Şimdi Ara

Poker İstatistik ve İhtimal hesaplama konularında deneyimli olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konularda daha önce araştırma yapmış olan veya deneyimli pro poker player arkadaşlar var mı acaba?

Bilgi alışverişinde bulunabiliriz iletişime geçip.

• Blackjack e acayip kafa yormustum bir süre sonra bir ise yaramadığını anlayıp bıraktım bu isleri. İnsanlar genelde izlediği film ya da okuduğu kitaptan sonra böyle etkileniyor heveste oluyor fakat her şey o kadar kolay değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematikçi değilseniz yaptığınız hesaplamalara pek güvenmeyin derim
  • Merhaba;

Ben bunu milyoner olmak veya kumar oynamak için sormadım. Bu işinde bir ilmi var şans 2. faktör tabiki.

Türkiyede şu an Sarp Övütmen var mesela.

Mesela şu elin matematiksel kazanma ihtimali 1'dir yani kesin.

Poker İstatistik ve İhtimal hesaplama konularında deneyimli olan var mı?

Ama ara kagıtlarda akıldan oran hesaplayanlar var onlarla ilgili araştırma yapıyorum esasında.

Mesela 2-9 gelirse istatistiksel olarak kazanma şansın yok..

Eğer n bir doğal sayıysa, n! diye yazılan sayı 1 x 2 x ... x n sayısına eşittir. Yani, tanımı gereği,
    n! = 1 x 2 x ... x(n – 1) x n
    dir. Örneğin
    1! = 1
    2! = 2
    3! = 6
    4! = 24
    5! = 120
    6! = 720
    dir. 0! = 1 olarak tanımlanır. Bu ilk bakışta pek doğal gelmez...

Elinizde iki vale ile basliyorsun. The flop – yani masaya açilan ilk üç kart i çinde vale yok.
    Birinci ders: The turn – yani masaya açilan dördüncü kartin vale olma ihtimali ne kadar?
    5 kartin çiktigi hesapliyorsun. Onun için henüz görmediginiz 47 kart var. Oyunda 2 vale daha var. Bir vale daha çikma ihtimali 2/47 veya 0,0426 yani % 4,3.
    Ikinci ders: The turn size vale vermedi. The river – yani besinci kart ne olur?
    Oyunda daha 2 vale var. Görmedigin kart sayisi ise 46 oldu. Bir vale daha çikma ihtimali 2/46 veya 0,0434 yani yine % 4,3. Vale çikma ihtimali daha iyi olmadi.
    Üçüncü ders: ”Bir vale degil, iki vale istiyorum!” Bunun ihtimali nedir?
    Bu ihtimali bulmak için 0,0426’yi 0,0217 ile çarpiyoruz. 0,0426 x 0,0217 = 0,0009. Bir vale daha çikma ihtimali bir hayli küçük.
    Dördüncü ders: Eline bir çit valenin gelme ihtimali ne kadar?
    Birinci karttan sonra ikinci kartin vale olmasinin ihtimali ne kadar? 3 kart verilmistir, yani destede 51 kart var. 3/51 = 0,059 = % 5,9. Vale olma ihtimali ne kadar? 13 degisik kart vardir. 0,049/13 = 0,0045 yani nerdeyse % 0,5.
    Besinci ders: The flop’da vale çikma ihtimali ne kadar?
    Simdi ters düsünün. Vale çikmama ihtimalini hesapla simdide. Birinci kartta 48/50 (48 kart vale degil, ve 50 kart kaliyor) ikinci kartta 47/49, üçüncü kartta 46/48. Bunlari birbiriyle çarpinca 0,882 yani % 88,2’lik ihtimal olur, flop’da vale çikmamasi için. Yani flop’da vale çikma ihtimali %11,8’dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 24 Eylül 2012; 12:33:56 >

• Bunun kolay yolu var. Elinde 2 vale var. Sanada vale lazım. Dışarda 2 tane vale var.

Turn ve riverda gelme olasılığı= işine yarayan kart sayısı x 4 yani 2 x 4 = %8

Turnde gelmemişse riverda gelme olasılığı 2 x 2=%4

Elinde As ve K varsa. Flopta A ve K yoksa Turn ve riverda bunlardan birinin gelme olasığı > 6 x 4 =%24 Turnde gelmemişse riverda gelme olasılığı > 6 x 2 =%12 dir. Tabi A ve K gelirse oyunu alaiblcekmisin oda kesin değil.

İşine yarayan kart sayısı x 4 turn ve river için x2 river için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.