Merhaba. 17 yaşında reşit olmama iki ay kala geçtiğimiz gün telefonum çalındı. Olay gecesi polise gittikten sonra polis bana ifademin alınması için ailemin gelmesi gerektiğini söyledi. Ancak ailem uğraşmak istemediği ve bir sonuç çıkmayacağını düşündükleri için gelmeyeceklerini söyledier. Ertesi gün bu işin karakolla olmayacağını anlayınca savcılığa müracaat ettim, savcı bir kağıt verip beni karakola tekrar yolladı. Kağıtta da işte klasik mağdurların şüphelinin ifadesini alın vesaire yazıyor. Kağıdı alıp karakola gittiğimde bana bugün gelmemi söyledier. Elimde dilekçe ve savcılıktan emir yazısıyla birlikte gittiğim karakoldan yine elim boş döndüm. İlle de ailemin de gelmesi gerekiyormuş. Ben olayın peşini bırakmak istemiyorum, konu ile ilgili yapabileceğim başka bir şey var mı ve karakolda illa ailenin olması gerekiyor mu? |
Polisin ifade almaması?

-
-
Dostum reşit olmana 2 ay kaldıysa eğer zaten zaman aşımı olmayacağı için bekleyip 2 ay sonra şikayetçi olabilirsin. Ama yok ben 2 ay bekleyemem yine de şuan ifademin alınmasını istiyorum diyorsan savcının emir yazısıyla aynı karakola gitme çünkü normalde işleme koymaları lazım. Ancak Cmk'da olan bazı maddeler çok kafa karıştırıcı olduğu için karakollar risk almak istemiyor. Daha doğrusu CMK'ya çok hakim olmadıklarından ezbere iş yapıyorlar.
Telefon hırsızlıklarında sadece Türkiye değil globalde neredeyse tüm ülkelerde hiçbir şey çıkmıyor. Çünkü çalınan telefonlar eskiden satılıyordu şimdi ise parçalanarak paraya döndürülüyor. Ailen bence de haklı, ancak senin bu konuda üzülmeni de anlayabiliyorum. Eğer başka karakola gitmene rağmen yine de talebini işleme almıyorlarsa savcılığa resmi dilekçe ile başvurman haricinde yapabilecek başka bir şeyin kalmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Alıntı
metni:BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir. Geçmiş olsun. Bu hattı arayarak telefonun imei sini paylaşabilirsiniz ve içinde takılı olan sim kartın numarasını da paylaşabilirsiniz. Gerekli işlemlerin yapılması adına telefonun çalındığını da anlatın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X