Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar mesela film arşivimizi tarattık
    bulunamayan yada sonradan ılave ettıgımız fılımler ıcın yenıden tarama yapmak ıcın bır kısa yol varmı yoksa o uzun zaman tekrar beklemek mı lazım
  • Ahmet,

Ben de bayağı bir kafayı yedikten sonra çözümü manuel olarak NFO dosyası yaratmakta buldum. Bunun için de tabii emek harcamak gerekiyor. Ancak işi güzelce yapan bir program var EMM (Ember Media Manager)

Program aslında otomatik olarak scrape edebiliyor yani bilgileri kendi netten indirip NFO'ya yazabiliyor, o açıdan sen sadece kurulumda filmlerinin daha doğrusu medyalarının yerini göstereceksin sonra scrape ettireceksin.

Edit / Settings altındaki ayarlarımı paylaşıyorum.

General
    http://img87.imageshack.us/img87/5650/generalya.jpg
     POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

Movies
    http://img444.imageshack.us/img444/9790/moviess.jpg

TV-Shows
    http://img137.imageshack.us/img137/456/12197777.jpg

NFO Scrape Konusu

• Emre Çorumlumuydun

Ya varya, akşam akşam başıma ne işler açtın.
    o kadar set filmlerin "nfo" larını manuel olarak hepsini yapmıştim.
    Bu EMM hepsini....

Anladın değilmi?

Bir hafta uğraştığım set nfo ları bozuldu.
  • A-110 hal alınabilir bir ürünmüdür? WD live dan artısı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Emre Çorumlumuydun

Ya varya, akşam akşam başıma ne işler açtın.
    o kadar set filmlerin "nfo" larını manuel olarak hepsini yapmıştim.
    Bu EMM hepsini....

Anladın değilmi?

Bir hafta uğraştığım set nfo ları bozuldu.

Müslümana iyilik de haram

- Tools / Sets Manager'a gel, sol alttaki yeşil + tuşuna basarak yeni set ismini ver (örnek Pirates Of The Caribbeans)
    - En sağda filmlerin olacak buraya o set filmleri seçip aşağıdaki yeşil oka basarak o yaptığın listeye ekle

Hepsi bu set film yapmış oldun, bir daha YAMJ çalıştırdıgında bunlar set haline gelmiş olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

GG'de teşhir C-200'ler %35 indirimle satılıyor
    http://urun.gittigidiyor.com/35-indirimli-Popcorn-Hour-C-200-WN-150_W0QQidZZ33164216

hele bugün axesse 12 taksit yapmışlar ki ağır tahrik altındayım bildiğiniz gibi değil

• Üstad kaçırma
  • yeni firmware çıkmış arkadaşlar
    [C-200] Firmware 02-04-101206-21-POP-408 (02-04-101104-21-POP-408 Apps) (08.12.2010)
  • Release date : 8 December 2010
    Firmware version : 02-04-101104-21-POP-408-000

1. Still same NMT apps 02-04-101104-21-POP-408
    2. BD/AVCHD/DVD/CDDA
    - Fixed BDJ sometimes cannot start playback
    3. Video and Audio playback
    - Fixed MP3 gapless playback
    4. Networked Media JukeBox (NMJ)
    - Fixed Movie Cover Art get deleted when the image filename is the same as movie filename
    - Fixed database cannot be created over NFS due to newly created nmj_database
    folder unable to change access permission
    - Fixed read-only samba share folder will hang scanner at "verifying" state
    - Added error message when fail to update read-only samba share from
    older database version
    - When database is created offline, subsequent Refresh at Movie Detail page
    will fail even when online (Bug# 5001807)
    - Fixed Episode name will sometime overlap with "episodes" button in Movie Detail page
    - Fixed when switching between Video and Audio page using buttons in the Menu,
    results in "No content found" error
    - Periodic repeat "Shine" effect for Video and Music Wall
    - Fixed "Insufficient Disk Space" error while scanning audio file
    - Fixed ISO/BDMV/VOB file unable to be marked as watched
    - Improve Up/Down navigation for Video Category Page
    - Fixed Episode number showned as "null" when Episode number is unknown.
    - Change Movie Cover Art help instruction
    - Fixed when switching from NMJ UI to legacy UI will focused on the wrong file.
    - Disable functions like delete, photo rotate, video editing, rescan...
    when the filesystem is read-only
    - Fixed capture fail for last watch scene of ISO file
    - Fixed deleted movie still shown on recently watch page
    - Fixed Autoscan always overwrite original database
    - Added GIF/PNG/TIF/BMP support as embedded album art for non-MP3 audio files.
    - Fixed in Movie Detail page, the old stop-time will sometimes overlap with
    the new stop-time, in the Last Watched Scene box.
    - Fixed filename inside Movie Detail Page does not change when
    focus on next title.
    - Added resolution/format/total time details for ISO file
    - Fixed TV Series with more than ten season incorrectly sorted as 1,10,11,2,3...
    - Fixed issue where customised Wallpaper will change to default image
    when doing Refresh in Movie Detail page
    5. System/Network
    - Fixed wireless network stop working after 30 minutes
    - Fixed static IP not working
    6. Apps/Apps Market
    - Fixed Shoutcast continue playing when quitting using home/eject button
    - Fixed unable to access AppMarket after playing BDJ
    - Fixed BBC iPlayer buffer empty event wrongly triggered
    - Fixed YouTube crash when ended in RC3
    7. Known issues
    - Second bootup screen incorrect when boot up into SD mode

NMT Apps Version : 02-04-101104-21-POP-408

Release Notes :
    Release Notes :
    1. Minimum firmware version to use this NMT App is 02-04-101104-21-POP-408-000
    2. Version stepping, practically same as 02-03-100427-21-POP-408

• Merhaba,

Gigabit switch ve Gigabit NAS'ı olan arkadaşlar network ayarlarından 10/100 mü yoksa Auto'mu seçiyorsunuz?

Teşekkürler.
  • kullaandığım cihaz popcorn hour-a110

kullanan arkadaşlara bir sorum olacak lütfen cevaplarsanız çok sevinirim..
    yurtdışından gelen torrentleri indiremiyorum mesela örnek **** sitesinden bir torrent indirmek istiyorum fakat bir türlü inmiyor..
    fakat türktorrent sitelerinden gayet net indiriyorum mesela arena bittürk türktorrent lecchtürk bu sitelerden rahatça indiriyorum...

sorun nerede ?
  • Merhaba,

Statik ip kullanınca zaman zaman NAS üzerinden dosya açmıyor veya çok yavaş açıyor. Bu konuda problem yaşayan var mı? Otomatik ip dışında çözümü bilen var mı?
  • arkadaşlar 5-6 tb lık bluray arşivini nmj yaklaşıuk kaç saatte tarama yapar
    sanırım 30 saat cıvarı oldu ve hala updateıng data ıbaresı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Merhaba,

Gigabit switch ve Gigabit NAS'ı olan arkadaşlar network ayarlarından 10/100 mü yoksa Auto'mu seçiyorsunuz?

Teşekkürler.

Auto yaparsanız daha hızlı çalışır. Bende öyle.

quote:

Merhaba,

Statik ip kullanınca zaman zaman NAS üzerinden dosya açmıyor veya çok yavaş açıyor. Bu konuda problem yaşayan var mı? Otomatik ip dışında çözümü bilen var mı?

Ben sürekli sabiı IP ile kullanıyorum
    PC<>NAS = 80-90MB/sn
    PC<>PCH-C200 = 11-19MB/sn
    PC<>NAS = test yapmadım ama PC ile aynıdır.

quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Gittigidiyor'daki teşhir C-200'lerden bir tane'de ben aldım. Temiz bir tane seçmek için internetten almak yerine Sancak Bilgisayar'a gitttim. Ancak şunu söyleyeyim ki hiç gerek yokmuş, çünkü ürünler gerçekten çok temizdi, çizik vs yok. Ayrıca gayet efendi ve yardımsever kişilerdi, son firmware'i yükledirler, bana harmony kumandam'da kullanmak için bir IR alıcı temin ettiler. Buradan kendilerine tekrar teşekkür ederim.
    Cihazı henüz çok fazla kurcalamadım ama 42 GB'lık m2ts uzantılı bluray dosyasını çok rahatlıkla oynattığını gözlemledim. Bu dosyayı son versiyon VLC açamıyordu. Bu dosyayı PC'de açmayı başaran hiçbir program ise dahili altyazıları seçemiyordu, C-200 bunların hepsini yaptı. İlk gözlemlerim oldukça olumlu oldu. Ama daha cihazla ilgili öğrenmem gereken çok şey olacak gibi gözüküyor. Salonlarına bir oynatıcı düşünenler için NMJ'leri rahatlıkla önerebilirim. Kesinlikle mini PC'lerden çok daha rahat ve playerıda çok başarılı.

Hayırlı olsun. Ben zaten sancakbilgisayarın satış sonrasının mükemmel olduğunu hep belirtmişimdir.

quote:

Orijinalden alıntı: tansel

arkadaşlar 5-6 tb lık bluray arşivini nmj yaklaşıuk kaç saatte tarama yapar

9TB 3-4 saat sürrüyor.
    Şayet bir dosyanın Update inde 10dk. dan fazla duruyorsa yapmıyordur takılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

Auto yaparsanız daha hızlı çalışır. Bende öyle.

quote:

Merhaba,

Ben sürekli sabiı IP ile kullanıyorum
    PC<>NAS = 80-90MB/sn
    PC<>PCH-C200 = 11-19MB/sn
    PC<>NAS = test yapmadım ama PC ile aynıdır.

quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Gittigidiyor'daki teşhir C-200'lerden bir tane'de ben aldım. Temiz bir tane seçmek için internetten almak yerine Sancak Bilgisayar'a gitttim. Ancak şunu söyleyeyim ki hiç gerek yokmuş, çünkü ürünler gerçekten çok temizdi, çizik vs yok. Ayrıca gayet efendi ve yardımsever kişilerdi, son firmware'i yükledirler, bana harmony kumandam'da kullanmak için bir IR alıcı temin ettiler. Buradan kendilerine tekrar teşekkür ederim.
    Cihazı henüz çok fazla kurcalamadım ama 42 GB'lık m2ts uzantılı bluray dosyasını çok rahatlıkla oynattığını gözlemledim. Bu dosyayı son versiyon VLC açamıyordu. Bu dosyayı PC'de açmayı başaran hiçbir program ise dahili altyazıları seçemiyordu, C-200 bunların hepsini yaptı. İlk gözlemlerim oldukça olumlu oldu. Ama daha cihazla ilgili öğrenmem gereken çok şey olacak gibi gözüküyor. Salonlarına bir oynatıcı düşünenler için NMJ'leri rahatlıkla önerebilirim. Kesinlikle mini PC'lerden çok daha rahat ve playerıda çok başarılı.

Hayırlı olsun. Ben zaten sancakbilgisayarın satış sonrasının mükemmel olduğunu hep belirtmişimdir.

quote:

Orijinalden alıntı: tansel

arkadaşlar 5-6 tb lık bluray arşivini nmj yaklaşıuk kaç saatte tarama yapar

9TB 3-4 saat sürrüyor.
    Şayet bir dosyanın Update inde 10dk. dan fazla duruyorsa yapmıyordur takılmıştır.

Merhaba,

Auto yapınca "TCP receive window" değerini ne olarak ayarlıyorsunuz. "0" yapınca dosyaları açması çok uzun sürüyor. Bu değer ne olması gerekli? NAS üzerinde Jumbo frame'i kapatsam da açsam fark etmiyor. Şu anda Jumbo frame açık ve 9K olarak ayarlı. Sizde nasıl?
    Ayrıca Auto yapınca dosyalar biraz geç açılıyor fakat 10/100 yapınca hemen açılıyor. Sizde de durum aynı mı?
    PCH ve NAS arasındaki hızı nasıl ölçüyorsunuz?
    Teşekkürler.

• Dns leri yurtdışı torrent sitelerine girmek ve indirmek için gerçek dns leri elle girerek çözebilirsiniz.
    Ancak C-200 ile Nas arasındaki isim bağını koparmamak için bir gerçek dns girdikten sonra diğer dns ide evdeki modemin ip si nide dns olarak giriyorum.
    Dolayısıyla bahsettiğiniz "statik ip kullanınca Nas tan dosya açma gecikmesi" ni ben yaşamıyorum.

Sonuçta işlem şu şekilde:
    c-200 de qmultimedia diye bir share ismi var.
    1. C-200 siz komut verdiğinizde nas'a yani qmultimedia klasörüne gitmek isteyecek.
    2. Qmultimedia paylaşım adının hangi ip de olduğunu Dns 'e soracak.
    3. Eğer Dns lerin hepsi statik ise ip bulma işi zaman alacak yada bulamayacak.Burada önce dns den cevap dönmesinin beklenmesi ve sonra cevap gelmezse son kullanılan yada share tanımında kullanılan ip ye gitmesi söylenmiş olabilir. Bu da gecikme demektir.
    4. İp gelecek ve haberleşme başlayacak.

Dediğim gibi 1. dnsi modeminiz yada evinizdeki dhcp server görevini hangi cihaz yapıyorsa o cihazınızın ip si , 2. ip yi statik vermeyi deneyebilirsiniz.

Aslında bir yol daha var.
    Ben de dhcp ve dns server adsl modemim.
    Modem de network ayarlarında real dns alanını aktif edip statik dns iplerini girdim.
    Böylece evdeki hiç bir makinaya statik ip vermek için auto dan elle giriş durumuna getirmek zorunda kalmıyorum.

Hem yasaklı sitelere ulaşımım oluyor , hemde dns yüzünden ev ağı içinde sıkıntı yaşamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Dns leri yurtdışı torrent sitelerine girmek ve indirmek için gerçek dns leri elle girerek çözebilirsiniz.
    Ancak C-200 ile Nas arasındaki isim bağını koparmamak için bir gerçek dns girdikten sonra diğer dns ide evdeki modemin ip si nide dns olarak giriyorum.
    Dolayısıyla bahsettiğiniz "statik ip kullanınca Nas tan dosya açma gecikmesi" ni ben yaşamıyorum.

Sonuçta işlem şu şekilde:
    c-200 de qmultimedia diye bir share ismi var.
    1. C-200 siz komut verdiğinizde nas'a yani qmultimedia klasörüne gitmek isteyecek.
    2. Qmultimedia paylaşım adının hangi ip de olduğunu Dns 'e soracak.
    3. Eğer Dns lerin hepsi statik ise ip bulma işi zaman alacak yada bulamayacak.Burada önce dns den cevap dönmesinin beklenmesi ve sonra cevap gelmezse son kullanılan yada share tanımında kullanılan ip ye gitmesi söylenmiş olabilir. Bu da gecikme demektir.
    4. İp gelecek ve haberleşme başlayacak.

Dediğim gibi 1. dnsi modeminiz yada evinizdeki dhcp server görevini hangi cihaz yapıyorsa o cihazınızın ip si , 2. ip yi statik vermeyi deneyebilirsiniz.

Aslında bir yol daha var.
    Ben de dhcp ve dns server adsl modemim.
    Modem de network ayarlarında real dns alanını aktif edip statik dns iplerini girdim.
    Böylece evdeki hiç bir makinaya statik ip vermek için auto dan elle giriş durumuna getirmek zorunda kalmıyorum.

Hem yasaklı sitelere ulaşımım oluyor , hemde dns yüzünden ev ağı içinde sıkıntı yaşamıyorum.

Popcorn üzerinden Torrent veya internette herhangi bir siteye bağlanmadığım için DNS'i zaten modemin ip'si olan 192.168.1.1 olarak kullanıyorum ve DHCP işini modem yapıyor. NAS'ın ip'si 192.168.1.2 ve Popcorn ip'sini de 192.168.1.4 olarak kullandığım zaman büyük ebatlı dosyalarda açarken zaman zaman 1 dak. bekliyor fakat ip'yi otomatik yapınca hiçbir sorun kalmıyor.
    Bir diğer sorunda bağlantı hızı seçeneği. 10/100 yapınca dosyalar hemen açılıyor fakat Auto yapınca dosyaların açılması zaman alıyor. Bağlantı hızını Auto yapınca "TCP receiver window" seçeneğini de Auto yani "0" yapıyorum. Bu değer doğru mu yoksa başka bir değer mi girmek gerekli?
    Bu arada yeri gelmişken sorayım yurtdışı ve yasaklı sitelere kolay bağlantı için hangi DNS'i kullanıyorsunuz?

Teşekkürler.

• 8.8.8.8
    208.67.220.220
    208.67.200.200
  • hdd ile blue ray taktım hersey ok regıon tamam..
    a110 dakı 3.5 hdd yı soktum taktım nmt uygulamalarını format atmadan yuklemeye calısıyorum
    ama olmuyor ext3 formatlı aslında...
    bırde usb den nmt apps calıstıran varmı?
    Running from USB stick

Download file:

* telnet-installer.zip telnet-installer.zip 26/08/2008

UnZIP telnet-installer.tar.gz so that you get three files, telnet-installer.html, telnet-installer.cgi-RENAME-ME.binand busybox26.

Because WinZIP has a tendency to corrupt *.cgi files, please rename telnet-installer.cgi-RENAME-ME.bin to telnet-installer.cgi.

Place them in the root of your USB stick.

You USB stick should have, in its root:

/telnet-installer.html
    /telnet-installer.cgi
    /busybox26

You must also make telnet-installer.cgi be executable.

1. Push "Sources" to get your to your nmt start page
    2. Select "USB_DRIVE_A" (or USB_DRIVE_A-1, etc as appropriate)
    3. Select "Files" (Forth icon on the right. Video, Music, Photos, Files)
    4. Pick "telnet-installer.html".
    5. Select "Run from USB_DRIVE_A". If this fails, you did not make telnet-installer.cgi executable
    6. You should now be able to telnet to your nmt.

Comment for WinXP users that cannot set permissions:

I added these lines to the provided cgi script in the zip file above after the line that contains pwd=$0 (line 7); Im not sure which of the 3 chmods made the script work, but without them I failed to install telnet on my box. Good Luck

# start of PEU edit for windows users
    chmod 755 /usr/bin/utelnetd
    chmod 755 /usr/bin/busybox26
    chmod 755 telnet-installer.cgi
    # end of PEU edit for windows us.

• Arkadaşlar biliyorsunuz yeni yazılım NMJ güncellemesi bir ikide ses sorunları halledilmiş.
    NMJ deneyeniniz varmı?
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.