Şimdi Ara

Polk Audio Tsi400 ve Pro-ject Carbon icin amfi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hi-Fi dunyasina ilk adimimi atiyorum. Tavsiye uzerine once Polk Audio Tsi400 ve Pro-ject Carbon pikap aldim.

    Ikinci el amfi bakiniyorum, baktikca kafam karisiyor. Vincent amfi alacaktim ama forumda bazilari Polk ile uyumsuz olabilecegini soylemis. Vocal Jazz ve nadiren de olsa old school ve progressive rock dinliyorum. Hangi amfiyi tavsiye edersiniz? Vincent sp-331mk +31mk olur mu? Ya da Vincent 236mk? İkinci elde butcem 4000 TLye kadar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • 91db/1watt hassasiyeti olan 8ohm nominal omaja sahip bir hoparlör nispeten kolay sürülür. Bu durumda 60-70 watt civarında iyi kalite bir amfi bile doyurucu olacaktır. Eğer kullanılacak oda 30m2 üzerinde değilse lambalı bile düşünülebilir. Bence bu hoparlörün parlamasını ve edgy çalmasını önler ki arkadaşların Vincent uyarısının da bu sebepten olduğunu düşünüyorum.

    Yıllar önce bir arkadaşımda Polk LSi9 model hoparlör ve Dreamwork KT88 push/pull bir amfi ile (2x50 watts) birlikteliği vardı ve ses inanılmaz güzeldi. Hala aklımda
  • Lambalı anfilerden tavsiyeniz olur mu? Vincenti dusunmemin sebebi lambalı olmasıydı. Yumusak ve dolgun bir ses istyorum. Odam 30m2 altında.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dreamwork --- Duet Audio
    Prima Luna---- Timpani
    Melody--------- Mavi Hifi

    Bu marka ve distribütörlerle görüşülebilir. Önce dinlemeni tavsiye ederim.

    Vincent için baktığın amfiler Hybrid yapıdadır. Lambalı Pre katları ancak Solid State Yükselteçlere sahiptir. Full lambalı yükselteçlere göre daha fazla Solid State tarafındadırlar.

    Vincent'in bir serisi TAC V60 ise lambalıdır ve çok iyi bir amfidir değerlendirirlebilir ancak fiyat olarak bütçeyi aşabilir.

    Mesela Sahibinden de bir MAGNAT RV2 var süper bir amfidir değerlendirilebilir ancak istenen fiyat biraz yüksek Almanya listesi 2.000 EUR ...

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-lambali-amfi-magnat-rv2-106686203/detay

    http://www.areadvd.de/hardware/2011/magnat_rv2.shtml




  • Cok tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8ohm ve 90dB ve ustu icin gucu fazla dert etmeyin bu bahsi gecen havada uçan wattlar gercekten ciddi yuksek rakamlar...10 watt rms guce sahip bir elektro gitar amplisinden cikacak sesin şiddeti bile sizi cok sasirtabilir mesela...Keza son aldigim aktif yapidaki Focal xs book monitor hoparlorler sadece 20 watt idi ama salona kurdugumda bile gayet yeterliydi...Bir cok ornek daha bulunabilir..ilk once kalitesine bakalim daha sonra watt hesabina girelim diyorum hep.. Buyuk ve kaliteli bir power transformator, kaliteli ve dayanikli kapasitorler,rijit ve agir bir şase, kaliteli ofc iç kablolama vs..vs..olan bir ampli 20 watt bile olsa o 20 wattin hakkini sonuna kadar verir....Bu ozelliklere sahip olmayan siradan bir stereo 50 watt amplidense 20-30 watt ampliyi her zaman tercih ederim (misal naim nait-5 - nad340c - marantz pm6003 vs..)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsi400 ile Vincent tam bir hayal kirikligi olabilir. SV236MK ile kullandim ama cok tatsiz bir sunum sergilemisti. Keza yamaha amfilerle de. Pioneer A6 (bana gore marantz pm serisilerinden cok daha iyi pioneer A6 ve A9) bu hoparlorun dengi bir amfi. 4000 tl civari bir amfi alabilecekseniz de o zaman o amfinin dengi TSI400 ler olmayacak ve dengesiz bir durum olacak. Eger o kadarlik bir amfi dusunuyorsaniz hoparloru de bir segment yukseltmelisiniz. Yada satip toplam butceyi 2000 2000 gibi bolebirsiniz. Sonucta hersey denginde en guzel sonucu veriyor. Tsi400 e nazaran daha ust segment bir amfi aldiginizda hoparlorun verebildigi kadarini duyacaksiniz. Bu hoparlorle devam edecekseniz ki benim de cok begendigim bit hoparlordur 1000 yada 1500 tl uzeri bir amfiye para yatirmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok faydali oldu, tesekkur ederim. Bu durumda simdilik Vincentten uzak duracagim. Pioneer A6 ya da lambali amfi mi sorusu kafami karistiracak. Bunin cevabini da herhalde gidip kendim dinleyerek bulmaliyim. Yaniliyor muyum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya da hoparloru degistirmeye karar verirsem, Vincent 331+31 ile hangi hoparloru eslestirirdiniz? Iyi bir sistem kurup, uzun zaman kullanmayi dusunuyorum. Butcemi zorlayabilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dynaudio DM 3/7
    Usher Mini Dancer
    Audio Physic Sitara

    Bunlar iyi çalması muhtemel hoparlörlerdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.