Yok 25 dakika çalış 5 dakika ara vermiş. Kardeşim 5 dakika mola her insan için uygun mu? kimisi belki 10 dakika da toparlanabiliyor ya da kimi insan 15-20 dakika anca çalışabiliyor? Ya da 25 dakika yetmiyor 40 dakika 1 saat çalışıyor? "Her teknik insanlara uyacak diye bir şey yok işine gelirse uygularsın gelmezse uygulamazsın" diyecek olunursa o zaman ben de derim ki aga neden böyle teknikler buluyorsun uyduruyorsun o zaman? Herkes kendisine uygun olacak şekilde çalışsın o zaman. "Bu tarz" teknikler oluşturmaya ne gerek var? Ha tabi doğru. "Kalıpsal" bir şey yapınca daha güvende ve doğru hissediyorsunuz kendinizi. Pardon unutmuşum. ![]() Cihat Sener Ders çalışırken zamanı nasıl yönetebilirim https://www.youtube.com/watch?v=eqJszckOpL8< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 21 Ekim 2021; 9:36:50 > |
Pomodoronun belki de çöp bir teknik olması

-
-
Niye atarlandın ki şimdi :d
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dünyanın en saçma çalışma tekniği fosfor tayfa baya seviyor. 25 dk ders mi çalışır lan 5 dk molada kahvemi zor yaparım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kaç dk istersem o kadar çalışır
O kadar mola veririm
leş yöntem. 3 saat çalışır 3 saat mola da veririm 5 dk çalışıp 1 saat mola da veririm. pomodoro neymiş amk.
-
Herkese göre değişir bu herkese aynı ders çalışma düzenini yapamazsınız
Ama gidip ara vermeden 1 saati en fazla 1 buçuk saati geçmek bence doğru değil (verim çok düşer gidip 2 saat aralıksız çalışmayın) ki ben 40 dk bazen 1 saat çalışıp mola veriyordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğu570 -- 21 Ekim 2021; 16:12:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mola işi gerekli ama o an iyi gidiyorsan yok abi illa 1 saat ders 10 dk mola yapmalıyım demek mantıksız
bence de çok saçma bi sistem
50 dk çalış 10 dk mola olsa neyse de 25dk neye çalışacaz lan. benim derse focus olup tamamen girmem 15 dk falan sürüyor zaten
eğer dandik sözel derslerden falan çalışıyorsak işleyebilir ama
-
Bir şeylerin yazılı sistemlerini tutmak çok saçma bu sınav sürecinde. Neymiş ders programı neymiş pomodoro... Salın gitsin, çalışın yeter ki. Sınavı zorlaştıran da varsa bu tutumlar, öyle bir sınava hazırlanılıyor ki yapay zekaymışız gibi. Konunu dinlersin, üstüne sorularını çözersin. Belirli aralıklarla da tekrarını yaparsın. Sınava girersin. Sadece şu 3 şeyi mükemmel halleden ilk 20 bine 10 bine rahatça girer.
Plan yapacaksanız da değişkenlik gösterebilecek her parametreyi hesaba katın, öyle yapın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peãce -- 21 Ekim 2021; 20:16:21 >
Bu tür şeyler genelde zora gelemeyen batı toplumları için üretilmiş şeyler, ağır rekabet koşullarında yaşayan Asya toplumlarına uymaz. Bugün nereden baksan en basit OSYM sınavı 2,5 saatten başlıyor. Sen 25 dk'de mola vermeye alıştın diyelim, deneme sırasında afakanlar basar.
Ders çalışma moduna girmek 10 dk falan sürüyor, bence en az 50 dk iyidir üst sınırı ise size bırakıyorum.
-
Masada min 1 saat oturmayan ders çalışıyorum demesin
yks için çok kullanışsız bence. ben zaten ders çalışma havasına 15-20 dkda anca giriyorum adam bana 25 dk çalış ara ver diyor. pomodoro'yu uyguluyordum fakat 25 dk yerine sıkılana kadar çalışıp ara veriyordum ve bu akşama kadar sürüyordu. bildiğin ara vererek çalışma yani pomodoro değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 25 Ekim 2021; 21:25:20 > -
ben 20 saat çalışıp 10 saniye ara veriyorum yetiyor bana
şakası bir yana en temizi 1 saat çalışıp yarım saat ara vermek. bu sayede 3 saatte 2 saat çalışmış olursunuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Pomodoro tekniğini çok faydalı buluyorum fakat 25 dakika kesinlikle az, 1 çalışma seansı en az 50 dakika olmalı, 50 - 10 şeklinde yapıyorum şuanda, 1 saat 10 dakika şeklinde yapacağım yakında.
4 seans üstüne 1 saat kadar mola sonra bir 4lük daha şeklinde yapıyorum tüm gün çalışacaksam.
-
30 dk ders 3-4 dk mola ile daha vermli geliyor bana
-
Kimine gelir kimine gelmez bu kişiden kişiye değişen bir olgu. Ha bana da gelmez ama başkasına tam tencere kapak misali olur mesela.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

dünyanın en saçma çalışma tekniği fosfor tayfa baya seviyor. 25 dk ders mi çalışır lan 5 dk molada kahvemi zor yaparım
|
leş yöntem. 3 saat çalışır 3 saat mola da veririm 5 dk çalışıp 1 saat mola da veririm. pomodoro neymiş amk. |
Bir şeylerin yazılı sistemlerini tutmak çok saçma bu sınav sürecinde. Neymiş ders programı neymiş pomodoro... Salın gitsin, çalışın yeter ki. Sınavı zorlaştıran da varsa bu tutumlar, öyle bir sınava hazırlanılıyor ki yapay zekaymışız gibi. Konunu dinlersin, üstüne sorularını çözersin. Belirli aralıklarla da tekrarını yaparsın. Sınava girersin. Sadece şu 3 şeyi mükemmel halleden ilk 20 bine 10 bine rahatça girer.
Plan yapacaksanız da değişkenlik gösterebilecek her parametreyi hesaba katın, öyle yapın. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X