Şimdi Ara

Pocket PC de java olayı çözüldü :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar HP IPAQ 6515 Pocket Pc kullanıyorum. Mutlaka bilenler vardır Yapı Kredi bankası Akıllı anahtarlık isminde içinde kayıtlı şifreler olan ve random olarak bunları gösteren bir alet dağıtıyor.

Araştırdım aynı işlevi gören akıllı sms ve akıllı şifre diye de cep telefonunda kullanabildiğiniz bir program var. Ben Akıllı şifre programını tercih ediyorum fakat desteklediği telefonları yazmamışlar. Mail atım ve sordum halen dönmediler. 1 hafta oldu. Döneceklerini de zannetmiyorum. Telefonla aradım bilen yok. Destekler tabi deyip geçiştiriyorlar. Bilgi sahibi pek arkadaş yok konuyla ilgili. Ne varsa burada var yine

Default olarak WM 2003 SE de java yok benim bildiğim. Yüklemek gerekiyor. Soracağım husus ise şu. Bu programı deneyen ve kullanan var mı pocket pc de? Ya da bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim.

Eğer kullanlabiliyorsa hangi java sürümünü yüklememiz gerekli. Sun' ın sitesine baktım mobile için java yok sitede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBUS -- 19 Mart 2007; 20:18:40 >

• Dostum bende aradım kullanmak için bulamadım. Sanırım ppc için java yok.
  • Üstad vallahi bir tane program buldum ama kendi sample dosyaları dışında birşey çalıştırmıyor ya da ben beceremedim artık.

http://www2s.biglobe.ne.jp/~dat/java/project/jvm/usage_en.html

Bir bak istersen.
  • Aslında benim eski I-mate PDA2K için midlet manager diye birşey vardı ama o prgramı da bulamıyorum bir yerde. Benim bulduklarımda bir işe yaramadı malesef. Hepsi aşağıda.

http://www.lvlolvlo.net/2007/01/26/java-on-windows-mobile-2003-or-wm2003-se/
  • Program kendi örneklerini çalıştırıyor. Diğer javalarda main class diye hata veriyor. malesef bende hiçbir programı çalıştıramadım.

Intent Java MIDlet Manager (Freeware) aradığın program bu ise bunuda çalıştırmadım.
    http://rapid share.com/files/14000204/Intent_MIDlet_manager.cab.html
  • Yok hocam onu ben de denedim O da çalışmadı. Yahu bu Microsoft neden böyle bir dingillik yaptı anlayamıyorum. Hadi Sun yapmadı java WM için sen yapsana kardeşim
  • Gıcıklık işte inletecekler adamı. Vardır bir çıkarları...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WebSphere Everyplace Micro Environment 5.7.2 - MIDP 2.0 for Windows Mobile 2003 2nd Edition

Bu yazılımı temin edebilirseniz dertleriniz çözülür
    ben iPAQ hw6515'imde kullanıyordum.
  • Sağol üstad.İlk fırsatta deneyeceğim. Sonucu buraya yazarım. Blackspace sen de araştır madem kim bulursa diğerine iletir
  • Bakıyorum dostum bulabilirsek deneriz.
  • işte sorunumuzun çözümü ben birkaç java oyunları ile denedim çalıştı. IBM den çalıntı.

http://rapid share.com/files/21793242/blackspace.rar.html

rar dosyasının içinde "weme-wm50-arm-midp20_6.1.1.20061110-161633.zip" ve "install.pdf" var. önce pdf dosyasını oku, programın nasıl çalışacağı yazıyor.

Ben kısaca anlatıyım;
    Kurulum:
    1. ppc de J9 diye bir klasör oluştur, bu klasörün içinde MIDP20 adında bir klasör oluştur(pdf dosyasında öyle yazıyor)
    2. weme-wm50-arm-midp20_6.1.1.20061110-161633.zip dosyasındaki dosyalarını oluşturduğumuz MIDP20 klasörünün içine kopyalıyoruz.

Java uygulamaları çalıştırma:
    - artık çalıştıracağımız uygulamalar için ppc de bir klasör oluşturuyoruz(bu klasöre ulaşım kolay olsun uygulamaları manuel olarak açıyoruz çünkü), bu klasöre jad veya jar uzantılı dosyaları kopyalıyoruz.

- ppc de explorer ile MIDP20 klasöründeki bin klasörünü açıyoruz(bende "\SDMMC\J9\MIDP20\bin")
    - emulator ü çalıştırıyoruz.
    - sol altta install var ona basıyoruz.
    - URL kısmı açılıyor, oraya java uygulamasının yerini tarif ediyoruz(file:///sdmmc/java/fifa2007.jar).
    - sol altta ok basıyoruz, yüklemeye başlıyor, çıkan sorulara yes dedikten sonra java uygulaması çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A8E9DA1CC -- 19 Mart 2007; 17:07:40 >

• Üstad budur Aslında bu midlet manager WM 2005 için diyor ama çalıştı valla

sparhawkisme hocam sana da teşekkürler

Duyuralım hocam bunu cümle aleme şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: AIRBUS

Üstad budur Aslında bu midlet manager WM 2005 için diyor ama çalıştı valla

Rica ederim
    İşte olay budur, paylaşım!

• Dün çok uğraştırdı beni ama yaptık sonunda artık yararlanmak isteyenler buyursun buraya

quote:

Orjinalden alıntı: sparhawkisme

quote:

Orjinalden alıntı: AIRBUS

Üstad budur Aslında bu midlet manager WM 2005 için diyor ama çalıştı valla

Rica ederim
    İşte olay budur, paylaşım!

• Selamlar,
    Su java olayina PPC yi aldigim gunden beri hasta oluyorum. nerede ise 5 ay gecti.
    Java (IBM in ve daha bircok PPC Javasi var) yuklersen jar dosyalarini execute edebiliyormussun.
    Benim anlamadigim sey su; Eger siz anladi iseniz paylasalim.
    O java altinda calisan veya calisacak Jar (bazen yaninda gelen jad bilgi dosyasi imis) dosyasini bir kere execute ettik mi install mi etmis oluyoruz?.
    daha sonra kendisine ihtiyac duyuldugunda veya lazim oldugunda veya biz istedigimizde kendi kendine yani tekrar, su Midlet Manager denen zimbirtiyi devreye sokmadan calistirabiliyormuyuz?
    Hatirlarsaniz, PC lerde yuklu olan Javalar biz hic birseyin farkina varmadan kendi kendine calisirlar. Hatta bircok internet oyunu javasiz calismaz.
    Hadi Bakalim PPC lerimize Internetden online oyunlara bu midlet managerin veya onun sayesinde yuklenen herhangi birsey, tabii varsa, bir faydasi olur mu, ayni isi gorur mu?
    Son gunlerde Google map diye birsey cikti Java olan telefonlarda Hatta GPS olsun olmasin Navigasyon ozelligi getiriyor. Tabii henuz USA da Harita gelistirme isi simdilik oralarda tamamlanmis.
    Bulundugunuz yer zaten malum, Gideceginiz yeri yaziyorsunuz hemen size bir route belirliyor ve haritalarin da PPC nize gerektigi kadari gerektigi anda gelip size yol gosteriyorlar mis...
    Bilenler lutfen bilmeyenlere biraz bu konuda onculuk yapsin lutfen.
    saglicakla...

• jar veya jadları birkere install ettikten sonra tekrar çalıştırmak istediğimiz zaman midlet menager sayesinde çalıştırabiliyoruz. otamatik olarak çalıştıran bir java emulatör bulamadım malesef. Aslında IBM min sayfasına girerek bu programın orjinalini indirip bakabilirsin bilgisayarada birtakım programlar kuruyor. ben fazla kurcalayamadım belki direk java uygulamasını ppc ye kuruyoda olabilir. 42 mb.
    http://www-128.ibm.com/developerworks/websphere/zones/wireless/weme_eval_runtimes.html

quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

Selamlar,
    Su java olayina PPC yi aldigim gunden beri hasta oluyorum. nerede ise 5 ay gecti.
    Java (IBM in ve daha bircok PPC Javasi var) yuklersen jar dosyalarini execute edebiliyormussun.
    Benim anlamadigim sey su; Eger siz anladi iseniz paylasalim.
    O java altinda calisan veya calisacak Jar (bazen yaninda gelen jad bilgi dosyasi imis) dosyasini bir kere execute ettik mi install mi etmis oluyoruz?.
    daha sonra kendisine ihtiyac duyuldugunda veya lazim oldugunda veya biz istedigimizde kendi kendine yani tekrar, su Midlet Manager denen zimbirtiyi devreye sokmadan calistirabiliyormuyuz?
    Hatirlarsaniz, PC lerde yuklu olan Javalar biz hic birseyin farkina varmadan kendi kendine calisirlar. Hatta bircok internet oyunu javasiz calismaz.
    Hadi Bakalim PPC lerimize Internetden online oyunlara bu midlet managerin veya onun sayesinde yuklenen herhangi birsey, tabii varsa, bir faydasi olur mu, ayni isi gorur mu?
    Son gunlerde Google map diye birsey cikti Java olan telefonlarda Hatta GPS olsun olmasin Navigasyon ozelligi getiriyor. Tabii henuz USA da Harita gelistirme isi simdilik oralarda tamamlanmis.
    Bulundugunuz yer zaten malum, Gideceginiz yeri yaziyorsunuz hemen size bir route belirliyor ve haritalarin da PPC nize gerektigi kadari gerektigi anda gelip size yol gosteriyorlar mis...
    Bilenler lutfen bilmeyenlere biraz bu konuda onculuk yapsin lutfen.
    saglicakla...

• peki palm os için de bir uygulama mevcutmu bu java olayı için?
  • internet sayfalarinda javali oyunlarda kullanabilmek icin bu uygulamayi file:///sdmmc/java/explorer.jar olarak mi ayarliyoruz? Ben koaka diye bir oyun sitesinde kullanmak istiyorum ama java destegi istiyordu sonunda buldum aradigimi simdi nasil kullanacagima sira geldi. Blackspace sunuda internet sayfasinda koakada kullanmak icin ne yapacagini soyle kulun kopegin olam:)
  • Benimde en büyük sorunlarımdan biri bir türlü ppc ye "Java"yı yükleyemememdi. Geniş araştırmalarımdan sonra yüklemeyi başardım. Ancak bu seferde program çalışmıyordu. Sonradan öğrendimki "Java"yı desteklemiyormuş. Onun için öncelikle cihazın Java"yı destekleyip desteklemediğinin açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Desteklemiyorsa boşuna yorulursun...
  • javayi destekliyor Asusp535 im var ama hala cozebilmis degilim netfront v3.3 deniyorum suanda ama cozebilen varsa. java plugin ve java applet olan bir browser lazim heralde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.