Şimdi Ara

Polis Aracımı Çekmiş Bende Çekildiği Otoparktan Kaçırdım! Yardım :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
12.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: joushkun

quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-
    Geçenlerde çekicini biri aracı çekmek için keyfiyetten yolu kesti, kimi zaman ne yapacakları belli olmuyor.

Aynısı benim başıma geldi. Suadiye'deki Alfa Romeo'nun karşısına arabayı bıraktım, girdim içeride arabalara bakıyordum. Arkadaşım uyardı bir baktım araba çekicinin üzerinde. Tabi en sağ şeritte arabalar parketmiş, yanına da çekici gelince en sol iki şerit kaldı trafiğe. Haliyle çekerken ve ben önlerini kesip polisle konuşurken de trafik oluştu arkada. Neyse ben arabayı indirmesine ikna ettim zor da olsa. 2 metre geri gidip parkettiğim yere bırakacaklardı. Çok şükür ki o sırada arkaya bir tane E39 5 geldi, başladı kornaya basmaya. Ama nasıl basıyor. Sürekli kornaya basıp el kol yapıyor. Gittim yanına, devam etmesini söyledim ama yok, çekici gitsin yol açılsın istiyor. Arabayı indireceğini söylüyordum falan filan derken polis geldi bunu uyardı. Kornaya basma devam et dedi dinletemedi. Aldı ehliyetini ceza yazdı, imzalasın diye çağırdı. Adam başladı lanlı lunlu konuşmaya 15 dakika oyaladı bizi. Polis de bir uyardı iki uyardı, benim arabayı indirdi onun arabayı aldı. Ben de polislere 40 lira sıkıştırdım, resmi hiç bir işlem yapmadık.

Allah'tan ruhsatı görmedi. Muayene 6 ay geçmişti.

Sizin olay da iyiymiş ya.

• Cok iyi yapmıssınız, trafik cezası dısında birsey olacagını sanmıyorum,
    2 sene önce kursa gitmiştim araba ile, yasak olmayan yere arabamı park ettim, yanında da bir sürü araba var,
    Cıkışta bir baktım araba yok, bütün hepsi cekilmiş, Basbakan gelicekmiş o gün bursaya güvenlik icin cekilmiş bütün arabalar,
    Ee napıcaz gittik bulduk otoparkta, Trafik cezası yazılmamıs, Sadece 60 tl cekici 5 tl de otopark parası aldılar, Hala sövüyorum,
    Cekici özel çekici, otaparkın çekicisi trafik cezası yok cünki park yeri yasal,otoparkta benim gibi onlarca araba vardı, Burası Türkiye dedik ödedik
  • geçmiş olsun bir problem olcağını sanmam ama takip edin derim birde 2-3 sene sonra borcunuz çıkar faizli o zaman arabayı satmak zorunda kalmayın....
  • Kendi arabanızı mı çaldınız yani?

Yasal görünüyor. Yapılabilir bu. Ben destekliyorum.

Buradaki yanılsama* parayı ödemeyecek olsanız otoparkların arabayı rehin almalarının kanıksanmış olmasıdır. Asıl problem otoparkın aracı rehin tutabilme hakkının -aslında- olmaması.

Üstelik bu iş başınıza, insan hakları evrensel bildirgesine göre hakkımız olan sözde seyahat özgürlüğünü temin etmek için -nedense- gerekli olan bir pasaport için -her nedense- yatırmanız gereken bir harç yüzünden gelmiş. Sonra sistemin doğurganlığı aynı özgürlüğün küçük bir prototipi olmuş, yine harç olarak karşınıza çıkmış (burada otopark -hizmetinden- faydalanılmadığını varsayıyorum). Bu zinciri kırmasaydınız kim bilir, daha neler olurdu.

*Bir yanılsama: Burada örgün sistemdeki grilik beyaz alanların da gri olduğunu düşündürüyor kortekse. Korteks burada arabulucu gibi sorunsuzluk arıyor, heryer gri olsaydı tembel beyinlerimiz, metro-polis sistem, adliye ve biletçinin işi çok daha kolay olurdu. Ne var ki bazı yerler beyaz. Bu beyaz noktalar yanlış park etmenin arabamız üzerindeki sahiplik haklarımızı etkilememesini temsil ediyor. İçten içe bunu korteks de biliyor zaten. Curcuna bu yüzden. Fazla bakarsanız yorgunluk yapar (korteks de haklı). Pek çok ceza haksız olduğumuzu düşündüğümüz için değil de yorulmamak için ödenmiyor mu?

• bence aracı saklayın ve otoparka gidip hesabını sorun
  • Aracı üstü açık mı kullanıyordunuz? Bizim burada totoşlar donuyorda iki gündür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

bence aracı saklayın ve otoparka gidip hesabını sorun

Bu da ayrı bir heyecan olur
  • Yarın otoparka gidin ve aracınızın çekildiğini, cezası neyse ödeyip almak istediğinizi belirtin.
    onlar aracı getirmeye gitsinler...
    ve şenlik başlasın...
  • En iyisini yapmışsın kardeşim.Senin o anki duygunu yaşamak isterdim,bendemi yasak yere parketsem sonrada alıp gitsem acaba.Araç senin,ruhsat senin.Bişey olmaz.
    Kafan rahat olsun.Hadi şimdi git bi keyif çayı demle iç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

Yarın otoparka gidin ve aracınızın çekildiğini, cezası neyse ödeyip almak istediğinizi belirtin.
    ve şenlik başlasın...

Off bence de süper fikir
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

quote:

Yarın otoparka gidin ve aracınızın çekildiğini, cezası neyse ödeyip almak istediğinizi belirtin.
    ve şenlik başlasın...

Off bence de süper fikir

Hocam yarın senden bunu yapmanı istiyoruz.Alacağın cevabı çok merak ediyoruz,duyurulur

• quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

quote:

quote:

ve şenlik başlasın...

Off bence de süper fikir

Hocam yarın senden bunu yapmanı istiyoruz.Alacağın cevabı çok merak ediyoruz,duyurulur

Bir de istedikten sonra aracı bulamayınca,bizim adamın yalandan çıldırdığını,adamların üstüne yürüdüğünü filan düşünsene

• Hehehe,devlet aracı kaybettim diye tazminat ödemeye mahkum kalır valla
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

quote:

quote:

ve şenlik başlasın...

Off bence de süper fikir

Bir de istedikten sonra aracı bulamayınca,bizim adamın yalandan çıldırdığını,adamların üstüne yürüdüğünü filan düşünsene

Sakın böyle birşey yapmayın.

Neden mi ? İşte yanıtı:

Araç otoparkta bulunamayınca doğal olarak polisler aracın plakasını çalıntı araç olarak sisteme girecekler ve aracı aramaya başlayacaklar. Siz trafikte gezinirken polisin biri sizi çevirirse aracı elinizden alır ve işler içinden çıkılamayacak bir hale gelir. sakın bunu yapmayın.

• arabayı çeken kim? ankara trafik vakfı.
    bu vakıf devlete ait bir kurum mu? hayır.
    ihaleyle mi araç çekme ve yedieminlik hakkı verildi bu kuruluşa? hayır.

zaten aracını çekmeleri bile kanuna aykırı.
    aracını rehin tutmaları ayrıca bi kanuna aykırı.

siz kendi aranıza binip gitmişsiniz.
    siz bu kanunsuzlukların içerisinde kendi kanuni hakkınızı kullanmışsınız.

sadece 62,00 TL yasak park cezanız var.
    gönlünüz rahat olsun.

keşke böyle fırsatlar herkesin eline geçse.

quote:

Orijinalden alıntı: Registry

Sakın böyle birşey yapmayın.

Neden mi ? İşte yanıtı:

Araç otoparkta bulunamayınca doğal olarak polisler aracın plakasını çalıntı araç olarak sisteme girecekler ve aracı aramaya başlayacaklar. Siz trafikte gezinirken polisin biri sizi çevirirse aracı elinizden alır ve işler içinden çıkılamayacak bir hale gelir. sakın bunu yapmayın.

araç hakkında çalıntı ihbarını herkes yapabiliyor mu?
    sahibi arabasında.

böyle bi durumda kendi aracımda hırsız muamalesi gördüm diye tazminat davası bile açar adam.
    bide bu işten kârlı çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admylmz -- 10 Ocak 2011; 21:11:56 >

• evet arkadaslar guzel yorumlarınız ıcın hepınıze ayrı ayrı tesekkurler.

oncelıkle arac alfa romeo spider mat kırmızı. ismime tıklayarak arac hakkındakı konularımıda aracıda gorebılırsınız. bugun hava oglen sıcaktı bende aracımı 2 haftadır ılk defa örtüsinden ve garajdan cıkarmanın keyfini üstünü açarak yaşadım. hava 13.5 derece gosterıyordu guneste vardı ben usumedım :)

evet ustu acık olarak bıraktım cunku bankanın 12:30da ogle tatılıne girecegını bu yuzdende ıslem yapsamda yapmasamda 12:30 da bankadan ayrılacagımın farkındaydım.

yarın gitmeyi dusunmuyorum calıntı arac durumuna dusmemek ıcın cunku aracı edsden benım kullandıgımı tespıt edebılırler ustu acıktı. amacım bır daha o otoparka gıtmemek :D zaten hıc gıtmemıstım. cezada suan nette gozukmuor belkıde daha yazmamışlardı iyi oldu :D

ayrıca benden 60 tl cekme parası 13 tlde otopark parası toplamda 73 tl talep ettıler. ben 100 tl cıkardım. adam 20 tl verıp helal edın dedı bende etmıyorum dedım para ı gerı aldım. adamda ben bı bızım asagdakı kapıya gıdeyım getıreyım dedı. bu sırada aracı cekılmıs yada musterı olan 5-6 kısıde oflayıp pufluyordu cezayı odemdemek ıcın. bende adam gitti 10 dk gectı gelmeyınce kapıda açıktı bastım gittim. bekleyenlerede arkadaslar acele ısım var bence sızde daha fazla beklemeyın dedım ve gittim :D

• Bu cezalar ne kadar surede geliyor? Benim aracida cektiler hemen gittim parktan aldim ama henuz trafik cezasi denen ceza gelmedi.

Otoparkda odedigimiz park ve cekme parasi oluyorsa trafik cezasi kesin geliyormu? Gelmeye biliyormuda? Epey oldu ama bana henuz gelmedi.
  • arac cekıldıyse trafık cezası yememıssınız demektır.ıyı kacırmıssınız.bısey olmaz
  • hayır, ceza kesilmeden aracın çekilmesi tamamen kanuna aykırıdır.
    yani çekildiyse ceza yememe durumu yok.

gerçi olayın tamemı kanuna aykırı ama neyse diyoruz.

olay genelde şöyle gerçekleşir.
    çekici, yasak parkdaki aracı görür.
    saatini alır. arabayı çeker.
    sonra polis gelince masa başında oturup ceza yazarlar.
    bu olay otoparkda yatmakda olan polisinde işine gelir.
    otoparkın işletmecisinde işine gelir.

cemele bey.de de öyle durum gerçekleşmiş muhtemelen.
    henüz ceza yazılmadan gidip almış.
    aslında direk "ceza olmaksızın siz kim oluyorsunuzda benim aracımı çekiyorsunuz" diye dava açma hakkı vardı.

EDİT:
    Araç çekilmesiyle ilgili en yetkili kişiler= kaldırım ve asfalt işçileridir. valilikden direk izinlidirler.
    polisler; yasak park, hacizli vb. durumlarda çekme hakkına sahiptir.
    zabıtalar; görüntü kirliliği veren araçları çekmekle mükelleftir.

kaldırım ve asfalt işçilerinin çektirdiği araçlardan sadece çekme ve otopark bedeli alınır.
    polislerin çektirdiği araçlardan, ceza, çekme bedeli ve otopark parası alınır.
    zabıtaların çektirdiği araçlardan, çekme bedeli, otopark parası ve belediyece görüntü kirliliğine neden olma cezası kesilir.

bunun dışında araç çekme şekli sabinin rızasıdır

ama bu çekme ve otopark işletmesinin ankara trafik vakfında olması tamamen usulsüzdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admylmz -- 10 Ocak 2011; 23:33:52 >

• bence o kadar büyük sorun olmaz ruhsat sende araba senin zaten en fazla para ödetirler devletin en iyi yaptığı şey zaten
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.