Şimdi Ara

POLYANNACILIK.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LİSEDEKİ PSİKOLOJİ HOCANA SELAM SÖYLE ARKADAŞIM. POLYANNACILIK HASTALIK FALAN DEĞİLDİR. SADECE OLAYLARIN İYİ YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİDİR. KÖTÜ YANINI İNKAR YOKTUR. AMA İNSAN SAVUNMA MEKANİZMASI OLMADAN YAŞAYAMAZ. DENGENİN SAĞLANMASI İÇİN YERİNDE VE ZAMANINDA KULLANILMASI GEREKEN SAVUNMA MEKANİZMALARI VARDIR. RUH DENGESİ AÇISINDAN ÇOK GEREKLİDİR. KÖTÜ YANINI İNKAR ET ANLAMINDA DEĞİLDİR POLYANNACILIK. İKİSİNİ DE GÖR AMA İYİ YÖNÜYLE YAKLAŞ MANASINDADIR.
    AŞAĞIDAKİ YAZI ALINTIDIR. BAKIN BİR PSİKİYATRİST NE YAPMANIZI ÖNERİYOR. HERHALDE BU DA PSİKOLOJİ HOCANDAN DAHA AZ BİLGİLİ DEĞİLDİR.

Stres yaşlanmayı hızlandırıyor

Uzun süreli stres, vücudun savunma sisteminin bozulmasına ve bazı hastalıkların çok daha erken yaşta ortaya çıkmasına neden oluyor

Hayatımızın her anında stresle karşı karşıyayız. Gerilim, korku, baskı ve endişe gibi durumlarla karşımıza gelebilen stres, devamı halinde vücut dengelerini bozup, bizleri kısır bir döngünün ortasına sürükleyebiliyor.
    Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asuman Tokullugil, stres etkenlerinin vücutta ani tepkiler oluşturduğunu kaydederek, bireyin stres etkeniyle karşılaştığında, vücudunun kan basıncını yükseltmek ve gücü artırmak için ilk olarak ''adranelin'' hormonu salgılandığını, stresin devamı halinde vücudun, 'kortizol' adlı hormonu salgıladığını söyledi.

''Bu hormonu her ne kadar vücudun kendisi salgılasa da kortizolün fazla salgılanması ve uzun süre devam etmesi vücuda zarar verir'' diyen Prof. Dr. Tokullugil, yapılan araştırmalarda artan yaşla birlikte, vücuttaki kortizol düzeyinin de arttığının belirlendiğini, bunun erişkinlerde görülen şeker hastalığına, yüksek tansiyona, kadınlarda adet kesilmesine, erkeklerde cinsel gücün kaybolmasına (impotans), bağışıklık sistemini baskıladığı için enfeksiyonlara ve kansere neden olabildiğini kaydetti.

Prof. Dr. Tokullugil, kortizol yüksekliğinin beyindeki hücreleri öldürmeye kadar varan etkileri olduğuna dikkat çekerek, ''Bazı hastalıklar zararlı etkenlerin vücutta birikmesi sonucu yaşlanmayla birlikte ortaya çıkar. Stres ise vücutta kortizol düzeyini yükselterek vücudun savunma sistemini bozduğu için yaşla birlikte ortaya çıkan bu durumların çok daha erken yaşta ortaya çıkmasına neden oluyor'' dedi.

İnsanlarda yaşlanma ile birlikte, klinik olarak yeteneklerde kayıp, öğrenmede yavaşlama, hafıza bozuklukları, kortizol düzeyinde yükselme gibi belirtiler görüldüğünü anlatan Prof. Dr. Tokullugil, şunları söyledi:

''Kortizol düzeyinin yaşla birlikte artması doğaldır. Ancak stres, insan vücudundaki kortizol düzeyini artırdığı için yaşlanmayı da artırır. İnsanlar yaşlandıkları için üzülüp ve bunun için stres yapıyorlar, ancak bunun yaşlanma sürecini daha da hızlandırdığının farkında değiller. Stresi önlemek için hiçbir zaman (bir zamanlar nasıldım, şimdi ne hale geldim) diyerek stres yapılmamalı. Stresten kaçmak için kendilerini mutlu hissettirecek hobiler bulabilirler. Polyannacılık oyunu oynayarak herşeye iyi tarafından bakmayı denemeliler.''

quote:

Orjinalden alıntı: gargoyle

quote:

Orjinalden alıntı: only_smile

quote:

Orjinalden alıntı: gargoyle

forest gump'ı seyredenler vardır herhalde. O polyannacıydı. Çünkü bu psikolojik bir sorundur.

forest gump'da olan neymiş....Polyannacılık psikolojik bir sorun filan da değildir...

Sorundur. Lisede psikolojide hocamız demişti.
    Polyanna herşeye ve her şart altında sadece iyimser bakar ama polyannacılık iyimselik değildir. Polyannacılık gerçeklerin görmezden gelindiği düşünce biçimi ve bir çocuğun mutluluk oyunudur. Sadece bir oyundur. Ne romantizmdir, ne mücadeleciliktir. Kabullenmeci bir yapısıdır.

Bunu kabullenmemi beklemeyinnn

• Oldu canım,küçük harfle yazarız
    Yanlış yapıyorsak doğrusunu öğret sende,alla alla
  • Uzm.Psk.Danışman kesinlikle katılıyorum sana...Ne demek istediğimi çok güzel anlamışsın.Teşekkürler...
  • @Deep +1
    Only-Smile fikirlerin değişiyor , polyannacılıktan pozitif düşünmeye doğru yol alıyorsun , değil mi...????
  • quote:

Orjinalden alıntı: anode

@Deep +1
    Only-Smile fikirlerin değişiyor , polyannacılıktan pozitif düşünmeye doğru yol alıyorsun , değil mi...????

Fikir değiştirmek olarak nitelendirmeyelim.Polyanna'da pozitif düşünüyor.Herşeye,her zaman pozitif bakıyor.Bende bu oyunu zaman zaman oynadığımı ve işe yaradığını söyledim.Yoksa hayatımın her anında polyanna gibi değilim,keşke olabilsem

• @Uzm.Psk.Danışman (quote yapıp uzatmayayım)

ne yazdığını okudum.

Biyoloji ile uğraşan biri hücrelerdeki bozulmayı veya genel olarak biyokimya ile uğraşarak polyanna'cı olmak iyidir demiştir. Olabilir. vücut için iyidir. Spor daha iyidir o zaman 12 saat spor yapalım. Kalan zamanı da yemek yiyerek ve uyuyarak geçirelim. Herşeyin fazlası zarardır ve polyannacılık da fazladır.

Stres iyidir demiyorum ama! Polyannacılık işin abatılmasıdır. Elbette "bir sorunu endişelenmeden çözemiyorsan endişelenerek de çözemezsin" ama bu var olan olumsuz durumu değiştirmek için harcanan gayreti sindirir. Tüm büyük liderler, toplumlarını iyi veya kötü bir yere getiren insanlar stresle boğuşmuştur. Toplumlar bu şekilde bir yerlere gelmiştir.

Polyanna sadece basit düşünceler üzerinde işe yarar. Sevgilin terk ederse umursamazsın mesela. Bu işe yarar. Ben umursamadığım için birini kaybettim. Kararı olumlu olur dedim olmadı, döner dedim dönmedi. Hala da umursamıyormuş gibi yapıyorum. Onun için o araştırmayı başkalarına okutun. Belki inanacak salaklar vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargoyle -- 14 Aralık 2004, 12:11:37 >

• ben de psikoloji alanında uzmanlığımı tamamladım ve zararlı olmadığını söylüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uzm.Psk.Danışman

ben de psikoloji alanında uzmanlığımı tamamladım ve zararlı olmadığını söylüyorum.

ben de inanmadığımı (uzman olduğunuza değil zararlı olmadığına inanmıyorum)
  • psikolojik danışman Avatarını değiştir psikolojimi bozuyorsun
  • polyanna sadece kendini kandırıyodu.. Bu dünya'dan gitmek üzere olduğumda her şeyden bi haber yaşamış olduğumu fark etmek istemem... Hayat böyle daha güzel...
  • Sana herşeyden bi haber ol diyen yokki...
    Polyanna da herşeyin farkında,sadece bunlara gereksiz yere üzülmüyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

psikolojik danışman Avatarını değiştir psikolojimi bozuyorsun

• quote:

Haklısın TUTH_ANKH_AMON.Bende herşeye gülümseyin demiyorum zaten.Üzülecek,kırılacak hatta ağlanacak zamanlarda olacak.Ama genel olarak olumlu ve gülümsemeyi seven kişiler olalım...Ne demek istediğimi anlamışsındır...

Uzm.Psk.Danışman,tabiki boş kısmını gözardı etmeyelim ama genel dolu kısmından bakalım

Bak arkadaşım, her olaya iyi yanından bakarsan, yani artısını alır eksisini bir yana bırakırsan, bıraktığın eksiler hayatının herhangi bir noktasında karşına toplu bir şekilde çıkar. Toplu halde çıkması da olabilecek en kötü şeydir.

Kötü bir olay seni etkilemişse zaten etkilemiştir. Ve onun hesabını kendi içinde zaten yapıyorsundur. Olay sadece mutlu görünmek ise sonuçta hepimiz insanız, her zaman mutlu görünmek zorunda değiliz.

Polyanna'nın (veya herhangi birisinin, isminin Polyanna olması gerekmiyor) anne ve babasını küçük yaşta kaybettiğini yazmışsın. Belki o o zamanlar o korkunç olayı idrak edemeyecek kadar küçüktü. Belki de kendisi için ileride ne gibi sonuçlar doğuracağından habersiz olduğu için o şekilde davranıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBAGCI -- 14 Aralık 2004, 14:15:21 >

• 11 YAŞINDAYDI,SENCE İDRAK EDEBİLİR Mİ??ÇOK DA KÜÇÜK DEĞİL YANİ...
  • "ölümden öte köy yokmuş." polyanna ne düşünürdü acaba bunun hakkında? sadece merak ettim...
  • ONUN NE BU KONUDA NE DÜŞÜNECEĞİNİ MERAK EDİYORSAN ,ONUN GİBİ DÜŞÜNMEYE ÇALIŞ
  • quote:

11 YAŞINDAYDI,SENCE İDRAK EDEBİLİR Mİ??ÇOK DA KÜÇÜK DEĞİL YANİ...

Lütfen, bak senden rica ediyorum başına gelen en kötü olayı ve bu olay karşısında sergilediğin davranış şeklini paylaşabilir misin? İstersen burada ister PM'den.
  • tebrik etmek lazım polyanna yı

o yaşta bir akım oluşturmuş...

artık şiirimize edit yapalım...

polyannanın ...... yaştasın...
    ne diye hala oyunda oynaştasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]

quote:

Lütfen, bak senden rica ediyorum başına gelen en kötü olayı ve bu olay karşısında sergilediğin davranış şeklini paylaşabilir misin? İstersen burada ister PM'den.

onun başına gelen en kötü şey benim sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]

quote:

Benim yerime cevap geldi.Yeterlimi acaba:)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.