Şimdi Ara

ppc ye usb hdd tanıtmanın yolu var mıdır?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Imate Jam de USB Host özelliği varmı ? Ya da software desteğiyle eklenebiliyormu ?

Şimdi biraz araştırma yaptım ve üzülerek öğrendim ki yokmuş, donanımsal bir özellik olduğu için yapacak hiçbir şey yok. Ne hayaller kurmuştum halbuki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 15 Eylül 2006; 11:14:11 >
  • HP IPAQ RX1950'mi aldım dün.. Biraz kurcaladım, detayları yavaş yavaş yazacağım.
    Ama şunu söyleyeyim ilk izlenimim gayet olumlu
  • Emir Kaya mesajlarını boşaltır mısın lütfen? Özelden mesaj attım ama alamıyorsun...
  • Kardes sana email yollamak istedim ama olmadi. ( Üye profilini göremiyorsunuz.)
    Bana email yollayabilirsiniz,mailim hep acik.

Emir Kaya

quote:

Orjinalden alıntı: fruk

Emir Kaya mesajlarını boşaltır mısın lütfen? Özelden mesaj attım ama alamıyorsun...

• Arkadaşlar IPAQ RX 1950nin özelliklerini araştırdım ve HPye sordum. Özelliklerinde;
    USB 1.1 Client – supported via HP standard 22-pin sync connector interface yazıyor. Yani USB Host özelliği ne yazık ki yok.

Ben de şöyle birşey sormak istiyorum bu konuyu bilenler. Usb Host özelliği donanımsal mıdır yazılımsal mı?? Yani bir yazılım yüklemesi ile sorunu çözebilir miyim?
  • simdi hp nini sitesinde iletişim teknolojilerinde 6515 de usb özelliği sıralanmış diğerleriyle birlikte..
    http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/can.do;jsessionid=FP9Nf4ALQ4v6YQX6KaMCB74IaSrK1sVII1zPuMta6hayCCmsgteR!-375396681?storeName=storefronts&landing=handhelds&category=handhelds&catLevel=1
    acaba bu yazan usb , host özelliği olabilir mi?fruk diğer ppc lerde yazmıyo mesela bu özellik. sen benimkinde yazmıyo dediğinde aklıma geldi bunun başka bi tür usb arayüz özelliği olabileceği. bilgisi olanlar yazarsa sevinirim..

• arama biraz sonuç verdi, usb host özelliği nedir-nasıl kullanılır, uygun donanımlar nedir filan
    http://www.mypdacafe.com/articles.php?id=219
    den öğrenilebilir arkadaşlar.
    bi de bu özelliğin donanımsal bir özellik olduğu vurgulanıyor. intel pxa27x serisi işlemcilerde standart olarak bu destek var. işlemcisi uygun olan driverını kurarak bu güzel özelliğe kavuşabilir.ben deniycem de bi türlü dişi-dişi usb ara kablo bulamadım bağlıycak..hubla filan çözmeye çalışıcam bağlantı olayını.
  • Canbazhulki bu linke bakarsan 6515'in detaylı özellikleri yazıyor. Orada şöle bir ibare var:
    Other Interfaces IrDA (SIR)
    USB 1.1 Client – supported via HP standard 22-pin cradle interface

Bu demek ki USB Host özelliği yok. Ama yazılımla açılıp açılmayacağı konusunda birşey diyemem. Ben de IPAQ rx1950'm için o konuyu araştırıyorum.

http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12133_na/12133_na.HTML
  • fruk senin ppc nin islemcisi ne?
    bi de verdigim likte annatmis adam detayli olarak.ben o bilgiye guvenerek dedim olduunu..microsoftun nasilda kivirttiigini da yazmis, pazar boyle bisey istemiyo, biz mini pc yapmiyoz kardesim filan diye..
    microsoftun boyle demesi, standart yazilimsal destegin zaten sakata binmesi demek. ama intel bu donanimsal temeli olmasi gereken ozelligi desteklemis nasil olmussa, pxa27x seriisine de koymus..
    bi baglayabilsem hemen yazicam sonuclari. simdi yurt disindayim, yeni geldim buraya, sehri tanimadigim icin nerde bulunur bu ara kablolar hub lar bilemiyom..
  • Benimki Samsung 300mhz.. Dediğin şey sanırım olmaz.

Ayrıca özelden bir mesaj attım, bakarsan sevinirim.
  • kadikoyden "A4 tech" marka usb destekli bir mini klavye aldim... nakit, 12 YTL odedim... ve su an cep bilgisayarimla gayet uyumlu bir sekilde, turkce karakterlerde de problem yasamadan calisiyorum...

meraklisina:

a4 tech Slim Keyboard --> Model: KL(S)-5UP
  • simdi de boyle bir USB Hub alip (kdv dahil 27 YTL) hem klavye hem mouse hem de harici hdd baglamayi dusunuyorum:
    bu hub hem usb 1.1 hem de 2.0 destekli... adaptoruyle birlikte satiliyor...
     ppc ye usb hdd tanıtmanın yolu var mıdır??

bazi USB Hublar ppc ile uyumsuz oluyormus... bu konuda deneyimi olan var mi? marka ve model bilgisi yazarsaniz sevinirim...
  • Mic200 nispet mi yapıyorsun bana
    Hayırlı olsun. Sonucu bekliyoruz..
  • quote:

Mic200 nispet mi yapıyorsun bana

yok efendim...

ama ppc'deki bu USB host olayiyla ilgilenen pek fazla insan yok gibi... external HDD ve de adaptorlu bir USB Hub almayi dusunuyorum... marka ve model verebilecek, bu konuyla ilgili deneyimi olan kimse yok mu?

Asus a730 veya Asus a730w kullanan birileri var mi?
  • vay be adamlar ayaküstü avuçiçini masaüstü yaptı be helall
  • Adamlar yaptı da biz de bi numara yok ne yazık ki

Arkadaşlar yeri değil ama yeni aldığım cihazla ilgili bir sorunum var. Şu linkte anlattım, ilgilenirseniz sevinirim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9418327/tm.htm
  • olmuyor...mic 200 un resmini yolladigi usb hub un aynisindan almistim, deniyorum gormuyor flash diskleri ve hdd leri...bulabildiim suruculeri de tek tek yukledim
    pes ettim mi? hayir. devam bakalim denemelere
  • arkadaşlar alın size biraz yardım
    usb host driverleri wm2000-2002 ve 2003,
    için ayrıca ayarlamada kullanacağınız pogramlar ve açıklanmalarda var

http://www.deje.gmxhome.de/download.html
  • ben bunu da denemistim, ama bi kere daha denemekte yarar var. hardreset baniyim, bi daha deiyim bakiyim...
  • quote:

olmuyor...mic 200 un resmini yolladigi usb hub un aynisindan almistim, deniyorum gormuyor flash diskleri ve hdd leri...

bir aciklama getireyim: o USB Hub'i henuz almadim... fiyati uygundu ve adaptoruyle birlikte satiliyordu; o yuzden ornek gosterdim...

@canbazhulki
    bu arada senin cihazin USB host ozelligi var mi?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.