Şimdi Ara

Polisler Askere Gider Mi ? :-))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar küçüklüğümden beri merak ederim polisler mesel işte komserler falan askere gider mi ya bunu bilen varsa bi zahmet biliyom saçma bir merak ama işte napayım içimde kalmasın dedim benim bildiğim her türk genci gider anayasaya göre peki ya komserler falan da gidiyo mu gidiyosa er falan mı oluyo yoksa asteğmen falan mı hadi biri söylesin de kaç yıllık merakım son bulsun

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polisler Askere Gider Mi?

Polisler askerlik yapar mı? sorusu, sıklıkla merak edilen bir konudur. Bu soruya yönelik yasal düzenlemeler ve uygulamalar şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 72. maddesine göre, "Askerlik hizmeti, her Türk vatandaşının hakkı ve ödevidir." Ancak Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nun 13. maddesinde, "Polis memurları, askerlik hizmetinden muaftır" hükmü yer almaktadır.

Bu yasal düzenlemeye göre, polisler askerlik yapmazlar. Askerlik hizmeti, polislik mesleği ile bağdaşmamakta olup, polis memurları bu yükümlülükten muaftır.

Polis memurlarının askerlik yapmamasının nedeni, kamu düzeninin sağlanması ve suçla mücadele gibi önemli görevler icra etmeleridir. Askerlik hizmeti, bu görevlerin aksamasına neden olabilir ve kamu güvenliğini tehlikeye atabilir.

Bu nedenle, polis memurları askerlik hizmetinden muaftırlar ve görevlerine odaklanarak toplumu korumaya ve suçla mücadele etmeye devam ederler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • giderler
    babamdan dayımdan amcamdan ... biliyorum
  • gider kanun istediler ama kabul edilmedi her tc vatandaşı 40yaşına kadar askere gitmek zorunda ama askerden kaçıp gitmeyenler 49yaşını geçtiyse askere alınmaz ve vatandaşlıktan atılır idi ama onu değiştirdiler kaçıp gitmesen afferim diyolar
  • asker arkadaşım bir komserdi...yeterli olmuştur umarım.
    eğer 4 yıllık üniversite mezunuysa kısa dönem yoksa normal 15 ay yapar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

asker arkadaşım bir komserdi...yeterli olmuştur umarım.
    eğer 4 yıllık üniversite mezunuysa kısa dönem yoksa normal 15 ay yapar.

dostum arkadaşım komserdi demeşin bir de 4 yıllık üni mezunu ise kısa dönem yapar falan demişsinde komser olunca işte polis akademsini bitirince 4 yıllık mezun ssayılmıyo mu yani uzun dönem yaparsa asteğmen oluyo değil mi bilgi veren arkadaşların hepsine teşekkür ederim
  • hayır gitmezler onlar polise giderler.
  • hepsi kısa dönem olarak yaparlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Komiser ise asteğmen veya kısa dönem yaparlar, devrem komiserdi ve asteğmendi o yüzden aksini söyleyen yalancı çıkar! Memur ise sanırım er olarak yapıyorlar, ama denk gelemedim!
  • Polis Memuru yada Komiser Yrd., Komiser yada Başkomiser farketmez eğer 4 yıllık fakülte mezunuysalar kısa dönem erbaş yada asteğmen olarak yaparlar. Yani Polis Memurlarının ksd. erbaş, Komiserlerin Asteğmen olmaları şartı yok, kaldı ki zaten Polis Akademisi mezunları daha Komiser yardımcısıyken (tek yıldızları varken) askere gidiyorlar. Olay bu şekildedir...
  • arkadaşlar hepiniz saolun olayı anladım teşekkür ederim strd sana dabişey demiyom yani umarım o mesajı espri olsun diye falan atmışsındır ne biçim espriyse çok güldük biz burda yaa saçma saçma ne konuşuyosun anlamadım ki ben neyse diğer tüm arkadaşlar saolun varolun
  • hükümete helal olsun.türkiyede eşitlik diye bir şey kalmamış...

şuanda en iyi meslek polisliklik: askerlik yok+halk otobüslerine para vermezler+çalışma mesaileri az+2000 tl maaş

üniversite:
    gider enaz 4 yıl okur+5 ay askerlik(gene iyi sayılır),iş bulma konusunda sıkıntı çekebilirler.+ maaşları 1000 tl başlar yıllara göre artabilir

lise mezunu: gider 15 ay askerlik yapar+ askerden döner iş bulamaz+ bulsada asgari ücret alır(650 tl)+ günde 12 saate yakın çalışır+iş garantiside yoktur köledir.

hı herkes okuyacak diye bir şey olamaz ama bu ülkde vatan savunması söz konusu ise genel olarak eşit davranmalısın.
    hıı okuyan benim için yada senin için okumuyo. kendi maaşını alıyor kendine okuyor.bana bir yararı yok...

şuanda millet diyorki üniversiteli mezunla lise mezununu bir mi tutacaz..polislerde üniversitelileri geçti bu arada( tutmayın aniversiteliler bölüğü olur liseliler bölüğü olur böylece eşit tutmazsınız)
    amam nedense bir tutamadığınız kişiler sizin ananızın,eşinizin,abinizin canını koruyorlar.....
    hı gelecek seçimlerde polislerin oyu belli ,ben lise,ortaokul,ilkokul,okumayan,üniversitelilerin oyu nereye gidecek merak ediyorum.... göreceklermi acaba bu eşitsizliği

eğer şöyle bir şey yapsalardı en azında eşitlik sayılabilird:
    8 ay :lise(polisler var ise),ortaokul,ilkokul,okumayan
    6 ay: üniversite
    işi ne olursa olsun.. askerliğini yapsın gitsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 5 Şubat 2011; 19:00:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.