Şimdi Ara

Polislerin Getirildiği Durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu zamana kadar bir kaç olay dışında polislere iyi niyetle yaklaşmıştım ama ailemden birinin anlattığı bir olay sonrası ve bu soma olayları sonrası bu fikrim gerçekten değişmeye başladı.hükümet resmen polisi milis olarak kullanmaya başladı.tabi şunu da söylemek lazım iyi niyetli kişiler de var polisler arasında ve bu emirleri veren polislerin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.tam olarak anlatmak istediğim özellikle bu soma protestolarında -eğer tarafsıza yakın kaynaklardan takip ettiyseniz görmüşsünüzdür- oturma eylemi yapan gruplara bile müdahale ediliyor.somada olağan üstü hal ilan edilmiş gibi görev yapan polis teşkilatı var.tamam illa k,i kötü niyetli insanların yaptığı gösteriler vardır ama herkese karşı her olayda müdahalede bulunmak da nedir?bu boyutta bir olayda halkın sessiz kalması mı isteniyor?

ayrıca 17 aralık operasyonlarından sonra yapılan bu kadar atamanın amacı nedir bilen biliyor.bizim güvenliğimizi sağlayan bir teşkilatın düştüğü hal maalesef bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Out_of_Time -- 18 Mayıs 2014; 20:03:34 >

• Hocam ben bu tur durumlarda insanlarin direk gorduklerini aktarmali diye dusunuyorum. Ornegin su yakasindan tutulup goturulenin resmen yol kapatmaya katildigi ve polisle catistigina yonelik fotograflarla desteklenmis haberi var. Turkiyegazetesinin sitesinde okudum. Kameralarimiz genisce cekim yapmiyorlar bu da bizi birbirimize dusuruyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Onu güncel bir örnek olsun diye söyledim ama hangi görüşten olursa olsun soma gibi olaylar için düzgün bir biçimde yapılan yürüyüşlerde vs. bu kadar müdahaleci olunmaması diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Out_of_Time

Onu güncel bir örnek olsun diye söyledim ama hangi görüşten olursa olsun soma gibi olaylar için düzgün bir biçimde yapılan yürüyüşlerde vs. bu kadar müdahaleci olunmaması diye düşünüyorum.

Düzgün yapılan her işi kabul edebilirim çünkü görüş itibariyle polisi de iktidarı da sevmeyen insanlar mevcut fakat izin verilmiyor. Bizim ülkemizde eylem oldu mu amacı dışına çıkarsa bu eylemi amacı dışına çıkaranlara da kısmen destek veriyorlar. Bu da eyleme zarar veriyor.
  • Eskiden polis icin her kesim gibi aralarindan curuk elma cikar derdik, simdi aralarinda iyi niyetli polisler de vardir tabi diyoruz

• İyce abarttınız
    eylem yapıldı diye tabi müdahale etcekler polis bu güvenllkten sorunlu
    sorun bakalım eylem yapanlar izin almışlarmı?
    Veya sendikaları gidip valilik kaymakamlık ve emniyete bildirmişlermi ?
    Herşeyin bi kuralı var
    başka ülkede olsa agız burun dalarlar kural ihlali diye bizde hafif itekledimi sen kimsin muhabbeti yapıyosunuz
    adama job vermişler vuramıyo ne anladım o güvenlikten agzını burnunu kırcanki bak bida izinsiz gösteri yapıyomu kuralları ihlal ediyomu

• quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

Bizdeki polislerde yasalarda çok hafif.
    Bakın SS ekliyorum, sorun sorgulayın, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu tür bir eylem yapılsa bedeli ne olur iyi araştırın.
    Bizde eline silahı alan sokağa çıkıyor ve buna polisler göz yumuyor.
    Polisleri halkla düşman yapmaya çalışanlar var, bu kesinlikle ülke üzerinde oynanan bir oyundur. Bu halk polisini askerini kendi evladı bilir ve sever. Birileri boşa yırtınıyor, bu ülkede huzursuzluk çıkarmaya çalışanlar, bu ülkeyi bölmek isteyenler boşa uğraşıyor.

Polislerin Getirildiği Durum

yazımda normal bir şekilde gösteri ve yürüyüş hakkını kullananlara yapılan müdahaleleri eleştirdim yoksa bu tip insanları her zaman eleştirmiştim.bunlar resmen terörist ve en ağır yaptırımlarla cevap verilmesi gerekir.tıpkı pkkya eskiden yapıldığı gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen

İyce abarttınız
    Herşeyin bi kuralı var
    başka ülkede olsa agız burun dalarlar kural ihlali diye bizde hafif itekledimi sen kimsin muhabbeti yapıyosunuz
    adama job vermişler vuramıyo ne anladım o güvenlikten agzını burnunu kırcanki bak bida izinsiz gösteri yapıyomu kuralları ihlal ediyomu

İzin almaya gerek yok Bkz: anayasanın 34. maddesi

Kısım :Temel Haklar ve Ödevler

Bölüm :Kişinin Hakları ve Ödevleri

Anayasa`nın 34. Maddesi :
    B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı

Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

İyce abarttınız
    Herşeyin bi kuralı var

İzin almaya gerek yok Bkz: anayasanın 34. maddesi

Kısım :Temel Haklar ve Ödevler

Bölüm :Kişinin Hakları ve Ödevleri

Anayasa`nın 34. Maddesi :
    B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı

Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.

Bay zeki eylem yapıyosun gösteri veya yürüyüş degil
    toplantı da da şu şartlar vardır
    ayrıca sen yürüyüş yapsan dahi elinde patlayıcı madde var propaganda var neyin kafası bu ?
    2911 Sayılı Kanun Hükümlerine Göre Yapılacak Toplantılarda Aranılan Şartlar;
    Bu Kanuna göre yapılacak toplantılarda, fiil ehliyetine sahip ve onsekiz yaşını doldurmuş en az yedi kişiden oluşan bir düzenleme kurulu oluşturarak, toplantı başlama saatinden en az 48 saat önce ve çalışma saatleri içinde, düzenleme kurulunun tamamının imzalayacakları bir bildirim toplantının yapılacağı yerin bağlı bulunduğu Valilik veya Kaymakamlığa verilir. Bu kurul kendi aralarından birini başkan seçer. Diplomatik dokunulmazlıkları bulunan kişiler, düzenleme kurulu başkan veya üyesi olamazlar.
    Tüzel kişilerin toplantı veya gösteri yürüyüşü düzenlemeleri, yetkili organlarının kararına bağlıdır.
    2911 Sayılı Kanun Hükümlerine Göre Yapılacak Toplantılarda İstenilen Belgeler;
    Toplantı yapılabilmesi için, toplantı başlama saatinden en az 48 saat önce ve çalışma saatleri içinde, düzenleme kurulunun tamamının imzalayacakları bir bildirim toplantının yapılacağı yerin bağlı bulunduğu Valilik veya Kaymakamlığa verilir. Verilen bu bildirimde;
    *.
    Toplantının amacı,
    *.
    Toplantının yapılacağı yer, gün ve başlayış bitiş saatleri,
    *.
    Düzenleme kurulunun başkan ve üyelerinin açık kimlikleri, meslekleri, ikametgahları ve varsa çalışma yerleri, belirtilir.
    Ayrıca düzenleme kurulu üyelerinin her biri için aşağıdaki belgelerin de eklenmesi şarttır:
    *.
    Nüfus cüzdanı örneği,
    *.
    Adli sicil kaydı,
    *.
    İkamet belgesi,
    *.
    Fiil ehliyetine sahip ve onsekiz yaşını doldurmuş olduklarına dair şahsi beyan belgesi,
    *.
    Düzenleme kurulunda yer alacak yabancılar için, ilgili Valilik kanalıyla, İçişleri Bakanlığından alınan izin belgesi; Kanuna göre düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa hitap edecek, afiş, pankart, resim, flama, levha, araç ve gereçler taşıyacaklar için mahallin en büyük mülki idare amirliğine, toplantıdan en az kırksekiz saat önce bildirimde bulunduğunu gösteren belge,
    *.
    Tüzel kişilerce düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşleri için yetkili organlarının buna ilişkin kararı Yabancı uyruklular için içişleri Bakanlığı'ndan alınan izin belgesi,
    Tüzel kişilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemeleri için yetkili organlarının kararı gerekir. Bu husus bildirimde belirtilir ve düzenleme kuruluna ilişkin Kanun ve Yönetmelikte belirtilen hususlar, tüzel kişilerin düzenleyeceği toplantılarda da aranır.
    Bu bildirim ve ekleri verildiğinde, mahallin en büyük mülki idare amirliğince, düzenleme kurulu başkan veya üyelerine, bildirimin alındığı gün ve saati gösteren bir alındı belgesi ile toplantının yerini, gününü, başlama ve bitiş saatlerini ve düzenleme kurulunun görev ve sorumluluklarını belirleyen önceden hazırlanmış bir talimat verilir.
    Ayrıca toplantı veya yürüyüşlere ilişkin çağrı veya propaganda amacıyla kullanılan basılı veya çoğaltılmış veya el ile yazılmış davetiye, levha ve ilanlarda düzenleme kurulu başkanı ile en az altı üyesinin adları, soyadları ve imzalarının bulunması zorunludur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Saracen -- 24 Mayıs 2014; 20:00:15 >

• quote:

Bay zeki eylem yapıyosun gösteri veya yürüyüş degil
    toplantı da da şu şartlar vardır
    ayrıca sen yürüyüş yapsan dahi elinde patlayıcı madde var propaganda var neyin kafası bu ?
    2911 Sayılı Kanun Hükümlerine Göre Yapılacak Toplantılarda Aranılan Şartlar;
    Bu Kanuna göre yapılacak toplantılarda, fiil ehliyetine sahip ve onsekiz yaşını doldurmuş en az yedi kişiden oluşan bir düzenleme kurulu oluşturarak, toplantı başlama saatinden en az 48 saat önce ve çalışma saatleri içinde, düzenleme kurulunun tamamının imzalayacakları bir bildirim toplantının yapılacağı yerin bağlı bulunduğu Valilik veya Kaymakamlığa verilir. Bu kurul kendi aralarından birini başkan seçer. Diplomatik dokunulmazlıkları bulunan kişiler, düzenleme kurulu başkan veya üyesi olamazlar.
    Tüzel kişilerin toplantı veya gösteri yürüyüşü düzenlemeleri, yetkili organlarının kararına bağlıdır.
    2911 Sayılı Kanun Hükümlerine Göre Yapılacak Toplantılarda İstenilen Belgeler;
    Toplantı yapılabilmesi için, toplantı başlama saatinden en az 48 saat önce ve çalışma saatleri içinde, düzenleme kurulunun tamamının imzalayacakları bir bildirim toplantının yapılacağı yerin bağlı bulunduğu Valilik veya Kaymakamlığa verilir. Verilen bu bildirimde;
    *.
    Toplantının amacı,
    *.
    Toplantının yapılacağı yer, gün ve başlayış bitiş saatleri,
    *.
    Düzenleme kurulunun başkan ve üyelerinin açık kimlikleri, meslekleri, ikametgahları ve varsa çalışma yerleri, belirtilir.
    Ayrıca düzenleme kurulu üyelerinin her biri için aşağıdaki belgelerin de eklenmesi şarttır:
    *.
    Nüfus cüzdanı örneği,
    *.
    Adli sicil kaydı,
    *.
    İkamet belgesi,
    *.
    Fiil ehliyetine sahip ve onsekiz yaşını doldurmuş olduklarına dair şahsi beyan belgesi,
    *.
    Düzenleme kurulunda yer alacak yabancılar için, ilgili Valilik kanalıyla, İçişleri Bakanlığından alınan izin belgesi; Kanuna göre düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa hitap edecek, afiş, pankart, resim, flama, levha, araç ve gereçler taşıyacaklar için mahallin en büyük mülki idare amirliğine, toplantıdan en az kırksekiz saat önce bildirimde bulunduğunu gösteren belge,
    *.
    Tüzel kişilerce düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşleri için yetkili organlarının buna ilişkin kararı Yabancı uyruklular için içişleri Bakanlığı'ndan alınan izin belgesi,
    Tüzel kişilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemeleri için yetkili organlarının kararı gerekir. Bu husus bildirimde belirtilir ve düzenleme kuruluna ilişkin Kanun ve Yönetmelikte belirtilen hususlar, tüzel kişilerin düzenleyeceği toplantılarda da aranır.
    Bu bildirim ve ekleri verildiğinde, mahallin en büyük mülki idare amirliğince, düzenleme kurulu başkan veya üyelerine, bildirimin alındığı gün ve saati gösteren bir alındı belgesi ile toplantının yerini, gününü, başlama ve bitiş saatlerini ve düzenleme kurulunun görev ve sorumluluklarını belirleyen önceden hazırlanmış bir talimat verilir.
    Ayrıca toplantı veya yürüyüşlere ilişkin çağrı veya propaganda amacıyla kullanılan basılı veya çoğaltılmış veya el ile yazılmış davetiye, levha ve ilanlarda düzenleme kurulu başkanı ile en az altı üyesinin adları, soyadları ve imzalarının bulunması zorunludur

Bak şimdi zaten yukarıda eylem diyerek baltan yanlış söylemişsin.
    Eylem zaten yasa dışıdır. Yani kimse biz birkaç Molotof atacakdık diye izin istemez.
    Polis buna gerekli müdahaleyi tabiki yapmalıdır.
    Ama gösteriler için izine gerek yoktur.anayasanın 34. maddesi çok açık.
    Ama bu gösteri eğer eyleme dönerse ve saldırılar olursa güvenlik güçleri devreye girmelidir her türlü.
    Ama biz de göster. yapana da müdahale ediliyor işte bu yanlış.
    yoksa terör örgütü uzantılarının bu vahşetini kimsenin savunduğu yok.
    Vatandaşa, vatandaşın malına, kamu malına, polise zarar veren herkes etkisiz hale getirilmeli ve gereken cezayı da almalıdır.

• adam tutmus taksimde siviliyle cevigi tiyatro oynayan polisi, facasi yemediginden tarlabasina giremeyen polisi, gulsuyunu asiri solcu terorist ve uyusturucu ceteleri arasinda birakan polisi, suc oldugunda bir taraflarini kaldirip gelemeyen ama isin fitratinda olmasina ragmen kefenini giymis halde olan tayyipe koruma ordusu vazifesi yapan polisi, olay olmayan yerde kafasina gore gaz bombasi, plastik mermi; hatta normal mermi sikan ve bunu ibadethaneye yapan polisi gelmis "eylem yapti ama..." diye savunuyor. valla opera mini'den alintilayamadim, ustune alinmasi gereken kisiler belli.

• quote:

İyce abarttınız
    Herşeyin bi kuralı var

Mısır için yürüyüş yapanlar yada Mavi Marmara davasında adliye önünde eylem yapanlar izin aldı mı.Öyle işine geldiği gibi konuşmayın.Yoksa sana göre haklı olan eylemler için izin gerekmiyor mu.Onun dışında başkalarına zarar vermeden herkes istediği yerde gösteri yürüyüşü yapabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rammo

Tam akksine polis'in yet,i.erini arttirmalı en azından Alman polisinin yetkisi kadar olmalı örnek hamburg ulkemizde son zamanlarda polisi maymuna cevirdiler okmeydanı adamin elinde silah var vur anlinin ortasından indir şerefsizi ama adam biliyor başına ne gelicek çünkü onlar Çiçek çocuklar Amerika'sa bir kadıngösteri esnasında polise omuz attı diye 7 yil ile yarğılanıyor 3ay hapis cezası alıyor bizim gezi'deki satılmış vatan hainlerinden bir tek tutuklanan varmı yok neden çünku onlar çiçek çocuklar hadi canım sizde hadi ordan.

üstte belirttiğim gibi şu molotofla, silahla meydana çıkanlara terörist muamelesi yapılması gerektiğini yazdım.ancak yazımı tam okumamışsınız anlaşılan.benim tepki gösterdiğim normal bir şekilde gösteri yapanlara yapılanlar.bu ülkede 19 mayısta bile bu tarz olaylar olduğunu gördük.özgürlük düşmanlarına özgürlük yoktur.

• quote:

quote:

Tam akksine polis'in yet,i.erini arttirmalı en azından Alman polisinin yetkisi kadar olmalı örnek hamburg ulkemizde son zamanlarda polisi maymuna cevirdiler okmeydanı adamin elinde silah var vur anlinin ortasından indir şerefsizi ama adam biliyor başına ne gelicek çünkü onlar Çiçek çocuklar Amerika'sa bir kadıngösteri esnasında polise omuz attı diye 7 yil ile yarğılanıyor 3ay hapis cezası alıyor bizim gezi'deki satılmış vatan hainlerinden bir tek tutuklanan varmı yok neden çünku onlar çiçek çocuklar hadi canım sizde hadi ordan.

üstte belirttiğim gibi şu molotofla, silahla meydana çıkanlara terörist muamelesi yapılması gerektiğini yazdım.ancak yazımı tam okumamışsınız anlaşılan.benim tepki gösterdiğim normal bir şekilde gösteri yapanlara yapılanlar.bu ülkede 19 mayısta bile bu tarz olaylar olduğunu gördük.özgürlük düşmanlarına özgürlük yoktur.

Hocam eyvallah aslında aynı düşünüyoruz ama söylermisiniz özellikle gezi hainliğinden sonra ne zaman normal gösteri yapıldı hep provake hep provake tabi artık polisler'dede paronaya başladı yan bir sene önce polisleri savunucagımı söyleseler gülerdim ama gerçekten polis'lere haksızlik yapiliyor ,he buna ragmen henuz hç bir sey yokken guç kullananlar yokmu var onlarında elleri kırılsın daha ne diyelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam eyvallah aslında aynı düşünüyoruz ama söylermisiniz özellikle gezi hainliğinden sonra ne zaman normal gösteri yapıldı hep provake hep provake tabi artık polisler'dede paronaya başladı yan bir sene önce polisleri savunucagımı söyleseler gülerdim ama gerçekten polis'lere haksızlik yapiliyor ,he buna ragmen henuz hç bir sey yokken guç kullananlar yokmu var onlarında elleri kırılsın daha ne diyelim

gezi olaylarının ilk bir kaç gününde desteklemiştim çünkü orada ilk başta çok farklı amaçlar vardı ve sadece bir kesimin desteği yoktu ama dediğin gibi sonradan olaylar çok provoke edilip farklı yerlere çekildi.ancak tam olarak aynı düşünmüyoruz.bizzat şahit olduğum ya da yakınlarımın şahit olduğu bu tarz olaylar var.burada polisleri suçlayamıyorum tam olarak teşkilatı suçluyorum.gerçekten artık hiçbir gösteriye izin vermiyorlar.soma için bile bir yürüyüşe izin verilmiyor, milli bayramlar için bile izin verilmiyor daha ne diyeyeim.

• quote:

Amerikan polisi öğrencilere biber gazı sıktığı için 30.000 dolar tazminata mahkum edildi ne haber çok bilmiş insan

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

quote:

İyce abarttınız
    Herşeyin bi kuralı var

Mısır için yürüyüş yapanlar yada Mavi Marmara davasında adliye önünde eylem yapanlar izin aldı mı.Öyle işine geldiği gibi konuşmayın.Yoksa sana göre haklı olan eylemler için izin gerekmiyor mu.Onun dışında başkalarına zarar vermeden herkes istediği yerde gösteri yürüyüşü yapabilir.

Bakalım bu sefer ne diyecek

Mısır için Mavi Marmara için eulem yapanların birinin yüzünün kapalı maskeli birinin elinde molotof tas sapan oldugunu görmedim bak gördünmü bu kafar heyanlı beklemene gerek yok cevabı gördüğün gibi çok basit az bilmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.