Şimdi Ara

Polo Bluemotion vs Toyota Yaris Hybrid

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda sıfır araç almayı planlıyorum. İstanbul içerisinde kullanacağımdan dolayı bana ekonomik bir araç lazım. Şu an baktığım araçlar içerisinde Polo Bluemotion ve Toyota Yaris Hybrid araçları en iyisi gibi gözüküyor. Bunları kullanan varsa tavsiye verebilir mi? Ek olarak Yaris'in şu an full paketli modeli bulunuyor. Bu da yaklaşık 57000 TL'ye tekabül ediyor. Polo ise 44000 TL civarında. Fiyat farkından dolayı Polo daha bir cazip gelsede hangisi tasarruflu ve güvenlidir? Birde yetkili servis olarak hangisi güvenilir, kısa zamanda parça temini yapabilen ve hesaplıdır?

Teşekkürler

• Aralarındaki donanım farklarını yazayım.

Yaris hibrit spirit poloya göre çok daha donanımlıdır.

Yan, perde ve diz hava yastığı,
    Çift bölgeli tam otomatik klima,
    Yağmur sensörü,
    Far sensörü,
    Dokunmatik bilgi ekranı,
    Geri görüş kamerası,
    Bluetooh, usb girişi,
    Fonksiyonlu direksiyon simidi,
    E-cvt otomatik şanzuman.

Polo 1.2 dizel motorlu. 3 silindir olması dolayısıyla gürültülü, titreşimli çalışır, performansı düşüktür. Yarisin sürüş zevki ise çok daha başarılıdır.
    Polonun vergi avantajı var, yarisin servis garanti gibi konularda avantajı var. Ayrıca hibrit yarisin bakım masrafları poloya göre çok daha düşüktür.
    Yarislerde pazarlık payı geniş, 2bin üzeri indirim alabilirsiniz ama poloda pazarlık imkanı yok gibi bir şey.
    Bence ikisi de çok mantıklı seçenekler değil ama ikisi arasında her türlü yaris alınır. Daha donanımlı, daha özel, daha güvenli, konforlu bir aracınız olur.
    undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 21 Ekim 2013; 11:11:10 >

• Yukaridaki arkadasa katiliyorum. Ama 1 sene kullanir satarim derseniz kesinlikle polo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az üç dört sene kadar kullanayım diyorum. Daha öncesinde Nissan Micra vardı 2012 model ama tek depoyla 550-600 km zor bela görüyordum. Her hafta depo fullemekten ocağıma incir ağacı dikilmişti. Satarkende epey zararla satmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

En az üç dört sene kadar kullanayım diyorum. Daha öncesinde Nissan Micra vardı 2012 model ama tek depoyla 550-600 km zor bela görüyordum. Her hafta depo fullemekten ocağıma incir ağacı dikilmişti. Satarkende epey zararla satmıştım

3-4 yıl kullanacaksanız yaris daha mantıklı. Ama yaris almadan önce mutlaka test sürüşü yapın ve sıkı pazarlık yapın. Spirit donanımı 55bine alabilirsiniz bence.

Hibrit araçların kullanımı biraz dikkat gerektiriyor. Gerçek manada verim alabilmek için tarzına uygun kullanmalısınız. Eğer bu tür detaylara göre kullanırım derseniz yaris hem eoknomik hem de çok zevkli olacaktır. Sessiz bir şekilde hızlanmak, yoğun trafikte herhangi bir motor sesi duymadan ilerlemek ayrı bir zevk.

Vw polo bluemotion da güzel bir seçenek ama manuel olması, güvenlik donanımının az olması, motorunun zayıf ve gürültülü olması, sunduklarına göre pahalı olması olumsuz yanları.

• Fiyat farkı, donanım vb. gibi kriterleri geçersek sonuçta biri Toyota diğeri ise VW.
    Marka takıntınız yoksa VW'yi alın. VW'de son yıllarda güzel araçlar üretmeye başaldı.
    Ama dediğim gibi ötekide Toyota.
  • Nissan Micrayı da seçenklerinizin arasına koyun bence . Aracın Donanım listesi baya kabarık . En fulü diğerlerinden ucuz hemde .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes.E!

Nissan Micrayı da seçenklerinizin arasına koyun bence . Aracın Donanım listesi baya kabarık . En fulü diğerlerinden ucuz hemde .

Micra'ya tövbe ettim, bir daha asla almam. 2012 model 0 km aldım. 550-600 km de bir depo bitiyor, üzerine ikinci el piyasası ölü bir alet. Daha altı aylık aracı 9000 TL zararla sattım, o da zor bela, kaç ay bekledim birisi çıksın diye. Galeriye verseydim en az 12000 TL zararım olacaktı o kadar berbat. Kullanımına gelince alet hız için yapılmamış o belli birşey ama araca beş kişi binerse yokuş çıkmayı unutun. Yok yani öyle bir kabiliyet. Birinci vitese alır yüksek devirle zor bela anca çıkarsınız. Yol tutuşu fena değil ama 100-110 arası bir hızla viraja girerseniz iki şerit değiştiriyorsunuz (bkz Sabiha Gökçen çıkışı). Rüzgarlı havalarda 150 üzerine çıkarsanız yanınıza paraşüt alın, araç yerinde durmuyor. Arka camlar manuel kontrollü, benzini içiyor resmen, üzerine full paket olsun diye verdiğiniz yaklaşık 4000 TL ek paraya değecek hiçbir şey yok. Fantazi peşindeyseniz ön koltuklarda manuel ısıtma var full pakette.

Yetkili satıcısı derseniz sadece satış odaklı kesinlikle satış sonrası destek yok. Aracı bana hem vaad ettikleri süreden geç verdiler, hemde akşamın bir vakti Çengelköy'e yerlerine gitmişim, aracı almak için bekliyorum, adamlar aracı bir güzel kullanmış, öyle verdiler. Yaklaşık 16-17 km yol yapılmış, koltukların hiçbirinde koruyucu jelatin yok, ve en kötüsü deposu bomboştu. Ha bir de unutmadan söyleyeyim aracın full paketinde bile park sensörü yok. Satıcı lütfedip dandik bir tane sensörü hediye etti. Navigasyon falan alma gaflet ve dalaletine düşerseniz ek olarak 1750 TL istiyorlar. Birde unutmadan söyleyeyim içimde kalmıştı, aracın silecekleri camı değil havayı silmeye çalışıyordu, gittim servise gösterdim bunlar sağlam diyip geri gönderdiler. Önlerinde gidip çalıştırdım camın yarısına silecek değmiyordu bile.

Aldığım yerde küçük yer değil, Yüzbaşıoğlu idi, bu da dip not olsun.

Bir daha Nissan marka bir şeyi bedavaya bile verseler almam.

• Bence ikinci ele yonelin fiyatlar ucuk

• quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

quote:

Orijinalden alıntı: Enes.E!

Nissan Micrayı da seçenklerinizin arasına koyun bence . Aracın Donanım listesi baya kabarık . En fulü diğerlerinden ucuz hemde .

Micra'ya tövbe ettim, bir daha asla almam. 2012 model 0 km aldım. 550-600 km de bir depo bitiyor, üzerine ikinci el piyasası ölü bir alet. Daha altı aylık aracı 9000 TL zararla sattım, o da zor bela, kaç ay bekledim birisi çıksın diye. Galeriye verseydim en az 12000 TL zararım olacaktı o kadar berbat. Kullanımına gelince alet hız için yapılmamış o belli birşey ama araca beş kişi binerse yokuş çıkmayı unutun. Yok yani öyle bir kabiliyet. Birinci vitese alır yüksek devirle zor bela anca çıkarsınız. Yol tutuşu fena değil ama 100-110 arası bir hızla viraja girerseniz iki şerit değiştiriyorsunuz (bkz Sabiha Gökçen çıkışı). Rüzgarlı havalarda 150 üzerine çıkarsanız yanınıza paraşüt alın, araç yerinde durmuyor. Arka camlar manuel kontrollü, benzini içiyor resmen, üzerine full paket olsun diye verdiğiniz yaklaşık 4000 TL ek paraya değecek hiçbir şey yok. Fantazi peşindeyseniz ön koltuklarda manuel ısıtma var full pakette.

Yetkili satıcısı derseniz sadece satış odaklı kesinlikle satış sonrası destek yok. Aracı bana hem vaad ettikleri süreden geç verdiler, hemde akşamın bir vakti Çengelköy'e yerlerine gitmişim, aracı almak için bekliyorum, adamlar aracı bir güzel kullanmış, öyle verdiler. Yaklaşık 16-17 km yol yapılmış, koltukların hiçbirinde koruyucu jelatin yok, ve en kötüsü deposu bomboştu. Ha bir de unutmadan söyleyeyim aracın full paketinde bile park sensörü yok. Satıcı lütfedip dandik bir tane sensörü hediye etti. Navigasyon falan alma gaflet ve dalaletine düşerseniz ek olarak 1750 TL istiyorlar. Birde unutmadan söyleyeyim içimde kalmıştı, aracın silecekleri camı değil havayı silmeye çalışıyordu, gittim servise gösterdim bunlar sağlam diyip geri gönderdiler. Önlerinde gidip çalıştırdım camın yarısına silecek değmiyordu bile.

Aldığım yerde küçük yer değil, Yüzbaşıoğlu idi, bu da dip not olsun.

Bir daha Nissan marka bir şeyi bedavaya bile verseler almam.

Biz memnun Kaldık .

Araç en fuluydü park sensörü bluetooth navigasyon cam tavan geri görüş koltuk ısıtma vs hepsi vardı .

Yakıtı bizi yormadı Uzun Yolda ortalama 110 kmh hızla 5.1 lt yakıt değeri elde ettik . Bu makul bi değer.

Fiyata gelince 38.000 TL Ye gelmişti Tanıdık Vasıtasiyle . Biz memnunuz araç şu an 24.000 km de .

• Kesinlikle polo çünkü yaris aldığında aracın değeri çok hızlı düşecek .. aradaki 10000 tl lik farkı zaten kapatman çok zor yakıt ekonomisi açısından birde değer düşmesi ile müthiş zarara uğrarsın.. bu ekonomik yanı.. güvenlik unsurları için eğer iyi bir araç kullanıcısı iseniz ,araçta cocuk vs taşımıyor iseniz polonun güvenlik donanımı yeterli olacaktır istanbul trafiği için..

Marka algısı olarakta ikiside kalitelidir güvenilirdir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasinist

Kesinlikle polo çünkü yaris aldığında aracın değeri çok hızlı düşecek .. aradaki 10000 tl lik farkı zaten kapatman çok zor yakıt ekonomisi açısından birde değer düşmesi ile müthiş zarara uğrarsın.. bu ekonomik yanı.. güvenlik unsurları için eğer iyi bir araç kullanıcısı iseniz ,araçta cocuk vs taşımıyor iseniz polonun güvenlik donanımı yeterli olacaktır istanbul trafiği için..

Marka algısı olarakta ikiside kalitelidir güvenilirdir..

Lüksten çok güvenli olması, ekonomik olması ve yetkili servisinin masrafsız ve iyi olması benim için önemli. Birde Toyota'nın Mayıs 2014'de ödemeye başlatan kampanyasıda cazip geliyor
  • Kibrit kutusu gibi arabaya 57 bin TL verip ekonomi yapmak nasıl oluyor onu anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Kibrit kutusu gibi arabaya 57 bin TL verip ekonomi yapmak nasıl oluyor onu anlayamadım.

3,5-4 litrelik tüketimi üzerine okuduğum kadarıyla 50 km aşağısında benzin yerine elektrik motoru kullanımı var. Üzerine tam donanımlı paketinin fiyatı. Ek olarak hız sabitleyecisi olması benim için büyük avantaj çünkü araçla boş yolda yavaş gidemediğimden epey bir hız cezası yemişliğim var. Birde otomatik vites.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.