Şimdi Ara

POLİS-filmi eleştirisi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl anlatsam...nerden başlasam...mmm../ şimdi herşeyden önce,bu bir absürd olduğunu iddia eden bir film.
    taze bir yönetmen,ki "absürd tarz" ile "takeshi kitano" isimli japon yönetmenin sinema anlayışını birbirine karıştıracak kadar "TAZE"bir sinemacı Onur ünlü..evet belki bizim sinemamızın böyle "ALTERNATİF"çıkışlara gereksinimi elbetteki var...ama bu (çok üzgünümki) bu olmamalıydı...bu türden,sözgelimi ertem eğilmez in "ARABESK"i,efendime söyleyeyim,atıf hocanın "AAH BELİNDA"sı bu alanın "İLK" öncüleriydi...
    şimdi bir şeyin adını koyalım ABSÜRD olmakla,salakça bir senaryo arasındaki sınırı farketmekte fayda var.
    SORU:1:..absürd olupta kendi içinde oluşturduğu mantığa ters düşmeden vede seyircinini beğenisini kazanabilen örnekler varmıdır..?
    YANIT:..İDENTİTY...yönetmen james mangold...muhholland çıkmazı david lynch...VS VS...
    SORU 2:polis filmi niçin başarısızdır..?
    YANIT:işine geldiğinde, toplumsal mesajlar ,sıkıştığındada zeka kıvrımları yeterli olmadığından "ABSÜRD"mesajlar vermeye kalkıştığından senaryo yetersizdir..onun için bu film başarısızdır.
    SORU 3:bu film izlenmeye değmezmi..?
    YANIT:HALÜK BİLGİNERin böyle salakça bir senayoyu kurtaracak kadar "üstün"usta bir oyuncu olduğunu görebilmek için izlenmeye değer...bence kendiside bunun için bu filmde rol aldı..
    SORU 4:SENARYO NEDEN BAŞARISIZDIR..?:yer yer ilgi çekici sahneler başarılsada,konunun gelişiminin sonucu olan final sahnesi "FİYASKO"dur..
    KONU ÖZETİ:evet içinde bulunduğumuz toplumun içersinden çıkarılmıştır bu senaryo..."HASTA"bir toplumuz biz...ifade biçimimiz "ŞİDDET"dir..aynı anda cinayete tanık olurken,sevdiğine hiçbirşey hissettirmeden durumu idare edebilecek kadar "ÖLDÜRMEYİ" kanıksamış meşrulaştırmış bir toplumuz...insanlarımız "PARANOİD" olmuştur,banamı diyorsun? diye defalarca tehdit edebilecek kadar "RAHATSIZ" bir toplum olduğumuz doğrudur..ama bütün bunlar,bu konunun sonucunu,bu kadar baştan salma-sallapati bir biçimde ele alma hakkını hiçkimseye vermemeli diye düşünüyorum...
    ÖZET OLARAK FİLM İZLENMELİMİ..?:halük bilginer için izlenmeli...salakça bir senaryo ve acemice bir yönetim içinde not alınmalı,dersler çıkarılmalı...

• valla filmi daha izlemedim ama fragmanlerdeki bazı sahneler bana matrixi hatırlattı:) galiba çok gülecegim oralarda. hani haluk bilginere döndürülmüş onlarca silah sahneleri. matrixdeki ajanların neoyla kavga sahnesine benzemiş sanki..
  • 2saat önce izledim.. gerçekten de güzel değil.. izlemeseniz birşey kaçırmış olmazsınız..
  • filmi bugün izledim bi kere ilk aklıma lynch geldi.film bittiğinde bende yaklaşık olarak senin düşündüklerini düşündüm.
    türk sinemasında alışılmısın dışında bir film izleyeceğim için sevindim fakat sonra birşeyler ters geldi yani benmi
    anlamıyorum yoksa bu filmin içinde koca koca boşluklarmı var dedim sonuçta ikincisini düşündüm . film "BİR ŞEY" değil
    bunun farkına vardım yani yapılmak istenen yapılamamış ters bir şeyler var.seninde söylediğin gibi bencede sallapati yapılmış
    bir film.
  • bana sorarsanız eğer aslında senaryo güzel e oyuncular da iyi fakat bir bütün olarak film güzel değil..
    yönetmen biraz vasat kalmış bu filmde.. sahneler arasındaki geçişler çok kopuk.. anlamsız sahneler de dolu..
    belki başka bir yönetmenin elinden daha güzel bir film çıkabilirdi
  • Bu yazıyı bir okuyun filme bakış açınız değişecek.Burda bu filmin alışagelmiş filmlere benzemediği için yadırganacağından falan bahsediyor.

http://www.beyazperde.com/sinekritik/1337
  • okudum değişmedi çünkü bu yazıyı yazanda bizim bakış açımızdan yazmış, eğer öyle geliyorsa yanlış anlaşılmasın
    bu filmin alışalagelmiş filmlere benzemediğini zaten söyledim sırf bunun için yadırgamak zaten yargısız infazdır.en
    azından ben böyle farklı filmlere alışım izlediklerimden anladığım da oldu anlamadığımdan ama bu filmde eksikler
    var ki muhakkak olucak yönetmenin ilk uzun metrajı , şu anda makinada zaten kendiside söyledi şimdi çekse daha iyi çekermiş diye
    yani benim en azından eleştirim bu , bu yazıyı yazanın zaten söylediği şöyle tip yadırgama " ne bu şimdi? e noldu sonunda çok kötüymüş"
    falan gibisinden eleştiriler tabikide böyle eleştiri olmaz ama benim görüşüme göre film öyle aman aman bir şey demiyor inşallah bunun gibi
    çok film yapılır ve çok daha güzel filmler ortaya çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roland3tr -- 18 Şubat 2007; 3:12:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Komedi Filmi Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.