Şimdi Ara

POZİSYON KONTROL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bana pozisyon kontrol ünitesi lazım.Hazırda satılan veya bu tür bir imalatta bulunan arkadaşlardan satın alabilirim.İstediğim özelliklere gelince;iki satırlı bir display olacak.1. de mevcut ölçü.2. de gireceğimiz ölçü olacak,üç adet röle çıkışı olacak,encoder okuyabilecek.örnek olarak.mesela mevcut ölçü 1000 olsun.biz 1500 değerini girdiğimizde ileri rölesi çekecek ve girdiğimiz ölçüye 100 kala yavaşlama rölesi çekecek.girdiğimiz ölçü mevcut ölçüden küçük olunca da geri rölesi çekecek ve girdiğimiz ölçüye 100 kala yavaşlama ölçüsü tekrar devreye girecek.ölçüye geldiğinde rölelerin hepsi bırakacak.Ayrıca cihazda kalibrasyon özelliği olmalı.İLGİLENEN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR.

• sen pozisyonlama yapmak istiyorsun ama
    bunu roleyle yaparsan hareket eden neyse
    hassas pozisyonlama yapamaz
    cunku normal motorların ataleti vardır
    dur deyince hemen durmaz

hassas pozisyonlamayı sağlamak için servo sürücü ve servo motor
    kullanman gerekebilir

piyasada FAST Ltd 'te DELTA markalı ürünler istediğini yapar
    ama maalesef çok pahalı

bir de SANPA Otomasyona bak derim

kolay gelsin
  • Ben hız kontrol cihazına kumanda ediyorum.Ben bu sistemi plc ve touch panelle zaten yaptım.Ama daha ucuz maliyetli olsun diye böyle bir şey istiyorum.Dediğin gibi servoyla daha güzel olur ama maliyet daha da artar.Normal asenkron motor ve hız kontrolle de oluyor.
  • bu aşağıdaki linke bak

bu PLC'nin enkoder girişi ve operator paneli var
    tarama hızı yaklaşık 10 msaniye

http://abone.superonline.com/~plc/
  • Verdiğin link için teşekkürler.bu da bir nevi program gerektiriyor.Benim istediğimi hazır olarak satan veya yapacak arkadaşlar yok mu?Bu linkteki firmayla da en kısa sürede irtibata geçeceğim.Bakalım benim istediğim gibi programlayıp verirlerse sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anotherbrick

sen pozisyonlama yapmak istiyorsun ama
    bunu roleyle yaparsan hareket eden neyse
    hassas pozisyonlama yapamaz
    cunku normal motorların ataleti vardır
    dur deyince hemen durmaz

hassas pozisyonlamayı sağlamak için servo sürücü ve servo motor
    kullanman gerekebilir

piyasada FAST Ltd 'te DELTA markalı ürünler istediğini yapar
    ama maalesef çok pahalı

bir de SANPA Otomasyona bak derim

kolay gelsin

Servo motora gerek yok hassas pozisyonlama için step motor step sürücü ve birde panasonic plc kullanırsan modelide FPO C16 CT gibi hatta FPO C16 CP daha ucuz. farkları ise plclerde sonu t olan npn sonu p olan pnp dir.

Neta Otomasyon... 0216 339 39 44www.netaltd.com.tr

Sanyo Denki ve Pacific Scientific gibi dünya markalarını stokdan rahatça bulursun....

• UTKU arkadaşım teşekkürler ama kontrol ettigim sistemi 2,2 Kw motorla kontrol ediyorum.Bunun eşdeğeri step motor ve sürücüsü benim şu anki yaptığım plc + touch panel maliyetini geçer.Ayrıca step motor kullanınca değerleri girebileceğimiz bir panel olmayacak mı ?bunu da ekleyince gerisini sen hesapla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

UTKU arkadaşım teşekkürler ama kontrol ettigim sistemi 2,2 Kw motorla kontrol ediyorum.Bunun eşdeğeri step motor ve sürücüsü benim şu anki yaptığım plc + touch panel maliyetini geçer.Ayrıca step motor kullanınca değerleri girebileceğimiz bir panel olmayacak mı ?bunu da ekleyince gerisini sen hesapla.

Bak şimdi fiyat bir kenara bırakalım ama eğer pozisyon kontrolü yapacaksan teknik açıdan birkaç seçenek dışına çıkmazsın.

söylediğine göre bir kere panel + plc kullanacağın kesin zaten.

bunun üstüne

düşünelimki servo olacak ozaman servo motor + sürücü olursa birkere stepden daha pahalıya çıkar.

diyelimki sen AC motora encoder bağladın ve PLC dende analog çıkışla AC sürücüye +10 -10 volt aralığı referansla sürdün.yinede pozisyonlama hasas olmaz ve duruşlarda rezonansa asla engel olmazsın.

bu yüzden en ucuz ve mantıklısı step motordur. üstelik sistemin mekaniğini iyi incelemeni öneririm gereksiz ateletlerden kaçarak bu problemi steple çözersin hem panel ve plc yi bu konuda kullanabilirsin.

• UTKU arkadaşım bu yaptığım işi denedim ve defalarca uyguladım.ölçüyü yakalama konusunda problem yaşamadım.Sistemde frenli asenkron motor kullanıyorum.Benim istediğim plc + operatör panelden daha ucuza malolacak bir sistem.Sen söylediğinde haklısın step veya servoyla daha güzel olur.Ama projesini yaptığım firmalar işin kalitesine değil önce fiyata sonrada sonuca bakıyor.Şu anda sonuçta bir problem yok.Ben şimdi mevcut yaptığım sistemi daha ucuza problemsiz nasıl malederim onu araştırıyorum.
  • senin istediğin pozisyon kontrol cihazları emko yada elimko emin değilim var nette bir arat bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

Arkadaşlar bana pozisyon kontrol ünitesi lazım.Hazırda satılan veya bu tür bir imalatta bulunan arkadaşlardan satın alabilirim.İstediğim özelliklere gelince;iki satırlı bir display olacak.1. de mevcut ölçü.2. de gireceğimiz ölçü olacak,üç adet röle çıkışı olacak,encoder okuyabilecek.örnek olarak.mesela mevcut ölçü 1000 olsun.biz 1500 değerini girdiğimizde ileri rölesi çekecek ve girdiğimiz ölçüye 100 kala yavaşlama rölesi çekecek.girdiğimiz ölçü mevcut ölçüden küçük olunca da geri rölesi çekecek ve girdiğimiz ölçüye 100 kala yavaşlama ölçüsü tekrar devreye girecek.ölçüye geldiğinde rölelerin hepsi bırakacak.Ayrıca cihazda kalibrasyon özelliği olmalı.İLGİLENEN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR.

eğer hız önemli değilse encoderi pc ile okursun.ve röel ile çıkış verirsin.ama eğer hız önemli ise transistör çıkışlı bir cihaz kullanmanı tavsiye ederim.PLC ile çok daha rahat çözersin.

ekranlı PLC varwww.ozdisan.com FPe Serisi sana uygun olabilir.

• UTKU arkadaşım önerin için sağol.ama ekranlı olmasına karşın,numeretik tuş takımı yok.Uygulamasını yaptığım müşterilerin istediği değeri tuş takımından girip entere basınca istenilen pozisyona gitmesi.işlevsellik olarak dediğim işi görür ama kullanım bakımından çok rahat değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGEHAYDAR

Arkadaşlar bana pozisyon kontrol ünitesi lazım.Hazırda satılan veya bu tür bir imalatta bulunan arkadaşlardan satın alabilirim.İstediğim özelliklere gelince;iki satırlı bir display olacak.1. de mevcut ölçü.2. de gireceğimiz ölçü olacak,üç adet röle çıkışı olacak,encoder okuyabilecek.örnek olarak.mesela mevcut ölçü 1000 olsun.biz 1500 değerini girdiğimizde ileri rölesi çekecek ve girdiğimiz ölçüye 100 kala yavaşlama rölesi çekecek.girdiğimiz ölçü mevcut ölçüden küçük olunca da geri rölesi çekecek ve girdiğimiz ölçüye 100 kala yavaşlama ölçüsü tekrar devreye girecek.ölçüye geldiğinde rölelerin hepsi bırakacak.Ayrıca cihazda kalibrasyon özelliği olmalı.İLGİLENEN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR.

Aradığınız ürün tüm özellikleri hatta fazlası ile şu sanıyorum :

http://www.avrasyamuhendislik.com.tr/AVR_SMC_Step_Motor_Controller.php

4 satır ekran var , tuş takımından girdiğiniz pozisyona gidiyor, hızını tuşlar ile artırıp azaltabiliyorsunuz , bunun yanında 40 noktaya akdar hafızasına alıp bu noktalar arasında bekleme sürelerini dahi ayarlayarak programlı gezme hareketi yapabiliyor..

kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.