Şimdi Ara

podolski'ye en uygun taktik ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lordimus

4-1-3-2 iyidir solda Podol ilerde Burak-Huntelaar

1'deki eleman kim söyler misin? Selçuk mu yoksa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Köln'de yapmışmış getirsene bi sayıları kim nerde ne yapmış görelim. Köln'de öyle maç başına bir gol falan atmadı. Gole etkisi maç başına 0.7 falandı asistle birlikte.

Ben son senesinden falan bahsetmiyorum kendi kafanda neler yaşıyorsun anlamadım. Zaten düşüşte olan bir oyuncu. Hayır yani cümleleri okuyup algılayamıyorsan sana başka yollarla anlatalım. Şema falan çizelim. Üzülüyorum böyle.
  • Spectrum7 S kullanıcısına yanıt
    Adam kac gol atti zaten?
    Lafa bak. Koln u cikarttiginda kariyer istatistiği 3 de 2 yedüşüyor:):):)):):):)

Attığı toplam golun yarisini koln de atmış:):):)

Son senelerine bak bisede.

Daha iyi anlaman için

Emenike 22 mac 4 gol
    Podolski 47 mac 4 gol
     podolski'ye en uygun taktik ?

• Muslera
    Meunier-Semih-Lombaerts-Telles
    Medel-Selçuk
    Chery-Sneijder-Podolski
    Huntelaar

4-3-1-2, 4-1-3-2 falan diyenler saçmalamayın. Bu takım 4-2-3-1 oynamaya devam edecek podolski de kanat forvetimiz olacak.
    Bak sana Köln'de hangi rolde ve neden santrafor oynadı, diğer üst düzey takımlarda neden sol kanat oynadı anlatırım da anlamazsın. Yine de bi iki laf edeyim de okuduğunu anlayan bi kaç kişinin gözüne çarpar belki. Tabi ki Köln'de daha çok istatistik yaptı. Bu Burak'ın Trabzon'da neden daha çok gol attığıyla da dolaylı yoldan bağlantılı ama cidden bu denklemi anlaman imkansız. Köln'de daha çok forma şansı ve kilit rol oynadığı için olabilir mi acaba rakamların orada toplanması? Orana bakarsan Arsenal gibi sürekli forma şansı bulamadığı bir takımda bile 0.6 civarında gole etkisi var. Hayır bunları anlayamıyorsan bir şey daha paylaşayım ki Podolski hep buralarda 4-2-3-1'in solunda oynadı. Almanya milli takımı Podolski'nin en çok parladığı yerdir hatta ona milli takım oyuncusu desek yanlış olmaz.

Emenike karşılaştırman da nirvanaya ulaşmak olmuş senin için. Adam Arsenal ile Köln'ü karşılaştırıyor sonra bir de buraya getiriyor. Fernandao'nun Bursa'da attığı 22 golle Fener'de atacağı 22 gol aynı değerde midir bunu sor kendine. Cevap bulamayacaksın çünkü şartlar böyle

• 4-2-3-1'in sol kanadının görevi nedir sence bi açıklasana? 4-4-2'nin kanatlarıyla 4-2-3-1'in kanatları arasındaki fark nedir? C.Ronaldo 4-2-3-1'in solu mudur 4-3-3'ün solu mudur? Hadi bekliyorum cevapları.
  •  podolski'ye en uygun taktik ?
  • Bu kadro Sneijder'e uygun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: tlhGS

quote:

Orijinalden alıntı: Lordimus

4-1-3-2 iyidir solda Podol ilerde Burak-Huntelaar

1'deki eleman kim söyler misin? Selçuk mu yoksa?

Kim olucak kardeş başka seçenekmi var melo gidici zaten

• Lordimus kullanıcısına yanıt
    Merkezde iki oyuncu olunca Anadolu takımları bile güle oynaya sahamıza geçiyor. Sen Selçuk'u tek başına merkeze koyuyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize karşı oynadığı maçta şu dizilişte canımıza okumuştu.Tabi Tarık Çamdal faktörü de var..

Ayni seyfen bahsediyoruz zaten
    Koln de daha fazla top kullanma sansi vardi ve direk santrfor oynuyordu.

Arsenalde sol forvet oynafi tipki bizim sow gibi. Ama son senelerde düşüşü cok fazla ve istatistikleri zaten ilk dönemi arttırmış.
    Toplam istatistiğe bakip onu yazıyorsunuz sonra daha etkili olmus sol kanatta diyorsunuz.

Simdi kac sut çekebilecek sizde? Sni 5 cekiyor burak 7 8 yasin 3 4 ..

Mac basina 13 14 sut çektiniz podi ye ne kalacak?

3 veya 4 tane vursa yeter. Bu adamlar sadece şutör değil kendini şutu için pozisyon da ayarlayabilecek oyuncular. Koşuları vücut hareketleriyle bunu kendilerine hazırlıyorlar. Şimdi sen desen ki Selçuk geç forvet arkasında 7-8 şut çek. Çekebileceğini mi sanıyorsun? İmkanı yok o pozisyonları bulmasının.

Benim anlamadığım şey sen forvet özellikleri olan bir sol kanat oyuncusu olduğunu söylüyorsun ama ben söyleyince kabul etmiyorsun. Elbette bu özelliklere sahip top classın yakınındaki seviye bir oyuncu forvette daha çok gol atacaktır bundan daha normal bi şey olabilir mi?

Alexis Sanchez'in de mevkisi sağ forvet mesela şimdi forvet olarak goller yağdırıyor diye bu değişmiyor. Adamın orjini futbolunu olgunlaştırdığı alan o. Pozisyonunun gerektirdiklerini yapabiliyor.

Ayrıca böyle hücum odaklı bir takım 13-14 şutu sadece kitlenmiş maçlarda çeker. Şutör takım oluşturursan o takım şut çeker bu kadar basit. Biz de bu sene 20 ortalamayla bombalarız uzaktan.

Demek istediğini anladım ancak şöyle bişey var
    4-2-3-1 de bir kanat 4-3-3 kanadı gibi oynasa diğeri 4-2-3-1 kanadı gibi oynasa ne sıkıntısı olur ? Niye bu kadar katı duruyorsun formasyonlara fm oynamıyoruz sonuçta.
    Geçen sezon umut nerede oynadıysa onu düşün işte.
  • Ya kesinlikle katı değilim ama yanlış informasyona sinir oluyorum Podolski gibi oyuncular pek çok mevkide oynayabilir zaten taktik açıdan mental açıdan bütün sahada ne yapılması gerektiğini biliyorlar sonuçta.

Türk oyuncular gibi taktik anlayışı değişince sudan çıkmış balığa dönmüyorlar. Ancak her ne kadar futbol kağıtlarda dizilişlerde oynanmasa da herkesin çağrışım yaptığı bi mevki bi oyun anlayışı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir balık

Podolski için sistem kurulmaz. Poldi takım oyuncusudur, bir şekilde faydalı olur takıma. Ama Sneijder için sistem kurulur. Sneijder kanatlı oyunda etkili olur. Kanat şart oğlu şart yani.

Bruma kalsa keşke. Yasin'e güvenmiyorum, formdaydı bu sene ama seneye ne olur bilinmez. Kanat değiştirmiş olacak üstelik.

Bruma giderse Huntelaar yada aynı kalitede bir forvet gelmeli. Burak sağa çekilebilir, alternatif olur en azından.

Melo yerine de çok sağlam bir oyuncu almak lazım.

Selçuk kesik felan yemez onu geç bir kere, Selçuk'un yanına transfer yaz.

Telles ile cl gitmez 2 maçtada volkan şen'den tokat yiyen adamı cl de neler yaparlar neler. Troyes'ten gelen adam daha dengede tutacaktır orayı bence.

Kanat özellikleri yok iste podolskinin orda ayrılıyoruz. Çalım atip geçmez bekin arkasina vurup gecmez 0a inip orta açmaz. Kanat oyuncularinin meziyetleri yok.
    Ama gidip santrforu 2ler boş kosular yapar duvar olur pozisyon alir. Buragin yerine oynarsa yada 4 4 1 1i burakla 11 i olursa iyi işler yapabilir ama gidip 4 2 3 1 in solunda olursa hamit kadar katki sağlamaz( hamite sovmediginiz mac yok)

Selcugun ilk senesinde 5 6 tane sut atti

4 4 2 oynarken gs.

Şut çekme şansı vardı.

Takimlarin belli sayıda pozisyona girme şut çekme sanslari olur onuda takimda genelde paylasirlar.

Asil sıkışan maclarda şut cekersin. Atağı sonlandirirsin.

Yani o kadar ayrı düştüğümüz şey var ki buluşmamız ve seni mantık/gözlem düzlemine çekmem çok zor.

Sıkışmış orta sahada oynanan maçta bol şut da güzelmiş ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeswesheR

Selçuk dışında kesinlikle katılıyorum bu kadroya.
    Sıkışmış mac deyip sonra sıkışmış orta sahaya cevirmende güzelmiş senin:)

Ispanya liginde italya liginde felanmi oynuyor takimlarimiz?
    Oyunlar herzaman rakip sahada sıkışır.
    Açmak için de gol bulman gerekir

O golu nasıl bulacaksın?
    18 in için de 15 futbolcu varken?

Ülkemizde oynanan maclarin nerede sıkıştığı ni bilmeyip orta sahada sikistigini dusunmen zaten ayri bi komedi..

Oldu ben kalkayim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.