Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmet

@serhatb

Cihazlarınız neler ve ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Popcorn hour c-200 bir dahili birde harici 2tb hdd bulunmakta. Fakat filmler harici hdd'de. 16gb usbye de nmt kurdum. Şuanda 16gblık usb ve harici hdd takılı. Yumj ile filmlerin index ini alıp oynatmak istiyorum.
    Örneğin bu ekrana kadar geliyorum,http://imageshack.us/a/img846/5736/wp20130112010.jpg
    play tuşuna bastığımda oynatamıyorum.

Yaptığım işlemi de anlatmak gerekirse, harici hdd'me yumj klasörü oluşturdum. Mediainfo'yu da oraya kurdum. Heşey tamam ardından YAMJ GUI Config (ACR) v1.0.3.exe programını çalıştırıp Select dir'den hdd'deki manuel olarak oluşturduğum video kalsörünü seçiyorum ve Save tuşuna basıyorum. Run/Update tuşuna basıyorum ve cmd açılıyor Jukebox ve index.htm dosyaları oluşuyor. Sonra da popcorn'dan hdd'ye girip video index.htm'i açıyorum. Bilgileri, resimleri görüyorum fakat Play tuşuna basınca açılıp kapanıyor. Video'yu oynatmıyor. Benim istediğim de Play tuşuna basınca videonun oynaması.

• Bir sayfa önce YAMJ hazır klasörü paylaştım. Aşağı tekrar ekliyorum.
    Windows unuza kaç bit(32/64) ise ona göre indirin.

Herhangi bir şey kurmanız gerekmiyor Mediainfo bile!
    Gerekli tüm dosyalar içinde.

Siz aşağıdakileri dikkatli okuyup uygulayın.

Kuruluma Java ile başlayacağız. İşletim Sisteminize(32 / 64 bit) her ikisini de(64bit işletim sistemi kullananlar her ikisini yüklemelidir.
    32 bit kullananlar sadece 32biti yüklemeleri yeterlidir) linkten java yı indirip kuruyoruz.

>> http://www.java.com/TR/download/manual.jsp <<

NMT Cihazınızda IMDb blgilerinin tamamının olmasını istiyorsanız!
    Ember Media Manager programını linkten indirip bilgisayarımıza kuruyoruz.

EMM-Detayları Linkte >>http://forum.displayreport.net/sigma/nmt-lerde-yamj-database-icin-emm/ <<Soldaki Linki kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırınız.

Yukarıdaki işlemlerden sonra Gelelim Asıl YAMJ klasörümüze!
    Unique Black Glas 3.3.8 -18 Covers HD-SKIN ile hazırlanmış klasörleri
    aşağıdaki linklerden kendi işletim sisteminize göre çekebilirsiniz.

Klasörler hazırdır. Tek yapmanız gereken klasör içerisindeki GUI yi çalıştırıp sonra taratmak.

*** Klasör Ekleme Tarihi : 12 Ocak 2013 ***

HTML -Unique Black Glas 3.3.8 -18 Covers HD-SKIN

64 Bit Windows için > moviejukebox v3323-64Bit.zip

32 Bit Windows için > moviejukebox v3323-32Bit.zip

* Not : Tarama Yapmadan önce; Önceki(html) yamj ile oluşturulmuş jukebox klasörünüzü ve index dosyasını SİLMELİSİNİZ

BİRAZDA PROGRAMIN NE YAPTIĞI İLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLER OLSUN

Programın Tarama işlemi sonu "Enter"
     POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

Bilgisayardan İnternet Explore 10 ile index.htm görüntüsü

Aşağıdakiler PCH C200 ve Plazma TV Panasonic 55VT50 den Nokia Lumia 920 ile çekilmiştir

NOT : Üstteki açıklamalardan yine yapamadı iseniz! likte daha detaylı olarak Hem Ağdan YAMJ hemde Dahili HDD den YAMJ kurulumu var.

Aşağıdaki linki kopyalayıp internet tarayıcınızın Adres çubuğuna yapıştırıp "ENTER" a basınız.

http://forum.displayreport.net/sigma/nmt-medya-afisleme-yamj/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Şubat 2013; 14:33:03 >

• 64 Bit Windows için > moviejukebox v3323-64Bit.zip

Buradaki linki indirdim ve kurdum hdd'ye fakat yine aynı şekilde play tuşuna basınca videoyu oynatmadı. Verdiğiniz diğer linkteki dosyalar silinmiş ben mevcut dosyalarla yumj ile dosyaların taratılmasına göer yaptım yine sonuç değişmedi. Siz Qnap'i Qmultimedia diye sürücü oluşturmuşsunuz bende ağ ayarlarından yaptım. Acaba farklı bir ayarı mı var ben mi yapamadım. Kaç gündür uğraşıyorum yabancı forumlarda dahil bakmadığım site izlemediğim video denemediğim yol kalmadı yine de olmadı. Bir yerde birşeyi atlıyorum sanırım ama ne bilemedim. Daha başka ne sebeple oynatmazki video yu anlamadım :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahatb

64 Bit Windows için > moviejukebox v3323-64Bit.zip

Buradaki linki indirdim ve kurdum hdd'ye fakat yine aynı şekilde play tuşuna basınca videoyu oynatmadı. Verdiğiniz diğer linkteki dosyalar silinmiş ben mevcut dosyalarla yumj ile dosyaların taratılmasına göer yaptım yine sonuç değişmedi. Siz Qnap'i Qmultimedia diye sürücü oluşturmuşsunuz bende ağ ayarlarından yaptım. Acaba farklı bir ayarı mı var ben mi yapamadım. Kaç gündür uğraşıyorum yabancı forumlarda dahil bakmadığım site izlemediğim video denemediğim yol kalmadı yine de olmadı. Bir yerde birşeyi atlıyorum sanırım ama ne bilemedim. Daha başka ne sebeple oynatmazki video yu anlamadım :/

Hiçbirşey kurmuyorsunuz!
    Oynamamasının nedeni Birşeyler kurmaya çalışmanız!

Verdiğim hiçbir linkte silinmedi.
    Yukleyen ve kontrol eden benim

Bunu indirin moviejukebox v3323-64Bit.zip

İçindeki YAMJ klasörü hazır zaten.

Doğru çalışması için önceden yapmış olduğunuz YAMJ ile ilgili ne dosya,klasör kurulum varsa hepsini kaldırın.

http://forum.****.net/sigma/nmt-medya-afisleme-yamj/

http://forum.displayreport.net/sigma/nmt-medya-afisleme-yamj/

Nasıl yapacağınıza gelince : üstte yer alan yarısı kırmızı linkin tmamını kopyalayın ve internet tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırıp "ENTER" tuşuna basın. Tam link veremiyorum. Yasaklı. Bir üstteki gibi **** oluyor.
    Açılacak sayfada detaylı bir şekilde YAMJ yapılandırması var. Hem HDD hemde Ağ için

Bunlarda A400 ve C200 için YAMJ nin taraması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Şubat 2013; 18:23:11 >

• Bağlantı konumunu kopyaladığımda "file:///Video/Fetih_1453_2012/Fetih_1453.avi" böyle bir uzantı veriyor.

Söylediğiniz gibi tüm dosyalarımı kaldırdım pcden de hdd den de. Vermiş olduğunuz 64bitlik dosyayı indirip extract ettim ve c ye kopyaladım. Ardından YAMJ GUI Config v0.51 dosyasını açtım ve yönlendirdiğiniz konudaki tarama işlemleri için gerekli ayarlamaları yaptım. Taramada ekranında hiç bir sıkıntı çıkmadan işlemleri tamamlayıp bir tuşa basın ekranı çıktı. Bastım ve kapandı. Ardından pch'ni ana ekranından hdd sekmesini açtım. Yapmış olduğum arayüzden oynatmak istediğim filmi seçtim ve bilgiler ekranı geldi. Ardından Play e bastım ama yine sonuç değişmedi.

NOT: Sanırım yanlış söyledim, linklerin silinmiş olduğu yer ****.net/sigma/nmt-medya-afisleme-yamj/ burasıydı. Orda anlatılanlardaki dosyaları kullanayım demiştim.
  • O bahselilen linkten bir dosya çekmeyin.
    Orada yapılandırma var resimlerle ve oradanki tarfi doğru yapıyorsanız çalışmaması için bir sebep yok.
  • Popcorn Hour C-200, Popcorn Hour C-300 ve Dune HD Base 3D. Bu üçünden hangisi tercih edilmeli?
  • C200 /C300 den C300
    ama Dune HD Base 3D nun sınıfı farklı. 3D var bunda.

3D önemsiz derseniz. C300, yok 3D önemli derseniz Dune(tercihlerinizin içerisinden)
  • Şu an için 3D pek önemli değil. İlerde ne olur bilemem. C-300'ün de şimdilik Türkiye'ye gelme ihtimali yokmuş galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Arkadaşlar merhaba

C200 için hala FW çıkıyor.
    Buyrun güncel 11.07.2013

http://www.cloudmedia.com/support/ds/app/finish/10-c-200/108-03-05-130708-21-pop-408-000/0

Buda forum linki.
    http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=67664

Abi eline sağlık, takip edemesek de sayende güncel kalıyoruz. Cihazın da bu arada maaşallahı var, hala destek ve güncelleme alıyor. Eskimiyor böylece.

• Ben ümitliyim 3D ve 4k gelecek C-200'e 3-4 seneye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 13 Temmuz 2013; 10:34:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadlar herkese merhaba,
    İmzamda bulunan sisteme sahibim. Dün uzun aradan sonra film izlemek istedim. Filmlerde insanların konuşma seslerinin gelmediğini farkettim. Filmlere ait diğer seslerde sorun yoktu. Müzik açtım, müzikte sıkıntı yoktu. Bu sorunu yaşayınca cihazları açıp kapadım, sonra bağlantıları kontrol ettim.

Gördüm ki center hoparlörün kablolarından biri çıkmış, yerine taktım, ses gelmeye, konuşmalar duyulmaya başladı. Yalnız bu sorundan sonra şu kafama takıldı:

Dolby Digital ve DTS seslerde konuşma sesleri sadece center hop.den geliyor, diğer 4 hoparlörden ise diğer çevresel, dış vs. sesler geliyor. Stereo veya direct ayara aldığımda ise tüm hoparlörlerden konuşma sesleri geliyor. Bu DTS ve DD seslerde konuşmaların sadece centerdan gelmesi normal midir?

Bu kablo çıkması olmadan önce hiç dikkatimi çekmemişti. Değerli yardımınız için şimdiden teşekkürler.

• blackice_serkan kullanıcısına yanıt
    Normalde ve Genellikle konuşmalar Center hoparlöründen gelmesi gerekir. Arka taraftan seslenenler olduğunda o ayrı elbette.. Sağ sol hoparlörden gelen konuşma sesleri ise sesi yönünü kaydırmaya yönelik oluyor..
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için. Boşuna AVR'nin bütün hoparlör ayarlarını sıfırladım. Bugün akşam otomatik ayar mikrofonu ile tekrar kurayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Teşekkür ederim cevap için. Boşuna AVR'nin bütün hoparlör ayarlarını sıfırladım. Bugün akşam otomatik ayar mikrofonu ile tekrar kurayım.

İlahi Serkan,
    Geçmiş olsun.
    En azıdan evdek, eşyalar değişmiş, yerdeğişmiştir.
    Arada oto kalibrasyon yapmalı.

5.1 deki 5. hoparlör centerdır ve genellikle replik oradan çıkar :)
  • Abi merhaba, teşekkür ederim. Acemilik işte :)
    Tekrar kalibrasyon yapılması iyi oldu. Bu aralar film indiremiyorum dolayısıyla ne EMM, YAMJ ne de C-200'ü kullanamıyorum. Bu programların çalıştırılmasıyla ilgili bilgilerimi de tazelemeliyim sanırım. Ama tekrar başlayacağım. YAMJ güncellemesi de varsa ve yayınlarsan sevinirim ayrıca.

Bir de Denon AVR 1910 ile oto.kalibrasyon yaptım. Fakat center hoparlörün sesini manual olarak biraz yükseltmek istedim müdahale edemedim. Manual ayara girip hepsini ayarlamak gerekiyor. Aslında oto ayar sonrası ufak manual rötuşlar yapılabilmelidir diye düşünüyorum, sanırım ben bulamadım.

Saygılar..
  • @blackice_serkan

Ben de yaklaşık 6-7 aydır C200 yok.
    Bu nedenle YAMJ de yok :(

Artık yaDIS ile uğraşıyorum.
  • Üstadlar selam,

B.sayar çöktü, sonrasında düzelttim fakat EMM çalışmıyor şimdi. Çalışan bir portable sürüm olan upload eder mi acaba? İnternetten indirdiklerimde çalışmıyor.(sistem xp 32 bit)
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Üstadlar selam,

B.sayar çöktü, sonrasında düzelttim fakat EMM çalışmıyor şimdi. Çalışan bir portable sürüm olan upload eder mi acaba? İnternetten indirdiklerimde çalışmıyor.(sistem xp 32 bit)

Geç oldu ama :)

http://yadi.sk/d/LrRWeTyU8Gl5c

http://yadi.sk/d/PkLr_0aA8GnKJ

• 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.