Şimdi Ara

Popüler yapay zeka Dall-E, gelişmek için Shutterstock kütüphanesini kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
55
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Popüler yapay zeka Dall-E, gelişmek için Shutterstock kütüphanesini kullanacak
    Shutterstock, OpenAI ile olan ortaklığını altı yıl daha uzatarak yapay zeka şirketinin bu süre zarfında Shutterstock'un geniş görsel, video, müzik ve meta veri kütüphanesini kullanarak modellerini eğitmesine olanak sağladı. Açıklamaya göre, şirketler ayrıca Shutterstock'un Giphy platformu aracılığıyla mobil kullanıcılara üretken yapay zekayı getirmek için çalışacak.



    Shutterstock ile Dall-E daha da gelişecek



    Stok görsel sitesinin OpenAI ile ortaklığı ilk olarak 2021 yılında başladı. Shutterstock, OpenAI CEO'su Sam Altman'ın modelin eğitimi için "kritik" olarak nitelendirdiği anlaşmayla birlikte metinden görüntüye AI modeli DALL-E'yi eğitmek için şirketin görüntülerini kullanmasına izin vermeye başladı. Geçen yıl Shutterstock, çalışmaları OpenAI'nin modellerini eğitmek için kullanıldığında sanatçılara tazminat ödemek için bir de fon başlatmıştı.



    Popüler yapay zeka Dall-E, gelişmek için Shutterstock kütüphanesini kullanacak
    O dönemde Shutterstock ayrıca OpenAI'ın görsel oluşturucusunu doğrudan web sitesine entegre etti ve DALL-E aracı kullanılarak oluşturulmayan yapay zeka tarafından üretilen görsellerin satışını yasakladı. Ancak şimdi Shutterstock bu entegrasyonu genişletiyor ve kullanıcılara "tüm Shutterstock kütüphanesindeki herhangi bir görseli düzenleme ve dönüştürme" olanağı vereceğini söylüyor. Shutterstock ayrıca bu yılın başlarında Meta'dan satın aldığı GIF oluşturma platformu Giphy'ye de yapay zeka özellikleri getirmeyi planlıyor.



    Madalyonun öteki tarafında işler karışık



    Shutterstock’un aksine Getty Images gibi diğer görsel paylaşım platformları yapay zekaya oldukça soğuk. Sanatçılar, eserlerinin yapay zeka modellerini eğitmek için kazınması konusundaki endişelerini dile getirmiş, Getty Images ise yapay zeka tarafından üretilen içeriği platformundan tamamen yasaklayarak bu konuyu çözmüştü.



    Ayrıca Bkz.Yazarlar, ChatGPT’ye telif hakkı davası açtı



    Getty Images ayrıca yapay zeka sanat aracı Stable Diffusion'ın arkasındaki şirket olan Stability AI’a, web sitesinde "telif hakkıyla korunan milyonlarca görüntüyü yasadışı bir şekilde kopyaladığı ve işlediği" iddiasıyla dava açmıştı. Shutterstock, DALL-E ile entegrasyonu sayesinde kütüphanesinin büyüdüğünü görmüş olsa da telif konusu halen büyük bir gri alan ve ilerleyen zamanlarda baş ağrıtabilir.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2023/07/11/shutterstock-stock-up-on-openai-deal.html
    Kaynak:https://www.prnewswire.com/news-releases/shutterstock-expands-partnership-with-openai-signs-new-six-year-agreement-to-provide-high-quality-training-data-301873298.html







  • Kütüphaneyi kullansınlar tabi, başlatmayın telifinize. Bunlara engel olmak İskenderiye Kütüphanesini yakmakla eş değer günümüzde.

  • pikasso değilsen hikaye

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.