Şimdi Ara

PORTAL 2 (ANA KONU) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
6.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun beklenildiği gibi süper puanlar almaya başladı. IGN 9.5, Gamespot ise 9 vermiş.

    Genel ortalaması da şu an 94 küsür...
  • Portal'ı sevmem ama madem bu kadar iyi dediniz bir deneyelim bakalım.
  • Birinci oyunu sevmediyseniz hic bulasmayin bence. ilk oyuna gore birkac kat daha uzun oynanis suresi oldugu icin, kendini tekrar etmemek adina akillica birkac ozellik eklenmis. renkli jeller, ziplama platformlari, isik kopruleri gibi. Ama ilk oyunun dinamiklari aynen korunmus. Yani ilk oyunu sevmeyenin bunu sevmesi pek mumkun degil.

    (ilk oyunu seven biri olarak) olmus mu diye sorarsaniz, bence cok cok iyi olmus.
  • BSC Portal 2'nin inceleme puanlarını paylasmis.
     
    CVG ( Computerandvideogames.com) - 93
     
    " Harika bir hayal gücü, büyüleyici,  eğlendirici ve bazen birazcık sönük. Hiç kuşkusuzu 2011'in en dikkat çeken yapımı."
     
    OXM ( Original Xbox Magazine) - 10/10
     
    " Portal 2 başarılı bir şekilde detaylandırılmış kurgusu içinde özel ve eğlenceli bir hikayeyi bize anlatıyor. Bulmacalar zor değil ilgi çekici. En tatmin edici yöne ise co-op modunda sunduğu tamamen yenilikçi yapı. Portal 2 dikkat çekecek derecede tatminkâr."

     
    PC Gamer - 94
     
    " Büyüleyici, eğlenceli ve zihin açıcı bulmacalara sahip. Co-op modunda partnerinizi iyi seçin."
     
    Machinima - 10/10
     
    " Pek çok film ve Tv şovundan daha kaliteli. Tam da size Half-Life'ı yapan insanlardan beklediğiniz gibi."
     
    IGN - 9.5
     
    " Portal 2, ilk oyun sanki bir prototipmiş gibi hissetiriyor. Video oyunlardaki en iyi seslendirmelerden birine sahip. Dönemin en iyi co-op deneyimi."
     
    Game Informer - 9.5
     
     "Böyle bir devam oyunu umut ediyordunuz. Oyunun kalitesi tutarlı bir biçimde göz alıcı. Ne hikaye ne de co-op modunda boşluk doldurmak adına yapılmış bir içerik bulamayacaksınız."




  • Beyler ilk oyunu oynamadım. İlk oyunu oynamadan bunu oynasam olur mu ? portal 2 ilk oyunun devamı niteliğinde mi ?
  • quote:

    The test results are in. 'You are a horrible person.' That's what it says. You're a horrible person. We weren't even testing for that


    bu kadar zekice hazirlanmis diyaloglar ve seslendirmelerden sonra harbiden oynadigim en iyi oyun diyebilirim.
  • Super 8 Filminin fragmanı interaktif olarak yapılmış... Oyunun pc versiyonunda fragmanı oynuyorsunuz ekstralar kısmında... gerçekten süper bir fikir...
  • Beyler arkadasla split-screen Co-op oynuyoruz. Co-op Chapter 1 Level 6 da takildik. 7262 defa denedik gecemedik arkadas. Kafayi yedik
    Bilen var mi nasil gecicez bu bolumu?
  • Oyuna dün gece başladım sonunda. İlk önce kalite konusunda bazı şüphelerim vardı ama, iki saat kadar oynadıktan sonra harikulade bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Half Life 3 yerine neden böyle bir oyun yapıldı diyenlere Portal 2 çok güzel bir cevap veriyor. Tabii alışık olduğumuz oyunların dışında kaldığı için, bir çok kişiye farklı gelecektir ama oynadıktan sonra son derece şahane bir oyun olduğunu anlıyorsunuz. Source Engine eskimesine rağmen, bilhassa ışıklandırma konusunda çok çok başarılı. Kaplamalar ise geniş alanlarda göze daha hoş geliyor, fakat yakın mesafede adeta çamur gibi görünüyor. Fakat bulmacalara kafa yormaktan, diğer detaylara yoğunlaşmadığınız için büyük bir problem söz konusu değil.

    Yalnız Loading süreleri oyunun gözüme çarpan tek eksik yönü oldu, her bulmacayı çözünce yükleme ekranının gelmesi beni bir zaman sonra çileden çıkardı desem yalan olmaz. Oyunun en başarılı yönü ise diyaloglar ve seslendirmelerdir, kesinlikle bu deneyimi oynarken yaşamanızda fayda var...

    Sonuç olarak aldığı puanları hak eden ve kendine özgü bir oyun. Farklı bir deneyim ve farklı bir atmosferin içine girmek istiyorsanız, ya da bulmaca çözüp, sonuca ulaştığınızda o sevinç duygusunu tatmak istiyorsanız Portal 2'yi rahatlıkla alabilirsiniz.

    Bir kaç SS'de koyalım hemen...

     PORTAL 2 (ANA KONU)


     PORTAL 2 (ANA KONU)


     PORTAL 2 (ANA KONU)


     PORTAL 2 (ANA KONU)


     PORTAL 2 (ANA KONU)


     PORTAL 2 (ANA KONU)


     PORTAL 2 (ANA KONU)


     PORTAL 2 (ANA KONU)




  • @ICOSolidEye hocam ;

    Oyunu oynamak için ilk oyunun hikayesini bilmek gerekiyor mu? Ben de oynamayı düşünüyorum ama ilk oyunu oynamamıştım...
  • Hocam ilk oyunu mutlaka bitirmek gerekiyor, çünkü bazı olayların sebeplerini ve karakterlerin kim olduğunu öğrenince Portal 2'de yaşanan olayları daha net anlıyorsunuz. Diğer türlü bazı diyaloglara ve karakterlere karşı yabancılık çekebilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRises -- 23 Nisan 2011; 16:57:38 >
  • Dün akşam Konya'daki Smart Game Shop'a gittim adamlar Portal 2 videosu izliyordu.Adam diğerine "Abi indirmedim bu oyunu dandik bişi orya burya yuvarlak açyon falan çocuk oyunu alan olmaz bunu"dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ICOSolidEye

    Hocam ilk oyunu mutlaka bitirmek gerekiyor, çünkü bazı olayların sebeplerini ve karakterlerin kim olduğunu öğrenince Portal 2'de yaşanan olayları daha net anlıyorsunuz. Diğer türlü bazı diyaloglara ve karakterlere karşı yabancılık çekebilirsiniz...


    Aynen. Keşke ben de ilk oyunu oynamamış olsam da ondan başlayabilsem. 2. oyunun 19. odasındayım galiba. Yazdığı gibi 22'de mi bitiyor yoksa devamı var mı?




    quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

    Dün akşam Konya'daki Smart Game Shop'a gittim adamlar Portal 2 videosu izliyordu.Adam diğerine "Abi indirmedim bu oyunu dandik bişi orya burya yuvarlak açyon falan çocuk oyunu alan olmaz bunu"dedi.


    Gülsem mi ağlasam mı? En iyisi güleyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 23 Nisan 2011; 19:41:25 >




  • Aslında portal'ın hikayesi çok geniş.Senaryoyu %100 anlamak için 1. oyunun yanı sıra bence bütün Hl serisi de bitirilmeli.Hl3 ve sonraki oyunlarda normalde Portal'ın ne kadar ciddi bir oyun olduğunu anlayacaksınız.
  • efflake niye banlandı ya :S hemde sınırsız :S
  • arkadaşlar alakasız olacak ama mortal kombatın yanında şu an yeni çıkmış sayılır bir oyun daha alacağım portal 2 vs shift 2 arasında kararsız kaldım

    farklı türler biliyorum ama ilk hangisini alayım sizce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ICOSolidEye
    Hocam ilk oyunu mutlaka bitirmek gerekiyor, çünkü bazı olayların sebeplerini ve karakterlerin kim olduğunu öğrenince Portal 2'de yaşanan olayları daha net anlıyorsunuz. Diğer türlü bazı diyaloglara ve karakterlere karşı yabancılık çekebilirsiniz...

    Ben ilk oyunu bitirdim,ama en ufak birsey hatirlamiyorum,zaten cok kisaydi orangeboxda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RÀIN

    arkadaşlar alakasız olacak ama mortal kombatın yanında şu an yeni çıkmış sayılır bir oyun daha alacağım portal 2 vs shift 2 arasında kararsız kaldım

    farklı türler biliyorum ama ilk hangisini alayım sizce


    2 oyun da birbirinden çok alakasız ama yine de yorumumu yazayım. İlk oyunu bitirdiysen Portal 2'yi al. Yoksa Orange box alıp ilk oyunu bitir. Ya da pcde oyna. Kısacası her türlü Portal.
  • Ilk oyunu da bitirmeli miyim diye soran arkadaslara:

    Eger ilk oyunu bulma sansiniz yoksa sirf bu sebepten su harika oyundan kendinizi mahrum etmeyin arkadaslar. Benden once bikac arkadas Half-life'i bile oynamaniz lazim demis. Half-Life 2: Episode Two'de bir cumlede Aperture Science'in "portal gun" icadina deginiliyor. Sadece half-life ve portal oyunlarinin ayni evrende gectiginin gostergesi olarak soylenen bisey. Portal'in hikayesine hic etkisi yok.

    Ilk oyunun iki cumle ile ozetlenecek bi konusu var. hatta ilk portal, orange box'a konan 2-3 saatlik bi bonus oyun oldugu icin detayli bir hikayesi de yok. 2. oyundan once neler oldu ogrenmek isterseniz, ilk oyunda yasananlar vikipedi'de cok guzel ozetlenmis:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Portal_(oyun)

    Aperture Science, kuruculari ve Glados'un hikayesi gercek manada portal 2'de anlatiliyor. Ingilizceniz varsa, portal'i oynamamis olsaniz bile, altyazilardan diyologlari takip ederek konuyu rahatlikla anlayabilirsiniz.

    Birbirinin aynisi FPS'lerden, Action-Adventure oyunlarindan biktiysaniz, Portal 2 yepyeni bir tat sunan piyasadaki belki de tek oyun. Forumdaki ilgisizlige aldanmayin, mutlaka bi sans verin.




  • Oyun sonlara dogru çok güzel oluyor. Bazı yerleri oynarken sanki karşıma Half Life evreninden birileri çıkıverecek gibi geldi. Bazı yerlerde gerilim olayını bile vermişler. Aslında oyunun genel atmosferinde bu his hep var. Çünkü konuşan dengesiz, garip bir robot var, ortamlar öyle. (robot kafa ütülüyor, onuda söyleyeyim, daha az konuşsa daha fazla etkisi olurdu)

    Oyunun Co-Op uda çok zevkli. Onu kesinlikle deneyin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.