Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni yazılımla da bendeki wav uzantılı müzik dosyalarını çalmadı. Acaba AVR ile bir bağlantı sorunu mu var anlamadım. C-200, AVR'ye hem optik hem HDMI ile bağlı, C-200'ün ses çıkış seçeneklerinin hepsi dijital seçilmiş durumda.
  • benim de ilk gözüme çarpan m2ts içindeki altyazılar görünüyor, gene m2ts içindeki seslerde problem vardı, şimdi sorunsuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Yeni yazılımla da bendeki wav uzantılı müzik dosyalarını çalmadı. Acaba AVR ile bir bağlantı sorunu mu var anlamadım. C-200, AVR'ye hem optik hem HDMI ile bağlı, C-200'ün ses çıkış seçeneklerinin hepsi dijital seçilmiş durumda.

DTS ce ac3 dijital RAW
    diğerlerini analog yapın(wav uzantılılar dts kodlu değilse)
    c-200 volume "0" yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Yeni yazılımla da bendeki wav uzantılı müzik dosyalarını çalmadı. Acaba AVR ile bir bağlantı sorunu mu var anlamadım. C-200, AVR'ye hem optik hem HDMI ile bağlı, C-200'ün ses çıkış seçeneklerinin hepsi dijital seçilmiş durumda.

DTS ce ac3 dijital RAW
    diğerlerini analog yapın(wav uzantılılar dts kodlu değilse)
    c-200 volume "0" yapın.

Üstad wav uzantılıların hepsi dts müzik. Dediğiniz gibi de yaptım ama parazit sesi geliyor sadece. Bu wav uzantılı dts'leri çaldırmanın yolunu bilen yardım edebilirse sevinirim. Akşam infolarını da koyarım burayı. mp3'ten tut Dolby True HD'ye kadar, flac vs. hepsini çalıyor, bu yüzden AVR'ye de suç bulamıyorum.
    C-200, bu cihazların kralı gibi ama elimde bu tür müziklerin çok olması sebebiyle, bir de WD Gen.1 çalıyordu, sattım, üstüne para koyup bunu aldım ve çalmıyor. Gerçekten çok moral bozucu.
    Saygılar.

• dts kodlu x.wav uzantıyı çalıyor!

Sorunsuz ben 4-5 tane test ettim sağlam çalıyor...

Ben dts kodlularda bütün audio çıkışlara Dijital RAW seçtim.
    HDMI audio açık
    Surround mod 5.1
    DRC on
    C-200 volume "0"

Sadece C-200 HDMI ile bağlı AVRye ve çalışıyor
  • Ahmet Bey teşekkürler ilginiz için.
    Ben de DRC off konumunda sanırım, onun dışında hepsi aynı. DRC ne işe yarıyor bilmiyorum, acaba bu sebepten çalmıyor olabilir mi?
    Akşam bu şekilde tekrar deneyeceğim, çalmazsa dosyaların infosunu da koyarım hatta bir tanesini upload yapmaya çalışırım.
    Benim cihaz arızalı değildir inşallah..
  • Ahmet,

Öncelikle çok güzel bir başlık olmuş. Çok emek harcamışsın ve özenmişsin. Ama sonuç mükemmel. Teşekkür ederim.

Haftalardır düşünüp duruyordum benim A110'u C200'e yükseltsem mi diye. Sonunda 3 gün önce bir electroworld seyahatimde engel olamayıp aldım. A110'u biradere hediye diyorum.

Download-internet kısımları beni ilgilendirmiyor. O işler bana göre PC ile daha kolay halledilen işler. Bulaşmaya niyetim yok. Bunu bir tarafa koyuyorum.

Görüntü performansı anlamında A110'a hiçbir artısı olmadığını söyleyebilirim. Hatta tam da emin değilim ama sanki görüntü biraz daha karanlık ve keskinlik daha az gibi geldi. Cihazı biraz daha test etmem lazım.

Menüler daha şık ve kesinlikle daha hızlı çalışıyor. x16 hıza kadar geri sarma işi iyi olmuş. İnfo ile hem süre hem de oynatılan dosya ile ilgili bilgileri aynı anda vermesi güzel. Genel olarak daha kullanıcı dostu bir cihaz izlenimi verdi. Son firmware'i çok hızlı bir şekilde ve sorunsuz yükledim.

Kumandanın RF olması bana göre can sıkıcı. Ek para harcatacaklar IR için şimdi. RF kumandanın avantajları da var tabi. Kimbilir belki de böyle devam ederim.

Öndeki LCD ekran, darılmayın ama çok dandik. 25 yıl kadar önce ilk çıkan siyah beyaz lcd monitörlerin ekranlarına benziyor. Okuyabilmek için 2 metreden daha yakın olmak lazım. Aksi halde orada mavi ışık efekti yapıyor sadece.

4 USB girişi olması iyi olmuş.

Bu arada şimdiye kadar ne ses formatlarıyla bir sorunum oldu ne de oynatamadığı dosya ile karşılaştım. Dediğim gibi firmware son sürüm.

Şimdilik izlenimlerim bunlar.

Selamlar.

P.S.: İlk sayfada bir kullanıcı listesi oluşturulabilir diye düşünüyorum.

Düzeltme (10.02.2010): Artık yeterince karşılaştırma şansım oldu. Kesin olarak söyleyebilirim ki ne parlaklık ne keskinlik ne de renk anlamında A110 ile C200 arasında bir fark yok. C200 daha karanlık göstermiyor ve daha az keskin değil. Dolayısıyla bu yorumumumu düzeltiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 10 Şubat 2010; 10:00:51 >

• Akseaus
    Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmak nasip olsun.
    +
    Renk formatını 16-235 kullanmanı öneririm. Aksi halde biraz parlaklık istiyor.
    +
    Evet ilk sayfada liste oluşturulabilir ama ben kullanıcı sayısı henüz az diye düşünmekteyim :)
  • quote:

Zaten 16-235 kullanıyorum ki kesinlikle 0-255 kullanılmamalı. Nedenleri aşağıdaki linkte (merak edenler için):

http://www.audioholics.com/tweaks/calibrate-your-system/hdmi-black-levels-xvycc-rgb
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akseaus

quote:

Zaten 16-235 kullanıyorum ki kesinlikle 0-255 kullanılmamalı. Nedenleri aşağıdaki linkte (merak edenler için):

http://www.audioholics.com/tweaks/calibrate-your-system/hdmi-black-levels-xvycc-rgb

c-200 ün hayırlı olsun ustam.güle güle kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: aziz0571

quote:

quote:

c-200 ün hayırlı olsun ustam.güle güle kullan.

Sağolasın Aziz. Bu c200 lafı da baya afili duruyor bu arada. Başında bir de Mercedes yazsa..

• quote:

dts kodlu x.wav uzantıyı çalıyor!

Sorunsuz ben 4-5 tane test ettim sağlam çalıyor...

Ben dts kodlularda bütün audio çıkışlara Dijital RAW seçtim.
    HDMI audio açık
    Surround mod 5.1
    DRC on
    C-200 volume "0"

Sadece C-200 HDMI ile bağlı AVRye ve çalışıyor

Öncelikle Akseaus Üstad hayırlı olsun, inşallah bu başlıkta da ayrıntılı inceleme-deneyimlerini paylaşırsın.

Üstadlar,
    C-200 cihazım HDMI ile AVR'ye bağlı.
    Bütün audio çıkışlar Digital RAW seçili
    HDMI audio açık
    Surround modu 5.1 seçili
    DRC on
    C-200 volume 0

Bu şekilde DTS filmler, Mp3, Ac3, Flac, Dolby True HD vs. hepsi çaldı. Fakat aşağıda infosunu örnek olarak koyduğum dosyalarda sadece cızırtı duyuyorum. Sadece 1-2 saniye ses duydum sonra cızırtı başladı. Aynı dosyanın container'ını mkv merge programı ile mka haline getirdim çalıyor. Diğer seslerde problem olmaması ve WD Player'da sorunsuz ses alabilmem sebebiyle AVR'de sorun olmadığını düşünüyorum. Upload yapmayı beceremediğim için download linki koyamadım. Acaba benim cihazda mı sorun var diye düşünmeden edemiyorum.
    Değerli yardımınızı rica ediyorum.
    Saygılar, Teşekkürler..

Genel #0
    Tam isim : G:\music\Enigma - Love Sensuality Devotion - Greatest Hits (DTS Audio CD)\1.Landing.wav
    Biçim : Wave
    Biçim/Family : RIFF
    Dosya boyutu : 11.2 MiB
    Oynatma Süresi : 1dk 6s
    Bit oranı : 1411 Kbps

Ses #0
    Kodek : PCM
    Kodek/Family : PCM
    Kodek/Info : Microsoft PCM
    Bit oranı : 1411 Kbps
    Kanal(lar) : 2 kanal
    Örnekleme oranı : 44 KHz
    Çözünürlük : 16 bit

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

• @Akseaus, hayırlı olsun, şu bildiğimiz Electroworld'lerde mi satılıyor yani, kaça aldın acaba?
  • Serkan,

Şu DRC denen şey dynamic range control değil mi? Onu açmayın bence. PCH ses sinyaline müdahale etmiş oluyor. Ham göndermiyor. Kapalı tutup bir denesene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@Akseaus, hayırlı olsun, şu bildiğimiz Electroworld'lerde mi satılıyor yani, kaça aldın acaba?

Aynen öyle. 769 TL. 5 taksit. Teşekkürler.
  • quote:

Serkan,

Şu DRC denen şey dynamic range control değil mi? Onu açmayın bence. PCH ses sinyaline müdahale etmiş oluyor. Ham göndermiyor. Kapalı tutup bir denesene.

Abi kapalıydı zaten Ahmet bey'in cihazda açık olduğu için deneyeyim dedim, öyle de olmadı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@Akseaus, hayırlı olsun, şu bildiğimiz Electroworld'lerde mi satılıyor yani, kaça aldın acaba?

Aynen öyle. 769 TL. 5 taksit. Teşekkürler.

Üstad;
    DRC nin ne olduğunu biliyorum :)
    Bitstream gönderilen sese etkisi yok zaten.
    C200 de çözülüp Multi.Chn. gönderilen sese etkili ve Bütün(full band) frekansları hoparlöre gönder demektir.
    Ukalalık sayma ne olursun sadece hatırlatma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Şubat 2010; 0:30:31 >

• quote:

C-200 Kullanıcıları;

Ahmet, pharmacist, mokinto, dr.amon, gurgenta, adoni, ocen76, rccol, cancancan23, DFX,
    muratustam, blackice_serkan, Odesa_Casperol, zelo78, Akseaus,

Toplam Kayıtlı Kullanıcı Sayısı :15
    Akseaus
    1. mesaja, Kullanıcı listesi eklendi

blackice_serkan

Link verebilirsen test gerçekleştiririm.

eozen81

Verdiğin linkten HD-DVD kalsörünü çektim.
    - Malesef C-200 HD-DVD klasörünü okumuyor.
    BD lerdeki "BDMV" klasörü sorunsuz oynuyor fakat HD-DVD kalsörü oynamıyor.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Şubat 2010; 1:14:25 >
  • A110 un görüntü kalitesi banada daha iyi gibi geldi. C200 daha karanlık gibi geldi pisikolojikte olabilir. C200 e son yazılımı yükledim fakat a110 u verdiğim için kıyaslıyamadım.
  • Arkadaşlar Günaydın
    Ahmet bey'in değerli yardımlarıyla .wav uzantılı dosyaların benim cihazımdan kaynaklanan bir sorundan dolayı çalmadığını netleştirdik. Genel bir sorun olmadığını, ama benim C-200'de problem olduğu kesinleşti böylece.
    Şimdi ilk etapta recovery yapmaya karar verdik, bugün recovery ile ilgili konuları okuyup anlamaya çalışacağım, umarım Türkçe kaynak bulurum veya ingilizcesi beni çok zorlamaz. Bunu da yapabilirsem sonuca göre ya düzelecek cihaz ya da Sancak B.sayar'ın yolunu tutacak.
    Şimdiye kadar olduğu gibi bu aşamada da başta Ahmet Bey olmak üzere tüm üstadların yardımlarını esirgememelerini rica ediyorum.
    Saygılar..
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.