Şimdi Ara

POLAR GİYECEKLER - DİKKAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • amerikan sağlık örgütü ve avrupa sağlık örgütü TÜRKİYEDE imal edilen polar kumaşların ve bundan yapılan ürünlerin satışını yasakladı. Bunu bir kota olarak görmeyin lütfen berkley üniversitesi ve californiya üniversitelerinin yaptıkları araştırmada sadece türkiyede üretilen polar kumaşlarda kullanılan ve ağırlıklı olarak bursada üretilen polar kumaşların ve bunlardan yapılan her türlü giyeceğin kesin olarak kansere yol açtığını ispatlayarak satışını ve kullanılmasını yasakladı.

dünya textil birliği web sitesindede yayınlanan haber türkiyede sırf satışın durmaması ve ekonomiye zarar gelmemesi adına üstü örtüldü ve yayınlanmadı.

sadece türkiyede ucuz olduğu için polar boyalarda kullanılan bir tür boyanın kanserejon olduğunun kanıtlandığı ve çin de dahil hiç bir ülkede bu boyanın kullanılmadığı yazılan makalde türk textilin başarısından (!)
    bunların avrupada satışının durması ile iç piyasaya sürüleceğinden sıcak ve güzel bir kış geçireceğimizden söz ediliyor (!!)

sanayicimiz üzülmesin biz ne çernobiller görmüş ülkenin çocuklarıyız

bize polar ne yaparkiii..

NOT: raporda çıplak ten üzerine değil aynı ortamda solumamın bile kanseri
    tetikleyen neden olarak gösterildiği bunun içinde özellikle bebek lere ve
    battaniyede polar kullanılmamsına dikkat çekiyor.

yazın güneşten ...
    kışın polardan.....

• Bırakın ya bunları yiyecekler kanserojen,giyecekler kanserojen vs hiç yaşamayalım o zaman

Not:Üzerimde polar var şuan
  • eee.Benim SEVEN HILL gitti çöpe yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xf -- 9 Ekim 2005, 13:57:37 >
  • diyolar dogrudur ne diyelimm giymeyelim o zaman öyle saacmalık mı olur ya donalım o zaman
  • Amerika'da bilinçsizce polar satın alan müşteriler, şimdi satın aldığı polarları Amerikan Textil konfedarasyonu baş müdürlüğünün ilgili odasına iade edip yerine dilediği marka ürün alıyorlarmış bedavaya....

sistem bu işte vay be..
  • polarım gariban gariban duruyor koltuğun üstünde...atma beni, inanma elin gevuruna der gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: aglamak

polarım gariban gariban duruyor koltuğun üstünde...atma beni, inanma elin gevuruna der gibi

Elin gavuruna inan.. elin gavurunun yazdığı programlar sayesinde bilgisayar kullanıyosun... cep telefonun televziyonun bindiğin araba aydınlandığın ışık. baktığın saat.. dinlediğin müzik veya müzik sistemleri.. herşey elin gavuruna ait..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: yamyamadam

quote:

Orjinalden alıntı: aglamak

polarım gariban gariban duruyor koltuğun üstünde...atma beni, inanma elin gevuruna der gibi

Elin gavuruna inan.. elin gavurunun yazdığı programlar sayesinde bilgisayar kullanıyosun... cep telefonun televziyonun bindiğin araba aydınlandığın ışık. baktığın saat.. dinlediğin müzik veya müzik sistemleri.. herşey elin gavuruna ait..

olabilir, ama elin gevurunun da bizlere yaptıklarını ve yapacaklarını da unutma diyor polarım... onlardan her şey beklenir diyor, dah yeni Türkiye de akıl hastalarına işkence yapılıyor deyipte montajlanmış resimler yayınladır, şimdi de Türkişye nin tekstilene darbe vurmaya çalışıyorlar olabilir diyor...hem diyor ki ben Bursa da üretilmedim...

• La bu kadar olur,hep özenirdim polara,daha yeni aldım...Ne olacak şimdi???

• quote:

Orjinalden alıntı: xf

eee.Benim SEVEN HILL gitti çöpe yani..

istersen sen SEVEN HILL'ı atma sen git öbür tarafa
  • ben pek inanmadım
  • yarım saattir internetin altını üstüne getirdim böyle bir şeye rastlamadım. referans gazetyesinde bunu yalanlayan bir haber var. bu haberde bahsi geçen kurumların sitelerine girin bakın YOK BÖYLE BİRŞEY.
    her gelen epostaya inanacaksak işimiz var ohoooo...

alıntı:

Türk polarına yasak haberi asılsız çıktı
    09.10.2005 / Ayten Güvenkaya / Haber

Bir süredir internet sitelerinde Türkiye'de üretilen polar kumaşlarda kanserojen etki yapan boyar madde yüzünden ABD ve Avrupa Birliği'nde (AB) satışlarının yasaklandığı haberi asılsız çıktı. Dış Ticaret Müsteşarlığı yetkilileri konu hakkında bilgi bulunmadığını söylerken, ABD ve AB'nin Sağlık Örgütleri sitelerinde de söz konusu yasaklamaya ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, polar kumaşı ve polardan yapılan ürün ihracatının ağırlıklı olarak AB ülkeleri ve ABD'ye yapıldığını hatırlatarak, haberin Türkiye ihracatını karalamaya yönelik girişim olduğunu söyledi.
    Satıcı, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi herhangi bir ülkenin, diğer üye ülkenin mallarına yönelik bir önlem almak istediğinde, bunu DTÖ'ye ve söz konusu ülkeye bildirmek zorunda olduğunu hatırlattı.

Türkiye ihracatını karalamaya yönelik
    Satıcı, haberde kaynak olarak belirtilen Kaliforniya Berkeley Üniversitesi ile ABD ve AB Sağlık Örgütleri'nin web sayfalarında konu ile ilgili herhangi bir açıklama bulunmadığını belirterek, "Ayrıca ABD ve AB Kamu Sağlığı Kurumları ile Berkeley Üniversitesi, ABD Gümrük, ABD Tekstil ve Konfeksiyon Ofisi, ABD Resmi Gazetesi niteliğindeki 'Federal Register' ve AB Komisyonu'nun sitelerinde de hiçbir bilgi yer almıyor" diye konuştu. Satıcı, Türkiye'de İthalat Rejim Kararı ekindeki "Bazı Boyar Maddelerin İthaline İlişkin Tebliğ" ve Sağlık Bakanlığı'nın 1994'teki yayınladığı genelge ile kanserojen etkisi olan boyar maddenin yurtiçinde deri, tekstil ve hazırgiyim üretiminde kullanımı ve ithalatının yasaklandığını da belirtti.
    Dünya Tekstil Birliği sitesinde yer aldığı belirtilen ve sanal ortamda dolaşan habere göre, Kaliforniya Berkeley Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, Türkiye'de üretilen polar kumaşların üretiminde kanserojen etki yapan boyar maddelere rastlandığı ifade ediliyor. Buna dayanarak ABD ve Avrupa Sağlık Örgütleri'nin söz konusu madde satışını yasakladığı belirtiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nlty2000 -- 10 Ekim 2005, 9:53:15 >

• Daha iyi bizde başkalarına satarız hep aynı hikaye bizim gelişmemizi istemiyorlar.Bizimde umrumuzda onlara değil başkalarına satarız.Onlarda çıksın bakem donla sokağa dötleri donuyo mu donmuyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.