Şimdi Ara

Polis olmak istiyorum ŞUANKİ ŞARTLARIM UYGUNMU ? bilgili olanlar lütfen bilgilendirsin !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 18 yaşında bir kuzenim var . okulu 3 sene önce bırakmıstı . o günden berii serbest meslek takılıyodu kendine . ama artık polis olmak istiyor . bunun için açıköğretime kaydolacak bu sene Sorularım :

    1-Polis olabilmek için açıköğretimde hangi alanı bölümü seçmeli ?
    2-Açıköğretimde seçtigi alanı bitirip diplomasını aldıktan sonra polis olmak için ne yapacak ? ygs lys birliktemi girecek . yoksa sadece ygs mi girecek . ygs de polis olabilmek için kaç puan almalı ?
    3-Ygs girip polis olmak için gereken puanı aldıktan sonra ne yapacak. polis olmak için nerelere basvuracak normal ögrenciler gibi tercih kagıdımı dolduracak?
    4- başvurudan sonra kabul edilirse baska bir sınav yapılacakmı?
    5-polis akademisinemi gidecek nereye gidecek
    BAŞTA BU SORULARIM OLMAK ÜZERE LÜTFEN POLİSLİKLE İlgİLİ BİİLMEM GEREKENLERİ SÖYLEYİN ?



  • up lütfen yardım
  • Öncelikle Merhaba
    1. Sorunla başlayayım açıköğretimde dilediği alanı okuyabilir bu hiçbir sorun teşkil etmez.isterse mesleki açıköğretim lisesini bile okuyabilir (tabii mezun olduktan sonra üniversite sınavında yeterli puanı alırsa polislik için aşamalara tabii tutulacak birazdan bunları açıklayacağım.)
    2-Evet diplomasını aldıktan sonra sınava girecek. İsterse sadece ygsye girip polis meslek yüksekokulu için ayarlanmış puanı alıp sağlık testi ve ardından mülakatlara gidecek bunları başarıyla tamamladıktan sonra pmyo fiziksel yeterlilik sınavına girecek ve burayıda geçerse pmyoya başlar.pmyodan mezun olunca memur yani en alt kadameden rütbesiz polis memuru olarak başlar (eğitim burada 2 senedir).başka bir tercih ise ygs ve lys girdikten sonra polis akademisi taban puanını tutturacak ve aynı pmyodaki testlerin hepsi olacak. Tek fark pmyo 2 sene iken polis akademisi 4 senedir ve pmyodan rütbesiz polis olarak çıkar polis akademisinden komiser yardımcısı olarak ve burada daha hızlı rütbe alır.eğer sistem şuandaki gibi olur ve değişmezse aşamalar bunlardan oluşuyor yardımcı olabildiysem ne mutlu bana (üniversite sınavından tm ts mf alanlarından belirlenmiş notu alanlar polis akademisine,ygsden taban puanını alan kişi pmyo ya başvuru yapma hakkına kavuşurlar.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.