Şimdi Ara

POLARLIK-APOLARLIK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
6.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: legend007

Adam daha 12ye geçmemiş vespr anlatiyorsunuz. Yuh yani

hazırlık oluyor ya ben 12yi güle oynaya geçecem sanıyordum türev-integral dışında şöyle bi baktım da..oy oyy :D
    eksik konu bırakmama fikrim iyi olmuş sene içinde "apolar neydi yaa" diye düşünmeyecem artık :D herkese teşekkür ederim ben anladığımı düşünüyorum :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimebag--

quote:

hazırlık oluyor ya ben 12yi güle oynaya geçecem sanıyordum türev-integral dışında şöyle bi baktım da..oy oyy :D
    eksik konu bırakmama fikrim iyi olmuş sene içinde "apolar neydi yaa" diye düşünmeyecem artık :D herkese teşekkür ederim ben anladığımı düşünüyorum :))

Nereden yapacaksın apolar-polarlığı? Herkes bir şey söyledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir pratik, apolar kovalent bagli bilesikler direkt apolardir. Fonksiyonel grup bagli olmayan organik bilesikler apolardir, fonksiyonel grup bagli ise polardir. Bu uc bilgi sayesinde cogu bu tarz soru cozuluyor geriye CO2 BF3 gibi maddeler kaliyor onlarida arkadaslar anlatmis AX yontemiyle yaparsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok ince bi konu :D takip
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dimebag--

quote:

Nereden yapacaksın apolar-polarlığı? Herkes bir şey söyledi.

12de öğretiyorlarmış ben bi daha işlenmeyecek sanıyordum o konu sanırım vespr yöntemiyle yaparım

• adamın kafasını dahada karıştırmışınız

örnek bf3 b ile f atomları arasındaki açı 120 derecedir.Vektörler konusunu iyi biliyosan fizikte f lerin birbirini götürdüğünü görürsün yani bileşke kuvvet 0 hepsi birbirini götüryorsa apolardır

F

B

F F

örnek H2o :aradaki açı yine120 derece ama bu sefer birbilerini götürmezler bileşke kuvvetleri sıfır değildir yani bu yüzden götürmüyosa polardır

O

H H
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.