Şimdi Ara

Poco F3 [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
625
Cevap
32
Favori
68.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • T Square kullanıcısına yanıt

    Maalesef fan boy dolu ortalık ben tüketici hakem heyetine başvurumu yaptım karar çıkınca iade edecegim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada bu sensör olayında, telefonla görüşmeye başlarken tuş kilidi tuşuna bir kez basıp o şekilde konuşursak ekran da yine açılma oluyor mu yoksa tamamen kapalı mı kalıyor? bir de kapalı kalıyorsa eğer, arada gerek olunca konuşma esnasında tuş kilidi ile ekranı açıp mesela rehberden bir numaraya bakıp tekrar tuş kilidi ile kapatabiliyor muyuz sorunsuz? bunları test eden var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar bu telefonu sahibinden.com da 3600 3800 bandında garantisiz 0 cihaz olarak satıyolar. ilerde herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? bu şekilde alan kullanan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35ultrAslan kullanıcısına yanıt
    bildigim kadarı ile xiaominin bu sene cıkan telefonlarına şuan imei atılamıyor. eskiden çift simin 1 tanesine atılabiliyordu, bu sene yeni çıkarttıkları cihazlarda 2 sime de çok zor kırılan bir koruma getirmişler.. çözülemeyebilir diyorlardı en son bir araştırın derim..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dirtylive D kullanıcısına yanıt

    duymuştum o durumu. tüm ilanlarda yurtdışı kayıtlı ömür boyu garanti vs yazıyo ama bekleyip göreyim en iyisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35ultrAslan kullanıcısına yanıt
    2021 cikisli cihazlarda dikkat etmek gerek hocam yontem cikmazsa cihaz elde patlayabilir.. ya da f2 pro, mi 10t/10t pro gibi 2020 cikisli imei atilabilen cihazlara bir göz gezdirin alternatif olarak..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • n11'den 5190 TL'ye 6/128gb aldım 5 gün önce. Hiçbir problem yok çok iyi cihaz. 12.5 sürümü henüz gelmedi sanırım, güncelleme yok diyor.

  • T Square kullanıcısına yanıt

    Redmi Note 9 kullanan arkadaşım telefon görüşmesi yaparken home'a basıp başka bir uygulama açıyor sonra proximity sensor'un sorunsuz çalıştığını söylüyor. Dün yanımda da denedi hakikaten problem yok. Ben de denedim sorun yok. Ama bu sensor o kadar dengesiz ki bazen hiç yapmayabiliyor. Ama yaptığı zaman da yanağınzla tuşlara basıyor, karşıya dial-tone bile gönderebiliyorsunuz.


    Bu arada F3'ün ekranı Samsung'un SuperAMOLED'i gibi değil diye de bazı yerlerde eleştiriler var. Eleştiriler ağırlıklı olarak "ekran iyi güzel amoled ama samsung'unki gibi değil" diye.


    Her şey işlemci mi, SoC'mi tartışılır.

  • astegon kullanıcısına yanıt

    Arkadaşımın kullanmış olduğu Redmi Note 8 pro'da benzeri şekilde davranıyor. Iyi kötü yine idare edebiliyorsun fakat Poco F3'deki bayağı kötü onlara göre. İstisnasız neredeyse her telefon görüşmemde yanağın ekrana basma olayı gerçekleşiyordu.

    Ekran konusu ise aynen öyle. Süper Amoled'den bariz uzak bir ekran. Xda'da birisi Mi11 den sonra bile kötü geldiğini dile getirmişti. Ben ise önceki yorumlarda S. Note 8'den sonra hayal kırıklığı yarattığını söylemiştim. Özellikle yeşillenme konusu can sıkıcı.

    Ben cihazda yaşanan çok belirgin sorunlar dışında kalan ufak tefek şeylerin tamamen kişiden kişiye göreceli olduğunu anladım. Bu yazmış olduğumuz şeylerin nerdeyse tamamını asla anlamayacak, hissetmeyecek milyonlarca insan var. Çoğu insan arayüzde meydana gelen bugları fark etmiyor bile. Ekran yeşillenme olayı mı? Hayatta anlamazlar.

    S8 ve S8 + kullanan iki arkadaşımın yıllarca yüksek parlaklık kullanımdan dolayı ekranları bayağı bi kızarmış ve bariz klavye, çağrı simgelerinin vb. izi ekranda kalmıştı. Yani amoled yanığı oluşmuş. Ben ekrana bakar bakmaz kabak gibi görmüştüm tabi. Arkadaşlarımın gözlerine sokarcasına elimle gösterdikten sonra anca fark etmişlerdi.

    Ben takıntılı bir insanım can sıkıcı detay ve sorunlar anında dikkatimi çekiyor ve cihaz kullanma zevkimi tamamen baltalıyor.

    Sonuç olarak;

    Her şey işlemci ve Soc değil kesinlikle haklısınız.

    Biz burada tecrübelerimizi dile getirdik aktardık. Alacak insanlar alsın keyiflerine baksınlar bir şey diyecek halimiz yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • T Square kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin detaylı analizlerinizden, (ki burada bazı marka fanatikleri tarafından her ne kadar gömülsenizde) etrafımdaki Redmi Note 8, 9, 9S, Mi Note 10 Lite, Mi 9 SE kullanan (Mi Note 10 Lite alan arkadaşım dışında hemen hepsi bana sormuşlardı "F/P ürünü bu alalım iyi midir?" diye) arkadaşlarımın yaşadıklarını birebir F3'de de yaşadığınızı görünce üzüldüm açıkcası.


    Bir süredir F3 8/256 bekleyen biri olarak bu proximity sensor konusu yüzünden Xiaomi defterini kapattım.



    XDA'deki bazı yorumlara göz gezdirdim de F3'ün sizin anlattığınız sorunları bile insanları bezdirmiş. Başka platformlarda da SoC tarafına övgüler varken kamera ve ekran kısmında bunun yanında da sensor kısmındaki bu durum 2021 model telefon için hoş değil.


    AMOLED ekranları yüksek parlaklıkta kullanmak ne bileyim saçma geliyor bana. Auto-Brightness nelerine yetmiyor ki. Hadi bir miktar artır ama sonuna kadar çekmek ilginç bir durum.


    Mi 9 SE'de bile Super Amoled kullanan Xiaomi nedense bu cihazda Amoled kullanmış. Aslında E4 Amoled diye biliyorum bu ekran tipini yanılıyorsam düzeltin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: T Square

    Önceki sayfalarda Poco F3 sipariş ettiğimi söylemiştim. G. Note 8'den geçiş yaptım. Bu süre içerisinde Poco F3'den G. Note 10+'a geçiş yaptım. Ayrıca son günlerde arkadaşlarımın aldığı S21 Plus ve S21 Ultra deneyimi de mevcut.

    Cihaz hakkındaki olumlu/olumsuz deneyim ve yorumlarım şu şekilde;

    -Telefonun işlemcisine ve hızına diyecek söz yok. Gayet serin ve hızlı çalışan bir işlemci. Exynos malesef daha fazla ısınıyor ve şebeke çekimi konusunda tüketimi daha fazla.

    -Ekran konusunda Note 8'den bile bayağı geride. Hem parlaklık, hem netlik hem de detay olarak. Özellikle griy renklerde genel ekranda olmak üzere ekranın üst kısımlarında yeşerme söz konusu. Fakat gerçekten 120 HZ çok iyi bir kullanım sunuyor. ADB üzerinden ayar yaparak 90HZ'e sabitlemiştim.

    -Yazılım konusunda 2 yıl önceki Miui deneyimlerime göre hâlâ eksiklikler var ve sorunlar devam ediyor.Bildirimler stabil değil. 2 Yıl önce Mi8'de yaşadığım karanlık mod sorunları aynen devam ediyor. Arayüz bazen kafasına göre takılıyor.Vb. hiç bir şey değişmemiş :) Samsung yazılım olarak çok iyi oturmuş durumda, bana göre ciddi fark var. Mi yazılım departmanı cips, kola takılıyorlar.

    -Klon uygulamalar kullanırken bu uygulamaların bulunduğu alan dahili hafızadan sanki ayrı bir oturum kullanır gibi izole edilerek farklı bir bölümde tutuluyor. Klonlanmış uygulamaya gelen medyalar normal galeride gözükmüyor veya asıl uygulamadan gelen medyaları klonlanmış uygulamadan ek gönderirken göremiyorsunuz. Kardeşim ben aynı kullanıcı olarak tek oturumda klon uygulama kullanıyorum neden birbirinden izole ediyorsun. Samsung'daki Güvenli klasör veya sendeki İkincil alanı kullansam hadi neyse. Saçmalık :)

    -Galaxy Fit 2 kullanıyorum. Galaxy wearable, Fit 2 plugin ve SAS uygulamalarının her türlü otomatik başlatma ve arka plan etkinlik ayarlarını yapsamda telefon ısrarla bu uygulamaları arkada uyutması sebebiyle çağrı ve bildirimler bilekliğe ulaşmıyor. 🥲 Ayrıca klon uygulamalardan gelen bildirimleri galaxy wearable algılayamıyor.

    -Hoparlör konusunda stereo hoparlör güzel bir deneyim sunuyor. Note 8'e göre sesi iyi fakat S21 serisiyle kıyaslarsak bass ve dolgunluktan yoksun, tiz ağırlıklı bol bol kasayı titreten bir ses mevcut.

    -Ahizesini sevmedim. Ses yüksek tamam ama boğuk ve basslı. Karşının söylediği çoğu şeyi zor anlıyorum, bazende hiç anlamıyorum. Buna da bir güncelleme kesinlikle şart.

    -Kamera ortalama düzeyde, ancak günü kurtarır. Çok iyi şeyler beklemeyin. İleride üzerine bir şey eklenir mi bilmiyorum. Note 8 bile tokat manyağı yaptı.Videolarda ise Ois'in farkı tartışılmaz.

    -4520 Mah. beklentimin altında performans gösterdi. Ekran HZ bunu çok etkiliyor sanırım. 2 yıllık kullanım sonrası 2700 Mah'a düşmüş bataryası olan Note 8'imden sonra çok da ölümcül fark olmadı.Keşke 5.000 Olsaymış.

    -Titreşimi çok zayıf. Ne bildirimler de ne de çağrılar da hissediliyor. Note 8 bu konu da çok daha iyiydi. Güncellemelerle düzelir mi bilmiyorum.

    -Yakınlık sensörü başa bela, jiroskop sensörüyle birlikte çalışan bir ultrasonik sensör mevcut. Kafasına göre takılıyor, bir gün bile düzgün çalışmadı. Whatsapp'dan ses kaydı dinlemek ızdırap oldu. Ben böyle rezillik görmedim. Çok sağlam bir güncelleme lazım.

    -Nfc özelliğinde ciddi sıkıntı var. Yaşadığım şehirde tüm alışverişlerimi Google pay ile yapıyorum. Note 8'de telefonu pos cihazına yaklaştırmam yeterliyken Poco F3'de telefonu posa yapıştırıp bir çok kez dans ettirerek zor bela okutuyorsunuz. Tabi o arada bi kaç kez pos hata veriyor tekrar deniyorsunuz derken kasada arkanızda sırada bekleyen insanlar tarafından bir güzel anılıyorsunuz. He bazende hiç bir şekilde okumuyor, bozulmuş ve moralsiz bir vaziyette telefonu cebinize koyup cüzdanınızdan kartınızı çıkararak alışverişi tamamlıyorsunuz.

    -Poco F3'ün ışık sensörü stabil çalışmıyor. Gün ışığında kafasına göre takılıyor, parlaklık sonda gözükmesine rağmen %40'lara düşüyor.

    -Spen çok kullanmıyorum diye düşünürken F3'e geçince anladım ki; kalem bayağı işime yarıyormuş benim.

    Bunların üzerine;Kablosuz şarj, Sıvı geçirmezlik gibi şeyleri de hesaba katınca tekrar S. Note serisiyle devam etme kararı aldım.

    Ekranın HZ'si ve şarjın bir tık daha az dayanması dışında bir eksiklik hissetmedim.

    Cihazı kayıtsız alıp kullanacaklar için ise; 2021 yılı sonrasında çıkan Mi telefonlarda Dual Sim RSA şifreleme mevcut. Bunu göz önünde bulundurmayı unutmayalım lütfen.


    Dual Sim RSA şifreleme nasıl olacak.Ben 4 gün önce cihazı kayıtsız aldım.





  • eXXeLanCCe kullanıcısına yanıt

    Önceki cihazlar 1 sim RSA, diğer sime imei repair yapılabiliyordu. 2021 den sonra çıkan tüm Mi modellerinde Dual Rsa koruma var. Söylenene göre artık imei repairin mümkün değil. İleride açılır mı bilmiyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T Square

    Önceki cihazlar 1 sim RSA, diğer sime imei repair yapılabiliyordu. 2021 den sonra çıkan tüm Mi modellerinde Dual Rsa koruma var. Söylenene göre artık imei repairin mümkün değil. İleride açılır mı bilmiyoruz.

    bende redmi note 5 pro var çift sim ikisi de imei kayıtlı 2018 temmuz da almıştım bunun nasıl çift simi kayıtlı peki *

  • crashris kullanıcısına yanıt
    Demekki onun iki sim slotta da RSA koruma yokmuş. Yada telefon açılıp anakarta müdahale ile imei yazılmış olabilir. 2021 sonrası Qualcom işlemcili xiaomiler için durum pek iç açıcı görünmüyor. Ben imei repairli kullanmasam da kullanan baya büyük bir çoğunluk var umarım bir yöntem bulunur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karizma6080 kullanıcısına yanıt
    Telefoncular 2 sim toplamda 15ay kullanım var demişler nasıl oluyor o ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Hocam o kayıt yapılmamış telefonlar için olan süre. Kayıt yapılmayan telefonlarda imeiler 4 er ay açık kalıyor. Yani çift sim 8 ay süreniz var tabi iki sim slotunu aynı anda kullanmamak şartıyla, yılbaşında da süre tekrar sıfırlanıyor bildiğim kadarı ile.
    Yani şimdi almış olsanız yaklaşık 6,5 - 7 ay bu yıldan kullanım hakkı artı seneye de toplam 8 ay kullanım hakkı var. Toplamda 15 ay gibi imei atılmadan tek sim kullanılarak kullanabilirsin demek istiyorlar.

    Örneğin 1. slotta 4 ay kullandınız ve sonunda imei kapandı diğer sim kartı diğer slota takarak bir 4 ay daha kullanabiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizma6080 -- 11 Haziran 2021; 15:0:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karizma6080 kullanıcısına yanıt
    Allah Allah yeni yılda sim kullanım hakkı sıfırlanıyor mu ? Bu baya iyiymiş aslında ya da hiç uğraşmayın garantili almak ya da kırılmasını beklemek, sizin dediğinize göre 1 sim RSA olanlar arasında dahi hala simi kırılan model yok diyorsunuz ? En eski model hangisi tek sim RSA olanlar arasında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi ben pek ilgilenmiyorum yurtdışı ile ancak bildiğim kadarı ile 2020 model xiaomiler (Mi 10, Pro ultra, mi10t pro lite, note 9 pro vs...) bunlar tek sim Rsa korumalı olduğu için sadece korumasız olan slota tek imei yazılarak kullanılabiliyordu. 2021 tüm snapdragon işlemcili modellere iki slotada RSA koruma gtirdiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karizma6080 kullanıcısına yanıt
    Ekran sorunu olmayan poco f3 sizce 5400tl hakediyor mu yoksa kayıtsız ya da kayıtlı ne tavsiye edersiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt

    Ekran sorunu olmayan poco f3 her türlü hakeder diye düşünüyorum. Hatta 256 lığın o fiyata düşmesini bekliyorum bende. Yurt dışı alacak olsam aynı fiyata sanırım mi 10 yada mi 10 pro alırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizma6080 -- 11 Haziran 2021; 17:39:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.