Şimdi Ara

Polonya - Varşova - Ekonomi Eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda Polonya ve eğitimi hakkında değerli paylaşımlar ve yazılmış mesaj var elbette ancak bu üniversite hakkında pek bilgi olmadığından sizinle paylaşmak istedim

Ben şu an Polonya'nın başkenti Varşova'daki Kozminski Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi alıyorum, üniversitenin sitesinden bölüm ve fiyatları daha detaylı öğrenebilirsiniz elbette, kısaca bilgi vermek gerekirse;

Özel bir üniversite ve çok fazla sayıda yabancı öğrencisi ve ben dahil 5-6 tane Türk öğrencisi olan , "Financial Times" tarafından Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Ekonomi Okulu seçilen ve bir çok akreditasyonu olan bir üniversite. Yani mezuniyet diploması bu alanda Türkiye dahil bir çok ülkedeki üniversiteden daha prestijli diyebiliriz.

Tamamen İngilizce Eğitim Veren Programlar:
    -Double Degree Bachelor Progrma in Management with Industry Placement (3 Yıl)
    - BBA in Management (3 Yıl)
    - BBA in Finance and Accounting (3 Yıl)

- MSc in International Business and Management (2 Yıl, İngiltereve Polonya Master Derecesi tek programda)
    - Alliance for Business Education International Master in Management (2 Yıl, Fransa, İspanya veya İngiltere'de eğitim tercihi)

Dil Konusu:
    Lehçe: Bu dilde eğitim almayı unutun derim, eğer ki anne yada baba tarafından Polonyalı değilseniz Lehçe okumanın imkansıza yakın olduğunu söyleyebilirim. İlla okuyacam deyip lehçe hazırlık okumayı kabul edip bölüme başlayınca kendinize yazık ettiğinizi göreceksiniz. Ancak günlük hayat için Lehçe dili konusunda her hangi bir endişeniz olmasın, hayatta kalacak kadar lehçe bilgisini kısa sürede öğrenirsiniz zaten, daha da ilerletmek size kalmış ama bu ülkede çalışmak/yaşamak gibi bir amacınız yok ise çok fazla zaman ayırmanıza gerek olmayan bir dil.

İngilizce: Tabi ki başvuru için bu dili bildiğinizi gösteren dil sertifikası gerekiyor, ayrıca özellikle üniversitede ve yabancı arkadaş ortamında İngilizce'yi ilerletmeniz de mümkün. Elbette sokakta konuşulan dil değil ama "Doğu avrupa'da 30 yaş üstü ingilizce bilmez" cümlesi "Hacı 5 yaşındaki Amerikalı çocuk bile İngilizce konuşuyor" cümlesiyle aynı komiklikte gelince rahatlıkla görebilirsiniz.

Başvuru Konusu:
    Yabancı bir üniversiteye başvuruda bireysel veya acenta üzerinden ilerlemek tamamen size kalmış. Özellikle Polonya için konuşabilirim elbette, buraya kendi başvurum ve bireysel çabalarım ile geldikten sonra söz konusu acentaların vaadleri ve yapabileceklerinin ne kadar havada kalan sözler olduğunu gördüm, ayrıca şu an okuduğum okulun Türkiye'deki hiç bir kurum ve kuruluş ile herhangi RESMİ bir bağlantısı olmadığını kesinlikle söyeleyebilirim. Sonuçta elbette fedakarlık isteyen bir süreç ancak öyle içinden çıkılamayacak çok zor işlemler değil.

Bu üniversitede eğitim almak isteyen, başvuru ve akademik düzeyi ile genel olarak Polonya ve eğitim konusunda sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

• açıkçası rahat 1-2 aydır varşovadaki üniversiteleri araştırıyorum ilk defa duydum bu üniversiteyi fiyatları gayet ekonomik ama ekonomi bölümü göremedim finance ve menagement var ekonomi economy olarak geçiyor çoğu üniversitede... ama fiyat olarak uygun allah için, 8650 pln oda yaklaşık 2000€ gibi birşey oluyor yaşam giderleri vs yıllık 5000-6000€ ya kapatılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fusion. -- 17 Nisan 2013; 19:14:19 >
  • Yardımcı olabilcenmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fusion.

açıkçası rahat 1-2 aydır varşovadaki üniversiteleri araştırıyorum ilk defa duydum bu üniversiteyi fiyatları gayet ekonomik ama ekonomi bölümü göremedim finance ve menagement var ekonomi economy olarak geçiyor çoğu üniversitede... ama fiyat olarak uygun allah için, 8650 pln oda yaklaşık 2000€ gibi birşey oluyor yaşam giderleri vs yıllık 5000-6000€ ya kapatılabilir

Merhaba, Lisans eğitimi için araştırma yapıyorsun sanırım, başvuru süreci ve yaşam hakkında aklına takılan her hangi bir soru varsa yanıtlamaya çalışabilrim
  • Pm attım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerduymaz

quote:

Orijinalden alıntı: Fusion.

açıkçası rahat 1-2 aydır varşovadaki üniversiteleri araştırıyorum ilk defa duydum bu üniversiteyi fiyatları gayet ekonomik ama ekonomi bölümü göremedim finance ve menagement var ekonomi economy olarak geçiyor çoğu üniversitede... ama fiyat olarak uygun allah için, 8650 pln oda yaklaşık 2000€ gibi birşey oluyor yaşam giderleri vs yıllık 5000-6000€ ya kapatılabilir

Merhaba, Lisans eğitimi için araştırma yapıyorsun sanırım, başvuru süreci ve yaşam hakkında aklına takılan her hangi bir soru varsa yanıtlamaya çalışabilrim

pm attım hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNGİLTERE DİL OKULLARI
    2 yıl önce açıldı
    Malta Dil Eğitimi
    4 yıl önce açıldı
    İsveç Eğitim
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.