Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.881
Cevap
52
Favori
653.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sn.racert haklısınız dün bir ara kapora vermiş olmama rağmen acaba diğerlerinde durum nedir diye bir kaçını aradım,bunlardan biri de mez di glacier mavi ve şeker beyazı var dediler ama kaporayı geçen hafta verdiğim için yapacak bir şey yoktu.kaporayı vermiş olmama rağmen hala araçla ilgili gelgitler yaşıyorum vazgeçsem mi acaba diyorum lakin 40.900 TL küçük araca verilir mi muhasebesine giriyorum ama bu paraya bu donanımı da sunan başka araç yok bunun haricinde torpido malzemesinin sert plastik oluşu acaba çıtırtı pıtırtı sesleri oluyor mudur acaba diye düşünmüyor değilim bunlar aklımdaki hala çözüm bulmayan noktalar.
  • sn.subzero1018 araçta sadece ön kapılarda olan toplam 2 adet hoparlör mü var gerçekten?eğer öyleyse 40.bini aşkın para verip de sadece 2 adet hoparlör layık görülüyorsa yuh yani,ama bu yuh wv ye değil doğuş otoya avrupa da standart olan çoğu şeyi Türkiye'ye gelecek olan araçlara taktırmıyorlar.bu kadar para hırsı da acaip yani
  • öyle ayrıntılara takılmayın. hoparlör ikiymiş torpido sertmiş. aracı alın ve güzelce binin. pişman olmazsınız. ben de sizin gibi ince eleyip sık dokumuştum. bu donanımı bu fiyata başka bir markada bulursanız. banada söyleyin birkaç tane alalım. işin şakası bir yana ben çok gezdim bu sınıfta başka yoook. ayrıca göğüsten hiç bir ses gelmiyor. şimdilik. işçilik beklediğimden iyi.
  • sn.tayozi stepne için bagaj havuzu var değil mi araçta,siz sipariş verirken stepne istediniz mi yoksa şansa denk mi geldi.Artık nasıl bir mantıksa bazılarında stepne çıkıyor da bazılarında neden çıkmıyor bir standardı olmalı bence
  • bluemotion serisinin torpidosunda kullanılan plastik malzeme comfortline serisinden farklı mı gerçekten?comfortline serisinde torpido yumuşak malzemeden mi yapılmış?
  • Lastik tamir kiti ve kompresor standart. Tam boy stepne istenirse geliyordur. Havuz elbette var, arac sasesi sonucta o cukurluk olacak.

On konsol sert malzeme 14 yillik skoda felicia ile ayni malzeme, catlama yasanmaz ses yaparmi bilmem ancak simdiye kadar ses yapmadi. Fakat baska yerler tikirdiyor sonucta bir mercedes degil.

Bir haftadir aracla yurt disindaydik biz gocmeniz bulgaristana ciktik bulgaristanin koy yollari hep dagliktir bilen bilir. O kaplamada o hizlarda aractan rahatsizlik vermesede kimi yerlerinden sesler geliyor bunlari iyice tespit ettim sirasi ile ilgilenebilirsem ilgilenecegim onun disida mercedes olmadigini iyi biliyorum
    Tum acimasiz yuklenmeme ragmen 4.4 ortalama ile 1000km uzeri yol yapiyor tekdepo ile donus ortalamam ve ordaki gezme ortalamam 5.5 depo bitmedi 800 km uzerindeym. Bu detaylara takilmanizi tavsiye etmem ben araci sevdigim icin niyetlenmistim almaya yoksa o fiyata alternatif yok degil. Vw altyapisi ve araba yapmayi bildikleri goz onune alinirsa 40k kusur liraya Alinacak orijinal bir arac.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bhsoz

bluemotion serisinin torpidosunda kullanılan plastik malzeme comfortline serisinden farklı mı gerçekten?comfortline serisinde torpido yumuşak malzemeden mi yapılmış?

Evet, Comfortline'daki gogus dosemesi hicbir B sinifi aracta olmadigi kadar yumusak. Bluemotion'un sert plastik. Bluemotion yerine 1.6 TDI almamin birinci sebebidir.
  • selamlar
    fazla detaya girmemk için yazmamıştım fakat belirteyim.
    ön tekerleklerin yere basma noktası döndürülme ekseninden geride olduğu için tekerlekler sağa dönerken gövde de sağa doğru bir miktar hareket ediyor.
    bir arkadaşınızı yanınıza alıp direksiyonu çevirdiğinizde dışarıdan bakan arkadaşınız aracın hareketini farkedebilir.

direksiyonu çevirirken gelen elektrik motoru sesi sanırım direksiyon sisteminden geliyor. direksiyon elektrohidrolik. zaten bu sebepten ötürüde çok yumuşak.

4 hoparlör var. arka kapılarda hoparlör yok.

henüz bir tıkırtı yok çatırtı yok. plastik malzemesi sertliğine daha önce hiç dikkat etmemiştim. forumda yazılanlardan dikkatimi çekti ve ondan sonra inceledim.
    benim için çok önemli değildi eskiden hatta tüm plastikler benzer ayarda sanırdım. sizin yüzünden farkettim.
    sonrada kafama takıldı

belirtmekte fayda görüyorum. ben arabayı alırken eşimle beraber kullanacağımız için bütün markaları gezdik. güvenlik donanımları benim için birinci öncelikti.
    son aşamada aklımda hava yastığımı, esp mi sorusu kalmıştı. esp hava yastığına gerek bırakmayabilir diye düşünüp tercihimi polodan yana yaptım.

aynı sınıfta olmasada yeni kia rio da çok hoşuma giden bir araç. ben aslında biraz rio'ya meyillenmiştim karar aşamasında fakat eşim biraz büyük kullanmakta zorluk çekerim hem zaten o bi de kia(!) diyerek beni vazgeçirdi.
    kia nın avantajı nedir? güvenlik donanımları gerçekten çok fazla elektronik donanımların yanı sıra hava yastığı sayısı kullanılan malzeme kalitesi az daha aklımı çelecekti.

ama polodan da gerçekten çok memnunum.
    vw e param son kuruşuna kadar helal fakat doğuş oto için şüpheliyim.

• arkadaslar detayli cevaplar icin tesekkurler,bu sert plastik mevzusu nedeniyle sanirim bu araci almaktan vazgecmeye meyletmis durumdayim aracin stili durusu ve wv olusu 2.elinin iyi olmasi avantaj ama kafam bayagi karisti ...forumu okurken malzemenin trendline ile ayni olduguna dair yaziyi gormeseydim 1.6 TDI comfortline dogus efendinin elinde varsa ona gecmeyi dusunuyorum yoksa da kapora iadesi isteyebilirim ama benis esim de oyunu bu aractan yana kullaniyor.offf kafam karisti iyice

• Sadece on gogus sert malzeme onun disinda comfortline ile farki varmi diger kisimlarin bilmiyorum. Bu sebepten 1.6tdi a meyil etmek cok ilginc olur, deri direksiyon ve vites topuzu, krom gorunum susler vs insana daha hitab edebilecek ne varsa bluemotiondaDa var. Yani siz bilirsiniz on gogus e kasimdan beri 3 kere dokundum 2 si toz almak icin bide sinek oldurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockinger -- 11 Eylül 2012; 9:29:13 >
  • bhsoz eşini dinle bence
    ben öyle yaptım iyikide öyle yapmışım.

malzeme kalitesi konusuna o kadar takılma bence. platiğin yumuşak olmasının sende ne gibi bi avantajı var bilmiyorum. aslında ilk başlarda bende üzülmüştüm dert etmiştim kendime. sonradan alıştım. rockinger in dediği gibi bende ilk aldığımda sert miymiş diye dokunmuştum o kadar. fakat plastik kalitesinden önemli birkaç husus var bence. donanımlar gayet iyi ve unutmayın ne zaman ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz.
    altı üstü plastik. polo bm kesinlikle çoğu araçtan üstü bir konumda. eğer eşinizde kullanacaksa sırf plastiği yumuşak diye aklınızdakini değiştirmyin derim ben.

ben gayet memnunum. plastik olayına-ıda kafaya takmıyorum.
    almayı düşünüdüğünüz 1.6tdi'ın donanım özellikleri nelerdir bilmiyorum fakat
    bu sınıfta daha donanımlı bir araç görmedim. en basit örnek, opel esp nin bu ebatlardaki bir araç için gereksiz olduğunu kule gergi yay sisteminin yeterli olduğunu söylemişti.
    eşiniz kullanacaksa malzemeyi boşverin donanıma yüklenin derim ben. malum trafikte bayanların üzerine üzerine sürmeyi marifet bilenler var.

yakıt ve vergi avantajıda bm nin mali avantajları.

özetle başta da dediğim gibi bence eşinizi dinleyin. ben öyle yaptım. iyi ki de öyle yapmışım.

• Arkadaslar ilgi ve alakaniza cok tesekkur ederim.Kararim yine de BM den yana olacak buyuk ihtimalle ama yine de soracagim bugun is yerinde arkadasin 2012 comfortline in torpidosuna baktim ust kismina bastirinca sunger gibi esnek,BM da torpido ustune elinizle bastirdiginizda bariz sert plastik mi yoksa biraz da olsa esniyor mu?Gulmeyin ama kafama cok takildi bu konu.

• Bariz sert plastiktir esneme yapmiyor

• Akliniza takacak son nokta emin olun plastik sertligi, rcd210 un dandikligi arka frenlerin kampana olmasi,farlarin h4 olmasi, motorun 3 silindir olmasi falan daha kafaya takilir isler (arkadaslarimdan biliyorum)

1,6tdi icin 1 silindiri ekstra ve konsolu yumsak diye bm vazgecilir bir makina degil. Glacier blue olarak alin ve 1.6 tdi ile oyle kiyaslayin offf nasi duruyor, ne dogru bir karar vermisim diyeceksiniz

• Kapora verdigim arac seker beyazi malesef glacier mavi degil.

• Plastik kalitesi trendline dan üstün comfortline dan düşük mü?
  • Malesef sert plastik az once dogus oto kartali aradim sordum BM da ayni trendline serideki gibi sert plastik malzeme varmis comfortline daki plastik malzeme cok daha kaliteli ve yumusak.Bir tarfta ici cok daha kaliteli ve 1.6 arac var diger tarfta ise esp hiz sabitleyici start stop vs donanimi dolu bir arac var karar cok zor.Ama sunu biliyorum sert plastik 1 yil sonra yazin gunesi gordukce gevser ve citir pitir otmeye baslar.Galiba ne comfortline ne de bm almiycam alj ye gidip yarise bakacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: subzero1018

bhsoz eşini dinle bence
    ben öyle yaptım iyikide öyle yapmışım.

malzeme kalitesi konusuna o kadar takılma bence. platiğin yumuşak olmasının sende ne gibi bi avantajı var bilmiyorum. aslında ilk başlarda bende üzülmüştüm dert etmiştim kendime. sonradan alıştım. rockinger in dediği gibi bende ilk aldığımda sert miymiş diye dokunmuştum o kadar. fakat plastik kalitesinden önemli birkaç husus var bence. donanımlar gayet iyi ve unutmayın ne zaman ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz.
    altı üstü plastik. polo bm kesinlikle çoğu araçtan üstü bir konumda. eğer eşinizde kullanacaksa sırf plastiği yumuşak diye aklınızdakini değiştirmyin derim ben.

ben gayet memnunum. plastik olayına-ıda kafaya takmıyorum.
    almayı düşünüdüğünüz 1.6tdi'ın donanım özellikleri nelerdir bilmiyorum fakat
    bu sınıfta daha donanımlı bir araç görmedim. en basit örnek, opel esp nin bu ebatlardaki bir araç için gereksiz olduğunu kule gergi yay sisteminin yeterli olduğunu söylemişti.
    eşiniz kullanacaksa malzemeyi boşverin donanıma yüklenin derim ben. malum trafikte bayanların üzerine üzerine sürmeyi marifet bilenler var.

yakıt ve vergi avantajıda bm nin mali avantajları.

özetle başta da dediğim gibi bence eşinizi dinleyin. ben öyle yaptım. iyi ki de öyle yapmışım.
    bhsoz ; yapma Allah aşkına arkadaşım.. torpido malzemesi plastik diye..

budr senedir araba kullanıyorum hiç aklıma torpido malzemesine dokunmak gelmedi.. ama hız sabitleyici nerdeyse her uzun yolda kullanıyorum.. ESP'ye ise çok şükür henüz ihtiyaç duymadım.. Ama ihtiyaç duyduğum zaman orda olmadığı taktirde benim veya eşimin yaşayabileceği korku veya hasarın orta konsolun yumşaklığı ile karşılaştırılmaması gerektiği kanısındayım..

Arka tarafa orjinalinden çok daha kaliteli hoperlör taktırmak en fazla 300 etsin.. e onun daha fazlasını sadece bir senelik vergide çıkarıyosun..

ben stepne kullanmıyorum.. çok şükür hayatımda şimdiye kadar hiç stepneye ihtiyaç duymadım, bir kere lastiğim indiğinde kendi çakmak kompresörümle şişirip lastikçiye kadar gittim okadar.. sonuçta bunu yapamayacağım kadar büyük bi sıkıntı olursa lastikte onu da göze alıyorum.. zira stepnenin yerini bagaj olarak çok güzel kullanıyorum :)

tabi keşke hepimiz gönlüne göre olsa, özel sipariş gibi üretebilseler ama mevcut koşullarda bu şekilde hep kafana takacak bir şey bulucaksın ve aldığından da tam olarak mutlu olamıcaksın diye korkuyorum..

yani 1.6 alsan bile bu sefer yakıt tasarrufuydu, vergiydi, diğer şeylerden ötürü acaba BM mi diceksin.. BM alsan bu sefer orta konsol kalitesi, performanslı motor, fazladan hoperlör vs şeylerden ötürü acaba 1.6 mı diceksin..

Umarım çok isteyerek ve içine sinerek güzel bi seçim yaparsın ve aklında hep bir diğeri kalmaz..

• tercih sizin tabi. İcinize sinmeyecekse ne kadar anlatilsa fayda etmez

Ancak gunesin altinda citirti pitirti yapmayacagini tecrubeme dayanarak soyleyebilirim, sert malzeme kisin ses yapar yapacaksa yazin isinir yumusar. Kis bayada sert gecti sorun yoktu.

• Sn.Barycel ilgi ve alakaniz icin tesekkur ederim.ancak kendimi iyi taniyorum arabada tikirti pitirti sesi duymaya tahammulum pek yok.Dogru soyluyirsunuz comfortline da da vergi vs...Bu hafta sonu Yarisi iyice inceleyecegim cam tavan vs cazip geliyor acikcasi.Dogus otoya da 1000 TL de kapora verdik bakalim belki ufak bir kesintiyle kurtarabilirz.Simdilik rota Yaris e dondu gibi

• 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.