Şimdi Ara

Poco F9 serisinin tanıtım tarihi belli oldu: İşte beklenenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Poco F9 serisinin tanıtım tarihi belli oldu: İşte beklenenler
    Poco, uzun süredir sızıntılarla gündeme gelen F9 serisinin küresel lansman tarihini resmen açıkladı. Yeni seri 1 Eylül'de dünya genelinde tanıtılacak. Seride geçtiğimiz yılda olduğu gibi Poco F9 Pro ve Poco F9 Ultra olmak üzere iki model bulunması bekleniyor. İşte Poco F9 Pro ve F9 Ultra'dan beklenenler...

Poco F9 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

Şirketin paylaştığı bilgilere göre Poco F9 serisi 1 Eylül'de küresel pazara çıkacak. Poco'nun önceki nesilde olduğu gibi bu kez de standart bir F9 modeli sunmak yerine Pro ve Ultra olmak üzere iki farklı model hazırladığı belirtiliyor. Yeni telefonların Çin'de satışa sunulan Redmi K100 Pro ve Redmi K100 Pro Max modellerinin yeniden markalanmış versiyonları olması bekleniyor.

Poco F9 Pro ve F9 Ultra beklenen özellikler

Daha önce ortaya çıkan teknik özelliklere göre Poco F9 Pro, 6,59 inç QHD+ çözünürlüklü Plastic OLED ekranla gelecek. Ekranın 185 Hz yenileme hızına sahip olması bekleniyor. F9 Ultra ise 6,85 inç büyüklüğünde, 2608 x 1200 piksel çözünürlüklü bir panel kullanabilir. Her iki ekranın da TCL CSOT tarafından geliştirilen ekran, tasarım ve malzeme tarafında ise Xiaomi'nin imzası olacak.

İki modelin de Snapdragon 8 Elite Gen 5 işlemciyle birlikte 16 GB’a kadar RAM ve 512 GB depolama alanı sunması bekleniyor. Batarya tarafında ise F9 Ultra daha büyük bir kapasiteyle öne çıkabilir. F9 Pro'nun 6.330 mAh, F9 Ultra'nın ise 8.050 mAh kapasiteli bataryaya sahip olacağı iddia ediliyor. Her iki modelde de 100W kablolu hızlı şarj ve USB PD desteğinin bulunması bekleniyor.

Ayrıca Bkz.Xiaomi'den yapay zekalı mini PC: Prototipi bile etkileyici!

Kamera tarafında F9 Pro'nun OIS destekli 50 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açı ve OIS destekli 50 MP 3x telefoto kameradan oluşan üçlü bir sistem sunacağı belirtiliyor. F9 Ultra'da ise 50 MP ultra geniş açı ve 50 MP 5x telefoto kameranın kullanılması bekleniyor. Her iki modelin ön tarafında 32 MP selfie kamerası ve 8K video kayıt desteği bulunabilir.

Diğer özellikler arasında Bose tarafından ayarlanan hoparlörler, IP69 sertifikası ve metal çerçeve yer alıyor. Ayrıca F9 Ultra’nın kamera modülünün çevresinde bildirimler için LED ışık halkası bulunabilir. Fiyat tarafında ise Poco F9 Pro’nun 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip giriş seviyesinin 799 euro, F9 Ultra'nın 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip versiyonunun ise 999 euro fiyatla satışa çıkması bekleniyor.

Poco F9 Pro

• Ekran: 6,59 inç QHD+ Plastic OLED, 185 Hz

• İşlemci: Snapdragon 8 Elite Gen 5

• RAM: 16 GB’a kadar

• Depolama: 512 GB’a kadar

• Batarya: 6.330 mAh

• Şarj: 100W kablolu, USB PD

• Arka kamera: 50 MP OIS + 8 MP ultra geniş açı + 50 MP 3x telefoto OIS

• Ön kamera: 32 MP

• Video: 8K

Poco F9 Ultra

• Ekran: 6,85 inç, 2608 x 1200 piksel

• İşlemci: Snapdragon 8 Elite Gen 5

• RAM: 16 GB’a kadar

• Depolama: 512 GB’a kadar

• Batarya: 8.050 mAh

• Şarj: 100W kablolu, USB PD

• Arka kamera: 50 MP + 50 MP ultra geniş açı + 50 MP 5x telefoto

• Ön kamera: 32 MP

• Video: 8K

• Ek özellikler: LED bildirim halkası, IP69, metal çerçeve, Bose ayarlı hoparlörler

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2026/08/24/poco-f9-series-finally-has-a-global-launch-date/

• Yenilik nerde :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Artık ufs 3 ve üzeri cihazlarda usb 3 gen 2 standart olsun

• Poco F9 Ultra, Redmi K100 Pro Max cihazının biraz bataryadan biraz kasa materyalinden biraz da bir iki başka parçasından değiştirilmiş hali. Bu cihazda GizmoChina'ya göre 50MP olan ana sensör, GSMArena'ya göre 200MP imiş. Bazı şeyleri bekleyip görücez ancak ortak beklenti olan 1000 euro fiyatlama malumunuz. Kaldı ki bu fiyat Türkiye'de vergilerle birlikte en az 1800 euro bandında olur. 95-100 bin TL ucuz segmentte konumlanmış bir markanın telefonuna kim vermek ister bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvpfocusqvv -- 25 Ağustos 2026; 8:48:14 >

1 ay sonra gen6 ve gen6 pro lu telefonlar çıkacak direk ölü telefon yapmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zncrsz16 -- 25 Ağustos 2026; 9:4:56 >

• şu taş devrinden kalma 8mp geniş açı kamerayı koymayın artık arkadaş, bir boka yaradığı yok yer kaplıyor sadece. hadi daha düşük serilere koyuyorsunuz f/p olmasından ötürü ama F9 pro'ya da koymazsın be kardeşim.

• F serisi telefonları, ilk çıktığında Samsung FE'den daha düşük cihazlardı. Hatta F2 Pro ile S20 FE'de aynı işlemciler kullanılmıştı. Şu anki pozisyonu çok çok daha üstü. Yani geriye dönüp bakıldığında ciddi mesafe kaydeden bir Poco F serisi görmek mümkün. Hâlâ beğenmeyen kendini sorgulasın, bakış açısını değiştirsin.

• Nerfomed N kullanıcısına yanıt
    yok canim 40 45 binden alinir f9 duzu

• ne alakası var.haberde zaten fiyatı yazılmış. üç aşağı beş yukarı dövizi tlye çevirip 2 ile çarpınca tr piyasa fiyatı çıkıyor. iphonelarda bu apple kendi sitesinde ortalama %125 fazlası da olabiliyor. bana inanmıyorsan kendin araştır.

bu arada samsung türkiyeye özel tarife uyguluyor. samsung telefonlar da ötden nasibini alsa da pazarı kaybetmemek adına kar marjını düşük tutuyor. mesela amerikada amiral gemisi samsunglarla iphonelar arasında fiyat farkı yok hatta bazı samsung modelleri daha pahalı. fakat türkiyede tam tersine samsung modelleri bariz şekilde iphonelardan ucuz.

• erniko34 E kullanıcısına yanıt
    40bine f8 bulsaydım f8 alacaktım o bile yok. 10 daha koyayım redmagic alayım 10 daha koyayım bilmem ne alayım diye diye 130binlere çıktım 17 pro 1tb aldım geçtim. bir 7 yıl da telefon değiştirmem. bu arada eski telefonum poco x3 pro, bir önceki mi5, ondan öncesi mi4, ondan öncesi motorola atrix atrix, ondan öncekiler de nokialar işte. yani öyle zırt fırt telefon değiştiren bir de değilim apple fanı da. 15 yıldır da aralıksız xiaomi kullandım. xiaomi apple parası isterse gider apple alırım. kimse kusura bakmasın.

Arkadaşım sen neden bu konuda bilirkişi gibi yorumlar yapıyorsun aklım almıyor. Öyle 2 ile çarpınca olmuyor işte, anlatamıyorum bunu sana. Aç bak Xiaomi 17 amiral gemisi telefon kaç paraya gelmiş. Poco F serisi, Xiaomi ana serisinden daha yüksek fiyatlarda çıkmaz. Abartı rakamlar verip durma, sanki biliyormuşsun misali. Elinde kalmış çöp Exynoslara bile 50-60K filan isteyen Samsung nasıl TR'ye özel fiyat çekiyor diyebiliyorsun?

• ya bi git samsung tr nin özel fiyat politikasını bilmiyorsan konuşma ya. senle mi uğraşacam aklın yok fikrin var. xiaomi 17 geçen senenin telefonu geçen sene ile bu senenin bellek fiyatları bir mi? 18 gelince görürsün kaç para. bütün oyun dünyası nasıl gta 6 yı bekliyorsa bütün mobil piyasa da iphone 18 pro ları bekliyor ona göre vaziyet alacaklar. az sabret iphone 18 pro tanıtılsın gör fiyatları. boş boş konuşuyorsun. git yapay zekaya sor globalde kaç dolara çıkmış tr piyasasına kaç dolara gelmiş. beni rahatsız etme.

F9 serisi gelsin. Gösterecem ben sana fiyatları. Dua et dediğin fiyatlardan gelsin. Daha düşük gelirse seni öyle bir rahatsız edeceğim ki.. Ama bu sürede engel atıp kaçma sakın. Kaydediyorum mesajını. F9 serisi açıklandığı an buradayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.