Merhaba hepinize arkadaşlar..Steamda bazı oyunlar için port açmak gerekiyor ben deniyorum internetten de bakıyorum ama internettekiler çok farklı TP-Lınk lerede baktım yıne farklı benımkı TP-Lınk..Videolarda herkese port aralığını sormuş bende sormuyor. Ben gelişmiş ayarlardan yönlendirmeye girdim yanlış mı yaptım? Yardım ederseniz sevinirim Resime bakarsanız sevinirm .Bende böyle gözüküyorum port açmak içingirdim yönlendirmeye gelişmiş ayarlardan başka bir yerden mi yapmam gerekiyor?
Aslında çok yaklaşmışsın ;) Öncelikle kendi bilgisayarına sabit bir ip adresi ver.
Bunun için Ağ ve Paylaşım Merkezine girip mevcut bağlantına tıkla ve özellikler yazan yere gir. TCP/IP v4 yazan yere tıkla ve :
Bu resimde bir örnek gösterdim.
Daha sonra yapman gereken modeme giriş yaptıktan sonra:
Gelişmiş Ayarlardan NAT'a girip oradan Virtual Server (Sanal Sunucu) yazan yere tıklamak. Onu yaptığın zaman aşağıdaki resimdeki ekran karşına gelecektir.
Buradaki ekrana göre örnekle port eklemek gerekirse :
Index Kuralı/Rule: 1 Uygulama/Application: SuperMario Protokol: Hepsi/All Başlangıç Portu: 3333 Bitiş Portu: 3333 Yerel Ip Adresi: 192.168.1.x(x yerine artık bilgisayarına hangi sabit ip numarasını verdiysen işte o:)
Menünde Türkçe mi yoksa İngilizce mi yazdığını bilmiyorum ama sıralama aynıdır :)
Bunu kaydettikten sonra başka portlar da gerekiyorsa aynı yere girip sadece Index Kuralı yazan yeri sırayla 2 3 4 5 gibi değiştirip farklı uygulama isimlerinde farklı portları da açabilirsin.