Şimdi Ara

Polise benim vergimle maaş alıyorsun demek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
6.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cem

Tamam polis olmasın, asayiş nasıl sağlanacak. Bana bunu açıkla. Sana yolda bir geldi, haraç istedi, kimden yardım isteyeceksin, evine hırsız girdi, kime başvuracaksın. Bana bunu açıkla. Hem polisten de vergi kesiliyor, o zaman o polis kendi maaşını mı ödüyor. Hayatımda duyacağım en saçma şey, benim vergimle maaş alıyorsun olayı. Bu arkadaş şimdi iş verenimi oluyor. İyi o zaman evinin önüne bekçi diksin bir tane. Biraz mantık yahu.

Hak böyle aramaz kardeşim, hak arayacak haklı olduğun konuda konuşursun, öyle benim vergimle maaş alıyorsun gibi saçma sapan cümle kurup, orada ki insanlar ezmeye çalışmazsın. Hoş ezememişte zaten kuzu gibi durmuş ancak.

Alıntıları Göster

İş ne zaman polis olmasın mevzusuna geldi? Ben polis olmasın demedim ki?

Ayrıca eskiden polis mi vardı jandarma vardı. Tüm polisler maaşlıyken jandarmada sadece rütbeliler maaşlı.

Biz burada vergiyi eleştiriyorduk ve verginin asıl kaynağını söyledim sen işi nasıl olduysa polisin varlığına getirdin.

Polisten kesilen vergi gelir yaratmayan vergi. Kamu görevlisinin ödediği vergi devletin cebindeki 10 liranın 2 lirasının devlete geri dönüşü. Ancak devlet o 10 lirayı nereden aldı? Özel sektördeki işletmelerden ve işçilerden kesilen vergiyle. Özel sektör olmasa devletin memuru besleyecek parası yok.

Polisi de abartmanın alemi yok. Belli kanunlara dayanarak görev yapan memurdur. Birçok kanunla yetkileri sınırlandırılmış. Polis diye hiçbir zaman vatandaşa keyfi davranamaz. 1990 yılında yaşamıyoruz eski zamandaki gibi değil o işler aradan geçen o kadar senede polisin yetkisi azaldı vatandaşın hakları da arttı. O lafları da vatandaş değil bir hakim söylese bakalım sonu nasıl bitecekti? O polisi kendi meslektaşlarına tutuklatsa hakim nasıl olurdu acaba. Lafı söyleyen vatandaş olunca kötü olur zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

polis maaşını vergiyle alıyor mu? evet

peki bu vatandaş vergi veriyor mu? evet

dolayısıyla polis maaşını vatandaştan alıyor mu? evet

adamın savcılıktan izinsiz yasa dışı gözaltına alınması var mı? evet

polisin yargılanması gerekiyor burada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

İş ne zaman polis olmasın mevzusuna geldi? Ben polis olmasın demedim ki?

Ayrıca eskiden polis mi vardı jandarma vardı. Tüm polisler maaşlıyken jandarmada sadece rütbeliler maaşlı.

Biz burada vergiyi eleştiriyorduk ve verginin asıl kaynağını söyledim sen işi nasıl olduysa polisin varlığına getirdin.

Polisten kesilen vergi gelir yaratmayan vergi. Kamu görevlisinin ödediği vergi devletin cebindeki 10 liranın 2 lirasının devlete geri dönüşü. Ancak devlet o 10 lirayı nereden aldı? Özel sektördeki işletmelerden ve işçilerden kesilen vergiyle. Özel sektör olmasa devletin memuru besleyecek parası yok.

Polisi de abartmanın alemi yok. Belli kanunlara dayanarak görev yapan memurdur. Birçok kanunla yetkileri sınırlandırılmış. Polis diye hiçbir zaman vatandaşa keyfi davranamaz. 1990 yılında yaşamıyoruz eski zamandaki gibi değil o işler aradan geçen o kadar senede polisin yetkisi azaldı vatandaşın hakları da arttı. O lafları da vatandaş değil bir hakim söylese bakalım sonu nasıl bitecekti? O polisi kendi meslektaşlarına tutuklatsa hakim nasıl olurdu acaba. Lafı söyleyen vatandaş olunca kötü olur zaten.

Alıntıları Göster

"özel sektördeki vergi vermese devlet hangi parayla polise maaş ödeyecek" cümlesini biraz açalım o zaman. Sen vergi vermezsem polis maaş alamaz, tamam o zaman verme, eee sonu nereye varır. Maaş alamayan polis, polislikte kalır mı? Sonuç buraya geliyor. Kaldı ki devlet kurumlarını işleten her memur içinde geçerli.

2.si polisten kesilen vergi nasılda gelir yaratmıyor. Adam ürün alıyor KDV veriyor, adam parasını bankaya yatırıyor aldığı faize stopaj ödüyor, adam araba alıyor kdv, ötv, gümrük bi dolu vergi veriyor, mesele sadece gelirden kesilen vergi mi zannediyorsunuz. Devletin geliri sadece maaş üzerinden kesilen vergimi. Kaldı ki sen polise brüt maaş veriyorsun, o zaman o da vergi vermesin adam kesintisiz maaş öde. Yani öyle gelir vs. yaratmıyor değil bal gibi yaratıyor, çünkü o çalışanda diğerleri gibi hak ettiği ücret üzerinden vergi veriyor.

Gelelim özel sektöre; (bu ülkede adaletli yada değil orası bambaşka bir konu ki bana göre gelir dağılımı ve vergi adaleti yok.) vergi veren çalışan, esnaf, tüzel-gerçek işletmeler, memur, emekli kısaca her bir birey, devlete vergi verir ve bu vergi karşılığında devletten hizmet alır. Sadece asayiş değil, yoldaki kaldırımlardan, evindeki tuvaletine ettiğinde pisliğinin gitti kanalizasyona kadar her bir hizmeti sana verir. Ülkedeki her bir bireyde bu hizmet için bedel öder. Kısaca kimse vergi vermezse ve komünist bir devlet yapısı yoksa zaten ortada devlet diye bir şeyde olmaz. Olsa bile kendine olur halk devletin varlığını hizmet anlamında görmez. Afrikanın savanlarında samandan yapılan çadırda yaşamış gibi olursun.

Bak yukarıda arkadaşta paylaşmış, bu tip bir cümle hakarettir. Kanun bile bu durumun hakaret olduğuna kanaat getirmiş. Bu adam da açık açık hakaret etmiş, hem de kamu görevini yapan polislere. Pek alada ifadesi alınmak için karakola davet edilir.

Madem haklı olduğunu düşünüyor o vatandaş, ama belli ki maaş-vergi muhabbetine girdiğine göre haklı değil, gitsin kendini haklı olduğu konuda savunsun. Böyle ezici, hakaretvari cümlelerle ancak soluğu karakolda alır.

• Konudan ve videodan bağımsız yazıyorum.

"Vergimle maaş alıyorsun" kadar saçma bir cümle yok. Sen vergini devlete ödüyorsun, benim maaşımı devlet ödüyor. Tamam eyvallah. Ulan ben o maaşı yattığım yerden mi alıyorum? Sana hizmet ettiğim için maaş alıyorum. Gecemi gündüzüme katıp eşşek gibi çalışacağım ama maaş almayacağım öyle mi?

• Tam mallık ya. Benim vergim ile maaş alıyor diye polis ceza kesmesin işlem yapamasın, hakim beni yargılayamasın, öğretmen bile düşük not veremesin. Allah tan bim den alışveriş yapıp da, benim sayemde burası çalışıyor diye bim e hissedarlık yapmaya çalışmıyorlar. Gerizekalılıkta son nokta Koronanın bile aşısı çıktı da bu mal kafalar ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakteristik61 -- 1 Ocak 2021; 10:45:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Tamam polis olmasın, asayiş nasıl sağlanacak. Bana bunu açıkla. Sana yolda bir geldi, haraç istedi, kimden yardım isteyeceksin, evine hırsız girdi, kime başvuracaksın. Bana bunu açıkla. Hem polisten de vergi kesiliyor, o zaman o polis kendi maaşını mı ödüyor. Hayatımda duyacağım en saçma şey, benim vergimle maaş alıyorsun olayı. Bu arkadaş şimdi iş verenimi oluyor. İyi o zaman evinin önüne bekçi diksin bir tane. Biraz mantık yahu.

Hak böyle aramaz kardeşim, hak arayacak haklı olduğun konuda konuşursun, öyle benim vergimle maaş alıyorsun gibi saçma sapan cümle kurup, orada ki insanlar ezmeye çalışmazsın. Hoş ezememişte zaten kuzu gibi durmuş ancak.

Alıntıları Göster

Yav sanki polis varken kimse haraç istemiyor, ev, dükkan soygunu olmuyor  

• İkisinin de tavrı yanlış,birisi boş laf etmiş birisi de lafı yedirememiş kendine.

Bu arada 2 kuruş vergi verdi diyorsunuz da mesela Acun Ilıcalı böyle bir şey deseydi haklı mıydı? Polise istediğini yaptırabilecek miydi yani? Hayır vergini sistemin devam edebilmesi için verirsin,vergi veriyorsun diye insanlara emir veremezsin. Aynı şekilde maaş veriyorsun diye de insanlara diktalık taslayamazsın.

• Cem kullanıcısına yanıt

hocam özür dilerim mesaji sildim sizin yerinize diğer kullanıcıyı etiketleyecektim karışıklık olmuş 

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

hocam özür dilerim mesaji sildim sizin yerinize diğer kullanıcıyı etiketleyecektim karışıklık olmuş 

Estağfurullah hocam, sizinle aynı şeyi savunurken farklı tepki gelince bende şaşırmadım değil  

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.