Şimdi Ara

Popcorn Hour A-400 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
5
Favori
11.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmet

A400 ile ilgili ilk bilgi

Öncelikle A400; C200 ün dörte biri kadar büyüklükte.
    A400 bağlantılarını yaptım.

A400 > HDMI 1,4 > Onkyo TX-NR5010 > HDMI 1,4 (>> HDMI 1,4 Panasonic TX-P55VT50 + >> HDMI 1,4 Epson TW9000w)

A400 ilk açılışta yeni FW var Update yapayımmı diye sordu; HAYIR dedim orijinal FW yi merak ettiğim için

Medyalar USB-HDD + Ağ dan QNAP NAS

Cihazın üzerindeki orijinal FW ile otnatmadığı 3D-demo.iso veya 3D-film.iso olmadı.
    takılma vs yok. orijinal FW nin eksisi DTS-HD MA da passtrought yaparken seste kesilmeler oluyor. Görüntü muhteşem.
    Sanki oppo mübarek

Sonra A400 ü kapatıp açtım FW update yine sordu; EVET dedim. 121206 yükledi.
    USB HDD den birçok 3D.iso sorunsuz ancak NAS tan taklıma kesilme olmadan oynattığı tek 3D, 3D LG.iso dem0 :(

Ses sorunları giderilmiş ancak 3D isolarda görüntü durup durup oynuyor.

Neyse sonra NMT forumlarından üyelere verilen yeni FW ler vardı. onları yükleyince USB HDD sorunsuz hale geldi.
    NAS yaklaşık 5-6 tane 3D.iso test ettim birinde görüntüde takılmalar oldu.
    Şuan yüklü olan FW 121227-422.999

Hocam öncelikle hayırlısı olsun ve güle güle kullanın cihazınız acaba nas üzerinden boyutları yüksek bd iso veya bdmw olarak deneyebilirmisiniz ben hep nas üzerinden izlemeye calıştım ve takılmalar oluyor sizdede olacakmı bendeki nas synology belki bendeki nas ile stabil calışmıyordur saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: badcrow

quote:

A400 > HDMI 1,4 > Onkyo TX-NR5010 > HDMI 1,4 (>> HDMI 1,4 Panasonic TX-P55VT50 + >> HDMI 1,4 Epson TW9000w)

A400 ilk açılışta yeni FW var Update yapayımmı diye sordu; HAYIR dedim orijinal FW yi merak ettiğim için

Cihazın üzerindeki orijinal FW ile otnatmadığı 3D-demo.iso veya 3D-film.iso olmadı.
    takılma vs yok. orijinal FW nin eksisi DTS-HD MA da passtrought yaparken seste kesilmeler oluyor. Görüntü muhteşem.
    Sanki oppo mübarek

USB HDD den birçok 3D.iso sorunsuz ancak NAS tan taklıma kesilme olmadan oynattığı tek 3D, 3D LG.iso dem0 :(

Neyse sonra NMT forumlarından üyelere verilen yeni FW ler vardı. onları yükleyince USB HDD sorunsuz hale geldi.
    NAS yaklaşık 5-6 tane 3D.iso test ettim birinde görüntüde takılmalar oldu.Şuan yüklü olan FW 121227-422.999

Hocam öncelikle hayırlısı olsun ve güle güle kullanın cihazınız acaba nas üzerinden boyutları yüksek bd iso veya bdmw olarak deneyebilirmisiniz ben hep nas üzerinden izlemeye calıştım ve takılmalar oluyor sizdede olacakmı bendeki nas synology belki bendeki nas ile stabil calışmıyordur saygılar

Çok yazınca dikkatten kaçıyor sanırım.

yaptığınız alıntıdaki kırmızı ve bold yeri tekrar okuyunuz. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: badcrow

quote:

Sanki oppo mübarek

NAS yaklaşık 5-6 tane 3D.iso test ettim birinde görüntüde takılmalar oldu.Şuan yüklü olan FW 121227-422.999

Çok yazınca dikkatten kaçıyor sanırım.

yaptığınız alıntıdaki kırmızı ve bold yeri tekrar okuyunuz. :)

hıocam sabah uyku sersemi cepten görüp yazdıgım için dikkat edememişim

• @badcrow

Benim dikkatimi çeken bir konu var!
    Ben chip Sigma 8911 biliyorum ancak!

Ben deki A400 ün setup ından destek bölümüne girdiğimde ürünün serial,mac vs bilgilerinin olduğu yerde!
    işlemci sigma SMP8910 yazıyor...

Bu hatamı acaba yoksa bendekinin chipi gerçekten 8910 mu?
  • Ahmet hayırlı olsun oyuncakkk

Bizim oyuncak 1 ay sonra geliyormuş

8910 ile 8911 arasında ne fark var ki???
  • Ahmet bişey aklıma geldi; Himedia'da sesi passtrough olarak digital sese ayarladığımızda sesde ve görüntüde kesilmeler, durarak oynatmalar oluyordu, bunu dolby digitale çevirdiğimizde ortadan kalkıyordu problem.. Sen sesleri bu şekilde denedin mi, cihaz ağdan oynatırken, hem 3d görüntü, hem de hd sesleri aktaracak yeterli ban dgenişliği sağlayamıyor olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Ahmet hayırlı olsun oyuncakkk

Bizim oyuncak 1 ay sonra geliyormuş

8910 ile 8911 arasında ne fark var ki???

Sağolasın seninkide hayırlı olsun

Senin oyuncağın adı soyadı yokmu?

+

Diğer mesajına gelirsek; Ben seslerin tamamını passtrought yaptım.
    İndirgemenin anlamı nedirki?
  • Dune 3D Base olacak...

İndirgemenin anlamı şu: İndirgemediğimizde problem oluyorsa, ki oluyor.. Türkçe seslerde de HD Ses yoksa ki o da yok.. HD Ses seçmemizin bir anlamı kalmıyor...
  • quote:

@badcrow

Ben deki A400 ün setup ından destek bölümüne girdiğimde ürünün serial,mac vs bilgilerinin olduğu yerde!

ahmet hocam eve gidince bir bakıyım dikkat etmemiştim
  • quote:

@badcrow

A400 SMP8911 kullanıyor. 8910 olarak raporlanması aileyi gösterdiği için.

8910 ile 8911 in yegane farkı Rovi kopya koruma mekanizmasının 8911 de olmaması.

http://www.sigmadesigns.com/uploads/documents/selection_guide.pdf

• quote:

Dune 3D Base olacak...

İndirgemenin anlamı şu: İndirgemediğimizde problem oluyorsa, ki oluyor.. Türkçe seslerde de HD Ses yoksa ki o da yok.. HD Ses seçmemizin bir anlamı kalmıyor...

bence acele etme benim de gönlüm dune'dan yana ama mantık a-400 diyor gibi

eğer external audio işini çözerse görüntü kalitesini gözardı eder dune alırım ama external audio işi yatarsa ben a-400'e tavım

sancak bilgisayara da tavsiyem dune'a çok fazla yatırım yapmasın a-400 daha tercih edilebilir duruyor
  • Sonuçta hangisi daha iyi görüntü veriyor. Su an net degil sanırım. Benim icin görüntü kalitesi önce geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu external audio problemi nedir ve de hangi cihazda sıkıntılı biri açıklarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

arkadaşlar bu external audio problemi nedir ve de hangi cihazda sıkıntılı biri açıklarsa sevinirim

eksternal audio; orijinal filmde olmayıp çeşitli sitelerden ac3 ses dosyası olarak indirilen dosyaya filmle aynı adı vererek aynı harici altyazıyı oynattığınız gibi harici ses ile film izleyebilmektir.

Eski düne ler destekliyordu(3d olmayanlar)
    popcorn ların hiçbiri desteklemiyor.

Daha net nasıl anlatılabilir?
  • quote:

arkadaşlar bu external audio problemi nedir ve de hangi cihazda sıkıntılı biri açıklarsa sevinirim

Arkadaşlar merhaba

Genel olarak bu external ses dosyası olayına kendi çapımda yorum yapmak istiyorum.
    Önce External audio nedir?
    External Audio play, aynen altyazı dosyaları gibi ses dosyalarının da ayrıca indirilmesi ve kullanılmasıdır.
    Amaç ise ingilizce indirdiğiniz filmin Türkçe ses dosyası çıktığında sadece Ses dosyasını indirerek filmi Türkçe ses ile izlemektir.

Böylece tekrar 4gb Türkçe filmi indirmek yerine çok daha küçük ses dosyasını indirerek Türkçe destekli filmimize kavuşmuş oluruz.

Bende ilk defa Dune Bd Prime ürünü aldığımda bu özellikle karşılaşmıştım.
    Çok da hoşuma gitmişti.
    Sabırsızca ingilizce sesli filmleri indirmek ve seyretmek, sonrasında Türkçe ses çıkınca sadece bir kaç yüz Mb lık dosyayı indirerek filmi Türkçe olarak tekrar izlemek hoş bir fikirdi.

Ancak olay düşündüğüm kadar pratik olmadı açıkcası.
    Yavaş yavaş olaydan soğudum.

1. External ses dosyası çokda kolay bulunamıyor.
    2. indirdikten sonra filmle uyumlu olması gerek. ses önden yada gecikmeli oluyor ve olayın bütün sihrini bozuyor.
    3. Zaman olarak artı eksi sesi ayarlayabiliyordum ama 5,10 dakika sonra tekrar bozuluyordu.

Baktımki 3,5 indirmeden sonra artık hiç kullanmıyorum.
    Vesselam "çok süper özellik" diye başlayan hikaye "Tr sesli halini indirip kurtul" modunda bitti.

Sözün özü: Ben daha önceki deneyimim ile olsa da olur olmasada diye düşünüyorum. Seçimim de kesinlikle etkisi olmayacak bir durum.

Bu tabi benim fikrimdir. Sizin kararınız farklı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Sonuçta hangisi daha iyi görüntü veriyor. Su an net degil sanırım. Benim icin görüntü kalitesi önce geliyor.

2 yıldan fazladır popcorn C-200 kullanıyorum.
    kısa süreliğine oppo 93 kullandım (2 film 3d 1 film 2d izledim iade ettim) ağdan harici altyazı bile desteklememektedir.

1 haftadır popcorn A-400 kullanıyorum.

A400 kesinlikle oppo tadında görüntü veriyor (120" Perde ve Epson TW9000w ile izlemedeki görüntüden bahsediyorum)
    Dune HD base 3D henüz TR de test edilmedi.

Edit; Kırmızı Yazı Eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Ocak 2013; 21:30:56 >

• O zaman kesinlikle alınabileceklerin arasına eklemek lazım. Dune ya da Pocorn...
  • quote:

Dune 3D Base olacak...

Arkadaşım ingirgediğin zaman DTS 5.1 ve Dolby D 5.1 leri de medya player a çözdürmüş olursun.
    Bir sürü filmde Türkçe DTS5.1 ve DD5.1 var.
    Bunları nasıl gözardı edebilirsin?
    Herşey DTS HD MA dan ibaret değilki.

DTS passtrought dersen DTS 5.1 i de AVR ye çözdürürsün DTS HA MA yı da DTS HD HR yide.
  • quote:

quote:

eksternal audio; orijinal filmde olmayıp çeşitli sitelerden ac3 ses dosyası olarak indirilen dosyaya filmle aynı adı vererek aynı harici altyazıyı oynattığınız gibi harici ses ile film izleyebilmektir.

Eski düne ler destekliyordu(3d olmayanlar)
    popcorn ların hiçbiri desteklemiyor.

Daha net nasıl anlatılabilir?

demek istediğinizi mesela ben a400 ile şu filmleri türkçe dublaj olarak izleyemez miyim, yani sonradan eklenmiş sanırım bu filmlere dublaj

Soluksuz Gece 3D – Sleepless Night 3D | 2011 | 3D Half-SBS | Türkçe Dil Seçenekli - DUAL (TR-EN) | 3D Film

ya da

Sleepless Night ( Soluksuz Gece ) ( 2011 ) ( Türkçe Dil Seçenekli )

not: link içermez

• Hayır, demek istenen mesela yukarıdaki filmleri orjinal sesli indirdiniz. Bir süre sonra Türkçe ses dosyası çıktı. Bunu Popcorn'da kesinlikle Türkçe olarak seyredemiyormuşuz..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.