Şimdi Ara

Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough <Tamamlandı.> (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
6
Favori
28.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough <Tamamlandı.>

Aaron'u yendikten sonra geriye 3 tane Elite 4 üyesi kalıyor.Koridordan ilerliyoruz.Bu sefer de Bertha'nın bulunduğu odaya geliyoruz.Bertha takımını Toprak türü üzerine yoğunlaştırmış.Uçan türü ile bu işten kurtulacağınızı sanmayın.Ama bitki türü pokémonunuz varsa işiniz kolay olabilir, yine de onu küçümsemeyin.

Bertha'ya Karşı
     Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough <Tamamlandı.>

Quagsire'ın Leveli: 55 Quagsire'ın Saldırıları: Protect - Sandstorm - Dig - Double Team
    Sudowoodo'nun Leveli: 56 Sudowoodo'nun Saldırıları: Sucker Punch - Hammer Arm - Sandstorm - Earthquake
    Whiscash'ın Leveli: 55 Whiscash'ın Saldırıları: Rock Slide - Fissure - Zen Headbutt - Aqua Tail
    Golem'in Leveli: 56 Golem'in Saldırıları: Gyro Ball - Brick Break - Earthquake - Sandstorm
    Hippowdon'un Leveli: 59 Hippowdon'un Saldırıları: Earthquake - Stone Edge - Curse - Crunch

Detaylı Taktik Köşesi:

İlk karşımıza çıkan pokémon su ve toprak türü olan Quagsire.Dig dışında adamakıllı saldırısı yok:
    Protect: Bu saldırıyı kullanırsa ne kadar hızlı olursa olsun sizin hasar veren saldırınızı engeller.İki kere üst üste kullanamaz.
    Sandstorm: Kum Fırtınası başlatır.Pokémonunuz ; kaya, toprak veya çelik türü değilse her tur HP'sinin 16'da 1'ini kaybeder.
    Dig: 80 base power ve %100 accuary.İlk tur toprağın altına girer, ikinci tur vurur.Ateş, elektrik, kaya ve çelik pokémonlarına x2 vuruyor.
    Double Team: Görülmezlik ihtimalini arttırır ve Quagsire'a ıskalama ihtimalimiz artar.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Bitki(x4)
    Ben Ne Yaptım? : İlk olarak sahaya Roserade'imi sürmüştüm.Tek Giga Drain ile işini bitirdim.

Bir diğer pokémon; kaya türü olan Sudowoodo, full saldırısı var:
    Sucker Punch: 80 base power.Bu saldırı eğer siz hasar veren saldırı kullanacaksanız size vurur.Öncelikli bir saldırıdır ve karanlık türüdür.Psişik ve Hayalet pokémonlarına dikkat etmek gerek.
    Hammer Arm: 100 base power ve %90 accuary.Kullanırsa Sudowoodo'nun hızı 1 kademe düşer.Normal, Buz, Kaya , Karanlık ve Çelik pokémonlarını püskürtür bu saldırı ile.
    Sandstorm: Kum Fırtınası başlatır.Pokémonunuz ; kaya, toprak veya çelik türü değilse her tur HP'sinin 16'da 1'ini kaybeder.
    Earthquake: 100 base power ve %100 accuary.Mükemmel.Ateş, elektrik, kaya ve çelik pokémonlarına x2 vuruyor.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Su(x2) - Bitki(x2) - Dövüş(x2) - Çelik(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Karşısına atılabilecek en iyi pokémon Hippowdon'du.Diğer pokémonlarımı püskürten saldırıları vardı.Hippowdon'un Earthquake'i ile işini bitirdim.Sadece Sucker Punch vurabildi, o da Hippowdon'un defansı ve HP'si yüksek olduğu için pek işe yaramadı.

Bir diğer pokémon Quagsire ile aynı türe sahip olan Whiscash:
    Rock Slide: 75 base power ve %90 accuary.Ayrıca %30 flinch etme şansı.Ateş, uçan, buz ve böcek saldırılarına x2 vuran bir saldırıdır.
    Fissure: Önceki formülü accuary'si %30 idi.Şimdiki accuary formülü((pokemonunuzun leveli - hedefin leveli) + 30)%. tabi siz kullanıyorsanız bu.En önemli kısmı söylemedim eğer isabet ederse TEK ATIYOR.
    Zen Headbutt: 80 base power ve %90 accuary.Ayrıca %20 flinch etme şansı.Psişik türü bir saldırı olduğu için dövüş ve zehir pokémonlarını uzak tutmada fayda var.
    Aqua Tail: 90 base power ve %90 accuary.Ateş, toprak ve kaya türüne x2 vuran bir saldırı.

Ben Ne Yaptım? : Yine Quagsire ile aynı türe sahip olduğu için ve sadece bitkiden x4 yediği için Roserade çıkardım ilk olarak Shadow Ball kullandım, çünkü HP'm fulldü ve tek atamayacağımı biliyordum daha sonra Giga Drain ile rakibin işini bitirdim.

Bir diğer pokémon Kaya ve Toprak türü olan Golem:
    Gyro Ball: Bu saldırının base power'ı şöyle hesaplanıyor: Base Power = 25 × (Hedefin şuanki hızı / Pokémonumuzun şuanki hızı.)Tabi bu bize göre.Buz ve Kaya türlerine x2 vuran bir saldırıdır.
    Brick Break: 75 base power, %100 accuary.Reflect ve Light Screen'i yok eder.Normal,Buz,Kaya,Karanlık ve Çelik türlerine x2 vurur.
    Earthquake: 100 base power ve %100 accuary.Mükemmel.Ateş, elektrik, kaya ve çelik pokémonlarına x2 vuruyor.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Su(x4) - Bitki(x4)- Buz(x2) - Dövüş(x2) - Toprak(x2) - Çelik(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Roserade'e ne kadar teşekkür etsem az.Benim için Golem'i de Giga Drain'i ile kolayca yendi.

Son ve en güçlü pokémon saf Toprak tür olan Hippodown.Ayrıca Atağı, Defansı ve HP'si yüksek.Diğer statları tırt.Pasif yeteneği ile direk kum fırtınası başlıyor:
    Curse: Hızını azaltır ve buna karşılık atak ve defansını yükseltir.
    Stone Edge: 100 base power ama %80 accuary.Ateş, uçan, buz ve böcek saldırılarına x2 vuran bir saldırıdır.
    Crunch: 80 base power ve %100 accuary.Defansınızı %20 düşürme şansı var.Psişik ve Hayalet pokémonlarına dikkat etmek gerek.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Su(x2) - Bitki(x2) - Buz(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Kolay bir rakip değildi.İlk olarak Vespiqueen'le Destiny Bond atmaya çalıştım ama Stone Edge ile tek yedim.Daha sonra Lucario seçip Aura Sphere attım, HP'sinin yarısını indirdim ama Earthquake ile tek yedim.Empoleon çıkartıp Ice Beam kullanarak Hippowdon'u da yendim , genel olarak basit bir Elite 4 üyesi diyebiliriz.

Bertha'yı da yendikten sonra koridoru geçiyoruz ve üçüncü Elite 4 üyesi Flint ile karşılaşıyoruz.Önceden Sunyshore Şehri'nde kendisini görmüştük zaten.Takımı ateş pokémonu olması gerek ama yalnızca 2 pokémonu ateş türü, diğerlerini göreceksiniz.Farklı türlere karşı hazırlıklı olun.

Flint'e Karşı

Rapidash'ın Leveli: 58 Rapidash'ın Saldırıları: Sunny Day - Flare Blitz - Solarbeam - Bounce
    Drifblim'in Leveli: 58 Drifblim'in Saldırıları: Double Team - Baton Pass - Ominous Wind - Will-O-Wisp
    Steelix'in Leveli: 57 Steelix'in Saldırıları: Rock Tomb - Sunny Day - Fire Fang - Screech
    Lopunny'nin Leveli: 57 Lopunny'nin Saldırıları: Charm - Mirror Coat - Sunny Day - Fire Punch
    Infernape'in Leveli: 61 Infernape'in Saldırıları: Flare Blitz - Thunderpunch - Earthquake - Mach Punch

Detaylı Taktik Köşesi:

İlk karşımıza çıkan pokémon saf ateş türü olan Rapidash.Yıldırıcı derecede hızlı:
    Sunny Day: Havayı 5 turluğuna güneşli yapar.Ateş saldırılarının base power'ı %50 artarken, su saldırılarının base power'ı %50 azalır.
    Flare Blitz: 120 base power ve %100 accuary.Rapidash'ın atak statı iyi olduğu için bu saldırıdan korkun.Yan etkisi de var ama bu saldırıyı kullandığı zaman verdiği hasarın 3'te 1'i kadar HP'si gider.Ayrıca sizi %10 ihtimalle yakabilir.
    Solarbeam: Normalde kullandıktan 1 tur sonra hasar veren saldırı ama hava güneşliyse direk hasar alırsınız.120 Base Power ve %100 accuary.Su, toprak ve kaya türleri uzak dursun.
    Bounce: Normalde kullandıktan 1 tur sonra hasar veren saldırıdır.85 Base Power ve %85 accuary'e sahiptir.%30 paralyze etme şansı vardır.Bitki, Dövüş ve Böcek türleri de bundan uzak dursun.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Toprak(x2) - Kaya(x2) - Su(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Hippowdon'un gösteri yapma vakti gelmiş, geçiyordu.Rakip ilk olarak bana Flare Blitz saldırısını kullandı.Pek hasar aldığım söylenemez, daha sonra Earthquake saldırısını kullandım ve işini bitidim.

Bir diğer pokémon; uçan ve hayalet türü olan Drifblim'dir.Yüsek HP'ye sahip:
    Double Team: Görülmezlik ihtimalini arttırır ve Drifblim'e ıskalama ihtimalimiz artar.
    Baton Pass: Drifblim kendisi yerine başka pokémon koyar ve Drifblim üzerindeki stat değişiklikleri gelen pokémona geçer.
    Ominous Wind: 60 base power ve %100 accuary.%10 ihtimalle bütün statların 1 kademe artmasını sağlar.
    Will-O-Wisp: %75 ihtimalle rakibi yakar.Unutmayın yanarsanız atağınız da yarıya düşüyor.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Kaya(x2) - Elektrik(x2) - Hayalet(x2) -Buz(x2) - Karanlık(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Bir önceki tur Hippowdon'u çıkardığım için Kum Fırtınası devam ediyordu.Ben de rakibime Weather Ball atarak x2 zarar verdim, One Hit K.O.

Bir diğer pokémon Toprak ve Çelik pokémonu olan mutantımsı defansif yılan Steelix;
    Rock Tomb: 50 base power ve %80 accuary.Ayrıca bu saldırıya maruz kaldığınız zaman hızınız 1 kademe düşer.Ateş, Buz , Böcek ve Uçan türleri uzak tutulmalı.
    Sunny Day: Havayı 5 turluğuna güneşli yapar.Ateş saldırılarının base power'ı %50 artarken, su saldırılarının base power'ı %50 azalır.
    Fire Fang: 65 base power, %95 accuary.%10 burn şansı ve yavaşsanız %10 flinch olma şansınız var.Bitki,buz , böcek ve çelik türlerini püskürtür.
    Screech: Defansınızı 2 kademe düşüren güzide saldırı.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Dövüş(x2) - Toprak(x2) - Ateş(x2) - Su(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Lucario'yu çıkartıcaktım ama rakip Fire Fang'a sahip, o yüzden Empoleon ve Brine'ına güvenerek sahaya yolladım.Küçük çiziklerle Emploeon galip geldi.

Bir diğer pokémon normal türü olan ve sinir bozucu bir pokémon olan Lopunny:
    Charm: Atağımızı 2 kademe düşürür bu saldırı ile.
    Mirror Coat: Eğer bu pokémona Sp.Atak ile saldırmak gibi bir hata yaptıysanız, bu saldırıyı kullandığı takdire aynı saldırı size iki katı olarak geri döner.Saldırının türü psişiktir.Dövüş ve zehir pokémonlarına dikkat edin.
    Fire Punch: 75 base power ve %100 accuary.Ayrıca %10 yakma şansı.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Dövüş(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Empoleon'u kullandım bu karşılaşmada da.Rakip havayı güneşli yaptığı için Brine kullanmadım.Ice Beam ve Flash Cannon ile rakibimi yendim.Mirror Coat beni fazla etkilemedi çünkü Empoleon çelik türüydü.

Flint'i Flint yapan pokémona gelelim.61 level destansı yaratık olan, Ateş ve Dövüş türüne sahip olan Infernape.Atak ve hız statlarında doktora yapmış:
    Flare Blitz: 120 base power ve %100 accuary.Infernape'in atak statı iyi olduğu için bu saldırıdan korkun.Yan etkisi de var ama bu saldırıyı kullandığı zaman verdiği hasarın 3'te 1'i kadar HP'si gider.Ayrıca sizi %10 ihtimalle yakabilir.
    Thunderpunch: 75 base power ve %100 accuary.Ayrıca %10 çarpma şansı.Bu saldırı ile zayıflığı olan Su ve Uçan türlerini gömer.Aynen gömer.
    Mach Punch: 40 base power ve %100 accuary.Bir de bu saldırının Quick Attack gibi önceliği var.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Su(x2) - Uçan(x2) - Toprak(x2) - Psişik(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Hippowdon'u çıkartıp Earthquake atacaktım ama izin vermedi.Zaten yaralı olan Hippowdon'umun işini bitirdi.Ben de Empoleon'umu çıkarttım, Brine atacaktım ki Thunderpunch ile neye uğradığımı şaşırdım.Weavile çıkarmak saçmalık oldurdu, Roserade işe yaramazdı, Lucario tek yerdi.Yapılacak en akıllı hamle Vespiquen kumarını oynamaktı.Vespiquen'i çıkardım Destiny Bond kullandım, Quick Claw ve biraz şans sayesinde ilk vurdum.Ardından yediğim Flare Blitz'e teşekkür ederek, mezarıma Infernape'i de götürdüm.

• bitiyor az kaldı
  • Flintte bu kadar zorlanmana şaşırdım doğrusu.
  • Flint gerçekten zorlamış.

Flint'i de yendikten sonra son Elite 4 üyesi ile savaşmak için koridoru geçiyoruz.Diğer Elite 4'lülerin aksine son üye olan Lucian'ın bütün pokémonları Psişik türü.Unutmayın karanlık türünün psişik türüne bağışıklığı vardır, ama yine unutmayın ki bağışıklık herşey demek değil.

Lucian'a Karşı

Mr.Mime'ın Leveli: 59 Mr.Mime'ın Saldırıları: Psychic - Light Screen - Reflect - Thunderbolt
    Girafarig'in Leveli: 59 Girafarig'in Saldırıları: Psychic - Double Hit - Shadow Ball - Crunch
    Medicham'ın Leveli: 60 Medicham'ın Saldırıları: Drain Punch - Ice Punch - Fire Punch - Thunderpunch
    Alakazam'ın Leveli: 60 Alakazam'ın Saldırıları: Psychic - Focus Blast - Recover - Energy Ball
    Bronzong'un Leveli: 63 Bronzong'un Saldırıları: Psychic - Calm Mind - Gyro Ball - Earthquake

Detaylı Taktik Köşesi:

İlk karşımıza çıkan pokémon Mr.Mime oluyor.Saf psişik türü ve 4 saldırısından ikisi takımı korumak için:
    Psychic: 90 base power ve %100 accuary.%10 ihtimalle defansımızı düşürebilir.
    Light Screen: Takımın Sp.Defansını 5 tur arttırır.Brick Break ile kırılır.
    Reflect: Takımın Defansını 5 tur arttırır.Brick Break ile kırılır.
    Thunderbolt: 95 base power ve %100 accuary.%10 ihtimalle bizi çarpma riski var.Su ve Uçan pokémonları uzak tutulmalı.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Böcek(x2) - Hayalet(x2) - Karanlık(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Vespiquen'in Attack Order'ı ile bu işi bitirmeyi düşünüyordum ama rahipte Thunderbolt saldırısı var ve risk almaya gelmez.O yüzden fazla kullanamadığım pokémon olan Weavile'yi sahaya attım.Rakibin Psychic saldırısı kullanma ihtimali kalmadı böylece, sadece Thunderbolt ile bana bir kez vurdu ama bu işimi bitirmeye yetmedi.Weavile'nin muhteşem atağı ve hızı sayesinde Night Slash ile Mr.Mime'ın işini bitirdim.

Bir diğer pokémon; normal ve psişik türü olan Girafarig:
    Double Hit: 35 base power ve %90 accuary.İki kere vuran bir saldırı.Normal türü.
    Shadow Ball: 80 base power ve %100 accuary.%20 ihtimalle defansımızı düşürebilir.Psişik ve Hayalet türlerine x2 vurur.
    Crunch: 80 base power ve %100 accuary.Defansınızı %20 düşürme şansı var.Psişik ve Hayalet pokémonlarına dikkat etmek gerek.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Böcek(x2) - Karanlık(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Hazır Weavile ile devam etmişken, bunun da işini Weavile ile bitirmekte fayda var.Night Slash'ın kudreti karşısında Girafarig'in pek birşey yapabildiği söylenemez.

Bir diğer pokémon Psişik ve Dövüş türü olan Medicham, Punch'ların efendisi.Ability'si atak statını ikiye katladığı için dikkatli olmak gerekir:
    Drain Punch: 75 base power ve %100 accuary.Rakibe verdiğimiz hasarın yarısını HP olarak geri alıyoruz.Normal, Buz , Kaya , Karanlık ve Çelik pokémnlarını saklayın.
    Ice Punch: 75 base power ve %100 accuary.Ayrıca %10 dondurma şansı.Bitki, toprak, uçan ve ejder türlerini de saklayın.
    Fire Punch: 75 base power ve %100 accuary.Ayrıca %10 yakma şansı.Bitki, buz, böcek ve çelik türlerini de saklayın.
    Thunderpunch: 75 base power ve %100 accuary.Ayrıca %10 çarpma şansı.Uçan ve su türlerini de saklayın.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Uçan(x2) - Hayalet(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Açıkçası takımıma bakarsanız bu pokémonun işini bitirecek potansiyelde pokémon olmadığını göreceksiniz.Defansı sağlam olan bir pokémon çıkartalım o zaman.Hippowdon'u denemekten zarar gelmez, tek yeme ihtimali yok.Ancak 2 Ice Punch'la işi biter diye düşündüm.Kullanabileceğim en akıllıca saldırı ise STAB veren Earthquake idi.İki tane Earthquake atmama rağmen az miktar bir HP ile kurtuldu ve Lucian Full Restore kullandı.Al başına bela.Kimi kurban edebilirim başka diye düşündüm.Roserade'i seçtim.Sludge Bomb ile rakibin HP'sinin yarısını götürdüm.Ice Punch saldırısına maruz kalmama rağmen Roserade yenilmedi ve bir Sludge Bomb daha kullanarak Medicham'ın işini bitirdim.

Bir diğer pokémon saf psişik türü olan Alakazam.Sp.Atağı mükemmel diyebiliriz:
    Focus Blast: 120 base power'lık ve %70 accuary'lik dövüş saldırısı.Normal, Buz , Kaya , Karanlık ve Çelik pokémnlarını saklayın.
    Recover: Alakazam max HP'sinin yarısını toplar.
    Energy Ball: 80 base power ve %100 accuary.Su, toprak ve kaya pokémonlarını uzak tutsanız iyi olacak.Bu saldırı da diğerleri gibi %10 ihtimalle Sp.Def düşürebiliyor.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Böcek(x2) - Hayalet(x2) - Karanlık(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Alakazam'da Focus Blast olması herşeyi daha çok zorlaştırıyor.Az HP'si kaldığı için karşısına Roserade çıkardım, birşey yapabileceğimi sandım ama Alakazam benden hızlı çıktı ve Psişik ile Roserade'imin işini bitirdi.Weavile'yi, Alakazam'ın karşısına çıkardım ve sadece bir Night Slash kullanabildim ama işe yaramadı, Focus Blast, Weavile'imin işini de bitirdi.Empoleon ve Lucario'yu Focus Blast'ın karşısında riske atamadım.O yüzden joker kartım olan Vespiquen'i kullandım.Rakip ne kadar Psychic kullandıysa da işini ilk deneme bititemedi ve Destiny Bond ile Alakazam'ı toprağın altına gömdüm.

En sinir bozucu ve son pokémon olan Bronzong'a gelelim.Defansı ve Sp.defansı çok sağlam.Ayrıca Levitate yeteneği sayesinde toprak türü saldırılardan etkilenmiyor:
    Gyro Ball: Bu saldırının base power'ı şöyle hesaplanıyor: Base Power = 25 × (Hedefin şuanki hızı / Pokémonumuzun şuanki hızı.)Tabi bu bize göre.Buz ve Kaya türlerine x2 vuran bir saldırıdır.
    Calm Mind: Bu saldırı ile Sp. Defansını ve Sp.Atağını 1 kademe arttırabiliyor.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Ateş(x2)
    Ben Ne Yaptım? : En sinir bozucu müsabakalardan biri oldu bu.Karşısına Lucario çıkardım.Başlarda fena vurmmuyordu ama sonra Calm Mind + Psychic kombosuyla işimi bitirdi, üzerine bir de Berry'sini yedi ve HP'sini yükseltti.Empoleon son çaremdi ama Revive ile Hippowdon'u canlandırdım.Fire Fang'dan ümitliydim ama pasif yeteneği sayesinde ateş türü saldırıları yarılıyormuş.Sırf bu yüzden 1-2 kez Lucian'da kaybettiğimi bilirim.Empoleon'un ateş türü saldırısı olmadığı için ve tek atak saldırısı Drill Peck olduğu için, Brine kullanarak karınca kadar can götürdüm, Earthquake'e de maruz kalıyorum bir yandan, pot dayandıramadım.Daha sonra Revive ile tekrardan Vespiquen'i canlandırdım.Yaklaşık 2-3 denemeden sonra Bronzong'un işini bitirdim.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Bütün Elite 4 üyelerini yendikten sonra uzun bir koridor geçiyoruz, direk ilerlemeyin pokémonlarınıza pot basın ve yerlerini değiştirin.Daha sonra hazır olduğunuzu hissettiğiniz zaman ilerleyin.Şampiyon bizi bekliyor olacak.Şampiyon bize Cut HM'sini , SecretPotion'u ve Old Charm'ı veren Cynthia'dan başkası değil.Takımı 60 level üstüdür.Benim gibi çok kasmadıysanız 3-4 kere yenilmişsinizdir.

Lig Şampiyonu Cynthia'ya Karşı

Spiritomb'un Leveli: 61 Spiritomb'un Saldırıları: Embargo - Silver Wind - Dark Pulse - Psychic
    Gastrodon'un Leveli: 60 Gastrodon'un Saldırıları: Muddy Water - Sludge Bomb - Stone Edge - Earthquake
    Roserade'in Leveli: 60 Roserade'in Saldırıları: Sludge Bomb - Energy Ball - Shadow Ball - Extrasensory
    Lucario'nun Leveli: 63 Alakazam'ın Saldırıları: Aura Sphere - Dragon Pulse - Psychic - Earthquake
    Milotic'in Leveli: 63 Milotic'in Saldırıları: Aqua Ring- Mirror Coat - Ice Beam - Surf
    Garchomp'un Leveli: 66 Garchomp'un Saldırıları: Dragon Rush - Brick Break - Earthquake - Giga Impact

Detaylı Taktik Köşesi:

İlk karşımıza çıkan pokémon Karanlık ve Hayalet pokémonu olan Spiritomb, hiç bir türe karşı zayıflığı yok:
    Embargo: İtem kullanmamızı engelleyen bir saldırı.
    Silver Wind: 60 base power ve %100 accuary.%10 ihtimalle bütün statları yükseltme şansı var.Psişik, Karanlık ve Bitki pokémonlarına x2 vurur.
    Dark Pulse: 80 base power ve %100 accuary.%20 flinch etme şansı.Psişik ve Hayalet pokémonlarına x2 vurur.
    Psychic: 90 base power ve %100 accuary.%10 ihtimalle defansımızı düşürebilir.Psişik ve Zehir pokémonlarına x2 vurur.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : -
    Ben Ne Yaptım? : Bu pokémon herhangi bir türden x2 yemiyor ve ayrıca defans statları yeterince yüksek.Biz de takımdaki en yüksek Sp.Atak statlı pokémonlardan birini kullanalım.Empoleon bu iş için biçilmiş kaftan.Zaten rakibin kullandığı saldırılar Empoleon üzerinde pek bir zarar yaratmıyor.Ice Beam ile sakin ve rahatça yendim Spiritomb'u.

Bir diğer pokémon; su ve toprak türü olan Gastrodon:
    Muddy Water: 95 base power ve %85 accuary'e sahip su saldırısı.%30 ihtimalle accuary'mizi düşürme şansı var.
    Sludge Bomb: 90 base power ve %100 accuary.%30 ihtimalle zehirleme şansı var.Bitki pokémonlarına olan zayıflığını kapatmak için bulunan bir saldırı.
    Stone Edge: 100 base power ama %80 accuary.Ateş, uçan, buz ve böcek saldırılarına x2 vuran bir saldırıdır.

Ben Ne Yaptım? : Tek kelime: Roserade.Giga Drain ile tek attım.

Bir diğer pokémon Bitki ve Zehir türü olan Roserade;
    Sludge Bomb: 90 base power ve %100 accuary.%30 ihtimalle zehirleme şansı var.Bitki pokémonlarına olan zayıflığını kapatmak için bulunan bir saldırı.
    Energy Ball: 80 base power ve %100 accuary.Su, toprak ve kaya pokémonlarını uzak tutsanız iyi olacak.Bu saldırı da diğerleri gibi %10 ihtimalle Sp.Def düşürebiliyor.
    Shadow Ball: 80 base power ve %100 accuary.%20 ihtimalle defansımızı düşürebilir.Psişik ve Hayalet türlerine x2 vurur.
    Extrasensory: 80 base power ve %100 accuary.%10 flinch etme şansı.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Uçan(x2) - Ateş(x2) - Psişik(x2) - Uçan(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Her zamanki Vespiquen taktiğini kullanmak zorundaydım.Aslında Lucario da çıkarabilirdim ama x2 vuran saldırısı yok.Vespiquen'in Destiny Bond'u ile hem Vespiquen'in hem de Roserade'in işini bitirdim.

Bir diğer pokémon çelik ve dövüş türü olan Lucario:
    Aura Sphere: 90 base power ve ıskalama şansı yok.Mükemmel bir saldırıdır.
    Dragon Pulse: 90 base power ve %100 accuary.Ejder türüne x2 vurur.
    Psychic: 90 base power ve %100 accuary.%10 ihtimalle defansımızı düşürebilir.Psişik ve Zehir pokémonlarına x2 vurur.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Dövüş(x2) - Toprak(x2) - Ateş(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Lucario vs Lucario savaşı denedim, ve sonuç mağlubiyet.Rakip benden hızlı olduğu için Earthquake ile işimi bitirdi.Ben de Weavile'yi kullandım.Brick Break ile hatrı sayılır bir hasar verdim ama Weavile'nin de işini Aura Sphere ile bitirdi.Hippowdon'un Fire Fang'ıyla Lucario'nun hayatını sonlandırdım.

Bir diğer pokémon, saf su türü olan Milotic:
    Aqua Ring: Milotic bu saldırı ile her tur sonunda HP'sinin 16'da 1'ini geri alır.
    Mirror Coat: Eğer bu pokémona Sp.Atak ile saldırmak gibi bir hata yaptıysanız, bu saldırıyı kullandığı takdire aynı saldırı size iki katı olarak geri döner.Saldırının türü psişiktir.Dövüş ve zehir pokémonlarına dikkat edin.
    Ice Beam: 95 base power ve %100 accuary.Bitki, Toprak, Uçan ve Ejder türlerine püskürtmek için tasarlandı.%10 dondurma şansı var.
    Surf: 95 base power ve %100 accuary'lik su saldırısı.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Bitki(x2) - Elektrik(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Uzun ve sıkıcı bir karşılaşma oldu.Milotic, Aqua Ring ile ölümsüz gibi birşeydi.Empoleon'u seçmiştim ve Flash Cannon kullanmaktan sıkılmıştım.Yaklaşık 10 küsür kez kullandıktan sonra yendim Milotic'i.Bana pek birşey yapamadı.

En son ve en güçlü pokémonu toprak ve ejder türü olan Garchomp;
    Dragon Rush: 100 base power ve %75 accuary.%20 flich etme şansı.
    Brcik Break: 75 base power, %100 accuary.Reflect ve Light Screen'i yok eder.Normal,Buz,Kaya,Karanlık ve Çelik türlerine x2 vurur.
    Giga Impact: 150 base power ve %90 accuary.Kullandıktan sonra 1 tur dinlenir.

Hangi Saldırı Türleri Bu Pokémonu Bitirir? : Buz(x4) - Ejder(x2)
    Ben Ne Yaptım? : Benim yenilmeme en çok sebep olan pokémondur.Karşısına tekrardan Empoleon çıkardım.Ice Beam kullandıktan sonra Giga ımpact kullandı.Ama çelik pokémonu olduğum için yenilmedim.Daha sonra Cynthia Full Restore kullandı.Bir kez daha Ice Beam attım ama rakip daha sonra Earthquake atarak Empoleon'un işini bitirdi.Hippowdon'u çıkardım sahaya Ice Fang attım ve rakibin işini bitirdim.Hippowdon takıma faydalı bir pokémon oldu.

HALL OF FAME

Cynthia'yı mağlup ettikten sonra bizi Hall Of Fame'e götürecek.Profesör Rowan gelecek ve bizi kutlayacak.Rowan bu odaya girmeyeli uzun zaman olduğnu söyleyecek.O da Cynthia'nın şampiyon olduğu zaman.Daha sonra bizim kaydımızı makineye alacaklar.Pokémonlarımız ve hakkında bilgiler gösterilecek.Daha sonra oyun otomatik olarak kendini kaydedecek ve "Credits"i göreceğiz.En sonunda "Fin"(Finish) yazacak.Oyunun ana ekranına döneceğiz.

Burada oyunun hikaye kısmı bitiyor, ama macera bitmedi, beni takip etmeye devam edin!!!

Hikaye modu sonunda bitti.Beni takip eden arkadaşlara ve bu yazıları okuyup bana destek olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Ama oyun tam olarak bitmedi.Daha yapılması gereken şeyler var ve benim bunları size sunmam gerekiyor.Yoksa tam kapsamlı bir walkthrough olmaz diye düşünüyorum.

Eve Geri Dönüş - Twinleaf Kasabası
    Cynthia'yı yendiğimize göre şampiyon artık biziz.Sabah kalktığımızda kendimizi tekrardan odamızda buluyoruz, tıpki oyunun başındaki gibi.(İleride tekrar Elite 4 ve Şampiyon ile savaşırsanız tekrar burada uyanacaksınız.)Trainer Kartınıza bakarsanız üzerine bir yıldız eklendiğini ve renginin değiştiğini göreceksiniz.Pokédex'imize bakarsak halen daha 150 pokémonluk Sinnoh Pokédex'ine sahibiz.Eğer görmediğiniz pokémonlar varsa bu yazının önceki bölümlerine bakmanızı tavsiye ederim.Oysa ki daha görülecek çok farklı pokémonlar var ama neyse...Şimdi Profesör Rowan'a gitmemiz gerekiyor.

Merdivenlerden inince karakterimizin annesi bize Sarı Kafa'nın Battle Zone'a gittiğini söylüyor.Ama şimdi gitmemiz gereken yer profesörün yanı.

Sandgem Kasabası - Pokémon Araştırma Laboratuvarı
    Profesör Rowan ile konuştuğumuzda bizi beklediğini söyleyecek.Daha sonra Profesör Oak içeri girecek ve Pokédex'imizi National Dex yapacaklar.
    Profesör Oak, Pal Park açılışı için ayrılacak ve Profesör Rowan da çimlerde özel pokémon yakalamamız için bize PokéRadar verecek.

Sinnoh Pokédex'inizdeki Eksik Pokémonlar
    Pokédex'inizde eksik pokémon varsa önceki yazıları okuyarak tespit edebilirsiniz.Genelde çoğu oyuncu şu 2 pokémonu unutur:
    Riolu: Riley'den yumurtasını almadıysanız veya Demir Ada'yı ziyaret bile etmediyseniz, Oreburgh Gate'in bodrum katındaki Veteran'da bir tane var.
    Diğer Oyun Versiyonunun Maskotu: Celestic Kasabası'ndaki evde data'sını bulabilirsiniz.

Pokémon Swarm(Pokémon Sürüsü)

National Dex'i aldıktan sonra Jubilife TV'den bazı bölgelerden pokémon sürülerinin geçtiği hakkında haber alacağız.Profesörün asistanının kardeşinden de bunun hakkında bilgi almamız gerekiyor.Onu Sandgem Kasabası'nda bulabiliriz.Bu sürü işi sayesinde önceden yakalama imkanımız olmadığı bir grup pokémonu artık yakalayabileceğiz.Sürü bir yerde bir gün boyunca bulunuyor ve gece 12:00'a kadar orada kalıyor.Ertesi gün başka bir sürü beliriyor.

Sürüde Bulunan Pokémonlar
    Pidgey(Level 51) - Route 229
    Magnemite(Level 28-29) - Fuego Ironworks
    Farfetch'd(Level 28) - Route 221
    Doduo(Level 2) - Route 201
    Drowzee(Level 20-21) - Route 215
    Krabby(Level 49-52) - Route 226
    Voltorb(Level 28-29) - Route 218
    Cubone(Level 4) - Route 203
    Lickitung(Level 34-36) - Lake Valor
    Natu(Level 51) - Route 224
    Dunsparce(Level 18) - Route 208
    Snubbull(Level 16) - Route 209
    Swinub(Level 34) - Route 217
    Corsola(Level 50) - Route 230
    Delibird(Level 32) - Route 216
    Phanpy(Level 5-7) - Route 207
    Smoochum(Level 35) - Lake Acuity
    Zigzagoon(Level 3) - Roue 202
    Surskit(Level 2) - Lake Verity
    Slakoth(Level 10-11) - Eterna Forest
    Makuhita(Level 48-51) - Route 225
    Nosepass(Level 14) - Route 206
    Skitty(Level 40) - Route 222
    Electrike(Level 7,9,10) - Valley Windworks
    Spoink(Level 22-23) - Route 214
    Spinda(Level 55) - Route 227
    Absol(Level 20) - Route 213
    Beldum(Level 51-54) - Route 228

• Kanka ailecek evde okuyoruz, ama ana hikayenin bitmesi iyi oldu. Pokédexleri tamamla Ash!

Poké Radar
    Profesör Rowan'ın bize verdiği PokéRadar normalde çimlerde çıkmayan pokémonları bulmamızı sağlar.Bazı çimler hışırdar veya parlar.Çimlerdeki b uözel pokémonları yenince veya yakalayınca, diğer çimler parlar veya hışırdar.Parlayan veya hışırdayan çimlerdeki pokémonlardan 3 kez kaçtığınızda radar durur.Aktive etmek için biraz dolaşmanız gerekecek.Vs. Seeker gibi PokéRadar'ın da şarj edilmesi gerekiyor, ama 100 adım yerine 50 adım yeterli.

PokéRadar ile Bulunan Pokémonlar

Nidoran ♀ (Route 201)
    Nidorina (Route 221,Valor Lakefront)
    Nidoran ♂ (Route 201)
    Nidorino (Route 221,Valor Lakefront)
    Venonat (Route 229)
    Venomoth (Route 229)
    Mankey (Route 225,Route 226)
    Primeape (Route 225,Route 226)
    Slowpoke (Route 205(Kuzey)(Pearl))
    Grimer (Route 212)
    Tauros (Route 209,Route 210)
    Ditto (Route 218)
    Sentret (Route 202)
    Togepi (Route 230)
    Mareep (Valley Windworks)
    Flaffy (Route 222)
    Hoppip (Route 205(Diamond)
    Route 205(Güney),Fuego Ironworks(Pearl))
    Skiploom (Route 205(Kuzey)(Diamond)
    Fuego Ironworks(Pearl))
    Sunkern (Route 204(Kuzey))
    Wobbuffet (Lake Verity,Lake Acuity,Lake Valor)
    Houndoom (Route 214,Route 215(Pearl))
    Stantler (Route 207(Pearl))
    Smeargle (Route 212)
    Tyrogue (Route 208,Route 211)
    Miltank (Route 209,Route 210)
    Larvitar (Route 207(Diamond))
    Mightyena (Route 214,Route 215(Diamond))
    Swellow (Route 213)
    Ralts (Route 203,Rote 204)
    Kirlia (Route 203,Rote 204)
    Nincada (Eterna Forest)
    Loudred (Mt.Coronet)
    Aron (Fuego Ironworks(Diamond))
    Torkoal (Route 227,Stark Mountain)
    Trapinch (Route 228)
    Vibrava (Route 228)
    Swablu (Route 211)
    Baltoy (Route 206)
    Kecleon (Route 210(Diamond))
    Duskull (Route 224)
    Dusclops (Route 224)
    Snorunt (Route 216,Route 217,Acuity Lakefront)
    Bagon (Route 210(Pearl))

Route 219 ve 221
    Buraya Surf bilen bir pokémon ile gelmeniz gerekiyor.Sandgem Kasabası'nın kuzeyinden Surf yapın.Bu route'lardan geçerek Pal Park'a ulaşmalısınız.Buradaki trainer ve pokémonlarla ilgili bilgiyi 32. ve 33. bölümlerde bulabilirsiniz.

Pal Park
    Pal Park'a geldiğimizde Profesör Oak ile karşılaşıyoruz.Bize bu yerin açıldığını ve nasıl kullanacağımızı açıklıyor.Ayrıca bize Trainer Counter adlı Poketch uygulmasını veriyor ve Eterna Şehri'ne gidiyor.
    Eğer oyuna reset atarsanız menüde "Migrate from..." ile başlayan bir seçenek göreceksiniz.Bu seçenek sayesinde oyununuza Fire Red,Leaf Green,Ruby,Sapphire ve Emerald versiyonlarından pokémon transfer edebileceksiniz.Eğer yaparsanız tezgahta ve girişte trainerlar çıkacak.Bu "Catching Show" adlı eventin sadece başlangıcı.Transfer ettiğiniz pokémon parkın farklı bölgelerinde çıkacak.Mesela su pokémonu ise gölde veya denizde çıkacak.Pokémon yakaladıktan sonra parkı terkedip trainer ile tekrar konuşabilirsiniz.O "Catching Show"u biterecek ve size puan verecek.Puan pokémonu ne kadar uzun sürede yakaladığınıza ve pokémonun nadirliğine göre değişiyor.

Buraya bir kez geldikten sonra tekrardan Route 219 ve 221'den geçmenize gerek kalmaz.

Dual-slot
    Pal Park'a giriş yaptığınızda eski jenerasyonlardan başka bir pokémon yakalama modu karşımıza çıkacak.Bu da Dual-Slot modu.Ds'nizin ikinci boşluğuna herhangi bir 3.nesil oyunu(Fire Red,Leaf Green,Ruby,Sapphire ve Emerald) yerleştirin.(DSi ve 3DS hariç.)Bazı pokémonlara oyununuza gelecek.

Ruby'den Gelen Pokémonlar

Seedot (Route 203,Route 204,Route 210(Güney),Eterna Forest)
    Nuzleaf (Route 210(Güney),Route 229)
    Mawile (Iron Island)
    Zangoose (Route 208,Route 210(Kuzey))
    Solrock (Lake Verity,Lake Acuity,Lake Valor,Mt.Coronet,Sendoff Spring,Turnback Cave)

Sapphire'den Gelen Pokémonlar

Seedot (Route 203,Route 204,Route 205,Route 212(Güney))
    Lombre (Route 212(Güney),Route 229)
    Sableye (Iron Island)
    Seviper (Route 208,Route 210(Kuzey))
    Lunatone (Lake Verity,Lake Acuity,Lake Valor,Mt.Coronet,Sendoff Spring,Turnback Cave)

Emerald'dan Gelen Pokémonlar

Teddiursa (Route 216,Route 217,Lake Acuity,Acuity Lakefront)
    Ursaring (Route 216,Route 217,Lake Acuity)
    Pineco (Eterna Forest,Route 203,Route 204,Route 210(Güney),Route 229)
    Gligar (Stark Mountain,Route 206,Route 207,Route 214,Route 215,Route 227)
    Shuckle (Route 224)

Fire Red'den Gelen Pokémonlar

Caterpie (Route 204)
    Metapod (Eterna Forest)
    Ekans (Route 212(Güney))
    Arbok (Great Marsh)
    Growlithe (Route 201,Route 202)
    Elekid (Route 205,Valley Windworks)

Leaf Green'den Gelen Pokémonlar

Weedle (Route 204)
    Kakuna (Eterna Forest)
    Sandshrew (Wayward Cave)
    Sandslash (Route 228)
    Vulpix (Route 209,Route 214)
    Magby (Route 227,Stark Mountain)

Herhangi bir 3.Jenerasyon GBA Oyunundan Gelen Pokémonlar

Haunter (Old Chateau)
    Gengar (Old Chateau)

Hearthome Şehri
    Hearthome Şehri'ne uçun.Depoya 1 pokémonunuzu atın.Daha sonra pokémon center'in yanındaki binaya girin.Bebe isimli kızla konuşun ve size
    5 Lv. bir Eevee verecek.

• Artık ne kaldı bu arada son bölümdeki olayları bilmiyorum saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutum9

Artık ne kaldı bu arada son bölümdeki olayları bilmiyorum saol

Daha yakalanacak efsaneler falan var, anlatılacak önemli ve önemsiz birkaç şey var vs.Yaklaşık 10-15 bölüm daha gelebilir diye düşünüyorum.Yarım yamalak walkthrough olsun istemiyorum.

Şimdi yapmamız gereken şey Route 224'e ulaşmak.Bunun için lig binasına gidin, güneyde bulunan şelaleden aşağıya inin.Gelmeden önce pokémonlarınızı iyileştirdiğinize ve Surf, Strength, Defog, Waterfall ve Rock Climb HM'lerini bilen bir pokémon aldığınızdan emin olun.

Victory Road 1.Kat (6.Kısım)
    Victory Road'da bir trainerın kapattığı kısmı hatırlayın.Bize "Güçlen de gel" demişti.O trainerın olduğu yere gidin.Yol boyunca Rock Climb kullanın.Şimdi o orada olmadığına göre koruduğu yerden içeri girebileceğiz.Bu trainer'ı bulamazsanız Victory Road bölümlerine bir göz atın.

Tünel
    Bodrum 1.Kata bağlanan bir tünelden geçeceksiniz.Burada birşey yok, merdivenlerden aşağıya inin.

Tünelde Bulunan Pokémonlar
    Golbat (Level 50-52)
    Graveler (Level 51)
    Onix (Level 50)
    Steelix (Level 52)
    Medicham (Level 50-52)
    Machoke (Level 50-52)

Victory Road B1.Kat (3.Kısım)
    Kendinizi direkman sis içinde bulacaksınız.Defog HM'sine sahip pokémonunuz varsa kullanmanın tam sırası.Aksi takdirde benim gibi yarı-kör ilerleyeceksiniz.Daha sonra siyah saçlı ve siyah kıyafetli bir kız göreceğiz.Onun adı Marley.O da tünelin sonuna gitmek istiyor ama yardıma ihtiyacı var.Ona eşlik edeceğiz.

Marley

Arcanine'ın Leveli: 57 Arcanine'ın Saldırıları: Fire Fang - Extremespeed - Agility - Helping Hand

Diğer kişilere eşlik ettiğimizdeki gibi Marley de savaş bitiminde takımımızın HP'sini geri kazandırıyor.Ayrıca yabani pokémonlar ikili çıkacak öncekiler gibi.

Victory Road B1.Kat'ta Bulunan Pokémonlar
    Floatzel (Level 50-51)
    Golbat (Level 50-52)
    Machoke (Level 50-52)
    Medicham (Level 50-52)
    Steelix (Level 52)
    Golbat (Level 40-55) *Surf*
    Lapras (Level 40-60) *Surf*

Victory Road B1.Kat'ta Bulunan Trainerlar
    Bu Trainerla ile Marley'le veya o olmadan savaşabilirsiniz.Yanyana duran trainerlar ile double battle yapılabilir.
    Ace Trainer Micah:
    (Lv.54)
    (Lv.54)
    (Lv.54)
    Ace Trainer Brandi:
    (Lv.54)
    (Lv.54)
    (Lv.54)
    Psychic Desiree:
    (Lv.54)
    (Lv.54)
    Psychic Landon:
    (Lv.56)
    Black Belt Eddie:
    (Lv.52)
    (Lv.58)
    Veteran Terrell:
    (Lv.54)
    (Lv.54)
    (Lv.54)
    Dragon Tamer Joe:
    (Lv.56)
    (Lv.56)
    Bird Keeper Autumn:
    (Lv.53)
    (Lv.57)
    Psychic Deandre:
    (Lv.56)
    Psychic Kendra:
    (Lv.53)
    (Lv.55)
    Black Belt Willie:
    (Lv.54)
    (Lv.56)
    Veteran Terrell:
    (Lv.54)
    (Lv.54)
    (Lv.54)

Merley sizinle birlikte iken Surf yapamazsınız.Kuzeye ilerleyin kayaları itmek için Strength kullanın.Kayaları sağa veya sola itin.Kuzeye iterseniz herşey mahvolur ve baştan buraya girmeniz gerekir.Kayaların olduğu bir bulmaca gördüğünüzde Kayayı 2 adım kuzeye ve 1 adım doğuya itin.Diğerini sonuna kadar kuzeye itin.Böylece Dusk Stone alabileceksiniz.Ana yola geri dönün.Doğudan gidin ve trainerlar ile savaşın.Merdivenlerden aşağıya inin ve doğuya doğru gitmeye devam edin.Kayaların olduğu labirenti geçin ve son çift olan trainerlar ile savaşın.Daha sonra kuzeye dönün ve sağdaki merdivenlerden çıkın.Birkaç adım sonra Marley ayrılacak.Direk çıkışa gitmeyin çünkü item toplama zamanı.
    Batıdaki merdivenlerden yukarı çıkın ve Big Pearl alın.Daha sonra en son trainerlar ile savaştığınız yere geri dönün.Gizli bir Big mushroom var burada.Göletler üzerinden güneye Surf yapın.Daha sonra merdivenlerden çıkın ve batıya dönün.Labirenti ve göleti geçin.Savaşmamız gereken bir çift daha var.

Ace Trainer Arthur:
    (Lv.55)
    (Lv.55)
    Ace Trainer Clarice:
    (Lv.54)
    (Lv.54)
    (Lv.54)

Devam edin ve merdivenlerden çıkın.Gizli bir Nugget var alabilirsiniz.Leftovers adlı item için ki savaşta işinize çok yarayacaktır, güneye Surf yapın.Batıya Surf yapın ve başlangıç noktasına döneceksiniz.Geride birkaç item daha var ama önemli değiller.Marley'in ayrıldığı yere gidin ve dışarı çıkın.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• çok güzel yazmışsın en kısa sürede bende oynıcam diamond bu yumurtlama olayını detaylı bir sekilde herkesin anlıyacagı şekilde anlatırmısınız bahsetmişşiniz ama anlamadım hiç birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: tataryuubi

çok güzel yazmışsın en kısa sürede bende oynıcam diamond bu yumurtlama olayını detaylı bir sekilde herkesin anlıyacagı şekilde anlatırmısınız bahsetmişşiniz ama anlamadım hiç birşey

Teşekkür ederim.Elbette anlatırım, yumurtlama olayı denilen "breeding" olayını.Genelde yumurtadan çıkan pokémona saldırı öğretmek amacıyla veya Shiny pokémon bulma amacı ile yapılır.

İlk olarak amaç yeni bir pokémon yumurtası elde etmektir.İki pokémon lazım bize bu iş için.Lazım olan özellikler, aynı yumurta türünü veya aynı türü taşımaları, ve farklı cinsiyette olmalarıdır.Ama bunun haricinde Ditto da kullanabilirsiniz.Ditto joker gibidir herhangi bir pokémonla "breeding" yaptırabilirsiniz.Ayrıca efsane pokémonlar,(Phione ve Manaphy hariç) bebek pokémonlar(Riolu,Happiny vs.), Unown, Nidorina ve Nidoqueen breeding yapamaz.Cinsiyeti bilinmeyen pokémonlar(Magnemite,Beldum vs.) sadece Ditto ile "breeding" yapabilirler.

Yumurtadan Ne Çıkar: Yumurtadan 5(2. ve 3.nesilde) veya 1(4. ve 5.nesilde) level, dişi pokémonun türünde bir pokémon çıkar:

Örnekler ile açıklama yapayım size:

1) Ditto ile Breeding Yapmak
    />
    +
    />
    =
    />

Burada Garchomp ile Ditto "breeding" yapmış.Burada Ditto, joker olarak kullanılmış.Garchomp'un cinsiyeti önemli değil.Burada Garchomp yerine herhangi bir pokémon olabilirdi.(Yukarıda söylediklerim hariç).

2) Aynı Tür İle Breeding Yapmak
    />
    +
    />
    =
    />

Burada iki tane Floatzel ile "breeding" yapımış.Burada istenen şart birisini erkek, diğerinin dişi olması.İki pokémon türünden erkek ve dişiye sahipseniz bu "breeding" türü uygulanabilir.

3) Aynı Evrim Ailesi İle Breeding Yapmak
    />
    +
    />
    =
    />

Burada bir Electivire bir de Electabuzz var.İkisinden biri yine dişi, diğeri ise erkek olmak zorunda.Ama aynı evrimde oldukları için, ikisinin de Electabuzz olması gerekli değil.

4) Aynı Yumurta Grubu İle Breeding Yapmak
    />
    +
    />
    =
    />

Burada ise bilmeniz gereken şey yumurta grubunun ne olduğu.Bunu serebii.net'ten veya bulbapedia'dan öğrenebilirsiniz.Burada yine "breeding" yapan pokémonlardan biri erkek diğeri dişi olmak zorunda.Luxio'nun yumurta grubu Field imiş.Bibarel'inki ise Water1 ve Field.Ortak noktaları Field olduğu için "breeding" yapabilirler.

5) Bilinmeyen Yumurta Grubu İle Breeding Yapmak
    />
    +
    />
    = BREEDING YAPILAMAZ.

Burada Heatran'ların yumurta grubu olmadığı için "breeding" yapılmaz.Gerçi diğer efsanelerin de yumurta grubu yoktur.

6) Farklı Yumurta Grubu İle Breeding Yapmak
    />
    +
    />
    = BREEDING YAPILAMAZ.

Burada Honchkrow'un yumurta grubu "Flying" , Wigglytuff'unki "Fairy" olduğu için breeding yapılamaz.

7) Aynı Cinsiyet İle Breeding Yapmak
    />
    +
    />
    = BREEDING YAPILAMAZ.

Aynı cinsiyete sahip olan pokémonların "breeding" yapması kadar saçma birşey olmazdı heralde.

Diğer Bilgiler
    Bazı pokémonların "breeding" yöntemi farklıdır.Bunlar Nidoran'lardır.Resimle göstermek istemiyorum konu yeterince uzadı.Eğer dişi Nidoran herhangi uygun bir pokémon ile "breeding yaparsa yavrusu dişi veya erkek Nidoran olur.
    Erkek Nidoran ise Ditto ile "breeding" yaparsa yine yavrusu dişi veya erkek Nidoran olur.
    Illumise de herhangi uygun bir pokémon ile "breeding" yaparsa yavrusu Illumise veya Volbeat olur.
    Volbeat , Ditto ile "breeding" yaparsa yavrusu yine Illumise veya Volbeat olur.

Bir de sadece Incense ile elde edebileceğiniz pokémonlar var.Mesela Munchlax elde etmek istiyorsanız, "breeding" yapmadan önce Snorlax'a Full Incense vermelisiniz.Birkaç pokémon daha var.(Budew, Chingling, Marill, Bonsly , Mantyke , Wynaut , Chimecho , Mime Jr., Happiny)

Son olarak "breeding" ile gelen yararlı saldırılar vardır.Mesela yumurtadan çıkan Charmander'ın Focus Punch öğrenmesi için, ebeveynlerinder erkek olan pokémonun Scraggy veya Scrafty olması gerekir.Bu saldırıları araştırabilirsiniz.

Eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Başka sorularınız varsa çekinmeden sorun.

• shiny olması pokemonlara güç veriyor mu yoksa sadece renkleri mi değişik
  • quote:

shiny olması pokemonlara güç veriyor mu yoksa sadece renkleri mi değişik

Herhangi bir güç söz konusu değil, sadece renkleri değişik ve oyunda bulmak çok zor.
  • Güzel konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrasHh

quote:

Herhangi bir güç söz konusu değil, sadece renkleri değişik ve oyunda bulmak çok zor.

kaç yıl GBA oynadım Sadece Emeralda Wictory roadda Larion ve Sapphire da Rayquaza buldum (yakalayamadım) o derece zor yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutum9

quote:

Orijinalden alıntı: CrasHh

quote:

kaç yıl GBA oynadım Sadece Emeralda Wictory roadda Larion ve Sapphire da Rayquaza buldum (yakalayamadım) o derece zor yahu

Shiny miydi?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.