Şimdi Ara

Popcorn And Cookie 's Art ( Tasarım , Çizim ve Grafik Kanalım ! ) ( Bakın Lütfen :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Link : https://www.youtube.com/channel/UCzw5CixaDpPSOTFazwiBohw

Kanal Kapak Resmi :  Popcorn And Cookie 's Art ( Tasarım , Çizim ve Grafik Kanalım ! ) ( Bakın Lütfen :)

Kanal Profil Resmi : Popcorn And Cookie 's Art ( Tasarım , Çizim ve Grafik Kanalım ! ) ( Bakın Lütfen :)

Bu Kanal Nedir ? Ne işe yarar ?:)

- Popcorn And Cookie's Art adıyla kurduğum kanal bir Tasarım ve çizim kanalıdır .

Kanalın İçinde ne var ?

- Kanalın içinde şuan çizim ve tasarım ile alakalı şeyler bulunmaktadır ve Çizim ve Tasarım dışında başka bir şey'de olmayacaktır .

- Kanalın şuan içinde bulundurduğu içerikler , Basit Çizgi film ve Çizgi roman karakterlerinin çizimleridir .

Kanalın Amacı Nedir ?

- Kanalın amacı yukarıdaki yazıda belirttiğim gibi Tasarım ve çizimdir .
    - Basit bir şekilde çizgi karaktelerin çizimlerinin yapımı ve bu çizimler yapılırken kı aşamalarda hangi kalemlerin kullanıldığı ve çizime nasıl başlandığıdır .

Sadece Çizgi Karakterler ile mi Devam edicek ?

- Hayır ! Kanalı yeni kurduğum için çizim konusunda bir yerden başlamam lazımdı . Ben şuan çizimleri geliştirmekteyim . ( Profıl , Anatomi , Karikatürüze çizim , Fantastik Manzara Çizimleri ... Üzerinde çalışıyorum. )

- Bu Konuda en uygun ve Kendini geliştirmekte olan bir çizer'in hem çok zorlanmadan , hemde ilgi çekici olabilcek şeyler seçmesi gerekirdi ve bende buna Çizgi film ve çizgi roman karakterlerinin çok detaylı olmayan çizimleri ile başlamaya karar verdim .

- Zamanla çizim yeteneğim geliştiğinde , Çizgi film karakterlerinin dışına çıkıp daha orjinal çizimler yapıcam ve bu çizimleri yaparken ki çektiğim video'yuda size düzgünce sunacağım .

Kanal Sadece Düz Çizim'den mi ibaret olucak ?

Çizim konusunda evet ! Çizim üzerine bir kanal olduğu için çizim ve tasarım paylasacağım .

Düz çizim olarak ise Hayır ! Sadece bir karakterin çizimlerini yapıp eklemek ile kalmayacağım , aynı zamanda çizim yeteneğim artmaya başladığında öğrendiklerimi ve pratiğe döktüğüm şeyleride size öğretmeye çalışıcam .Yani kısacası Çizim nasıl yapılır .

Kanalındaki Çizimler Renkli mi ? ve Sadece Dijital çizim mi yapıyorsun ?

- Kanalımdaki Çizimler Renklidir . Ama arada siyah beyaz çizimlerde eklemeyi düşünüyorum .

- Dijital çizim yapmak daha çok hoşuma gidiyor . Ama hepinizin bildiği gibi çizim ilk önce Kagıt üstüne kalem ile yapılır ve kağıt üstünde öğrenilir . Yani çizim videolarım dijital olarak kalmicak . İleriki zamanlarda kağıt üstündede çizim videoları ekleyeceğim .

- Hem Dijital hem kağıt üstünde gitmeyi planlıyorum .

Eğitici derken kastettiğin şey nedir ?

- Karikatürüze çizimlerin nasıl yapılacağı

- Çizim sırasında ( daha çok dijital çizim ) Hangi kalemlerin hangi ölçülerde kullanılması ve saydamlık değerini ayarlamak üstüne tavsiyeler .

- Hangi kalemlerin nerede işe yaradığı

- Beden ve portre çizimi nasıl yapılır gibi Çizimi ve tasarımın temel unsurları üzerine kurulu şeyler ( Zamanla ileride Olucak şeylerdir )

[B]Niye Bu Kanalı Açmaya ihtiyaç duydun ve Neden çizim , Tasarım üstüne ![/B]

- Ben çizim yapmayı oldukça seviyorum . Bir şeyler tasarlamak ekleme yapmak , boyamak sonra tekrar boyamak . Farklı olan tasarımlar ve göze hoş gelen şeyler yapmak benim oldukça hoşuma gidiyor .

- Zaten kendimi geliştirmeye çalışırken . Bir yandan'da youtube'da bir kanal açayım ve çizimlerimin nasıl yapıldığını eklemek istedim .

- Dünyada oyun kanalları oldukça fazla ve bunun yanında çizim kanallarıda bulunmakta ama olaya türkiye açısından bakarsak oyun kanalları sayısı büyük bir bölümü kapsamakta . Bu kaliteli veya Kalitesiz anlamında demek istemiyorum , sadece çok çok fazla oyun kanalları var . Evet dünyada çizim kanalları bulunmakta ama turkiyede oyun kanalları kadar Çizim ve tasarım kanalı bulunmamaktadır . Dediğim gibi bunun kaliteli veya kalitesiz ile alakası yok . Bir çok farklı içerik veya az yapılan şeyi yapan kanallar oyun kanallarının gölgesinde kalıyor .

- Bende oyumu oyun kanalı açmak yerine oldukça fazla sayıda bulunmayan veya bulunupta aktifliğini her gün sürdürmeyen kanallardan yani çizim kanalı açmak istedim .

- Genellikle düzenli olarak her gün 1-2 karakter çizim videosu atmaktayım . Yani kanal aktifliğini korumaktadır .

Sizden isteğim Kanalıma abone olup bana destek olmanız . :claps:
    Basit bir şekildede bir tanıtım hazırlayabilirdim ama onun yerine size daha kaliteli ve soru ve cevap halinde bir kanal tanıtımı yapmak istedim .

Saygılarla iyi günler dilerim :)

Kılıç Çizimlerim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riqus -- 1 Kasım 2015; 17:29:45 >

• Riqus kullanıcısına yanıt
    Çok güzel kanal olmuş. Başarılarının devamını dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Puro

Hocam cok sagolun emin olun o kanala emek vericem ve aktif olucak .ileride cizgi roman cizimleri yapmayi düşünuyorum . Eger kanala abone olursaniz cok mutlu edersiniz . Lütfen :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guncel

• quote:

Orijinalden alıntı: Riqus

quote:

Hocam cok sagolun emin olun o kanala emek vericem ve aktif olucak .ileride cizgi roman cizimleri yapmayi düşünuyorum . Eger kanala abone olursaniz cok mutlu edersiniz . Lütfen :)

Oldum.

• quote:

quote:

quote:

Oldum.

Tekrardan tesekkur ediyorum ve saygilarimi sunuyorum :) . Sagolun

• Pc ye geçme fırsatı bulursam bakıp abone olurum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyakkabiBagi

Pc ye geçme fırsatı bulursam bakıp abone olurum

Sagolun hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

Kanalini takip edecegim.yeni baslayacak birine ekipman onerebilir misin rica etsem.tablet vb

Hocam eğer çizim ile uğraşıcaksanız Wacom tablet alın piyasanın en kaliteli tabletidir . Grafikerler Wacom kullanır cogunlukla .

Ama bütçeniz ne kadar onu söyleseniz iyi olur .

Saygılarla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riqus -- 24 Ekim 2015; 18:24:18 >

• Yeni Video .
  • quote:

quote:

quote:

Kanalini takip edecegim.yeni baslayacak birine ekipman onerebilir misin rica etsem.tablet vb

Hocam eğer çizim ile uğraşıcaksanız Wacom tablet alın piyasanın en kaliteli tabletidir . Grafikerler Wacom kullanır cogunlukla .

Ama bütçeniz ne kadar onu söyleseniz iyi olur .

Saygılarla :)

Hocam simdi butcede sinir yok ancak becerememe durumu var bu durumda satmakla ugrasamayacagim icin kaldırıp kenara atma durumu var yani bosa gitmesin o yüzden wacom cintiq cok hosuma gittigi halde almayi dusunmuyorum.acaba grafik tablet+pc olarak mi baslasam yoksa gozu karartip direkt ikisini birarada sunan wacom cintiq,huion gt,galaxy note gibi bir cizim monitorlu bir tablet mi alsam?
    Sadece cizim yapmayacagim photoshop falan da ogrenmek istiyorum

Hocam ben suan cizimlerimi galaxy note 2 ile yapiyorum ama aklimda wacom intuos pro a4 large var . Ilk basta zorlaniyormus insanlar ama sonunda baya memnun kaliyorlarmis.

forumdan wacom kullanan bir arkadasi buraya cagirmaya calisicam. O size detayli bilgi verir isterse . Wacom konusunda daha bilgilidir kendileri .

• Guncel

• teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arkadas beni cagirdi hemen geldim. Grafik tabletlerde dediginiz gibi hover cozumu var, yoksa ekransiz oldugu icin fareyi istenilen yere getirmek imkansiz olurdu. Ben wacom intuos pen and touch medium kullaniyorum, iki sene oldu cok memnunum. Herhangi bir cizilme veya soyulma olmadi tablet yuzeyinde. Yakinda Cintiq'e ya da Surface Book'a gecmeyi dusunuyorum profesyonel cizmek icin. Ama eger yeni baslayacaksaniz ve ileride profesyonel olmak istiyorsaniz Intuos Pro Medium tavsiye ederim. Ha 3000 lira gibi bir fiyat odemek sorun degil derseniz kesinlikle Cintiq 13HD alin. Cizmeyi kalpten seviyorsaniz zaten yillarca kullanirsiniz. Ekrani ayni normal grafik tabletler gibi ozel. Yani kalem ile cizerken kagit hissiyati veriyor, o surtunmeyi hissediyorsunuz. Gercekten cok onemli bir his, mesela ben Note Edge'imde cizim yaparken kalem ekranda "vijt" diye kayiyor o hissiyat yok. Ayni sey Note 10.1 icin de gecerli. Cintiq alamazsaniz Intuos Pro tablet de sizi uzmeyecektir. Aaron Blaise gibi profesyonel cizerler ve animatorler bile kullaniyor. Alismasi cok kisa suruyor, tableti en rahat olacaginiz yere ve seviyeye yerlestirdiniz mi is tamamdir. Bunun icin farkli yerlerde cizim yapmayi deneyin: Ekranin saginda, onunde, klavye cekmecesinde vs... Daha fazla sorunuz varsa elimden geldigince cevaplamaya calisirim :)

Yani Huion'u bilmiyorum. Ben her turlu Wacom alirim cunku driver destegi ve kalite ust duzeyde. Ayrica siz bu ekranli grafik tabletleri yanlis anladiniz sanirim. Bunlar sadece ekranli cizim tableti. Bilgisayar degiller. Bir bilgisayara ihtiyac duyarlar kullanmak icin. Bildiginiz HDMI ile baglanirlar, tablet ozelligi icin de USB ile baglanti saglarlar. Bilgisayarli Cintiq var, fakat 6000 liradan basliyor. Cintiq Companion 1 ve 2.

Evet ona gore dusunun hangisinden alacaginizi. Iyi bir hilgisayariniz varsaCintiq 13HD cok iyi bir secim.

Yeni cikan Surface Pro 4 ve Surface Book cizim icin cok iyi gibi duruyor. SP3'un kalemi 256 seviye basinc hassasiyetine sahip, SP4 ve Book'un 1024. Bu gercekten fark olusturur gunluk kullanimda. Benzaten Surface Book dusunuyorum, hem guclu bir laptop hem de cizim tableti. Fiyati Nvidia'li modelde 1900$, Turkiye'ye ne kadara gelir muamma. 6000-7000 gibi gelir herhalde. Surface Pro 4 ise tablet pc. Tumlesik Intel ekran karti kullaniyor, yani Photoshop gibi uygulamalar tam performans kullanilamaz. Ama Paint Tool SAI gibi dusuk gereksinimli cizim programlari yuksek performansta calisabilir.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel !

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.