Şimdi Ara

Post Ekranında Kalan Bios ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hdd Çıkarınca Biosa girebiliyorum HDD takılı iken post ekranında kalıyor.

Hdd Başka bir pc de denedim bir sorun yok çalışıyor hdd.

Sorun nerde olabilir bios pilini ve anakartın güç soketlerini çıkarıp denedim değişen bişey olmadı.

Anakart : Asus P5LD2-X/1333
    HDD: Seagate 160GB

Post Ekranı şu şekilde :  Post Ekranında Kalan Bios ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrYAGIZ -- 16 Temmuz 2013; 16:21:37 >

• HDD Jumperları ile oynayıp primary master / primary slave yapmayı deneyin.
  • Sorununuz harddiskin düzgün okunamamasından kaynaklanıyor. Sata kablosu harddiske gelen güç kablosu yada harddiskinizde problem olabilir.
  • bu kullandığım eski kasam bi sorun yoktu birden bire oldu yeni kasadaki hard disk ile denedim direk okudu ve sorun yok ama eski hard disk ile tekrar deneyince post ekranında kalıyor resimdeki gibi, eee eski hard disk de yeni kasa da çalışıyor ve windows da açılıyor çıkamadım işin içinden nasrettin hoca fıkrasına döndü

@Pulmicort astım mısın hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrYAGIZ

bu kullandığım eski kasam bi sorun yoktu birden bire oldu yeni kasadaki hard disk ile denedim direk okudu ve sorun yok ama eski hard disk ile tekrar deneyince post ekranında kalıyor resimdeki gibi, eee eski hard disk de yeni kasa da çalışıyor ve windows da açılıyor çıkamadım işin içinden nasrettin hoca fıkrasına döndü

@Pulmicort astım mısın hocam :)

Yok değilim hocam.

Hocam bir kasada bu sorunla çok uğraşmıştım. Kısaca anlatayım. İlk olduğunda farklı sata kablolarıyla denedim. Ama bazen açıp bazen açmamaya devam ediyordu. Daha sonradan dedim hddde problem var heralde hdtune vs testler yaptım. Gerçektende problem vardı bad sectorler gözüküyordu ve bench testini tamamlayamıyordu disk. Bir süre bu şekil kullanıldı bilgisayar. Sonradan farkettimki bazen gayet düzgün çalışıyor bilgisayar hdtune benchmark testinide tamamlayabiliyor. Harddiski çıkarıp farklı bir bilgisayarda tekrar badsector testine soktum. Sonuç çok şaşırtıcıydı; hiç badsector çıkmamıştı. Artık dedim sorun heralde anakartta. Taki bilgisayara şarj olması için 2 tane telefon bağlayana kadar . 2 telefonu şarj için bilgisayara bağladım ve bilgisayar bildiğiniz 2sn çalışıyor 5 sn donuyor haline geldi. Sonra takılıp öyle kaldı. Kapattım açtım ama sizin şuanki fotoğrafını koyduğunuz ekranda kaldı. Sonradan kafama dank etti problem psuda olabilirdi. Psuyu değiştirdim ve problemden kurtuldum.

Soruna gelirsek. Harddiski diğer bilgisayara 2. hdd olarak bağlayın ve hdtune ile teste tabi tutun. Herhangi bir sorun yoksa. Harddiskin sata kablosunu eski bilgisayara, harddiske gelen güç kablosunuda yeni bilgisayardan takın ve deneyin. Bu arada güç kablosunu taktığınız bilgisayar açık olsun veya ikisini birden açın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulmicort -- 16 Temmuz 2013; 17:53:03 >

• Başka bilgisayarda kendi sata kablonuzla mı denediniz. O bilgisayarın kendi sata kablosuyla mı?
  • sata kablosunda da bir sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.