Şimdi Ara

POWERCOM WAR-1000AP yetmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar aldigim projektorde kullanmak uzere powercom war-1000ap ups aldim , alali hic elektrikler gitmemisti ancak dun elektrikler kesildigi an ups kapandi, tekrar acma butonuna basılı tutunca acıldı...yani bu alet 290watt lık bir projektoru kaldirmio mu? uzerinde 1000VA/500W max yazıo ancak yarı kapasitede pes etti

elektrikten cekince yani cold start modunda projektoru acınca bi problem olmadı ancak dedigim gibi elektrikler kesilince ilk kalnkınma anında 290w veremedi sanirim

acaba ben mi bi yerde hata yapıorum, bu urunde bilgisayardan baska alet kullanan ve sorun yasamayan var mı

bilgisayarda bi problem yasamadım bu arada

• ups i ne kadar süredir kullanıyorsunuz. Normalde 290 watt güç verir fakat akü ömrünü yitirmiş olabilir
  • yaklasık 4 haftadır kullanıyorum , prizden hic cekmedim simdiye kadar hep acık kaldı
    bu arada ilk kullanımdan once 16 saat kadar sarj etmistim
  • bilgisayarınızda problem çıkarmaya bilir şöyle, tam yükte deneyin bakalım nolcak. Bir oyun açın veya işlemciyi yoran bir uygulama.

O zaman ne gibi tepki vericek bakalım. Olmadı garantiye götürün. Ürün yeni zaten
  • elimde oyun yoktu ama 1080p lik bir .mkv dosyası açıp dxva yı kapadım , işlemci %72 kullanımdaydı ups in fişi cektim no problem calısmaya devam etti

projektorle bi alıp veremedigi var ama anlamadım , bi arkadaşım reaksiyon süresiyle ilgili olabilcegini söyledi ve online ups almamızın dogru olcagını ekledi

ama online olanlar bi hayli pahalı , line-interactive ile bu soruna bi çözüm bulunamaz mı

NOT: bendeki ups in r.süresi 2ms sanırım
  • ups i etkileyen anlık yüksek akım da olabilir.

ups kapanırken herhangi bir uyarı veriyormu
  • tek bir uyarı yada beep bile vermeden anında kapanıyor dostum kutudan ilk ciktigi hale geliyor tekrar butona basılı tutup acıyorum...ya reaksiyon süresi yada ilk kalkınma anındaki yuksek gucten kaynaklanıyor...

sonucta bu 1000va yı bilgisayarda kullanıp , projektör icin yeni bir ups almaya karar verdim

buyuk ihtimalle online 1000va lık bi ups alcam , kullanan arkadaslar 300-400 ytl arası bi marka tavsiyesi verirlerse cok yardımcı olcaklar

edit: bu fiyat aralıgında online ups bulur muyum onu da bilmiorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_4242 -- 23 Eylül 2008; 18:23:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FSP EP Serisi Ups Hakkında???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende 600ap den var.

ilk aldığımda akşamdan sabaha kadar şarj da bırakmıştım. ilk denememde 55 ekran tv ve uyduyu tam yarım saat çalıştırdı. sonra kablosuz modemi taktım. tabi tekrar şarj oldu. bir müddet sonra elektrikler kesildi. ve anında ups kapandı. tabi modemde hayret ettmiştim acaba bişe mi oldu diye. sonra netten biraz araştırma yaptım. ve sorunu buldum.

şöyleki;

açma kapama düğmesine bir kaç saniye basılı tuttuğunda ups açılıyor uzun bir biip sesi ile sonra sen açıldı diye bırakıyorsun. bu konumda sanırım sadece woltaj koruması yapıyor. elektrik kesildiğiinde de akü devreye girmediği için anında kendini kapatıyor cihaz.

bu ups lerin ikinci bir çalışma şeklide tam güç koruması yani hemde woltaj hemde güç koruması. peki bunu nasıl ayarlıyoruz yani nasıl bu konumda çalıştırabiliriz.

çözüm burda;

açma kapama düğmesine basın uzun bir biip sesi gelecektir eliniz kaldırmayın kısa bir aralıktan sonra iki adet kısa bip daha duyacaksınız ondan sonra ups açılıyor. ve elinizi çekiyorsunuz

artık ups niz hem woltaj vs. hemde güç koruma modunda çalışacaktır. ve bitti yada bozuk dediğiniz ups tekrar canlanıyor ve görevine devam ediyor.

sanırım seninde problemin bu bi dene bakalım yoksa bu cihazlar kalitelidir.

sorunsuz günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 28 Eylül 2008; 14:42:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: strider_4242

tek bir uyarı yada beep bile vermeden anında kapanıyor dostum kutudan ilk ciktigi hale geliyor tekrar butona basılı tutup acıyorum...ya reaksiyon süresi yada ilk kalkınma anındaki yuksek gucten kaynaklanıyor...

sonucta bu 1000va yı bilgisayarda kullanıp , projektör icin yeni bir ups almaya karar verdim

buyuk ihtimalle online 1000va lık bi ups alcam , kullanan arkadaslar 300-400 ytl arası bi marka tavsiyesi verirlerse cok yardımcı olcaklar

hocam 1 KVA sinüs

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=764&IID=103277

• quote:

Orjinalden alıntı: dirgen

bende 600ap den var.

ilk aldığımda akşamdan sabaha kadar şarj da bırakmıştım. ilk denememde 55 ekran tv ve uyduyu tam yarım saat çalıştırdı. sonra kablosuz modemi taktım. tabi tekrar şarj oldu. bir müddet sonra elektrikler kesildi. ve anında ups kapandı. tabi modemde hayret ettmiştim acaba bişe mi oldu diye. sonra netten biraz araştırma yaptım. ve sorunu buldum.

şöyleki;

açma kapama düğmesine bir kaç saniye basılı tuttuğunda ups açılıyor uzun bir biip sesi ile sonra sen açıldı diye bırakıyorsun. bu konumda sanırım sadece woltaj koruması yapıyor. elektrik kesildiğiinde de akü devreye girmediği için anında kendini kapatıyor cihaz.

bu ups lerin ikinci bir çalışma şeklide tam güç koruması yani hemde woltaj hemde güç koruması. peki bunu nasıl ayarlıyoruz yani nasıl bu konumda çalıştırabiliriz.

çözüm burda;

açma kapama düğmesine basın uzun bir biip sesi gelecektir eliniz kaldırmayın kısa bir aralıktan sonra iki adet kısa bip daha duyacaksınız ondan sonra ups açılıyor. ve elinizi çekiyorsunuz

artık ups niz hem woltaj vs. hemde güç koruma modunda çalışacaktır. ve bitti yada bozuk dediğiniz ups tekrar canlanıyor ve görevine devam ediyor.

sanırım seninde problemin bu bi dene bakalım yoksa bu cihazlar kalitelidir.

sorunsuz günler...

hocam dediklerinizi yaptim acildiktan sonra basili tutmaya devam edince 2kez beep sesi gelio
    yanliz yine kaldirmadi...sanirim line-interactive ups ler fazla guc gerektirmeyen cihazlara uygun...

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: strider_4242

tek bir uyarı yada beep bile vermeden anında kapanıyor dostum kutudan ilk ciktigi hale geliyor tekrar butona basılı tutup acıyorum...ya reaksiyon süresi yada ilk kalkınma anındaki yuksek gucten kaynaklanıyor...

hocam 1 KVA sinüs

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=764&IID=103277

tesekkurler dostum linkteki alet gercekten piyasakilerin icinde en ekonomik olani gec de olsa bana online bir ups gerektigini anladim elimdekini artik pc de kullaniyorum , projektore de online ups olarak bunu alcam sanirim zira daha ucuzu yok

• ups ler bazı cihazlarla çalışmayı sevmiyor. örnek olarak ütü bağlamayı deneyin, sonuç çok ilginç oluyor:)
  • ben 625AP kullanıyorum 1 yıldır ve hiç sorun yaşamadım...PC, monitör ve modem bağlı olduğu ve sürekli download yapıldığı halde, elektrikler kesilince, yaklaşık 20-25 dakika dayanıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: lunarstrain

ups ler bazı cihazlarla çalışmayı sevmiyor. örnek olarak ütü bağlamayı deneyin, sonuç çok ilginç oluyor:)

600-1000 VA bir ups e ütü takarsan sonuç ilginç değil vahim olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

ben 625AP kullanıyorum 1 yıldır ve hiç sorun yaşamadım...PC, monitör ve modem bağlı olduğu ve sürekli download yapıldığı halde, elektrikler kesilince, yaklaşık 20-25 dakika dayanıyor

evet ben de aynen "pc + 17"crt + modem + z5500" de sorun yasamiyorum , uzun süreli kesinti olmadi hep 5-10 saniyelik o yuzden ne kadar gidio olcmedim ama zaten ups de amac kapanana kadar acik tutmak degil ; elektrikler kesilince guvenli bi bicimde kapatacak kadar zaman kazanmak oldugu icin bu mevzu pek onemli degil zannimca

ama dedigim gibi bilgisayar disinda , mesela benim gibi projektorde kullanmak icin line-interactive ups almak gibi bi dusuncesi olan arkadaslara ibret olsun die topicin guncel kalmasi guzel bi olay su an itibariyle

• hocam 1 KWA ortalama 1500VA yapar. Masaüstü pc ve monitörü de bağlayın

powercom a ses sitemi modem, harici hdd, yazıcı vs bağlayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: lunarstrain

ups ler bazı cihazlarla çalışmayı sevmiyor. örnek olarak ütü bağlamayı deneyin, sonuç çok ilginç oluyor:)

600-1000 VA bir ups e ütü takarsan sonuç ilginç değil vahim olabilir

ben değil ama annem denemiş böyle bir şeyi, geldi ütü yapamıyorum diye, bir baktım ups'e bağlamış. Bağıra bağıra kapanıyor alet doğal olarak. Neyse vahim bir şey olmadı o seferlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunarstrain -- 29 Eylül 2008; 17:20:00 >

• o an elektrik kesilseydi ups zarar görebilirdi

Kapasitenin üzerinde akım çekildiğinde ups öyle bağırır ve belirli bir süre sonra kapanır. (akü beslemede diek kapanır)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.