Şimdi Ara

polinomlar cok zor yapamıyorum aslına kolay ama bu sorular cok zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
15.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 10.sınıfım ve hoca kendi hazırladığı soruları cozduruyo 120soru var ben bi kac soru cozemedim baktılarımdan bi yardım edin çözümlü olarak anlatırsanız sevinirim

1.soru

1.soruda üstler (x-1)üstü küp x inde üstü küp

2.soru

3.soru

3.soruda xin üstü1996 2x üstü 1961

4.soru

5.soru

okuyamadığınız soruları soyleyin düzeltirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 28 Eylül 2008; 12:49:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polinomlar: Zor mu Yoksa Kolay mı?

Polinomlar, günlük hayatta pek karşılaşmadığımız matematiksel ifadeler olsa da, aslında anlaması o kadar da zor değildir. Bir polinom, değişkenler ve sabitlerden oluşan bir cebirsel ifadedir. Örneğin, x² + 2x + 1 bir polinomdur.

Polinomlarla ilgili zorluk, dereceleri arttıkça karmaşıklaşmalarıdır. Ancak, temel kavramları anladıktan sonra, herhangi bir polinomu kolayca çözebilirsin.

Polinomlarla ilgili temel kavramlar şunlardır:

• Terim: Bir terim, değişkenler ve sabitlerin bir çarpımıdır. Örneğin, x² bir terimdir.
    • Derece: Bir polinomun derecesi, en yüksek kuvvete sahip değişkenin kuvvetidir. Örneğin, x² + 2x + 1 polinomunun derecesi 2'dir.
    • Katsayı: Bir terimin değişkenin önündeki sabite katsayı denir. Örneğin, x² teriminin katsayısı 1'dir.

Bu kavramları anladıktan sonra, polinomlarla ilgili işlemleri kolayca yapabilirsin. Polinomlarla ilgili en yaygın işlemler şunlardır:

• Toplama ve Çıkarma: Aynı dereceli polinomları toplayabilir veya çıkarabilirsin.
    • Çarpma: Polinomları çarpabilirsin.
    • Bölme: Polinomları bölebilirsin (uzun bölme işlemi).
    • Faktörize Etme: Polinomları çarpanlarına ayırabilirsin.

Bu işlemlerle ilgili örnekleri ve alıştırmaları internette veya ders kitaplarında bulabilirsin. Polinomlar konusunda düzenli olarak pratik yaparak, bu konuyu kolaylıkla kavrayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende 10 um beceremiyom off ne mal konu.
    Ne işe yarıyacak polinomlar?
    Doktora gitcen yok senin polinomun eksik git öyle gel diyecek eline sorumu verecek?
    Avukat:polinomun 2 kuralına göre bu hoca suçludurmu diyecek.
    Bir anlam veremedim
  • Polinomları yapamıyorsanız diğer konuları hiç yapamzsınız şimdiden bırakın okulu

Gerçi ben de pek yapamıyordum
  • Evet arkadaşlar polinomlar çok basit. Sadece ufak bir etütle halledersiniz. Evet polinomun fonksiyonla karışık soruları var amenna onları bende yapamıorum çünki fonksiyonları adam akıllı bilmiyorum.

Zaten ünv. sınavında zor soru gelmior. Şimdi zorluk derecesi olarak A , B , C yaprak testleri oluyo bilirsiniz. A testi en basittir herkes yapar. B testi ortadır üniversite sınavına yönelik. C testi ise en zordur herkes yapamaz.Siz A ve B testlerini rahatlıkla çözebiliyosanız sorun yok demektir. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nuri Alço

Polinomları yapamıyorsanız diğer konuları hiç yapamzsınız şimdiden bırakın okulu

olm sen çöm değilmisin?
  • zor len bende yapamıyodum ben kopya çekerim geçerim arkadaş benim felsefem bu
  • Terar yap bende 10.sınıfım tekrar yapmadıgım ıcın unutuyorum zor deil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Polinomlar banada kolay geldi dersi dinledim anladım pek zor bişey yok.
  • aslında polinomlarda bolme dısında her seyi yapıyorum bolmeyide yapıyorumda boyle cins soruları yapamadım
    bide türevi öğretti hoca iyice kafam karıştı
    türevin sadece bi kısmını tamamını değil nasıl türev alındı 2Xüstü3+3Xüstü1 diğelim bunu turevi 6Xüstü2+3 oldunu öğretti başka bişey değil onuda p(x) polinomunun (x-a)üstü2 ile bolumunden kalanı bulmamız için verdi
    eğer boyle olursa dedi p(a)=o p'(a)=o bu şekilde çözün dedi hoca deli gibi soru cozuyo seviyorum iyi anlatıyo ama cok zor sorular sormus okulda en fazla 3soru cozuyo boyle bide cuma gunu yazılı olcaz polinomlardan cuma gununden bi ders öncede yapamadığımız soruları cozcek ama ben simdiden oğrenmek istiyorum

quote:

Orjinalden alıntı: ByMeanMachine

Polinomlar banada kolay geldi dersi dinledim anladım pek zor bişey yok.

bende anladım ama bunları yapamadım bi yapsana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 27 Eylül 2008; 11:20:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TurkishFist

quote:

Orjinalden alıntı: Nuri Alço

Polinomları yapamıyorsanız diğer konuları hiç yapamzsınız şimdiden bırakın okulu

olm sen çöm değilmisin?

11'im lan ben. 10. sınıfı iki kere okumasaydım şmdiye 12 idim

• quote:

Orjinalden alıntı: Emre654

Evet arkadaşlar polinomlar çok basit. Sadece ufak bir etütle halledersiniz. Evet polinomun fonksiyonla karışık soruları var amenna onları bende yapamıorum çünki fonksiyonları adam akıllı bilmiyorum.

Zaten ünv. sınavında zor soru gelmior. Şimdi zorluk derecesi olarak A , B , C yaprak testleri oluyo bilirsiniz. A testi en basittir herkes yapar. B testi ortadır üniversite sınavına yönelik. C testi ise en zordur herkes yapamaz.Siz A ve B testlerini rahatlıkla çözebiliyosanız sorun yok demektir. :)

elinde varsa o A B ve C testlerinden yollarmısın

Nüri Alço sen 10iki kere okumussun rahat cozersin bi cozun su soruları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 27 Eylül 2008; 11:29:10 >
  • Konuyu bi yere not et.. Trigonometriye geldiğinizde feci acıtacak o zaman..
  • allahın bi kulu cozsun su soruları
  • Baba polinomlar harbi zor kafayı yiicem bu sene..Öok zor her soruda farklı bi mantık
  • Yæw bizde dedem yaşında öğretmen giriyor matematiğe.Ondan bile anladım yani.Fazla zor değil.
  • Bu kadar antika sorular çıkmaz öss de bende 10 a gidiyorum öss sorularına baktım polinomla ilgili sorular birbirlerine benzer ve basit bu senin sorduğun sorular hangi yayın bende güvender var onda bile yok böle antika sorular.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

Bu kadar antika sorular çıkmaz öss de bende 10 a gidiyorum öss sorularına baktım polinomla ilgili sorular birbirlerine benzer ve basit bu senin sorduğun sorular hangi yayın bende güvender var onda bile yok böle antika sorular.

tamam össde zor olmaya bilir ama yazılıda bu tür soru gelcek ve cuma gunu yazılıyız
  • Polinom yapamıyorsanız atın kendinizi aşağıya
  • O kadarda Zor değil
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.