Şimdi Ara

Popüler Shounen Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım ninja, samuray gibi temaların olduğu animeler shounen olarak nitelendiriliyor. Eğer bir kıyaslama yapacak olursak siz Kenshin gibi gerçekçi kılıç dövüşlerinin olduğumu yoksa gerçekçilikten tamamen uzak kurmaca tekniklerin olduğu Naruto gibi animelerimi tercih ediyorsunuz? Açıkçası ben ikisinide izledikten sonra daha dolu bölümlerle geçen Kenshin ile 1 hamle yapmak için 2 bölüm bekleyen ninjaların olduğu sürekli boş boş bakındıkları, dattebayyo datebayyo diye bağrındıkları Narutoyu aynı kategoriye koymamak gerektiğini düşünüyorum. Hatta Narutonun TV'de yayınlanmasından korkanlarıda anlamıyorum artık, zaten çocuk animesi kategorisine rahatça sokulabilecek bir anime. Bu benim düşüncem ama Anime/Manga bölümünün düşüncelerinide merak ettim bu konuda, sizce yeni animeler çok boş ve sırf fazla para kaygısıylamı çekiliyor yoksa yanılıyormuyum?

Düzenleme: Yanlış anlaşılmalar olduğundan başlığı değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 16 Ocak 2011; 18:28:39 >

• Aynen katılıyorum eski animeler daha kaliteliydi hikayeleri biraz daha özgündü.
  • Katılıyorum, bleach ve naruto yu ben de pek sevmiyorum ama one piece eski animeler ayarında. eski animeler tabi ki hikaye olarak daha güzeldi şimdikilerin grafiksel olarak ağır basan bir tarafı var. arada güzel animelerde çıkmıyor değil ama onlarda fazla uzun sürmüyor. son zamanlarda özellikle high school ve romantizm ağırlıklı animeler çıkmaya başladı, karakter yaşları 17 ve altına çekildi çizgi film yolunda emin adımlarla ilerliyorlar artık.
  • Katılıyorum.Son çıkan animeler tüm anime kültürünü katlediyor.Anime izlemek çocuk işi diyenlere bile kızamıyorum artık.Çünkü savunacak birşey yok.Son yıllarda iyice çocuklara hitap etmeye başladılar.Fantastik dünya bahanesi ile bir çocukların hayal dünyalarını gösteriyorlar bize.En büyük örnek One Piece.Japonya da yayın sürelerini bile okul saatine göre ayarlamaya başladılar.Anime sektörü dünya pazarında iyice geliştiği için bölüm sayısını sürekli artıyorlar.Örneğin Death Note 25.bölümde bitse daha iyi bir anime olacaktı.Sırf para hırsı yüzünden uzattlılar ve bence tamamen batırdılar animeyi.
  • Yok artık... Naruto'yu çocuk sınıfına sokmak ve hikayesizdir demek tamamen o mangayı anlamamak demektir. Hikayesinin büyük kısmını Japon mitolojisinden alan ve derinlik bakımından dattebayı dan çok daha fazla derinliğe sahiptir emin olun. Hikayenin aslında nasıl derinleştiğini anlatmam için ciddi spoiler bombardımanına tutmam gerektiği için açıklamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Yok artık... Naruto'yu çocuk sınıfına sokmak ve hikayesizdir demek tamamen o mangayı anlamamak demektir. Hikayesinin büyük kısmını Japon mitolojisinden alan ve derinlik bakımından dattebayı dan çok daha fazla derinliğe sahiptir emin olun. Hikayenin aslında nasıl derinleştiğini anlatmam için ciddi spoiler bombardımanına tutmam gerektiği için açıklamıyorum.

Hikayeden değil işlenişten bahsediyorum ben. Bir dövüşün 10 bölüm sürebildiği, karakterlerin boş boş bakınıp birkaç kelime ederek bölüm geçirdiği bir anime işleniş açısından çok zayıftır
  • quote:

Yok artık... Naruto'yu çocuk sınıfına sokmak ve hikayesizdir demek tamamen o mangayı anlamamak demektir. Hikayesinin büyük kısmını Japon mitolojisinden alan ve derinlik bakımından dattebayı dan çok daha fazla derinliğe sahiptir emin olun. Hikayenin aslında nasıl derinleştiğini anlatmam için ciddi spoiler bombardımanına tutmam gerektiği için açıklamıyorum.

Narutonun en son 522.mangasını okudum ve naruto kesinlikle saçma sapan bir seri.Uzatmak için ellerinden gelenş yapıyorlar,bir dövüş en az 15 bölüm falan sürüyor.Beelzebub'ı örnek alsınlar diyeceğimö olmayacak.
    NOT:Shounen 10-13 yaş seviyesindeki çocuklara hitap eden animelere denir,her ninjalı veya her samuraylı anime shounen değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Neymiş bu derinlik ? Animede 13 yaşındaki velet önüne geleni saçma sapan şekilde yendiği için derinlik göremiyoruz malesef.Aydınlatırsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel Van Helsing

quote:

Narutonun en son 522.mangasını okudum ve naruto kesinlikle saçma sapan bir seri.Uzatmak için ellerinden gelenş yapıyorlar,bir dövüş en az 15 bölüm falan sürüyor.Beelzebub'ı örnek alsınlar diyeceğimö olmayacak.
    NOT:Shounen 10-13 yaş seviyesindeki çocuklara hitap eden animelere denir,her ninjalı veya her samuraylı anime shounen değildir.

Sen sevmemiş olabilirsin ama bu saçma sapan yapmaz. Eğer saçma sapan bir seri olsaydı bugün en Japonya'da dahil en popüler anime/mangalardan biri olmazdı. Dövüşlerin veya archların uzunluğunu herkes eleştiriyor ayrıca Naruto haftalık shounen jumpta çıkıyor dolayısıyla bir shounendir.

@Beefcake

Bilmediğin buradan belli. 13 değil 16.5 yaşında şu an. Ayrıca saçma sapan şekilde yeniyor dediğin şey eğer gerçek hayata göre saçma diyorsan zaten diyecek birşey yok zira bütün anime-film-çizgi roman-oyun herşeyi çöpe atmış oluyorsun bu mantıkla. Ha bu arada, önüne gelen herkesi falanda yenmiyor. Çoğu zaman geride kalmıştır Naruto. Çalışarak çabalıyarak ve pratik zekasını kullanarak galip gelmiştir. Saf güç ile yendiği önemli bir düşman yok, Bleach gibi doğuştan über kahraman değil yani çalışarak oluyor. Ayrıca manga konusuna bakarsan biraz görürsün derinliği veya Japon mitolojisini biraz araştırırsan nelerin nelerle bağlantılı olduğunu anlayabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel Van Helsing

quote:

Sen sevmemiş olabilirsin ama bu saçma sapan yapmaz. Eğer saçma sapan bir seri olsaydı bugün en Japonya'da dahil en popüler anime/mangalardan biri olmazdı. Dövüşlerin veya archların uzunluğunu herkes eleştiriyor ayrıca Naruto haftalık shounen jumpta çıkıyor dolayısıyla bir shounendir.

@Beefcake

Bilmediğin buradan belli. 13 değil 16.5 yaşında şu an. Ayrıca saçma sapan şekilde yeniyor dediğin şey eğer gerçek hayata göre saçma diyorsan zaten diyecek birşey yok zira bütün anime-film-çizgi roman-oyun herşeyi çöpe atmış oluyorsun bu mantıkla. Ha bu arada, önüne gelen herkesi falanda yenmiyor. Çoğu zaman geride kalmıştır Naruto. Çalışarak çabalıyarak ve pratik zekasını kullanarak galip gelmiştir. Saf güç ile yendiği önemli bir düşman yok, Bleach gibi doğuştan über kahraman değil yani çalışarak oluyor. Ayrıca manga konusuna bakarsan biraz görürsün derinliği veya Japon mitolojisini biraz araştırırsan nelerin nelerle bağlantılı olduğunu anlayabilirsin.

Pratik zeka ? Her dövüşte aynı şey.Naruto eziliyor.Rakip öldürücü vuruşunu yapıyor.Naruto yere düşüyor.Tamam işi bitti diyorlar.Gene o aynı salak müzik çalıyor.Yavaş yavaş yerden kalkıyor.Yarım saat geçmişi gösteriyorlar.Sonra acıklı bir konuşma.Konuşmanın ardından ise ilahi bir güç ile Naruto karşısındakini yeniyor.5498451591 kere olmuştur bu abartısız.

• Naruto'nun doğuştan gelen bri gücü yok ki,doğduktan 5 dakika sonrasından gelen bir gücü var,arkadaş haklı yani.Naruto'nun içinde kyubi yok zaten.Naruto rikudou sennin'in reenkarnasyonu çıkınca görürüm derinliğiCidden saçma sapan bir şey naruto.

Ayrıca demişsiniz ki naruto çok tutuluyor,ee narutoyu okuyanlar kim?Kaç yaşında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gabriel Van Helsing -- 14 Ocak 2011; 19:47:54 >
  • Beğenmemen seriyi saçma sapan yapmaz kusura bakma. Eğer senin beğenmemen ile Naruto saçma sapan olsaydı manganın ilahı olan Japonların neredeyse tamamı animeden anlamıyor demektir. Zira şehirden uzak basit bir tır parkında bile tvde Naruto başladığında herkes pür dikkat çıt çıkmadan izliyorlar.
  • quote:

Beğenmemen seriyi saçma sapan yapmaz kusura bakma. Eğer senin beğenmemen ile Naruto saçma sapan olsaydı manganın ilahı olan Japonların neredeyse tamamı animeden anlamıyor demektir. Zira şehirden uzak basit bir tır parkında bile tvde Naruto başladığında herkes pür dikkat çıt çıkmadan izliyorlar.

Bir animenin çok fazla izlenmeside onu iyi yapmaz. Pek çok kişinin sabırla Narutoyu izleyip sonunda bu saçmalığa dayanamayıp bıraktığını biliyorum, bende aynı durumu yaşadım. Bu kaygıyla 1 seri daha çekerler Shippuden'in üstüne.
  • quote:

Beğenmemen seriyi saçma sapan yapmaz kusura bakma. Eğer senin beğenmemen ile Naruto saçma sapan olsaydı manganın ilahı olan Japonların neredeyse tamamı animeden anlamıyor demektir. Zira şehirden uzak basit bir tır parkında bile tvde Naruto başladığında herkes pür dikkat çıt çıkmadan izliyorlar.

Katılıyorum.

Ayrıca Naruto'nun ilk serisini izleyip bıraktıysanız derinliği olmayan bir hikayesi olmadığını söyleyebilirsiniz.Ama shippuudene geçişle birlikte,özellikle manganın sonlarına doğru gerçekten yapbozların birleştiğini ve büyük resmi görmeye başladığınızı farkediyorsunuz.
  • Bence de eski animeler daha iyiydi.Tabii yenilerdende iyi var.Yeni yapılan animelerde çocuksu şeyler olabiliyor.Çocuksu derken tabii çizgifilm ve animelerde hayali şeyler olacak.Bazem rastlıyorum kötü karakter planlarını açık açık söylüyor,kötü karakterler karizmatik,korkunç görünümlü ve zeki değiller onların dışında olaylar çobuk çözülüyor.Çizgifilminde,animeninde iyisi kötüsü vardır.
  • Naruto'yu beğenip, beğenmemek zevk işi sonuçta, o yüzden bu ayrı bir konu benim asıl dikkatimi çeken şey yeni anime, eski anime söylemi oldu.

Rurouni Kenshin yanlış bilmiyorsam manga olarak 95'de başladı, Naruto'da 97'de! Açıkçası bu arkadaşın yeni-eski mantığını anlamadım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Naruto'yu beğenip, beğenmemek zevk işi sonuçta, o yüzden bu ayrı bir konu benim asıl dikkatimi çeken şey yeni anime, eski anime söylemi oldu.

Rurouni Kenshin yanlış bilmiyorsam manga olarak 95'de başladı, Naruto'da 97'de! Açıkçası bu arkadaşın yeni-eski mantığını anlamadım!

80ler eski 95+ yeni sınıfına giriyor sanırım
  • Olay Naruto-Kenshin olayı değil. Şuan devam etmekte olan popüler animelerde işin tadının çok fazla kaçtığını söylüyorum sadece.
  • School ve dram sevdiğim için eski yeni animeler farketmiyor alayı güzel
  • Animelerin eski veya yeni olması önemli değil ama shounen'ların da bir bölümü çok saçma kardeşim.Shipu.'yu da izledim,522. bölümü okudum.Naruto mangayı takip edenlere soruyorum 6bölümden kısa savaş gördünüz mü?Uzatmak için adam uğraşıyor da uğraşıyor,LOST gibi kafalarda soru işaretleri bırakıyor ama nasıl toparlayacaklar bilmiyorum,ama naruto gerçekten saçma.Yok çocuk köyden kaçtı yok ems yok savaş yok kabuto orochi oldu ama bir bakıyoruz aslında bir şey olduğu yok,olduğu yerde sayıyor manga.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.