Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dr.amon

Teşekkürler,defalarca deneyince telnetd,lightltd,download manager olmuştu,oversight'ı da linkinden indirip,pc üzerinden kurdum.Diğer PC'ler de galiba nete bağlıydı,sorun demek ki sizin söylediğiniz sebepmiş.Ayrıca PING atıyorum,giden verilerin bir kısmı bazen dönmüyor,belki de wireless bağlı olduğu için diyeceğim,ama wired olarak bağladım,yine de olmamıştı,heralde dediğiniz gibi,diğerlerinin d/l ile ilgili.ip auto kullanıyorum.
    Ayrıca oversight nasıl kullanılır,link var mı?

Oversight kullanımı son derece basit.
    öncelikle ayarlara gel..
    HD poster mode a tıkla ve "poster_mode[720] " kısmını 1 yap..
    Aynı şekilde diğer tüm seçeneklere gel ve onları da 0 yapmayı unutma! (text yada detail view içerisindeki ayardan bahsediyorum)
    sonra Rescan all media butonuna bas..
    request rescan... ve ana ekrana geri dön. (PCH otomatik indexleme yapacaktır.)

nfo dosyları içerisinde imdb linki olursa daha kolay buluyor filmleri haberin olsun ;)

YAMJ eziyetinden bu program sayesinde kurtulmuştum bir zamanlar.. Aylardır kullanıyorum.
    Oversight kullanarak film bile açabiliyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 27 Ekim 2009; 17:55:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

Arkadaşlar popcorn 110 alacağım.Peşin nakit olarak en ucuz nereden alabilirim şuan?Teşekkürler...

Benim bildiğim 39.9 x 10 ( 399 TL ) Electroworld'te A-110 için kampanya var.
    Aynı zamanda 29.9 x 10 ( 299 TL ) Electro'da Egreat M-34 satılıyor ikiside neredeyse aynı ürün fiyatlarıda çok cazip ama kampanya devam ediyormu etmiyormu açıkçası bilemiyorum. Düşünen varsa fiyat ve taksit seçeneği ile her iki üründe kaçırılmaması gerekiyor.

gurgenta nickli arkadaş senin sattığın ürün nedir ? Egreat M34' mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: badtrip

Oversight kullanımı son derece basit.
    öncelikle ayarlara gel..
    HD poster mode a tıkla ve "poster_mode[720] " kısmını 1 yap..
    Aynı şekilde diğer tüm seçeneklere gel ve onları da 0 yapmayı unutma! (text yada detail view içerisindeki ayardan bahsediyorum)
    sonra Rescan all media butonuna bas..
    request rescan... ve ana ekrana geri dön. (PCH otomatik indexleme yapacaktır.)

nfo dosyları içerisinde imdb linki olursa daha kolay buluyor filmleri haberin olsun ;)

YAMJ eziyetinden bu program sayesinde kurtulmuştum bir zamanlar.. Aylardır kullanıyorum.
    Oversight kullanarak film bile açabiliyorsun...

Bende her film ayrı bir klasörde ve koru,komedi..vs olarakta ayrıca gruplandırılımış durumda ve hiçbirinde nfo..vs ilave bir dosya yok.Bu durumda indexleme yapar mı?

• quote:

Bende her film ayrı bir klasörde ve koru,komedi..vs olarakta ayrıca gruplandırılımış durumda ve hiçbirinde nfo..vs ilave bir dosya yok.Bu durumda indexleme yapar mı?

Yapabilir yine...
    nfo dosyası içerisinde IMDB linki yoksa, ismine göre indexleme yapacaktır ama bu sefer de yanlış sonuçlar gelebiliyor.
    Yada bazı filmleri hiç bulamayabilir de..

Ör: sallıyorum stargate dizisinin ilk 2 bölümüm bulup 3cü bölümünü bulamama gibi sorun da olabiliyor.
  • Arkadaşlar,

Popcorn hour içine nasıl film ya da dosya atıyoruz? Extifs sürücüsünü kurdum bilgisayarım popcorn hour u görüyor. İçine girdiğimde Lost+Found ve Sybas8634 adlı iki tane klasör mevcut. Fimleri hangi klasöre atacağım ya da sadece boş bir yere mi atacağım?. Fimleri boş bir yere atmayı denedim olmadı, bilgisayarım kilitlenip kalıyor. Diğer bilgisayarım da popcorn hour'u görmüyor. Üstelik bilgisayarım kilitlenice restart yaptım ve şimdi kendi kendine recycled isimli bir klasör daha oluştu.

Acaba bu işlemi gerçekleştirmek için ayrı bir program mı var? Usb den film seyrediyorum yalnız çok takılmalar oluyor, bu nedenle popcorn un içine yükleyeyim dedim o da olmadı. Nasıl yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: badtrip

nfo dosyası içerisinde IMDB linki yoksa, ismine göre indexleme yapacaktır ama bu sefer de yanlış sonuçlar gelebiliyor.
    Yada bazı filmleri hiç bulamayabilir de..

Ör: sallıyorum stargate dizisinin ilk 2 bölümüm bulup 3cü bölümünü bulamama gibi sorun da olabiliyor.

Akşam denedim,sabah halen "scanning..." yazıyordu,biraz daha ayrıntılı açıklayabilir misiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: blindearth

Arkadaşlar,

Popcorn hour içine nasıl film ya da dosya atıyoruz? Extifs sürücüsünü kurdum bilgisayarım popcorn hour u görüyor. İçine girdiğimde Lost+Found ve Sybas8634 adlı iki tane klasör mevcut. Fimleri hangi klasöre atacağım ya da sadece boş bir yere mi atacağım?. Fimleri boş bir yere atmayı denedim olmadı, bilgisayarım kilitlenip kalıyor. Diğer bilgisayarım da popcorn hour'u görmüyor. Üstelik bilgisayarım kilitlenice restart yaptım ve şimdi kendi kendine recycled isimli bir klasör daha oluştu.

Acaba bu işlemi gerçekleştirmek için ayrı bir program mı var? Usb den film seyrediyorum yalnız çok takılmalar oluyor, bu nedenle popcorn un içine yükleyeyim dedim o da olmadı. Nasıl yapmalıyım?

PC'e USB'den bağlayınca siz onu PC'de harici takılan bir HDD gibi görmeniz lazım,onun içerisinde istediğinizi bir klasöre veya yeni bir klasör açıp ona ,ya da video klasörüne taşırsınız.Yazdıklarınıza bakınca bana sanki siz harici bir HDD gibi görmediğinizi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 29 Ekim 2009; 16:36:20 >

• XP yüklü iki laptop ve bir de Windows 7 yüklü masaüstü bilgisayarlarım var. Sadece XP yüklü laptopun birinde popcorn hour'u harici disk olarak görebiliyorum onda da filmleri boş bir yere atarken bilgisayar kilitlenip kalıyor.

Win 7 bilgisayarımda popcorn u nasıl görebilirim, ext2fsd programını kurdum ama hala göremiyorum. Acaba diğerini silip ext2ifs programını mı kurmam gerekiyor?. Başka bir forumda da şöyle okudum; Popcorn hour ext3 ile formatlandığı için ntfs formatlı diskten kopyalama yaparken sorun çıkar deniyor, bu gerçekten doğru mu? Doğruysa o halde ben ne şekilde filmleri popcorna atacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharky25ant

Arkadaşlar almayı düşündüğüm için uzun süredir Popcorn hour 110'u inceliyorum, forum sayfalarının büyük bir kısmını okudum hatta kullanım kitapçığını indirip ona da baktım, yalnız kafama takılan bir soru var ona cevap bulamadım; acaba dosyalara şifre koyup kullanıcılar tarafından bütün dosyalara ulaşılmasına engel olabiliyor muyuz?

gizli dosyalarını koyacagin dizinin ismini degistir isnin sonuna : (iki nokta üstüste) ekle artık o dizin networkten erişilmez olur. Saçma sapan bir dizin silsilesinin altına saklarsan sadece yerini bilen girebilir. (malum a110 da windows daki gibi search fonksiyonları yok)
  • quote:

XP yüklü iki laptop ve bir de Windows 7 yüklü masaüstü bilgisayarlarım var. Sadece XP yüklü laptopun birinde popcorn hour'u harici disk olarak görebiliyorum onda da filmleri boş bir yere atarken bilgisayar kilitlenip kalıyor.

Win 7 bilgisayarımda popcorn u nasıl görebilirim, ext2fsd programını kurdum ama hala göremiyorum. Acaba diğerini silip ext2ifs programını mı kurmam gerekiyor?. Başka bir forumda da şöyle okudum; Popcorn hour ext3 ile formatlandığı için ntfs formatlı diskten kopyalama yaparken sorun çıkar deniyor, bu gerçekten doğru mu? Doğruysa o halde ben ne şekilde filmleri popcorna atacağım?

Şimdi sabırlı oluyoruz;
    Ben XP yüklü olan PC'lere ext2ifs driverlarını kurdum,onlara popcornu USB'den(popcornun arkasındaki kare şeklinde olan çıkıştan alıyorum,ayrıca biryerde okumuştum,PC'nin arkasındaki USB portundan bağlayın,diğer yerlerden görmeyebilir diyordu,bu galiba PC'deki USB portunun elektriksel donanımı ile ilgiliydi) bağlıyorum,direk görüyor,vistada da aynı idi.Ancak win7 kurulu olanlarda popcornu resetliyorum,PC'yi kapayıp açıyorum,sonra USB kablosunu takıyorum,bir süre sonra PC'den donanım bağlandığına ait ses çıkıyorsa sorun yok,bu sesi duymuyorsam PC'deki ext2ifs driverını kaldırıp tekrar kuruyorum,sonra ses çıkıyor.Fakat halen HDD olarak görünmüyor,ondan sonra denetim masaındaki ext2ifs driverının üzerine gelip çift tıklıyorum,açılan ekranda HDD'ye atamnış harf yok,sonraaaa ona bir harf atıyorum(karışmaması için de ne çok Z),işte ondan sonra "bilgisayarım" kısmında popcornu external bağlı bir HDD olark görüyorum veeeee mutlu sooooonn.Artık PC'den istediğimi atabiliyorum.
    Ben çözümü böyle buldum,daha kolayı varsa anlatsın.

• dr.amon arkadaşım,

teşekkür ederim, dün akşam onu da yapmayı nihayet becerdim, önce ext2fsd programını kurdum daha sonra da ayarların içinden popcorn hour'a bir harf atadım ve anında bilgisayarımda gördüm. Sorunsuz bir şekilde filmleri popcorn hour'a yükledim.

Asıl sorun şimdi başladı, the matrix 1080p ve I am Legend 720p filmlerini seyrederken hiç aksiyon olmayan sahnelerde o kadar çok takılma yaşadım ki, bunun nedeni nedir acaba bir fikriniz var mı?. Cihazım önce bozuktu yenisi ile değiştirildi. Değiştirilen yerde servis formatlamış yalnız ext2fsd programında ext3 ile değil ext2 modunda formatlanmış görünüyor, acaba bu yüzden olabilir mi? yoksa ext2 modunda gözükmesi normal mi?

Bir de Televizyonum Vestel 42" Full HD değil ama HDready dolayısı ile HDMI girişi var. TV'nin bu çözünürlükte zorlandığını düşünüp çözünürlüğü azaltayim dedim Audio/Video bölümünden şu an tam olarak ne yaptığımı hatırlayamıyorum ama SAVE ettiktikten sonra ekran tamamen bembeyaz oldu yani hiçbir şey göremiyorum, düzelteceğim ama neyi düzelteceğim şimdi?

• quote:

dr.amon arkadaşım,

teşekkür ederim, dün akşam onu da yapmayı nihayet becerdim, önce ext2fsd programını kurdum daha sonra da ayarların içinden popcorn hour'a bir harf atadım ve anında bilgisayarımda gördüm. Sorunsuz bir şekilde filmleri popcorn hour'a yükledim.

Asıl sorun şimdi başladı, the matrix 1080p ve I am Legend 720p filmlerini seyrederken hiç aksiyon olmayan sahnelerde o kadar çok takılma yaşadım ki, bunun nedeni nedir acaba bir fikriniz var mı?. Cihazım önce bozuktu yenisi ile değiştirildi. Değiştirilen yerde servis formatlamış yalnız ext2fsd programında ext3 ile değil ext2 modunda formatlanmış görünüyor, acaba bu yüzden olabilir mi? yoksa ext2 modunda gözükmesi normal mi?

Bir de Televizyonum Vestel 42" Full HD değil ama HDready dolayısı ile HDMI girişi var. TV'nin bu çözünürlükte zorlandığını düşünüp çözünürlüğü azaltayim dedim Audio/Video bölümünden şu an tam olarak ne yaptığımı hatırlayamıyorum ama SAVE ettiktikten sonra ekran tamamen bembeyaz oldu yani hiçbir şey göremiyorum, düzelteceğim ama neyi düzelteceğim şimdi?

ext2 görünür,ama ext3'tür merak etmeyin.Filmlerdeki takılmalar o filmlerin riplenmesi ile ilgili olabiliyor,ayrıca externap hdd'den seyredilince 1080p'lerde takılmalar oalbiliyormuş(bazen).Ekran beyazlığı için popcornu default ayarlara getirmek,lazım,bu topikte cevabı vardı,nasıl yapıldığını hatırlamıyorum,akşama bakarım,galiba not almıştım,hatırlayan arkadaşlar yazsınlar.
    Bu arada popcornu win7 yüklü PC'ye her bağladığımda denetim masasındaki ext2ifs progranını çalıştırıp her defasında HDD'ye harf ataması yapıyorum,sizde nasıl?,
    Bu konuda diğer arkadaşlar ne yapıyor(win7'de)?

• Windows 7 de ifs programını ben kuramadım, Vista yüklü diğer bilgisayarımda hem ifs hem de ext2fsd programlarını kurdum (sadece ex2fsd'yi kurmak da iş görebilir). Sonra ayarlardan popcorn hour'a bir harf atadım ve anında harici disk olarak bilgisayarım tanıdı. Sanırım böyle daha kolay yapabilirsiniz. Tabi her işletim sisteminde bu kadar kolay olmayabiliyor.

Yani filmdeki takılmalar popcorn hour'dan kaynaklanmıyor diyorsunuz. Şansıma cihazla ilgili o kadar çok sorun yaşadım ki aklıma ister istemez acaba bu cihazda da mı sorun var sorusu geliyor hemen. Bu akşam başka filmlerde de deneyeceğim umarım herhangi bir sorunla karşılaşmam. Belki yeni çıkacak firmware ile bu sorunda giderilir, bu arada Haziran ayından beri A-110 için yeni bir firmware çıkmıyor bakalım ne zaman çıkacak.

Default ayarlara getirebilmem için ekranda görüntü olması gerekiyor ki ne yaptığımı görebileyim ama ekran tamamen bembeyaz kaldı, ama dediğiniz gibi forumda araştırmam yapmam lazım. Tekrar teşekkür ederim dr.amon arkadaşım.

• Bu arada win 7 de ext2fsd programını kurabildim, ama win 7 üstünde çalışıp çalışmadığını denemedim (Vista üstünde başardım) kurduktan sonra ayarlardan popcorn hour'a harf atayıp o şekilde çalışıp çalışmadığını deneyebilirsiniz. Akşam eve gittiğimde daha fazla yardımcı olabilirim.
  • Default ayarlara kumandadan bazı tuşlara basarak ulaşıyor olmak lazımd.
  • Görüntünün düzelmesi için önce Tv mode ve hemen ardından sıfır (0) tuşuna basılması gerekiyormuş, akşam deneyeceğim.

dr.amon arkadaşım benim cevabım sizin sorduğunuz soruya karşılık olmamış kusura bakmayın ama ben de deneyip size yardımcı olmaya çalışacağım. Merak ediyorum ben win 7 de ifs i hiç kuramadım, siz nasıl kurdunuz acaba?
  • En iyi görüntüyü almak için televizyonumun ayarlarını nasıl yapmalıyım? Vestel 42" LCD, Full HD değil ama HDMI girişi var.
  • quote:

Akşam denedim,sabah halen "scanning..." yazıyordu,biraz daha ayrıntılı açıklayabilir misiniz?

Modeminde PCH için tcp 8883 numaralı port açabilir misin?
    Ayrıca da "settings/Wan Admin" seçeneğini 1 yap..

Gerisini özelden halledelim bir şekilde..
    Bir de ben bakayım..
    Öyle olmaması gerekiyordu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 30 Ekim 2009; 10:14:06 >
  • ext2ifs dosyasına mouse i,le sağ tuş,sonra troubeleshoott...vs,sonra windows vista modu seçimi...ile devam..
  • Yeni yazılım çıkmış.

http://www.popcornhour.com/download/A110/firmware-A110.html

Burada da neler yapılmış onlar yazıyor. Bu cihazda bu kadar sorun var mıydı yahu, ben hiç farkında değildim Bizim Türkçe ile ilgili ne sorun vardı da düzeltmişler acaba?
    IDX/SUB desteği gelmiş ama harici çoklu altyazı desteği hala yok.

1. New NMT apps, 00-17-091014-15-POP-403
    2. Internet Radio link added in Web Services
    3. Screensaver support during playback pause
    4. non-JPEG rotation
    5. Japanese subtitle support option
    6. Remove "Audio */*: ***" message at start of video playback (e.g. TS)
    7. IDX/SUB support added
    8. Image cache issue fix
    9. workaround DirecTV UPnP crash issue
    10. Fixed ISO with single subtitle track cannot display (QA#0528)
    11. Turkish codepage bug fix
    12. workaround MP3 volume soft after ISO/IFO playback (QA#0487)
    13. TFixed copy small file from NTFS cause system crash
    14. Fixed HDD icon on Media Source page occasionally disappearing
    15. Fixed MP3 volume soft after DVD playback.
    16. Added Dolby Digital disclaimer at [Maintenance] page.
    17. Fixed Missing HDD/USB device entries from [Media Source] page.
    18. Prevent multiple [Media Source] page refresh during startup process.
    19. Fixed blank info in network share edit page, also missing remove button.
    20. Fixed blank page when browse network share from network share page
    21. Fixed wording "Scan complete" appears at the top left corner after performing wifi scan.
    22. Fixed VESA tv mode display either flickering or black screen.
    23. Fixed Selecting AP "linksys28" will have the SSID wrongly changed to "linksys28P1"
    24. Fixed UPnPAV server detection issue after changing new hostname or restarting server.
    25. Fixed Playback of BD-ripped M2TS (eg. movie "Taken") causing system crash.
    26. Fixed broken Kartina TV support.
    27. Changed Japanese and Chinese (both simplified & traditional) translation of "Crop" under "Video Zoom" option in setup page.
    28. Fixed volume automatically increased from "-15" to "-14" issue when playback the next item in a playlist.
    29. Fixed refreshing server listing page shows corrupted page
    30. Fixed vobsub crash when only idx file exist in the folder
    31. Fixed vobsub load regardless of filename
    32. Fixed vobsub positioning problem
    33. Fixed twonkyserver photo slide show using low resolution
    34. Added dynamic javascript loading
    35. Known issue: multi-language vobsub not supported

• Şimdi bu yazılımı mutlaka herbirimiz yükleyeceğiz belki yüklemeyecek olanlarımız da vardır. Hard diskimde 200-300 gb lık filmler var. Bu dosyaları silmeden yeni yazılımı nasıl kuracağız?
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.