Geçen öğlen nvidia 8600 ekran kartım yandı. Yeni bir ekran almak için araştırma yaptım sapphire hd5770 vatorx te karar kıldım.. Ancak kasam 400w power supplye sahip.. sistemim asus m3a anakart , 3.0 ghz amd işlmci ,4gb 800 mhz ram.. Acaba power yeterli olurmu çok kararsız kaldım supplya verecek param yok ne yapmalıyım önerilerini bekliorm teşkkrler..
Güç kaynağınızın markası nedir?
Sahte bir PSU'a sahipseniz eğer sistemi riske atmış olursunuz 400 Watt yetersiz kalacaktır ancak Cooler Master, OCZ, Thermaltake vb. seçkin markalardan olmalıdır en önemlisi 80+ (Plus) özelliği olmalıdır, sıradan güç kaynakları üstünde yazan değerlerin en fazla %50' si ile çalışabilirler . O nedenle o güç kaynağı 200 Watt ancak güç sağlıyordur sisteminize. Her ne kadar HD 5770 güç tasarrufuna yönelik bir kart dahi olsa o güç kaynağınız yetersiz kalacaktır. (Sahte ise.)
Anladım çok tşkkr ederim.. Bnm kasam aopen powersupply de kendine ait... mecburn bir supply almam gerekecek ozmn :(
quote:
Orijinalden alıntı: fena87x
Anladım çok tşkkr ederim.. Bnm kasam aopen powersupply de kendine ait... mecburn bir supply almam gerekecek ozmn :(
Sorun yaşamanız muhtemeldir, forumumuzun ''Dahili Bileşenler'' bölümüne konu açarsanız 5770 adına uygun güç kaynakları önereceklerdir.
İyi forumlar...
evin elektrik sistemine güveniyorsan 350w'lık bir çakma power suply ilede o sistemi kullanabilirsin...benim evimde ki 2 sistemden birisi vtx 5770 var ve 350w hp güç kaynağımla 3 aydır sorunsuz kullanıyorum.
ama tabi paran varsa arkadaşın dediği gibi 80 plus sertifikalı ürünlerede bir bakabilirsin.