A170 fotoğraf makinesinde panorama çekimde ne yazık ki flash devreden çıkıyor..bu benden değil..kullanma kılavuzundada belirtilmiş.. "panoramada flash kullanılmaz" şeklinde(fujifilm kullanım kılavuzu 16.sf)çektiğim oda panoramasında resimleri flashsız çekti..

o sayfadaki panorama çekim özelliklertini sıralarsak(kullanım kılavuzundan aynen yazdım):
    ***Sallanmaları önlemek için sehpa kullanınız
    ***Yanlızca Panoramik resim kayıt edilir
    ***Nitelik,otomatik olarak olarak 3M(megapixel) seviyesine getirilir
    ***Işıklama ve beyaz ayarı,ilk karede belirlenir
    ***Flash kullanılamaz

işte benim sıkıntım bu panoramanın özellikleri..zaten prakticayı da bu özelliği(panorama fonksiyonu) fujiden iyiyse almayı düşünüyorum..

• o zaman benim anladığım panorama çeken makina kullanmadığım için bilemiyorum. ama praktica değil panoroma çekimi olan makinalarda!da panorama çekimlerin'de bir kaç poz çekip birleştirdiği için flaş çalışmıyor.ve makinayı sabitlemek gerekiyor.o'da gün çekimlerinde iyi netice veriyor.yine'de bir araştırın.
    birde bu ayarda makinanın ıso ayarı ve enstantene veya diyafram ayarı yapmaya imkan veriyormu?
    yoksa makina kendi ayarlarındamı çekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 4 Ocak 2010; 17:45:15 >
  • quote:

o zaman benim anladığım panorama çeken makina kullanmadığım için bilemiyorum. ama praktica değil panoroma çekimi olan makinalarda!da panorama çekimlerin'de bir kaç poz çekip birleştirdiği için flaş çalışmıyor.ve makinayı sabitlemek gerekiyor.o'da gün çekimlerinde iyi netice veriyor.yine'de bir araştırın.
    birde bu ayarda makinanın ıso ayarı ve enstantene veya diyafram ayarı yapmaya imkan veriyormu?
    yoksa makina kendi ayarlarındamı çekiyor?

sayın netün
    fujifilm finepix a170'de panorama fonksiyonunda makinanın ayarını değiştiremiyorsunuz..sadece zoom yapabiliyorsunuz..
    çok araştırdım ama praktica 10.3'ün panorama fonksiyonu hakkında yeterince açıklayıcı bir bilgi yok..araştırmaya devam ediyorum..

iso ayarı ve diyafram ayarı normal çekimde yapılabiliyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.