Şimdi Ara

POLİSLER ÜSTÜMÜZÜ ARADI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Just_Savagery

Polis eğer bir kişide yanlış hal ve hareket sezmiş ise o kişiyi istediği gibi arayabilir.Sivil durumda vatandaşı ararken kimlik göstermesi,resmi kıyafette iken sadece söz ile kişiye ikaz edip üstünü arama yapabilir.Rutin kontrol denilen şey,Genel Bilgi Toplama yani GBT'dir.Devriye gezen memurlarun haftalık veya bazı durumlarda günlük GBT kotası olur örneğin atıyorum günlük 40 kişinin TC sini alıp GBT ye data ekletir.Ama sizi GBT değilde diğer durumlar içerisinde olan fiziki müdahale ile aramışlar,koşarak hareket etmiş ve kendi tipinizinde onlara göre bir suçlu olarak anımsandığını söylemişsiniz bu durumda sizi arayabilir,hatta gözaltı bile yapabilirler.Bu durumda herkese demek isterim ki memur kişiler ile gayet kibar bir şekilde onların isteklerini yerine getirmeniz dahilinde bir sorun çıkcagını sanmıyorum.Ama siz gidip yapamazsınız edemezsiniz derseniz göreceğiniz muameleyede göz yummanız gerek

Sen çok yanlış gelmişin..

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kekum

İstanbul beylikdüzünde yurtta kalıyoruz arkadaşımla. Krav maga derslerini araştırıyoduk spor salonunu bulduk baya uzakmış bize. neyse dönüyoruz polisler geldi kalabalık bi sokakta arabayla önümüzü kestiler. hemen indiler. arama yapıcaz filan. neyse işte arama nedenini sordum rutin kontrol dedi. bende özel güvenlik ve koruma bölümünde okuyorum arkadaşımda öyle. kafama takılan şey şimdi yaptıkları arama hatalı arama yani yasa dışı aramaya girer mi ? Normalde bir şikayet veya makul şüphe olmadığı sürece arayamaz. ama bizde geç kalıcaz diye koşmuştuk biraz. ara sokaklarda koşuşturan insanlar görsem bende şüphe ederim. büyük ihtimal mobeseden takip ettiler birazda potansiyel suçlu tipleriz. sonuç olarak bu arama konusunda biraz daha bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Hangi şartlarda arama yapılabilir. Valiliğin emri ile yapılıyor bu aramalar tamam ama hangi aramalar hatalı aramaya girer? biraz bilgi verirseniz sevinirim.

kimsenin olmadığı sokak ta sadece senin yürümen de bi makul şüphedir. arama yaptırmadığın taktirde görevi yaptırmamak tan hakkında işlem yapılır.zorluk çıkartır direnirsen de polis memuruna mukavemetten işlem yapılır.polis zor kullanma yetkisi doğduğu için bunları yapmamanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: katalzor

quote:

İstanbul beylikdüzünde yurtta kalıyoruz arkadaşımla. Krav maga derslerini araştırıyoduk spor salonunu bulduk baya uzakmış bize. neyse dönüyoruz polisler geldi kalabalık bi sokakta arabayla önümüzü kestiler. hemen indiler. arama yapıcaz filan. neyse işte arama nedenini sordum rutin kontrol dedi. bende özel güvenlik ve koruma bölümünde okuyorum arkadaşımda öyle. kafama takılan şey şimdi yaptıkları arama hatalı arama yani yasa dışı aramaya girer mi ? Normalde bir şikayet veya makul şüphe olmadığı sürece arayamaz. ama bizde geç kalıcaz diye koşmuştuk biraz. ara sokaklarda koşuşturan insanlar görsem bende şüphe ederim. büyük ihtimal mobeseden takip ettiler birazda potansiyel suçlu tipleriz. sonuç olarak bu arama konusunda biraz daha bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Hangi şartlarda arama yapılabilir. Valiliğin emri ile yapılıyor bu aramalar tamam ama hangi aramalar hatalı aramaya girer? biraz bilgi verirseniz sevinirim.

kimsenin olmadığı sokak ta sadece senin yürümen de bi makul şüphedir. arama yaptırmadığın taktirde görevi yaptırmamak tan hakkında işlem yapılır.zorluk çıkartır direnirsen de polis memuruna mukavemetten işlem yapılır.polis zor kullanma yetkisi doğduğu için bunları yapmamanı tavsiye ederim.

yok usta o işinde adabı kuralları var tabiki. demek istediğim şu ki kafasına göre birini arayamıyor yada kimlik soramıyor. valiliğin emri ile rutin kontrol varsa anca öyle giriyorsun kontrole. zor kullanma yetkisi de sana öyle bişeyi yaptırmadın gel buraya zorla yapacan olayı değil. onun bi para cezası var her şeyi zorla yaptıramıyor yani.

• mesajım silinmiş herhangi bir kural dışı birşey olduğunu sanmıyorum arkadaş gerçekten kralın ......müş anladım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Happydent

Polis yolda durduğu kişileri sadece kimlik kontrolü yapabilir arama yapmaya izni yok tabi bu olması gereken. Sen izin vermez isen seni karakolda güzel güzel ararlar

Orası öyle Arkadaşlar bu valilik emrini arayan polislerden istemeniz mümkün. Yanımdaki arkadaşımın kimliği yoktu adam tc sini aldı baktı tamam dedi kimliği olsa isterdimde şimdi tersine gitmeyeyim dedim. Bazı şeyleri tam bilmiyorum işte sadece. Rutin kontrol valilik emri ile yapılıyor. Adam kafasına göre arayamıyor. Şu istikamette rutin kontrol yapılacak emri gelince o saatte bir ekip oradakileri arama yapabiliyor. Eminim bu konu çok kişinin işine yarayabilir çünkü kimse neden arandığını veya ne suçu olduğunu bilmiyordur. yani polis öyle tipini beğenmeyip gel buraya seni arayacağım çıkart kimliğini hmm oralıymışsın filan gibi bir muamele söz konusu değil. Böyle bir muamele hatalı arama kapsamında kanunda 6 aydan başlayan hapis cezasıyla cezai işlem uygulanmakta. hatalı aramayı nasıl şikayet edersiniz şöyle ki gidiyosunuz emniyete şu saatte şurada şöyle birşey oldu diyorsunuz. onlar hertürlü buluyorlar yok yani öyle kafasına göre iş yapmak :)

rutin kontrol belli olur zaten hocam.mesela üsküdar iskelesinde en az 10 polisin kontrol yaptığını gördüm birkaç kez.oturduğum yerin aşağı kısımlarında çoğu zaman (ki birkaç kez olmadıklarını görmüşümdür) iki ekip arabası giden gelen tüm araçları tek tek durdurup arıyor.daha çok şüphelendiklerini arıyorlar sanırım.gerçi pek akıcı bir yol da değil

mesela parklarda serseriler varsa polis çoğu zaman gelir kontrol yapar.ben de ordan geçerken durayım da bir sigara yakayım dedim, polisler gelince beni de aradılar üstümüzde bıçak yok, mal yok nasılsa sıkıntı yok kanuna uygun veya kanuna aykırı fark etmez bence.adam bana tatlı dille geliyor, e benim üstümde mal da yok arasın sıkıntı çıkmasın boşuna.

son 1 senedir hiç kontrol edilmedim gerçi.artık uzun saçtan mıdır, beni sonunda tanıdıklarından mıdır (doğduğumdan beri yani 20 senedir aynı yerde oturuyorum ) zaten polislerle muhabbetiniz olursa pek sıkıntı çıkmaz.bir daha o polisler tarafından aranmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bz9ai

quote:

quote:

Polis yolda durduğu kişileri sadece kimlik kontrolü yapabilir arama yapmaya izni yok tabi bu olması gereken. Sen izin vermez isen seni karakolda güzel güzel ararlar

Orası öyle Arkadaşlar bu valilik emrini arayan polislerden istemeniz mümkün. Yanımdaki arkadaşımın kimliği yoktu adam tc sini aldı baktı tamam dedi kimliği olsa isterdimde şimdi tersine gitmeyeyim dedim. Bazı şeyleri tam bilmiyorum işte sadece. Rutin kontrol valilik emri ile yapılıyor. Adam kafasına göre arayamıyor. Şu istikamette rutin kontrol yapılacak emri gelince o saatte bir ekip oradakileri arama yapabiliyor. Eminim bu konu çok kişinin işine yarayabilir çünkü kimse neden arandığını veya ne suçu olduğunu bilmiyordur. yani polis öyle tipini beğenmeyip gel buraya seni arayacağım çıkart kimliğini hmm oralıymışsın filan gibi bir muamele söz konusu değil. Böyle bir muamele hatalı arama kapsamında kanunda 6 aydan başlayan hapis cezasıyla cezai işlem uygulanmakta. hatalı aramayı nasıl şikayet edersiniz şöyle ki gidiyosunuz emniyete şu saatte şurada şöyle birşey oldu diyorsunuz. onlar hertürlü buluyorlar yok yani öyle kafasına göre iş yapmak :)

rutin kontrol belli olur zaten hocam.mesela üsküdar iskelesinde en az 10 polisin kontrol yaptığını gördüm birkaç kez.oturduğum yerin aşağı kısımlarında çoğu zaman (ki birkaç kez olmadıklarını görmüşümdür) iki ekip arabası giden gelen tüm araçları tek tek durdurup arıyor.daha çok şüphelendiklerini arıyorlar sanırım.gerçi pek akıcı bir yol da değil

mesela parklarda serseriler varsa polis çoğu zaman gelir kontrol yapar.ben de ordan geçerken durayım da bir sigara yakayım dedim, polisler gelince beni de aradılar üstümüzde bıçak yok, mal yok nasılsa sıkıntı yok kanuna uygun veya kanuna aykırı fark etmez bence.adam bana tatlı dille geliyor, e benim üstümde mal da yok arasın sıkıntı çıkmasın boşuna.

son 1 senedir hiç kontrol edilmedim gerçi.artık uzun saçtan mıdır, beni sonunda tanıdıklarından mıdır (doğduğumdan beri yani 20 senedir aynı yerde oturuyorum ) zaten polislerle muhabbetiniz olursa pek sıkıntı çıkmaz.bir daha o polisler tarafından aranmazsınız.

Eyw usta. Harbi tatlı dille yaklaşıyorlar o çok iyi.

• Zebaniler nerde
  • yarası olan gocunur
    üzeriniz temizse,arama yapmaları zorunuza gitmez
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: katalzor

quote:

yok usta o işinde adabı kuralları var tabiki. demek istediğim şu ki kafasına göre birini arayamıyor yada kimlik soramıyor. valiliğin emri ile rutin kontrol varsa anca öyle giriyorsun kontrole. zor kullanma yetkisi de sana öyle bişeyi yaptırmadın gel buraya zorla yapacan olayı değil. onun bi para cezası var her şeyi zorla yaptıramıyor yani.

Sen anlamakta güçlük çekiyorsun galiba Polis İstediği her adama durdurur kimlik sorar yetkisi 2559 sayılı PVSK da ayrıntılı şekilde geçer.kendi güvenliği almak maksadıyla kaba üst araması yapar İstanbulda genelde Önleme aramasına istinaden çantanı arabanı eşyalarını iç çamaşırna kadar bakabilir.Makul şüpheye takmısın ama kalabalık içinde yüzün kızardı hızlı hızlı soluk almaya başladın al sana makul şüphe herkes kırmızı giymiş sen siyah giymişin kaban giymişin al sana makul şüphe

• ALIN BUNU ALINNNNN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 16 Ocak 2013; 23:27:06 >
  • quote:

Tck da 2 türlü arama vardır 1.cısı onleme aramasıdır ; sulh hakımı veya valılık tarafından verılen suc olusmadan once yapılan aramadır.Tum sehır ıcın bellı sureler aralıgın da verılır.Kolluk kuvvetın makul suphesı yeterlıdır arama yapabılır.Sızınkısı bu tur aramaya gırıyor yasaldır.2.cısı tur arama adlı aramadır.Suc olustuktan sonra sucluyu veya suphelıyı ve sucda kullanılan ve suphelıyı yakalama ıcın gereklı maddı dellılerıcın yapılan aramadır.Cumhuruyet savcısı veya sulh hakımı tarafından verılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali25

quote:

Tck da 2 türlü arama vardır 1.cısı onleme aramasıdır ; sulh hakımı veya valılık tarafından verılen suc olusmadan once yapılan aramadır.Tum sehır ıcın bellı sureler aralıgın da verılır.Kolluk kuvvetın makul suphesı yeterlıdır arama yapabılır.Sızınkısı bu tur aramaya gırıyor yasaldır.2.cısı tur arama adlı aramadır.Suc olustuktan sonra sucluyu veya suphelıyı ve sucda kullanılan ve suphelıyı yakalama ıcın gereklı maddı dellılerıcın yapılan aramadır.Cumhuruyet savcısı veya sulh hakımı tarafından verılır.

Not: arama ıle ılgılı ve makul suphenın ne oldugunu sozlu olarak sorabılırısnız ve ıstersenız yazılı olarak da istersenız sıze vermek zorundadırlar.Aramasonrası sızı rahatsız edıcı veya fızıkı ve psilojik olarak bır tacıze ugrarsanız sıkayet etme hakkınız saklıdır.

• fettoş dayımdır de seni araçlarıyla evine kadar bırakırlardı
  • arar istediği gibi
  • Bugün 10-12 tane motoru koymuşlar bizim alt caddeye, geleni gideni arıyorlar. Eve 30dk geç vardım
  • Girdiğiniz yer sağlam yer değildir belkide spor salonunu diyorum yani. ayrıca illegallik yok istediği gibi arar
  • normal ünformalı karakol vs polisi olsa en fazla rutin kontrol için kimlik konrtolü yapar gbt sorar ama yunussa her türlü arıyor aga agzını bile açamıyorsun arabadan indirip araca yaslayıp öyle bi arıyorlarki çok defa başıma geldi ama şikayetci değilim sonuçta her türlü insan var esrarı kokaini geçtin niye yan baktın an diye kavga çıkarıp bıçaklayan silahla adamı delik deşik edenler var onlar engellenmiş olur... izin konusuna gelince polisin üst ve araç araması yapmak için valilikten izne ihtiyacı yoktur bunu sadece genel kolluk jandarma polis sahil güvenlik yapabilir konut ve işyeri aramalarında mahkeme kararı gereklidir acil durumlarda mlük amirinin izni ile yapılır özel güvenlik okulumu ne okuyormuşsun bunu öğrenmen ve bilmen gerekirdi dostum sakın özel güvenlikle polisin yetkilerini karıştırma özel güvenliği polis poliside özel güvenlik gibi karşılaştırıp karıştırırsan sakata gelirsin.. bence derslerine agırlık ver konuları öğrenmeni öneririm :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bz9ai

quote:

quote:

uzun saçtandır hocam oturdugum yerde genelde sürekli belirli saatlerde kimlik sorma ve arama yapılıyor bencede yapılması gerekiyor diye düşünüyorum sonuçta herkes iyi değil sokaklarda bayanlar çocuklar bizler ailemizle değişik serseri tipli insanlardan rahatsız olmadan gezebilelim.. benimde dikkatimi saçım uzun oldugu dönemde aramalarda polis beni durdurmadan geç derdi saçımı kısalttırdım iş nedeniyle aramalara girmeye başladım :) arkadşımın saçı uzun yanımda o oldugu zaman arama yapmıyorlar :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.